mokad 16.02.05, 22:28 Dlaczego, dlaczego??? Ale jestem zła. Totalna porazka i pojęcia nie mam dlaczego? Za słabo wyschło? Zła farba (ktos się tu chyba na śnieżkę skarżył)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: Buu! Nic nie pęka? 16.02.05, 22:29 A jaki krak? Sniezka super peka, nie wierze ze to jej wina! Odpowiedz Link
mokad Re: Buu! Nic nie pęka? 16.02.05, 22:52 Krakelierlack z Nerchau ten z creativehobby... Ech!!! A miało być tak pięknie. Ale co tam. Jutro może będzie lepiej. )) Odpowiedz Link
lola211 Re: Buu! Nic nie pęka? 16.02.05, 23:07 to jakim cudem nie peka? Napisz, na co kladlas, krak byl suchy? Odpowiedz Link
aniani3 Re: Buu! Nic nie pęka? 16.02.05, 23:13 przezywasz dokładnie to co ja 3 tygodnie temu. Wyłam ze złosci, ze nic mi nie wychodzi. Zielony listek wtedy mi odpisała: im trudniej dojść do celu, tym większa satysfakcja. Porady poradami, ale tak faktycznie to tylko ćwiczenie czyni mistrza. Kładłam też śniezkę, ale zrezygnowałam i kładę teraz duluxa, tak jak dziewczyny tu radziły, chociaż i na śnieżce podobno pęka. Nakładałam pędzlem - marnie wychodziło, potem powoli się rozkręcałam a dziś już "mi pęka" (Nerchau) no i serce z radości też. Teraz nakładam farbę tapując gąbką - to też mi dużo czasu zajęło, zanim sie nauczyłam pokrywać w ten sposób, żeby zakryć kolor farby pod spodem. Tales rozczarował, bo nie chciał mi pękać, ale wrócę już doświadczona do tego specyfiku za jakiś czas. Zyczę Ci wytrwałości! Odpowiedz Link
mrouh Re: Buu! Nic nie pęka? 17.02.05, 06:36 Ja z klakierem z CH nie mam żadnych problemów, czasem spękania mam trochę za duże jak na mój gust, bo wolę takie pajączki, niż kratery ale tego chyba się nie da uzyskać przy tym lakierzeA może pędzel masz niedosuszony? Dziewczyny przestrzegały, że pędzel musi być naprawdę suchutki, nie wysuszony dopiero co. Zgaduję, co to może być, bo ja nigdy nie mam suchego pędzla, myję przed nakładaniem kraka, wycieram w ręcznik papierowy i suszę na kaloryferze przez parę minut i jest ok Albo kilka razy pociagasz pędzlem z farbą? Może spróbuj z inną jeśli nie trafiłam z pomysłem. Powodzenia Odpowiedz Link
toxicloki mrouh;-) 17.02.05, 09:05 da sie, da sie na nerchau pajaczka sprobuj go nalozyc gabeczka nabierz na gabke, nadmiar zetrzyj o brzeg opakowania i nakladaj -wyjdzie pajaczek jak ta lala)) Odpowiedz Link
toxicloki Re: Buu! Nic nie pęka? 17.02.05, 09:07 ihih - mi krak talensa duzo bardziej odpowiadal od nerchau w zaleznosci od grubosci warstwy mozna przewidziec jakie wyjda spekania Odpowiedz Link
mokad Ha! Mam spękania!!! 17.02.05, 09:00 Zrobiłam wszystko od początku i mam! Haha! No nie wyszło tak jakbym chciała bo jakoś mam problem z dobrym nałożeniem farby wierzchniej i trochę mi się rolkuje. Ale już jest i tak dobrze. )) Odpowiedz Link
toxicloki Re: Ha! Mam spękania!!! 17.02.05, 09:06 jak ci sie od pedzla rolkuje to moze na poczatek sprobuj gabka albo walkiem-latwiej jest Odpowiedz Link