28.01.05, 11:02
dziewczyny, ktore sie zglosily, ze chca!
prosze - zarzadzam glosowanie ktory wyglad stronki najbardziej Wam sie podoba smile)
propozycje ponizej:

www.szablony.maniak.pl/img2/appleszablon.jpg
www.szablony.maniak.pl/img2/fioletszablon.jpg
www.szablony.maniak.pl/img2/handszablon.jpg (moj faworyt smile))
www.szablony.maniak.pl/img2/flowerszablon.jpg
www.szablony.maniak.pl/img2/misioszablon.gif (tez slodki)
www.szablony.maniak.pl/img2/twister.jpg
nowis.com.pl/webprojekt/layouts/szablon_05/index.htm
nowis.com.pl/webprojekt/layouts/szablon_10/index.htm
Obserwuj wątek
    • lamarta Re: stronka 28.01.05, 11:07
      Malen_a, buziakiwink))
      Mnie podoba się pierwsza, trzecia i ostatnia, a najbardziej ta z ręką (bo to
      nawiązanie do rękodzieławink)) No więc głosuję za trzecią, tą z rękąwink)) Ale
      która by nie była, najważniejsze, że będzie naszatongue_out
      Dzięki smile))
      • winogroneczka czy mozna sie jeszcze zglosic? 28.01.05, 11:15
        czesc smile ja sie do tamtego watku nie dopisalam ale czy mozna sie jeszcze
        zglosic?

mi sie bardzo podoba szablon z ręką (rzeczywiscie nawiązuje do rękodzieła,
        szczegolnie do srebra) ale strasznie slodki jest ten z misiem, trudno sie
        zdecydowac- chyba jednak na misia glosuje smile

pozdrawiam smile
        • mrouh Re: czy mozna sie jeszcze zglosic? 28.01.05, 11:19
          Ja też wciąz nie mogę się zdecydować, niby mam swoją stronkę, ale chyba
          wolałabym z Wamismile W każdym razie głosuję za rękami wink
        • malen_a można :))) nt 28.01.05, 11:47

• calvados_s Re: można :))) nt 28.01.05, 11:55
            ja też zapuściłam oko w szablony
            i mam dwa typy:
            1. z dłońmi - zwiazki tematyczne
            2. numer 7 (taki kwiatki jak ręcznie robione)
    • kati_p to ja też się chcę zgłosić- 28.01.05, 11:59
      bo coś słyszałam, ale na wątek nie trafiłam (uczę się do sesji i jestem zamotana)
      a co do szablonów, to ten z ręką jest trochę psychodeliczny w moim odczuciu
      podoba mi się apple i natura smile
      • malen_a Re: to ja też się chcę zgłosić- 28.01.05, 12:15
        informacje o stronce sa w tym watku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=19824388
        a zglosily sie juz:
        magiczna_chwila
        a19a24
        kasiaba1
        lamarta
        mamand
        kati_p
        calvados_s
        winogroneczka
        mrouh
    • mamand czy ja też moge? 28.01.05, 12:11
      troche się zagapiłam surprised), ale też bym chciała

mnie podoba się ostatni
    • jotkal1 Re: stronka 28.01.05, 12:15
      Też chciałabym dopisać się - mam nadzieję, iż nie jest za późno (byłam chora i
      przez jakiś czas nawet nie miałam siły dowlec się do komputera). Najbardziej
      podoba mi się motyw 7 - liście agawy wyrastające z jednego pędu. Mozna to
      odnieść do nas - wszystkie zajmujemy się rękodziełem, wiele z nas wykonuje te
      same rzeczy, a jednak każda z nich jest inna i niepowtarzalna (tak samo jak
      liście wyrastającego ze wspólnego pędu czy korzenia - każdy jest inny).
      Przemawia to do mnie silniej niż skurcz palców ręki na 3 szablonie - K
      • malen_a jestes juz dopisana do listy :) nt 28.01.05, 12:29

• niuciorek Zdążyłam jeszcze???? 28.01.05, 12:36
          A ja, czy ja mogę si ejeszcze dopisać? Please! Mnie się podoba 3 i na nią
          stawiam, bo kojarzy mi się z umiejętnościami manualnymi a miś niestety, ale ze
          stronka nastolatki. Zdązyłam się jeszcze dopisać, czy już nie?
          • malen_a Re: Zdążyłam jeszcze???? 28.01.05, 12:40
            janse, ze zdazylas
            myslalam, zeby liste zamknac w niedziele wieczorem dopiero smile)))
            i wtedy wyliczyc ile bedzie miejsca, ile zdjec bedziecie musily przygotowac, cos
            o sobie itp
            dam znac zreszta jak to widzesmile
            • niuciorek Re: Zdążyłam jeszcze???? 28.01.05, 12:42
              Ufff... aż się zgrzałam, bo Lamarta tak mnie poganiała, że nerwowo nie mogłam
              znaleźć wątku - dzięki, jeszcze raz dzięki!
              Pozdrawiam gorąco
              • kati_p Re: Zdążyłam jeszcze???? 28.01.05, 12:44
                malen_a, ja nie zajmę dużo miejsca, bo mogę trzymać moje fotki na własnym
                serwerze smile
                • principessa11 Re: Zdążyłam jeszcze???? 28.01.05, 12:51
                  Ja zdecydowanie optuję za 3 także, czyli Twoim faworytem. Bardzo mi się podoba. Nowoczesna i przejzysta propozycja.
        • maja281 Re: jestes juz dopisana do listy :) nt 28.01.05, 16:36
          To ja też proszę bardzo o dopisaniesmile.
    • eirenne Re: stronka 28.01.05, 12:54
      Przepraszam, że się wtrącam... czytam forum regularnie, ale odzywam się
      niezwykle rzadko... tak sobie myślę, że to troszkę nie pasuje, żeby takie
      niesamowicie twórcze dziewczyny miały stronę opartą na gotowym szablonie... w
      końcu html nie jest aż tak trudnysmile Gdyby ktoś się skusił, zeby zrobić stronę od
      podstaw, możnaby wtedy dodać na przykład tło bezpośrednio nawiązujące do
      rękodzieła... możnaby zrobić oryginalne przyciski, na przykład niby z kawałka
      poszarpanej karteczki... albo coś w tym rodzajusmile)) Wiecie, o co mi chodzi? A
      korzystając z gotowego szablonu trzeba brac pod uwagę, że 50 innych stron będzie
      identycznych...
      Pozdrawiamsmile I nie bierzcie mi za złe moich uwag...
      • kati_p Re: stronka 28.01.05, 12:56
        czego Ty wymagasz dziewczyno, SESJA jest smile
        • eirenne Re: stronka 28.01.05, 12:59
          Wiem, u mnie też jest sesjabig_grinDD
      • malen_a Re: stronka 28.01.05, 13:04
        tez o tym myslalam, ale ja nie mam czasu na przygotowanie w photoshopie layoutu
        wiec pokusilam sie o poszukanie w sieci gotowcow
        jezeli ktoras jednak jest na tyle oblatana w pohotoshopoie czy corelu - to ja
        moge skodowac taka rozrysowana stronke smile))

htmla, cssa znam, podstawy flasha rowniez, jednak to samo nie wystarcza do
        stworzenia profesjonalnie rozrysowanej stroki
        • kati_p Re: stronka 28.01.05, 13:08
          no to ja jestem dziecko photoshopa smile
          tylko po sesji, po sesji.. (środa)
          • malen_a Re: stronka 28.01.05, 13:09
            ooo to super
            wiec odkladamy sprawe do-po-sesji smile)
        • eirenne Re: stronka 28.01.05, 13:20
          Już nawet nie chodzi o to, żeby było superprofesjonalnie, ale żeby było z sercem
          i oryginalnie... przynajmniej ja tak to widzęsmile W końcu odwiedzający stronę nie
          będą patrzeć w źródło, tylko na efekty (no chyba, ze się trafi jakiś programista
          radykał). Wystarczy naprawdę troszkę html, css, flasha już bym odpuściła (wkurza
          mnie, jest niewygodny)...
          Acha, i nie mówię tego jako zupełnie zielona w temacie krytykantka;-D Jakieś
          strony już popełniłam w życiu;-D
          • malen_a Re: stronka 28.01.05, 13:24
            alez ja sie nie oburzam na Twoje uwagi, jestem na nie otwarta smile))

jezeli chodzi o stronki to ja akurat zwracam bardzo duza uwage na grafike,
            latwosc nawigacji, wole nawet proste stronki niz przeladowane efektami, jasne,
            klarowne tlo, niewielka grafike....
            • lamarta Re: stronka 28.01.05, 13:32
              To musiamy pomysleć nad tym. Ja zielona w temacie, więc wydawało mi się, że
              wszystko jedno jaka, byleby byławink)) Ale jak można dopracować, to jak
              najbardziej jestem zawink
              Tylko żeby pomysł nie przepadł jak wiele innych, bo moim zdaniem fajny i wart
              zrealizowania.
              Czyli umawiamy się na po sesjiwink))? I kto się w końcu oferuje popełnić stronę?
              • malen_a Re: stronka 28.01.05, 13:39
                jak kati_p zaliczy sesje to moze rozrysuje stronke, dobrze Kati?
                podyskutujemy nad nia i ew naniesiemy poprawki
                potem ja sie za nia wezme
                jezeli sa jeszcze inne osoby chetne do rysowania - zapraszam smile))
              • kati_p Re: stronka 28.01.05, 13:40
                ja proszę o propozycje, co się powinno pojawić w nagłówku, który zamierzam
                zrobić w photoshopie. dekupaże jakieś, frywolitki, kolczyki? nie mam pojęcia smile
                • winogroneczka nagłówkek 30.01.05, 14:39
                  mi sie zawsze podobaly stronki z elemtami ludzkimi- ucho, reka, usta, twarz.
                  Ale to tylko taka niesmiala propozycja smile
    • bruja_moni Re: stronka 28.01.05, 14:41
      Handszablon pasuje jak wymarzony!!! jestem za tym właśnie!!!
      Pozdrawiam
    • morgana_le_fay ABSOLUTNIE 28.01.05, 17:42
      głosuję za indywidualnym wyglądem strony!

Sorry, że ja nijak się do pomocy nie nadaję. Zawsze byłam głąbem z fizyki to i
      komputerów się boję. Teraz dopiero zaczynam żałować...

Wspierająca duchowo -
      - morgana.
      • morgana_le_fay Nieśmiało... 28.01.05, 17:45
        Pytam, czy pomimo debilizmu informatycznego i wielu innych braków mogę być
        dopisana do listy.

?
    • malen_a wyglad stronki 03.02.05, 15:41
      napisala do mnie Ewa, czytelniczka naszego forum jednak 'nie-pisaczka' (mam
      nadzieje, ze teraz bedziesz sie odzywac smile)) zainteresowana pomyslem
      stronki-wizytowki forumowiczek
      zaprojektowala wstepnie strone glowna (wrzucilam je na forum zdjeciowe)
      prosze, zapoznajcie sie z tymi propozycjami

jeszcze raz dziekuje Ewie za pomysly smile)

warto jeszcze by bylo zastanowic sie co ma byc na takiej stronie:
      - czy podzial na tematyke prac
      - czy od razu na autorki
      - jaki tekst mialby sie pojawic na stronie glownej, aby dobrze nas
      charakteryzowal (potem wiadomo, kazda moze cos od siebie wrzucic na swoja
      podstronke)
      - i co jeszcze?
      • niniveve Re: wyglad stronki 03.02.05, 18:10
        Ja tu bywam od niedawna, więc nie wiem dokładnie, o co chodzi, choć widzę, że o
        jakąś wspólną stronkę wink.
        Nie mam (jeszcze) żadnych prac, więc nie chcę się dopisywać, ale może kiedyś mi
        pozwolicie, jeśli będę miała co zaprezentować wink.
        Tak czy siak wtrącę swoje "trzy grosze":
        - błagam, żeby stronka nie była uzależniona od obsługi flasha przez przeglądarkę
        - skoro tu tak dużo zdolnych artystek, to dlaczego korzystać z gotowców?
        przecież to ma być stronka o pracy twórczej, a nie szablonowo-odtwórczej. A i
        koderów się znajdzie pewnie trochę wink
        - jeśli chodzi o kwestię podziału, to proponuję wstępnie podział na tematykę prac
        - chętnie służę pomocą mniej lub bardziej techniczną wink
        • amygdala Re: wyglad stronki 04.02.05, 10:52
          Dziewczęta,
          Wyraziłam swoją opinię na temat projektu na naszej galerii.
          I teraz ważne pytanie: Czy lista jest już zamknięta? Bo jeśli nie to ja
          bardzo...bardzo, no wiecie. Powoli mi się prostują różne sprawy i zamierzam się
          biżuteryjnie rozkręcić i miło byłoby gdzieś się móc pokazać.
          Niestety na htmlu i programach graficznych się nie znam, więc niewiele pomogę.
          Co do podziału to najlepiej byłoby i tak, i tak (na przedmioty i autorów), ale
          nie wiem czy to nie zamąci.
          Pozdrawiam
          Kaśka
          • niniveve Re: wyglad stronki 04.02.05, 13:10
            > Co do podziału to najlepiej byłoby i tak, i tak (na przedmioty i autorów), ale
            > nie wiem czy to nie zamąci.

Pierwotnie też tak pomyślałam. Ale doszłam potem do wniosku, że lepiej zacząć od
            prostszej wersji. Potem można łatwo dodać drugi podział. Można też zrobić coś
            takiego: podział na tematy, a w ramach każdego tematu pogrupowane po autorach i
            jakieś odsyłacze typu "inne prace tej osoby", prowadzące do innych sekcji. Mnie
            się taka wersja chyba najbardziej podoba smile
      • bajkopisarka Re: wyglad stronki 04.02.05, 18:11
        jesli strona ma byc z zamyslu czyms w rodzaju wizytowki tzn sluzyc do zaprezentowania swojej tworczosci przez poszczegolne osoby, to chyba nie nalezy wprowadzac podzialu na techniki czy tematy (moim zdaniem to prowadzi jedynie do chaosu tzn jedna osoba robi rozne rzeczy i automatycznie jest "rozproszona" na rozne dzialy, poza tym nie zawsze wiadomo co do jakiego dzialu wpasowac, zdarza sie, ze prace nie mieszcza sie w standardzie i jednoczesnie moga podchodzic pod rozne kategorie, nie wiadomo czego gdzie szukac).......ewentualnie podzial na autorow.......ale chyba najlepsze wyjscie to "bez podzialu".........wydaje mi sie, ze najchetniej ludzie klikaja na zdjecie (miniaturke), ktore wzbudza ich ciekawosc, zainteresowanie i wtedy trafiaja (przy pomocy jednego klikniecia, a to wazne) na galerie autora........wydaje mi sie, ze ludzie sa "leniwi" i nie chce im sie czytac i zastanawiac czego tak na prawde szukaja, po prostu chca "poogladac" ladne rzeczy, wiec "baaardzoo prosta" nawigacja jest wazna, minimalna ilosc tekstu, minimalna ilosc klikniec, jasne-duze-czytelne dane autora, aby wiadomo bylo jak sie z nim skontaktowac i......tyle chybasmile
        mam wrazenie, ze strony bez standardowego menu z boku ciesza sie wiekszym powodzeniem, chetniej sie w nich "szpera"wink mam na mysli podobna nawigacje jak na
        www.wylegarnia.com
        www.rzeczyladne.com
        www.assertino.pl
        mysle, ze mozna jeszcze wykorzystac rozwiazanie podobne jak na blogach tzn w galerii konkretnego artysty, oprocz jego danych, moze byc odnosnik "to mi sie podoba" i pod nim trzy adresy do ulubionych galerii innych artystow, dzieki temu, aby "przegladac dalej", nie trzeba by bylo wracac do strony glownej....

ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka