mar-gie 20.05.08, 11:29 studiach dziennych? Bo tak mnie to intryguje jakos.W sumie sa jakies stypendia ale czy to wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2szarozielone Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 11:30 Ja pracowałam - znalazłam zdalna prace przez Internet. Po studiach zakotwiczyłam sie w tej firmie na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 rodzice 20.05.08, 18:22 chcieli zebym szedl na studia to niech placa dodatkowo stypendium studenckie (ale to bedzie ponad 30 tys do splaty po studiach) Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope Re: rodzice 20.05.08, 21:44 jednorazowy3 napisała: > dodatkowo stypendium studenckie (ale to bedzie ponad 30 tys do splaty po studia > ch) hiba kredyt ? Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 11:34 Pracowałam. Na pierwszym roku podjęłam pracę jako kelnerka w restauracji, na drugim byłam już tam managerem. Na początku było ciężko,ale udało mi się to wszystko pogodzić. A co najważniejsze- miałam swoje pieniądze i mogłam odciążyć rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 11:36 Rodzice + stypendium. Ale miałąm łatwiej, bo mieszkałam u brata, więc odpadały koszty wynajmu. Potem zaczęłam pracować. I - podobnie jak 2szarozielone - zakotwiczyłam się w tej firmie na stałe. I tkwię w niej po dziś dzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 18:27 Ja mieszkam z rodzicami, więc odchodzą koszty wynajmu na przykład. W ciągu roku rzadko udało mi się coś konkretnego zarobić, ale miałam za to stypendium naukowe. W czasie wakacji byłam dwa razy w Stanach i raz w Anglii. Może nie zarobiłam pracując tam jakiś kokosów, ale starcza na własne wydatki przez cały rok akademicki. Ale jasne, że rodzice mi pomagają. Nie muszę się martwić o pewne sprawy, o które musiałabym się martwić mieszkając sama. Kasa idzie mi głównie na ksero, książki, obiady, wyjścia, kosmetyki czyli pierdoły. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 18:33 Mieszkałam z Rodzicami. Nie pracowałam. Dodatkowe wpływy zapewniała mi stypa naukowa. Odpowiedz Link Zgłoś
magda8887 Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 19:05 ja utrzymywałam się z renty po mamie, która nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 19:09 ja pracuje w gazecie, starcza mi na sukienki, buty i ksera. a karmią mnie rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 22:00 Miałam stypendium + rodzice. Pracowałam dwa razy w tyg po dwie godz. na 4 roku prowadząc zajęcia sportowe:) Na piątym studiowałam razem z córą więc nie pracowałam. Moje dochody to było wówczas stypendium, rodzice i mąż:D Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Za co sie utrzymujecie na 20.05.08, 22:03 Od mamy dostaję 350 zł na mieszkanie, "na życie" musze zdobyć sobie sama pieniądze. Sprzątam 3 razy w tygodniu w takiej dość ekskluzywnej kancelarii adwokackiej, dostaję za to 250 zł. Poza tym dostaję stypendium naukowe 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
piratkaa Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 13:05 rodzice oraz: "dready, tanio" "artystyczne malowanie pokoików dziecięcych" "obrazy na zamówienie" Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 13:08 mnie utrzymywali rodzice, z ktorymi wtedy mieszkalam. Oprocz tego stypa ktora przeputalam na wymianach studenckich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 13:22 Utrzymują mnie rodzice.Do stypendium zawsze mi jakiegoś ułamka zabraknie.. Odpowiedz Link Zgłoś
tezromantyczka Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 16:16 Przez pierwsze lata studiów utrzymywałam się częściowo ze stypendium, częściowo z pieniędzy zarobionych w czasie wakacji, ale głównie z pieniędzy od rodziców. Na IV roku zaczęłam pracować, wtedy też zaczęłam utrzymywac się samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 16:21 Licencjat: Rodzice, praca. Po licencjacie: stypendia, praca. Odpowiedz Link Zgłoś
julia0001 Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 16:53 Ja dosc nietypowo, z wynajmu wlasnego mieszkania w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 16:59 Ja pracowalam trzy lata... Na pocztaku jako ankieterka, pozniej lektorka... Wszystko da sie pogodzic... Odpowiedz Link Zgłoś
rafaellka Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 18:42 Kurcze, podziwiam, ja na studiach nawet nie pomyslałam, by iść do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
lilian101 nocne dorabianko 21.05.08, 19:02 ponoc teraz coraz czesciej studentki dorabiaja w ... agencjach towarzyskich. Pooc, bardzo intratne zajecie! Odpowiedz Link Zgłoś
rafaellka Re: nocne dorabianko 21.05.08, 19:09 Kochana, teraz nazywa się to sponsoring ;-) Jak powiesz, że jest dziwką, to gotowa się obrazić, ale jak powiesz call girl, od razu rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
lilian101 Re: nocne dorabianko 21.05.08, 19:24 loj, nie wiedzialam. Kilka lat temu nawet taka poznalam, byla tak zarozumiala, ze o malo lamp nie zarysowala tym swoim zadartym nosem.Bo ona studiuje w Krakowie. Co za durne dziewuszysko! Odpowiedz Link Zgłoś
rafaellka Re: nocne dorabianko 21.05.08, 19:30 Ano niestety... Podobnie jest chyba w każdym większym mieście- Kraków, Warszawa, Wrocław, Gdańsk... Taka przeszłość może kiedyś bardzo zaszkodzić, kiedy nazywające siebie "zaradnymi" dziewczyny, zechcą kiedyś ułożyć sobie życie i założyć rodziny. No, ale to już nie nasz problem ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lena186 Re: Za co sie utrzymujecie na 21.05.08, 20:16 Pracuję od I roku na 1/3 etatu z czego mam ok 800-900 zł i na moje wydatki mi wystarcza, mieszkam z rodzicami. Trzeba zacząć od razu oglądać się za pracą jeśli studia na to pozwalają, bo jednak co by nie mówić to najważniejsze jest doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś