ewana3 24.11.04, 20:50 Znowu coś stworzyłam, zobaczcie czy ktoś maluje też butelki? wyczytałąm tu na forum że obklejacie je, jak się to robi? banerman.neostrada.pl/foto/balwanek_2.jpg banerman.neostrada.pl/foto/butelka_1.jpg pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: świąteczna butelka i bałwanek na podstawce:) 24.11.04, 21:10 jaka piękna butelka, buuu też taką chcę (tylko proszę nie mówić "to sobie pomaluj", bo ja nie umiem a jak w końcu poprawiłaś bałwankowi podstawkę? ja obklejałam słoiki. całkiem zwyczajnie: farba akrylowa na słoik + serwetka + dużo warstw lakieru. Odpowiedz Link
ewana3 Re: do kragmel:) 24.11.04, 21:17 zrobiłam małe oszustwo i podratowałam się gipsem, nic narazie się nie dzieje i mam nadzieję że nie będzie Chciałabym spróbować okleić butelkę, ale brak mi trochę czasu na to wszystko, i nie wiem czy bym podołała temu bo nigdy tego nie robiłam A butelkę podarowałabym Ci chętnie, ale musze nią oko nacieszyć, ale jak tylko stworzę jakąś nową to kto wie! pozdrawiam Odpowiedz Link
marchula do ewany 24.11.04, 21:23 ewana3 napisała: > Chciałabym spróbować okleić butelkę (...)i > nie wiem czy bym podołała temu bo nigdy tego nie robiłam O ile dobrze pamietam, z masy solnej tez lepisz pierwszy raz, a jakie efekty!! A wiec do dziela!! Bardzo dobrze Ci idzie. m. Odpowiedz Link
kragmel Re: do kragmel:) 24.11.04, 21:30 ewana3 napisała: > Chciałabym spróbować okleić butelkę, ale brak mi trochę czasu na to wszystko, i > nie wiem czy bym podołała temu bo nigdy tego nie robiłam no skoro mnie się udało, to tobie uda się na 100% > A butelkę podarowałabym Ci chętnie, ale musze nią oko nacieszyć, ale jak tylko > stworzę jakąś nową to kto wie! iiii dziękuję ale mi się miło zrobiło Odpowiedz Link
qlka_79 śliczne! 24.11.04, 22:15 Ewcia, a co to za fajne farby? Ja na szkło używam tylko witrażowych, więc się pytam. Świetnie to wygląda i jake słodkie te domki. A co to za "sznurek" na szyjce? Czy to się jakoś nazywa? Chyba nie masz nic przeciwko, żebym też sobie zainwestowała w podobny? Odpowiedz Link
ewana3 Re: do qlki:) 24.11.04, 22:26 Już odpowiadam: farby do ceramiki, te same którymi malowałam mase solną. sznureczek na butelce to takie cuś, nie wiem jak to nazwać. Kupiłam to w kwiaciarni, to taka wiązka ozdobna (ale nie jest to sznurek tylko żyłka na niej koraliczki). Doczepiłam do tego gwiazdkę z masy solnej. pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
surtout Ewana! Gratulacje! 24.11.04, 23:19 Słodkie, pomysłowe, niesłychanie precyzyjne. Po prostu CUDO! Odpowiedz Link
kika02 Re: Ewana! Gratulacje! 25.11.04, 00:27 Ty naprawdę masz talent i wyobraźnię. Ta butelka jest prześliczna)) Pozdrawiam.Monika Odpowiedz Link
galleryjka1 Re: do qlki:) 25.11.04, 08:44 ewana3 napisała: > Już odpowiadam: farby do ceramiki, A możesz podać firmę, która produkuje takie farby, które przepięknie i równo kryją powierzchnię? Butelka wyszła cudnie, a bałwanek tak słodko wygląda. Pozdrowienia, galleryjka Odpowiedz Link
ewana3 Re: do galeryjki 25.11.04, 09:44 farby nazywają się CERAMIC-COLOR ale nie pamiętam jakiej firmy (jestem teraz w pracy i nie moge sprawdzić) poszperaj , gdzieś tu na forum komuś pisałam jakie to farby, podawałam nawet nr. kolorów. Kupiłam je w sklepie dla plastyków , jedna buteleczka koloru to 6-7zł. wieczorem jak będę w domu napiszę jakiej firmy te farby. Pa! pozdrawiam wszystkich Ewa Odpowiedz Link
katka.c Re: do galeryjki 25.11.04, 10:43 Te farbki nazywają sie chyba- LEFRANC&BOURGEOIS JA MAM TAKĘ W ODCIENIU BIELI !!!! KATKA Odpowiedz Link
caltha5 Re: świąteczna butelka i bałwanek na podstawce:) 25.11.04, 10:20 Ja też muszę dołączyć się do tych zachwytów, bo naprawdę, zarówno bałwanek jak i butelka wyszły Ci ślicznie! I to fantazyjne omotanie szyjki sznureczkami z koralikami to bardzo pomysłowe i pasuje do całości. Gratulacje! Odpowiedz Link
ewana3 Re: do galleryjki 25.11.04, 19:18 Farby o które pytałaś to CERAMIC-COLOR colori per ceramica a freddo - włoskiej firmy FERRARIO Dziękuję wszystkim za miłe słowa pozdrawiam Odpowiedz Link