Dodaj do ulubionych

Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!!

26.01.05, 12:27
Wezwanie do wszystkich rękodzielniczek,czy mają dyplom Asp czy nie,czy tworzą
od lat czy od wczoraj: Nie przejmujcie się potencjalnymi krytykującymi!
Są to najczesciej osoby,które krew zalewa,że same tak nie potrafią,a na
wszelkie zarzuty odpowiadajcie: "Jak się nie podoba to zrób lepsze albo się
nie patrz,nikt ci nie każe!!!"

MAM RACJĘ?
Obserwuj wątek
    • loriaan Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 26.01.05, 12:39
      moja teoria jest batrdziej spiskowa: potencjalni krytykujący to ci co czują
      konkurencje na karku hihihi
      • inezja21 Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 26.01.05, 12:52
        Tak,to też jest słuszna koncepcja.
        • anek.anek Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 26.01.05, 12:58
          w kwestii ozdób nie ma "nieuzasadnionej" krytyki, bo uzasadnieniem jest również
          to, że sie komuś nie podoba, nie trafia w jego gust.
          Ale nie przejmować i robić dalej - to jak najbardziej.
          • inezja21 Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 26.01.05, 13:25
            Nie,nie krytyka w stylu "no,nie w moim guście" to tak naprawdę nie jest dla
            mnie krytyka.Trudno żeby np.kolczyki podobające się osobom 20-30-letnim
            podobały się też 70-letnimsmile))
            Ale krytyka że pięć dziewczyn woła:"kiedy to będzie na allegro?"
            A jedna zaraz mówi,że kiczowate...
            Ja sie pytam: Proszę podać uzasadnienie.Co jest kiczowate,czy sposob
            wykonania,czy kolorystyka,czy fason.Konkrety.
            A nie tak,ze napsuje krwi i pójdzie sobie.
            • eirenne Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 26.01.05, 15:03
              Inezjosmile To zazdrość po prostu. Zazdroszczą chęci, zapału, pasji... i boją się,
              że same by tak nie potrafiły- kompleksy i tylesmile Więc nie oczekuj konkretów, a
              nawet jeśli będą, to też lepiej je traktować z dystansem..
    • toxicloki Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 26.01.05, 13:02
      bo wy dziewczyny (i ja tez) tak naprawde to nic nie umiecie(my), ale poprzez
      sugestie probujecie wmowic innym ze tak nie jestsuspicious w ogole wszyscy tu sie
      udzielajacy to partacze i domorosli artysci!
      natomiast jedynym slusznym, prawdziwym i wlasciwym jest krytykant, bo sie znawink)))
      o! ... ale wam powiedzialamwink))))zaraz w ryja dostanewink))))
      • kasiaba1 Toxi... 26.01.05, 13:17
        A ja to już meganiedorajda jestem...
        - bo przyklejenie serwetki to 5 minut i gotowe, każdy głupi potrafi ( a ja cały
        dzień coś kombinuję)
        - haft krzyżykowy który robię tydzień mój teść by w jeden dzień zrobił (choć
        nigdy nie miał igły w ręku)
        a wogóle ostatni usłyszałam że jestem leniwa i trzeba się za mnie wziąć
        (teściowa) bo kto inny na moim miejscu by coś robił, sprzedawał i zarabiał
        duuuuuuużo pieniędzy smile a figę jej zrobię a nie kartkę z haftem na drugi raz.
        Idę fotografować "arcydzieła" bo tzrza je wkońcu na Allegro pchnąć, a jak
        zarobię kupię sobie pałac, trza się teściowej słuchać.
        • toxicloki Re: Toxi... 26.01.05, 13:30
          hehe, top moja tesciowa bardziej taktowanasmile przy kazdym telefonie "a prace to
          juz znalazlac?a szukasz?oj, sie nie poddawaj, szukaj'smile)) ja na pracy juz
          polozylam krzyzyk, nawet mi sie szukac nie chcewink teraz kombinuje z galeria
          moich konotow coby na allegro rozpromowacwink))) (jak juz ja zrobiewink
          a potem kupie palac obok ciebiewink i 7 garazy na mercedesywink
          • kasicaaa hi hi 26.01.05, 14:28
            Nie ma to jak sztuka WYŻSZA big_grinbig_grinbig_grin
    • ellenai Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 26.01.05, 15:52
      bardzo dobrze inezjo napisalas!wszystkie robicie przepiekne rzeczy!joasiik
      niech sie nawet nie przejmuje,bo jej kolczyki sa piekne!Dziewczyny ja was
      wszystkie podziwiam za kreatywnosc i piekne rzeczy ktore wykonujecie!
    • inezja21 Teraz ja mam naprawdę problem. 26.01.05, 16:21
      Umieściłam zdjęcia na forum Moda,i sporo zdań przychylnych ale dwa :
      "na jedno kopytp"
      "tandetne" (bo nie z kamienia)
      no ale nie poddaję się.
      "Więcej jest tych, którzy są z nami,niż tych któzry są przeciwko nam"
      • ellenai Re: Teraz ja mam naprawdę problem. 26.01.05, 16:52
        inezja,nawet odrobine sie nie przejmuj!na jedno kopyto?coz to zlosliwe
        stwierdzenie! w koncu ten sam kolczyk (wzor)moze sie podobac w innych
        odcieniach.Sama robie czasem te same kolczyki ale w innych kolorachsmiletandetne?
        hehehehhehehe inezjo,nawet tego nie sluchaj i nic sie nie przejmuj!twoje rzeczy
        sa piekne i niepowtarzalne!
    • qlka_79 I don't agree 26.01.05, 20:59
      A ja myślę, że nie masz racji tak do końcasmile
      Posłużę się przykładem: nie jestem muzykiem, nie umiem komponować, ba, nawet z
      czystym śpiewem mam problem. Czy to oznacza, że nie mam prawa krytykować
      twórców pokroju Michała W.?
      To, że czegoś nie potrafię nie oznacza, że gul mi chodzi, bo chciałabym też tak
      umieć.
      Po prostu - de gustibus non est disputandum.
      Nie należy odmawiać prawa do krytyki, bo czasem jest uzasadniona (czyż w
      gruncie rzeczy dekupaż nie jest kiczowaty? jest, a jednak może być ładny), ale
      problem w tym, jak się do tej krytyki podejdzie.

I dobrze czasem usłyszeć szczerą krytykę, bo to lepsze niż te fałszywe ochy i
      achy.
    • inezja21 Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 27.01.05, 13:27
      Zajrzyjcie tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=19860407
      • joasiiik25 Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 27.01.05, 13:34
        no cos ty Twoje kolczyki sa slicznesmile
      • joasiiik25 Re: zdanie innych o moich kolczykach i nie tylko 27.01.05, 13:43
        1 .
        "Ona nie ma wstydy--i to jest żałosne.
        Na kogo ona wychowa dziecko jak jest nieuczciwą osobą?Mamy juz baaardzo wyrażny
        obraz tej pani---100%nieuczciwości,zawzię tości i....głupoty.
        Wszystko co ona sprzedaje to jedno wielkie g......,a na allegro to popis
        mistrza---może by przyznać nagrodę jako oszustowismile"
        2.
        "Jak zobaczyłam te kolczyki myślałam że mnie szlag trafi! Jak cos takiego można
        sprzedawać?Kto ma odrobinę oleju w
        głowie sam sobie takie zrobi z byle koralików.I te zapięcia niby-
        srebrne,obrzydliwe w zyciu bym tego drutu nie
        włożyła do ucha!Pomijając jej wygląd,wciska ludziom shit próbujac zbijać kasę-
        to wystarczający powód zeby jej nie
        lubieć."
        3.
        "A ja i tak uważam ze kolczyki są paskudne.I że w złym tonie jest handlowanie
        na e-mamie rzeczami na które
        ktoś sie skarży(kalendarze).Wg Ciebie jestem chamska i bezczelna bo mówię co
        myślę ale wklejanie linka do
        Allegro tak niby cichaczem i sprzedawanie tandety w kosmicznych cenach jest ok."
        4.
        "Absolutnie zgadzam się z tym iż kolczyki to totalny KICZ!!!
        Zauważyłam też że joasiiik jest osobą która zupełnie nie przyjmuje krytyki,jak
        i nie posiada żadnej
        samokrytyki!!!Ale widać jest jej z tym tak dobrze!"

to tylko wybrane opinie
        fajnie nie?

o dziwo, troche ich sprzedam
        pozdr
        • inezja21 Joasiu,podajmy sobie rączki!!! 27.01.05, 13:50
          Podziwiam cię że to wytrzymujesz,bo krytyka moich jest niczym w porównianiu z
          twoimi...nie martw się.Po prostu działajmy najlepiej tylko na tym forum:smile
          • joasiiik25 Re: Joasiu,podajmy sobie rączki!!! 27.01.05, 13:51
            eeeeeeeee ja tam jestem silna psychicznie i nie kazdemu to moze sie podobacsmile
        • kragmel Re: zdanie innych o moich kolczykach i nie tylko 27.01.05, 14:38
          wiesz joasiik, te komentarze są bardzo niegrzeczne, ale ludziom puszczają
          hamulce w necie. z drugiej strony - zapewne pamiętasz, że mnie też nie podoba
          się sposób w jaki reklamujesz na forum rzeczy, które chcesz sprzedać.
          • joasiiik25 Re: zdanie innych o moich kolczykach i nie tylko 27.01.05, 14:41
            tak pamietam
            tylko Ty kulturalnie zwrocilas mi uwaga, a ja ja uszanowalam
            Wiesz nie kazdy posiada na tyle kultury by swoja "niechec" wyrazic na poziomie
            a szkoda
        • carolinuss Re: zdanie innych o moich kolczykach i nie tylko 27.01.05, 16:39
          A gdzie się pojawiają takie chlubne opinie? czyżby było jakieś konkurencyjne -
          tępiące forum, bo na Allegro chyba raczej nie ma takiej możliwości?

Wierzę w nieskończoną siłę wyobraźnie, bo...niemożliwe nie istniejesmile!!!
    • greglis Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 27.01.05, 13:45
      Przepraszam Cię bardzo ale chyba sama włożyłaś kij w mrowisko zakładając wątek
      na tamtym forum i pytając o opinie.Jeszcze nie było tak żeby wszystkim się
      wszystko podobało.Pytałaś ich o opinie i takie dostałaś .Nie oczekiwałaś chyba
      że wszyscy będą Cię chwalić pod niebiosa.i chyba niepotrzebnie oburzasz się na
      osoby które Cie skrytykowały,po prostu wyrażają swoją opinię
      • inezja21 Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 27.01.05, 13:48
        Masz rację dlatego więcej tego nie zrobięsmile))
        Nie jestem osobą,która nie znosi krytyki,ale wolę uzasadnioną krytykę a nie
        dziecinne utyskiwanie w stylu: "ale badziewia".
        Dlaczego badziewia? Uzasadnić fachowo!!!
        • joasiiik25 Re: Nie przejmować się nieuzasadnioną krytyką!!! 27.01.05, 13:50
          Inezja spokojnie
          one CI ZAZDROSZCZA i dlatego tak pisza (tzn na forum moda)
          • zzzytkaaa a ja usłyszałam 27.01.05, 14:20
            od mojego kolegi, że niektórzy to mają talent, a ja będę musiała ciężką pracą
            to nadrabiać!!!(zobaczył moją owcę z masy solnej, która wyglądała jak pudel!!!!)
            milutkie, nie?!
            potem się tłumaczył,że to żart, ale podobno w każdym żarcie jest 50% prawdy!
            kap, kap
            • kasicaaa wiele hałasu o nic 27.01.05, 14:27
              cały czas podtrzymuję swój pogląd który wyraziłam w wątku "dziewczyny, czy roię
              kiczowate kolczyki?" ale w tym wypadku zgadzam się z greglis w stu procentach:
              sama chciałaś

i tak jak poprzednio: w każdą twórczość wpisana jest krytyka i trzeba ją przyjąć
            • kragmel Re: a ja usłyszałam 27.01.05, 14:31
              hiehie zytka - moja przyjaciółka stwierdziła, że mój rudolph renifer wygląda
              jak świnka wink
              ale cóż trzeba umieć przyjaciołom wybaczać ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka