karolka_m 03.02.05, 08:45 Czy ktoś potrzebuje?? Pan na allegro sprzedaje po 1,60 za litr białej emulsji akrylowej do wymalowań wewnętrznych - nie wiem co to za farba, ale można do niego napisać. Znalazłam przy okazji więc się dzielę www.allegro.pl/show_item.php?item=40474722 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pepe27 Re: Tania farba akrylowa 03.02.05, 08:48 Ceny nie oszukasz, ta mówi sama za siebie. Ja bałabym się tym cokolwiek pomalować. Aż strach myśleć co tam jest w środku; jeśli woda i tylko kreda do dobrze. Odpowiedz Link
karolka_m Re: Tania farba akrylowa 03.02.05, 08:56 Trudno mi mówić o jakości tej farby, ale kredy w farbie akrylowej być nie może i nie zawsze jest tak, że to co drogie jest lepsze od tańszego. Poza tym ja tylko podałam link - nie znam tej osoby. A jeśli mogę od kogoś kupić porządną i super gatunkowo nową bluzeczkę dla dziecka za 5 zł to dlaczego mam z góry zakładać, że 1 l rozlewanej farby za 2 zł jest na pewno zły. Odpowiedz Link
pepe27 Re: Tania farba akrylowa 03.02.05, 10:49 Wyraziłam tylko swoje zdanie. Maluję tak dużo ( i z racji zawodu mogę powiedzieć, że troche się znam na tym)że wiem z własnego doświadczenia, że niestety cena bardzo często przekłada się na jakość. A jeśli łudzisz się że jest inaczej , to powodzenia. Dobrą farbą pokryjesz 2 razy. Słabą i 4 nie wystarcza. Jest nierówna w kryciu, żółknie, żle miesza się z innymi kolorami, nie trzyma swoich parametrów. I niestety o tym co jest w farbie bezmarkowei i w dodatku rozlewanej ja nie chciałabym wiedzieć. A kredę dodaje się dość powszechnie do farby( co b.łatwo można sprawdzić). Odpowiedz Link