principessa11 31.01.05, 10:47 Czy któraś z Pań mieszkających w Łodzi, wie może czy w ciągu ostatnich dwóch tygodni były jakieś nowe dostawy do JABLONEXU??? P.S. Widziałam przed chwilą, są nowe koraliki na www.koraliki.pl!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyznarka1 Re: Łódzki Jablonex 31.01.05, 11:29 Hehe ja siętam od miesiąca wybieram i jakoś dojść nie mogę (sesja - więc udaję że się uczę ). Jeżli ktoś już tam był to byłabym bardzo wdzięczna za informację jaki mają wybór - chodzi mi głównie o rozmiar koralików i to czy mają jakieś nici, żyłki do nawlekania pozdrawiam Odpowiedz Link
zaria Re: Łódzki Jablonex 31.01.05, 18:03 Pyznarka, w Jabloneksie bywam od czasu do czasu, oto moja relacja: mają cały stół koralików, w przeróżnych kolorach. To są koraliki szklane wielkość jest różna: od takich o średnicy 1,5 mm na oko, do duuużych. (około centymetra) Są koraliki przezroczyste i nieprzezroczyste, podkolorowywane od środka żeby się bardziej na złoto lub srebrno błyszczały albo nie. Wybór kolorów jak dla mnie jest za mały – nastawili się na jaskrawe koraliki, nieprzejrzyste. No i kształty tez nie są zbyt zróżnicowane. Można tez u nich kupić żyłkę, gumkę cieniutką, zapięcia do naszyjników i, na sąsiednim stoisku z biżuterią – bigle. No ale nie ma co o tym pisać, trzeba pójść i samemu zobaczyć Principessa: ja się w ogóle zastanawiam, jak to u nich jest z dostawami, chodzę do nich od wakacji i nie widzę szczerze mówiąc żeby miewali cokolwiek nowego, zawsze te same kolory. Byłam tam parę dni temu i - jak dla mnie – niczego nie przybyło od 2 miesięcy. Tylko fioletowych koralików ubyło. Ale jak tam będziesz, to poproś, żeby pokazali ci szufladę – tam chomikują jakies “resztki”, których nie wystawiają na stole, może znajdziesz coś ciekawego. . Odpowiedz Link
pyznarka1 Re: Łódzki Jablonex 31.01.05, 19:01 Zaria - dzięki Zaraz jak się skończy sesja to tam polecę pozdrawiam Odpowiedz Link
principessa11 Re: Łódzki Jablonex 31.01.05, 19:15 Wiem zaria, znam "szufladę", ale tam nie ma niestety nic ciekawego, tzn. ja nigdy niczego nie znalazłam. Ale mam do Was dziewczyny dobre wieście - nowa meta koralikowa i cekinowa - GRAŻKA na Północnej. Co prawda wiedziałam że są tak koraliki i cekiny, ale nigdy jeszcze nie widzaiłam takiego wyboru!!! Bez przesady, ale zawsze co innego niż w www.koraliki, albo Jablonexie. Byłam dzisiaj i polecam. Niestety nadal nie mogę znaleźć drucika na szpulce, wiecie gdzie mogę znaleźć. Metalowy, ale cinki. Byłam już w hurtowniach kwiatowych, sklepach metalowych, wędkarskich i nic! Będę wdzięczna za wiadomość. Odpowiedz Link
zaria Re: Łódzki Jablonex 31.01.05, 20:43 To ja lecę do Grażki tego mi właśnie brakuje - nowych wzorów, kształtów... a cekiny się zawsze przydadzą, jak nie do biżuterii, to do innych ozdób. Co do drutu – moja koleżanka znalazła drut (tylko nie wiem czy metalowy czy miedziany?) właśnie w jakimś sklepie metalowym. Jakimś: niestety nie wiem w jakim. Jak zobaczę się z ta koleżanka to jeszcze dopytam. Ja używam srebrnego o różnych grubościach ( w tym bardzo cieniutki), ale kupiłam go nie w Łodzi, ale podczas mojej wizyty w Warszawie. Odpowiedz Link
pyznarka1 Re: Łódzki Jablonex 01.02.05, 12:59 ekchm ekchm.. a czy Grażka to nie jest HURTOWNIA ? w sensie czy nie sprzedają tam ilości hurtowych ? hmm... koraliki idące w tysiące jednego wzoru to raczej zbyt interesujące nie są Aaa.. ztym drutem to chyba się wybiorę do Castoramy - tam jakieś druty z całą pewnością mają hiehie wyobraźcie sobie minę jednego z panów w niebieskich ogrodnczkach którego pyta się o cienki drucik do kolczyków haha Odpowiedz Link
principessa11 Re: Łódzki Jablonex 01.02.05, 10:38 Dziewczyny, zapomniałam dodać, że w GRAŻCE można nielegalnie zdobyć przepiękne piórka (jak pochodzicie to może też na to wpadniecie), ale nie będę tu pisała. Normalnie to bym tego nie zrobiła, ale jedna stara jędza nie chciała mi sprzedać wstążki na metry, a ja wiem że sprzedają, bo jakiś czas temu inna mi sprzedała, no i się wkurzyłam. Ale piórka mam ładne, chociaż niestety Ania R. mnie wyprzedziała i już pokazała takie piórka w swoich kolczykach, tyle że moje mają jeszcze koraliki, no ale na orginalności im ubyło zdecydowanie. Acha, apropos piórek jeszcze to widziałam bardzo ładne, kolorowe w PRAKTIKERZE, w M1 w paczuszkach po 1,99 w dziale z serwetkami i doniczkami. Odpowiedz Link
eirenne Re: Łódzki Jablonex 01.02.05, 11:56 Dziewczynki, a widziałyście gdzieś może takie duże, prostokątne, drewniane korale? W zasadzie to nawet nie wiem, czy to jeszcze można nazwać koralami, chodzi mi o dość duże, prostokątne elementy z dwiema dziurkami... chciałabym sobie zrobić bransoletkę, ale ciągle trafiam na same maleństwa A co do Grażki, byłam tam kiedyś i jest faktycznie szeroki wybór materiałów, choć akurat koraliki nie rzuciły mi się w oczy. Szukałam wtedy wstążeczek na zaproszenia ślubne i oczywiście wzięłam więcej niż było potrzeba- taki był wybór, a ja należę do tych zachłanno- niezdecydowanychDD NAtomiast obsługa jest zaledwie poprawna (mowiąc delikatnie). Odpowiedz Link
principessa11 Re: Łódzki Jablonex 01.02.05, 12:00 Takie elmenty można sobie zobić na zamówienie u stolarza. A próbowałaś zobaczyć w tym sklepie www.drewnianekoraliki.pl www.koalikidrewniane.pl Nie wiem która z tych nazw jest poprawna, ale trzeba spróbować, bo to któraś z nich. Odpowiedz Link
eirenne Re: Łódzki Jablonex 01.02.05, 12:14 Oba linki mi się nie otwierają W Google też nic nie znalazłam... A na pomysł ze stolarzem nie wpadłam, hmmmm)) Odpowiedz Link
principessa11 Re: Łódzki Jablonex 01.02.05, 12:21 To ten link: www.drewniane-koraliki.info/ Odpowiedz Link