justek20 01.12.04, 12:40 pierniczki! Tyle o tych pierniczkach , ze az chyba sama tez upieke! Tylko da mi ktos przepis? Jakis prosty gdyz beztalencie qlinarne jestem I zeby byly jadalne! Nie takie do wiszenia (O: Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmina1 Re: pierniczki i pierniczki! nic tylko 01.12.04, 12:44 serduszko, zajrzyj na forum o gotowaniu- tam podają sprawdzone i łatwe przepisy czytałam wczoraj, ale raz dwa się zwinęłam- jem żeby żyć , a nie żyję żeby jeść- choć umiem gotować i piec papaski Odpowiedz Link
kragmel chodź na kuchnię ;) 01.12.04, 13:00 tzn wpadnij Justku na Forum Kuchnia . tam jest bardzo miło, a przepisy na rozmaite pierniki ostatnio pojawiały się hurtowo. Odpowiedz Link
ewana3 Re: do justek20 01.12.04, 12:54 dziś jednej z forumowiczek przesłałam przepis na te jadalne, jezeli chcesz mogę pdesłać na @gazetowy Odpowiedz Link
justek20 Re: do justek20 01.12.04, 14:16 Ewanku bardzo poprosze oraz wedruje za Kragmelado Qchni Odpowiedz Link
marchula Re: do justek20 01.12.04, 14:49 Ewana, zawsze chcialam upiec pierniczki, podaj mi przepis, please. m. magwin@interia.pl Odpowiedz Link
ewana3 Re: do marchuli i justek;) 01.12.04, 15:38 Proszę się pochwalić potem jak wyszły, moje superowo, jeszcze czeka mnie ich ozdabianie lukrem Ale pachnie już świętami))) Odpowiedz Link
justek20 Re: do marchuli i justek;) 01.12.04, 15:48 hyyyy zapewne pojutrze bede pytac jak sie lukruje . Nozielona w qchni zupelniejestem (O; Odpowiedz Link
ka_thy Re: do marchuli i justek;) 02.12.04, 09:28 Pierniczki się lukruje tuż przed podaniem Innymi słowy pierniczki teraz powinny lezakowac, bo nabierają aromatu i miękkości. Jesli je teraz polukrujesz to lukier tez zmięknie i odkształci się od innych pierniczków. Odpowiedz Link
ewana3 Re: do ka_thy:) 02.12.04, 09:47 kathy,nie wiem jakie pieczesz pierniczki i jak lukrujesz, ale moje zapewniam Cię nie odkształcają się a i lukier nie mięknie (robię go na białku nie na wodzie) i nie ma prawa zmięknać (wręcz przeciwnie jest twardy i śnieżnobiały) pozdrawiam Odpowiedz Link
ewana3 Re: do justek:) 02.12.04, 11:33 właśnie oglądam oferty z MAKRO jest tam gotowy lukier w 3 kolorach, czerwony, żółty i zielony. Jezeli masz gdzieś u siebie MAKRO to problem masz z głowy cena 1 sz. - 1,33zł pakowane są po 5 szt. pozdrawiam Odpowiedz Link
dommi Zdobienia 02.12.04, 22:57 Czesc, a ja wczoraj widzialam przepieknie zdobione pierniczki na stoisku w Arkadii. Otoz, byly udekorowane roznego rodzaju pestkami, ziarenkami i przyprawami: pestkami dyni, makiem, sezamem, kulkami czarnego i bialego pieprzu... Bardzo ladnie wygladaly! Aha, byly "polakierowane" - tylko czym? Niestety, nie zapytalam sie . Chyba niedlugo skrzykne ekipe kolezanek na tworcze pieczenie ! Odpowiedz Link
kragmel Re: Zdobienia 02.12.04, 23:30 a one jadalne były? bo mnie się zawsze takie sprzedawane w stoiskach hipermarketowych wydają pomalowane lakierem akrylowym Odpowiedz Link
alanadab tu jest wątek z przepisem na.. 03.12.04, 08:21 wspaniałe pierniczki, które sama piekłam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18181773 Odpowiedz Link