Dodaj do ulubionych

chwalę się- pokój Darii

08.12.04, 18:41
cześć,
chciałam pokazać pokój mojej 9 latki- sama pomalowałam jej ściany w postaci
z bajek ( 22 szt) - wiem , że fotki pokoju- raczej na forum o aranżacji
wnętrz- ale tu jest więcej osób z maluchami- a ja chciałam się pochwalić...

i choinkę z orzechów ,szyszek i ususzonych róż
zajrzyjcie na foto.onet.pl/albumy/album.html?id=31258&q=irini&k=2
Obserwuj wątek
    • kari_na :) ) 08.12.04, 19:27
      pewnie koleżanki jej zazdroszczą takiego pokoju smile) tez zazdroszcze big_grin
    • kasiaba1 Re: chwalę się- pokój Darii 08.12.04, 19:45
      Pokój mi bardzo zaimponował...
      A mogłabyś chociaż pokrótce uchylić rąbka tajemnicy jak to zrobiłaś?
      Ta Daria to ma szczęście...
      • karmina1 Re: chwalę się- pokój Darii 08.12.04, 20:12
        Dzięki smile)
        Najpierw chciałam pomalować tylko Bandę Jakuba P. , ale Młoda dała mi całą
        listę ...

kontury zaznaczyłam kredą szkolną - wzory z Księżniczek , Kubusia Puchatka a
        zamek z pasty do zębów...

malowałam farbami emulsyjnymi - nowe odcienie - mieszałam z białą a nawet z
        plakatówkami
        rok mija - nic barwy nie zmieniło...
        przy malowaniu była niezła zabawa- właścicielka pokoju też pomagała..

szkoda mi tylko - że Młoda niedługo wkroczy w inne baśnie- i będzie zmiana
        dekoracji..

Pozdrawiam
        • a19a24 Re: chwalę się- pokój Darii 08.12.04, 21:13
          Extra pokój. Też pomyślałam, że jej koleżanki zazdroszcząwink
          • kosda Re: chwalę się- pokój Darii 08.12.04, 21:25
            Alez fajne jestescie Ty i coreczka z tym pomysłemsmile
            Koniecznie zamiesc zdjecia pokoiku w aranzacji wnetrz, bedą ozdoba galerii smile
    • anek.anek Re: chwalę się- pokój Darii 08.12.04, 21:38
      pokój faktycznie iście baśniowysmile
      A mi się też bardzo podobają choinki z orzechów, w szczególności ta naturalna
      (chociaż orzechy chyba są pomalowane jakimś lakierem?) Jak je przyczepiłaś i do
      czego???
      • miska_malcova Re: chwalę się- pokój Darii 08.12.04, 22:06
        zdolna kobitka z Ciebie smile
      • karmina1 Re: chwalę się- pokój Darii 08.12.04, 22:19
        w orzechy , suszone róże i szyszki- wbijałam wykałaczki i wpinałam w
        odpowiednio przycięty styropian - wycięłam nożem z większego kawałka- ale
        odpowiednią formę można kupić w Obi
        potem prysnęłam srebrnym sprayem

Ps Dzięki za miłe słowa- przyznam ,że korciło mnie, żeby pokazać pokój na forum-
        ale nie miałam śmiałości
    • qlka_79 Re: chwalę się- pokój Darii 10.12.04, 22:13
      Te choinki to dla mnie odlot!
      Czy koleżanki Darii dostają piany na ustach, gdy odwiedzają Twoją córcię? wink
      • karmina1 Re: chwalę się- pokój Darii 11.12.04, 22:05
        Choinki naprawdę łatwiutkie- i trwają parę lat- zmiana sprayu- ze złotego na
        srebrny , albo sztuczny śnieg z brokatem smile)

No, koleżanki- rzeczywiście smile)
        Ale najważniejsze , że właścicielka dalej wniebowzięta ...układa bajki , pisze
        pamiętniki , wymyśla piosenki
        i ciągle lata z gratami ,żeby coś zmienić ...

• toxicloki Re: chwalę się- pokój Darii 12.12.04, 12:51
          kurcze,pieeekny ten pokoj!chcialabym tak upiekszyc pokoj mojego synka, niestety
          nie dosc ze domek wynajmuje i wlasciciel moglby miec watpliwosci, to jeszcze
          Bozia talentu poskapilasad na razie ma duzy pokoj,ale sciany bialeuncertain zeby troche
          go "udziecinnic" zrobilam szablony i zielonym sprayem na scianach wymalowalam mu
          cyferki od jeden do dziesiec (pomieszane-wowczas jeszcze sie ich uczylwink a na
          firmance,ktora tez jest biala szpilkami od tylu poprzyczepialam na calej
          rozpietosci "porozrzucane" mniejsze kolorowe maskotki-naprawde ozywilo ta sale
          szpitalna, jaka na poczatku byl ten pokojsmilepoza tym kilka starych mebli z
          roznych zrodel ktore dostalam i wstawilam do jego pokoju pomalowalam na
          niebiesko-zielono (np szafka zielona,drzwiczki niebieskie,nastepna odwrotnie) i
          dzieki temu jego pokoj jest juz bardziej dzieciecy niz szpitalny... musze
          przyznac ze efekt naprawde jest niezly.jesli ktos tak jak ja nie ma mozliwosci
          pogrzebac przy scianach, to radze sprobowac przerobic mebelki i firankiwink))
    • kerstin_wow Re: chwalę się- pokój Darii 12.12.04, 15:03
      Jestem pod wrazeniem! Wszystkiego! Dziewczyny- zwrocilyscie uwage na zdjecie z
      tortem w ksztalcie labedzia? To spojrzcie na tego arbuza - podpowiadam ze ten
      zielony koszyczek! Cudowny pomysl!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka