Dodaj do ulubionych

Czy zdarzyło się Wam...

15.03.05, 21:32
...żebyście składały reklamację u zorooza czy boraza z Allegro? Ja odesłałam
krzywą i pękniętą tacę(rozszczepione przy rączce, dł ok. 10 cm., o głębokości
ok. 0,5 cm) zoroozowi i dwie skrzynki borazowi, z których jedna była pęknięta
a druga źle sklejona na łączeniu jednej ścianki z drugą (była szczelina szer.
pół cm.)i naprawdę nic się nie dało z tym zrobić. Nie mówię tu o szczelinach
na łączeniu desek w kasetkach(a to też mnie wnerwia), ale o regularnych
pęknięciach w tacach i skrzynkach. A więc - odesłałam źle sklejoną, a
dostałam rozklejoną i pękniętą przy rączce i w środku, czyli gorszą niż
odesłałam. Druga jest w porządku. Czy tylko ja mam takiego pecha? Zobaczymy
co przyjdzie od zorooza. Już nie mam siły...
Obserwuj wątek
    • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 15.03.05, 22:49
      kiciun napisała:

>zorooza
      chyba miało być Zooro_Za smile, ale wszystko jedno, wszyscy wiedzą o kogo chodzi.
      • k_izydorczyk Re: Czy zdarzyło się Wam... 15.03.05, 23:05
        no mi kiedyś wysłał szkatułki z wgniecionym jednym rogiem i przez to każdy róg
        w szkatułce musiałam sobie zaokrąglać, może nie byłoby problemu, ale tak miałam
        w 8 szkatułkach i już przy drugiej mnie szlag trafił, tyle, że nie mogłam
        czekać na nową poprawioną partię, bo bardzo mi się spieszyło... Kiedyś miałam
        schrzaniony zawias, który ciągle wylatywał z otworu (przy każdym otwieraniu
        szkatułki) i musiałam go kleić, a tace to zawsze muszę sobie przy uchwytach
        (choć nie tylko) sama szlifować, bo drzazgi się wbijają. Co do klejeń to przy
        bejcy pięknie widać, jak są wypaćkane klejem te rzeczy... A niekiedy to
        klejenie jest tak na słowo honoru... Więc Zooro_Z owszem ma tanio, ale bardzo
        lichej jakości towar i zacznę się chyba rozglądać za kimś solidniejszym,
        zwłaszcza, że w ostatnim opisie do aukcji z tacami wyczytałam, że to ostatni
        raz tak tanio... U boraza niczego nigdy jeszcze nie kupowałam, ale usiłowałam
        zamówić kiedyś zamykane skrzynie ciut innych wymiarów niż miał na aukcji, by
        pasowały mi wymiarami do półek na regale (miał w opisie wtedy, że robi na
        zamówienie), bo te co miał były troche za duże, ale nie chciało mu się robić
        niczego niestandardowego, więc nie miałam okazji oglądać jego "wyrobów" - więc
        co do jakości nie mogę się wypowiedzieć...
        Mam nadzieję, że w końcu pojawi się jakaś solidna konkurencja dla obu panów, bo
        z drewienkami do decoupage dla detalistów obecnie jest marnota i dyndas... sad
        Pozdrawiam smile
        Katarzyna
    • magiczna_chwila Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 00:34
      Noo... Kiciun witaj w klubie suspicious

Pierwsze zamówienie u Zorra_Z - dwie szkatułki były OK.
      Przy kolejnym zamówieniu trzeech tac przy dwóch z nich odklejone były takie
      grube listwy od spodu. W paczce jednak były, dało się łatwo przyczepić, a ja
      odpuściłam sobie pretensje do sprzedawcy zwalając to na pocztę.
      Przy ostatnim zamówieniu na 5 szkatułek na dwie zgłosiłam reklamację (jedna
      miała zupełnie odłamany przedni lewy dolny róg i wyłamane kawałki drewna przy
      zawiasach, tak że przy otwieraniu szkatułki wieko odpadało zupełnie suspicious , druga
      miała poluzowane zawiasy i słabo były zamontowane tak że wieko szkatułki
      chybocze się na boki oraz w przód i w tył. Reklamację zgłosiłam 2,5 tyg. temu,
      nazajutrz dostałam informację w stylu "Nie ma sprawy, pojutrze wysyłam całe
      szkatułki". Do tej pory ich nie mam. Jednakże o swoje się upominam, tym
      bardziej iż złożyłam kolejne tym razem większe zamówienie.

Komentarz mój na jego temat: Bardzo trudno się z tym gościem dogadać. Czasem to
      aż ręce opadają. Reklamację zgłaszała również moja znajoma u któreej 2/3 towaru
      poszło do wymiany i również nie mogła się z tym gościem dogadać. Mam wrażenie,
      że owe drewniane przedmioty - tace, szkatułki i skrzyneczki robione są z
      odpadków i niepotrzebnych materiałów (barzo częste pęknięcia, ubytki, krzywo
      skrojone podstawy do tac itd. ). No a do tego dochodzi brak rzetelności i
      uczciwości wobec klienta, skoro wysyła mu się towar w takim stanie...

U Boraza kupiłam trzy skrzyneczki i wszystkie trzy miały ubytki, pęknięcia
      (nawet widocznie zaszpachlowane jakimś produktem), zadrapania, złe połączenia
      ścianek itd. - jedenakże jako że te skrzyneczki postanowiłam wykorzystać jako
      przedmiot użytkowy dla siebie samej, odpusciłam sobie zabawę w reklamację... I
      nie wiem czy jeszcze zdecyeduję się na zakupy u tego Pana...
      • reni_aferka Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 06:54
        a ja kupilam w zeszlym tygidniu u niego kilka szkatulek i tac i czekam
        czekam ..nienawidze czekac.

Chyba trzeba bedzie sie po stolarniach przejsc pobliskich- zmoe sie okaze ze
        wcale nie sa racy tani jak nam sie wydaje?
        • katewalker Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 08:02
          chcialam sobie zerknac na uzytkownikow ale niestety nie ma takich na allegro,
          wpisalam wszystkie Wasze kombinacje...jest jedynie zawieszony Zorrosmile
          • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 08:48
            katewalker napisała:

> chcialam sobie zerknac na uzytkownikow ale niestety nie ma takich na allegro,
            > wpisalam wszystkie Wasze kombinacje...jest jedynie zawieszony Zorrosmile
            Zooro_Z
            boraz
        • toxicloki Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 08:37
          co prawda nie kupowalam u nich nic jeszcze (i raczej nie kupie) ale musze
          potwierdzic, ze sa tanisad
          obeszlam juz cala mase stolarzy w poszukiwaniu drewiwnek, niestety wieksozsc z
          nich w ogole nie chce sie tym zajac("drzwi, szafke to pani moge zrobic...")
          nawqet gdy wspominam o wiekszym zamowieniu, niekoniecznie jednorazowymsad ale
          bede dalej szukac, jakby co -dam znac.
          fajne gadzety ma kanak, ale u nich podobno jest problem z dostawa - nie zawsze
          kompletna i potem trzeba czekac az "doślą" resztesad
        • izabelka78 Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 08:54
          Kupowałam jedynie od Zoroo_Za. Zamówiłam 5 szkatułek, które przyszły nawet o
          czasie. Wszystko było ok, poza jedna która miała szczelinę między podstawą a
          frontową ścianka oraz miała uszczerbiony lewy przedni dolnu róg. W reklamacje
          sie nie bawiłam, bo udało mi sie szczelinkę dość ładnie zamaskować \. Gorzej
          jest z tym rob\giem. Nie wiem tylko czy to nie wina poczty, bo w kartonie
          znajdował sie ów odłamany kawałek. Myslę więc, że to podczas przesyłki doszło
          do uszkodzenia.

Kurcze, muszę powiedziec, że troszę mnie zmaretwiłyście tymi mało pochlebnymi
          opiniami na temat jego wyrobów. Przymierzałam się do większych zakupów.... I
          teraz nie wiem czy ryzykowac czy nie.

A jeśli są jakieś niedociągnięcia z tytułu ich współpracy, dlaczego nie
          wystawiacie negatywów? No chyba, że wystawiacie- ale żadna z Was o tym nie
          pisze.
          • mamand Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 09:04
            z pierwszym zamówieniem u zooro_za miałam problemy, paczke wysłał 2 tyg po
            wpłacie kaski na kąto!
            za 2 razem napisałam meila, że nie mam zamiaru czekać tak długo, zaproponował,
            że zapłace za paczke dopiero jak do mnie dojdzie, i tak też zrobiłam. dostałam
            15 tac i wszystkie ok
          • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 09:06
            Ja, niestety, zauważyłam to dopiero po wystawieniu pozytywa. A teraz mam
            skrzynki spoza Allegro, bo się z nimi dogadałam, i co z tym zrobić? Po prostu
            wyślę im linka z tym wątkiem, albo co?
            • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 18.03.05, 09:32
              kiciun napisała:

> Ja, niestety, zauważyłam to dopiero po wystawieniu pozytywa. A teraz mam
              > skrzynki spoza Allegro, bo się z nimi dogadałam, i co z tym zrobić? Po prostu
              > wyślę im linka z tym wątkiem, albo co?
              Ode mnie - tak, bo jak pisałam wyżej...
              • reni_aferka Re: Czy zdarzyło się Wam... 18.03.05, 09:50
                i Zorro ma pozytywa od boraza .... dziwne

ja juz napisalam mu ze rezygnuje - nie chodzi juz nawet o czas ale o olewacki
                stosunek do klienta...tak sie nie robi.
                • reni_aferka Re: Czy zdarzyło się Wam... 18.03.05, 09:51
                  kiciun- pomoc nie pomoze ..ale na allegro nie lubia takich co maja klopoty z
                  policja smile
                  • kiciun A tych... 18.03.05, 11:47
                    ...co mają kłopoty z fiskusem? smile Może donieść na nich? wink Może nie płacą
                    podatków od tego, co sprzedają na aukcjach, a sprzedają w zasadzie hurtowo?
                    Eee.. nigdy na nikogo nie doniosłam, tylko kończyłam "współpracę".
    • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 09:03
      Aha, a do Zooro_Za odesłałam też dwie kasetki (nad dwiema się zlitowałam nad nim
      i je podszlifuję bo się nie zamykają, ale to jest do zmodyfikowania), lecz nie
      uśmiecha mi się ciągle latać na pocztę i odsyłać (odesłana paczka kosztowała
      mnie 16 zł), ale kłócę się z nimi o potrącenia przy wysyłkach (kultura pełna ).
      Wczoraj przyszła ta reklamacja i tak jak mówię - skrzynka jest w gorszym stanie
      niż była - kompletnie się nie nadaje do niczego. Zamówiłam też towar, który
      sprzedają poza Allegro (uprzednio ich wypytawszy - tzn. 4 głębsze skrzynki z
      przykrywami po 19 zł) i wypadałoby szlifować je dokładnie wewnątrz, w takim są
      stanie. Tzn. dwie - jedna rozszczepiona i w ogóle wewnątrz w złym stanie, a
      przecież to ma być dla dzieci na zabawki, a druga byle jak posklejana klejem i
      cała wypaćkana tym klejem. Mam wrażenie, że jest coraz gorzej. Pierwsze dostawy
      były w porządku.
      I mam jeszcze jedno pytanie: czy za każdym razem, kiedy coś jest nie tak, to
      dajecie im znać o tym?
      • toxicloki wiecie co...? 16.03.05, 09:11
        tak sobie czytam i dochodze do wniosku ze tu jest to samo co z CH - brak
        konkurencji powoduje ze monopolistom woda sodowa uderza do glowy. jak bozie
        kocham, ja cos z tym zrobiesuspicious
        • mrouh Re: wiecie co...? 18.03.05, 08:21
          Toxi, to kiedy otwierasz internetowy sklep i warsztat stolarskismile?
          • toxicloki Re: wiecie co...? 18.03.05, 08:40
            warsztatu nie mam na razie w planachwink)) stolarzy za to obazlam tysiac i ciut
            ciut, nadal szukamwink co nei zmienia faktu, iz kilka potencjalnych zrodel juz
            znalazlamsuspicious co do sklepu -oby jak najpredzejwink)))))
    • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 09:12
      Oni fatalnie pakują: tylko owinięte papierem karbowanym. Owszem, wewnątrz
      wszystko zapakowane w porządku. Ale mogliby to zabezpieczyć w środku, bo
      wiadomo, jak jest na poczcie. Ja wczoraj dostałam tę paczkę do góry nogami. Ale
      poczta to jedno, a niesolidność drugie, bo nie sądzę, żeby poczta miała wpływ na
      wewnętrzną stronę, która jest cała w "strzępach".
    • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 09:18
      >Tace głębokie skrzynki na zabawki 4 rodzaje i skrzynki z pokrywom
      >Pojemniki na wina.
      >Pozdrawiam
      (pisownia oryginalna)
      Ja kupię od nich te skrzynki na wino, bo od dwóch czy trzech miesięcy wypytuję o
      nie, ale już nic więcej. Złożyłam wczoraj reklamacje, dotyczące tych skrzynek,
      ale boraz odzywa się rzadko, zooroz częściej. Ale poczekamy, co przyjdzie od
      zooroza. A ja nawet porcelanę nie raz kupowałam i była solidnie zapakowana...

• regata7 Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 09:38
      ja raz kupowałam u Zoroo_z'a i nie mam zastrzeżeń. Dwie kasetki i trzy tace są
      bardzo ładne (trochę klej wychodzi, ale skrzynki równe i dobrze się zamykają),
      ale... może to dlatego, że pan zorooz pomylił się w obliczeniach na swoją
      niekorzyść, ja to zauważyłam, napisałam do niego i dopłaciłam różnicę.
      Może wybierając najlepsze produkty w ten sposób się zrewanżował ? wink

Teraz czekam na skrzyneczki od boroza, i zobaczymy
    • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 16.03.05, 10:03
      Ja na swoje usprawiedliwienie mam, że zauważyłam pęknięcia zarówno od boraza i
      zooroza dopiero PO wystawieniu komentarza, pierwsze dostawy (dwie), były o.k.
      Nie licząc minimalnych pęknięć na łączeniu drewna w kasetkach.
      • reni_aferka oj zdarzylo sie :( 18.03.05, 07:25
        Dostalam maila od zorro. Kilka dni temu przyupomnialam mu ze ma juz pieniadze
        na koncie wiec niech wysle przesylke. A ten mi wczoraj wieczorem odpisal"
        wyslala pani przelew bo nie moge go odnalezc" k !!!!!!!!!! przelew opisany ze
        dokladniej nie mozna- i nick i numery aukcji !!!

Czy mozna zrezygnowac z zakupu zanim jeszcze zdazyl je wyslac?

Napisalam mu maila ze rezygnuje z zakupu i podalam numer konta.

A porozmawiam dzis z prawnikiem ...moze on go postraszy i zacznie gosciu nas
        kjlientow traktowac z szacunkiem ??

ale jestem wsciekla !!!!
        • kiciun Re: oj zdarzylo sie :( 18.03.05, 08:38
          Ja wysłałam kasę 28 lutego do zoroza i do dziś nie mam towaru. Pisał, że mieli
          drobne kłopoty i wysyła już, i powinno dojść w czwartek - zeszły czwartek. Dziś
          jest piątek następnego tygodnia i nic - wysłałam ponaglenie.
          • reni_aferka Re: oj zdarzylo sie :( 18.03.05, 09:03
            To Ty cierpliwa jestes ...ja bym juz zglosila na policji wyludzenie smile
            • kiciun Re: oj zdarzylo sie :( 18.03.05, 09:16
              I w czym mi pomoże policja? Spiszą protokół i już smile. A tak na poważnie - to
              czekam już tylko dziś, potem napiszę, że rezygnuję. Od boraza dostałam 15. ,a
              pieniądze wysłałam 8. marca. Czyli da się.

• mokad Re: Czy zdarzyło się Wam... 18.03.05, 09:24
      Boraz znowu wystawia skrzynki, a pozytywa ma też od Zooro_Z.
    • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 19.03.05, 09:41
      Kolejny dzień (sobota) i paczki od Zoroza niet, chociaż listonosz z inną paczką
      już był...
      • reni_aferka Re: Czy zdarzyło się Wam... 19.03.05, 19:17
        nie tylko paczki ale i odpowiedzi na maila wyslanego w czwartek ...
        • kiciun Re: Czy zdarzyło się Wam... 19.03.05, 20:24
          No właśnie, ostatnia wiadomość od Zoroza była 12 marca. A ja ślę mu list za listem.
          • reni_aferka Re: Czy zdarzyło się Wam... 22.03.05, 08:05
            No to dostalam wreszcie przesylke. Taca w strzepach .... wyslalam mu zdjecia i
            czekam co on na to. Tyle czasu czeka sie az laskawca wysle kupiony towar a on
            przychodzi w kawalkach sad

Skrzyneczki przetrwaly podroz smile
            • kiciun A do mnie jeszcze nie przyszła paczka.. 22.03.05, 13:36
              I pan się nie odzywa od 12 marca (chyba), a przypominam, że 28 lutego wysłałam
              pieniądze.
              Myślę, że teraz wystawisz mu negatywa, a ja wkleję ten link do opinii o panu. Z
              tym, że tutaj są osoby zadowolone. Ja też byłam zadowolona z dwóch przesyłek.
              Ale teraz nie jestem. Boraz też się nie odezwał choć prosił o szybką odpowiedź
              dotyczącą reklamacji reklamacji. Zoroz logował się w Allegro 21.03 po 12
              godzinie, a boraz po 20.
    • kiciun Dotarło... 25.03.05, 10:25
      Trzeba przyznać, że tym razem się postarał, te 5 tacek (a nawet 6 - bo jedną
      zabejcowaną przysłał - po co?). Te 2 reklamowane szkatułki też wporzo. Ale te 2
      reklamowane tacki - mam wrażenie, że dostałam tę samą jedną, a drugą pękniętą od
      spodu i brak jednej nóżki (jest w paczce). Nie wiem, które są które, ale tak je
      podzieliłam, że 5 jest ok, a 2 reklamowane nie.
    • dczeraniuk Re: Czy zdarzyło się Wam... 25.03.05, 11:13
      Moim zdaniem polowa reklamacji bierze sie stad, ze Zoroz i Boraz zle pakuja
      swoje tacki i inne pudelka. Sam kartonik falowany nie wystarczy. Wyobrazcie
      sobie jak ktos na poczcie taka paczka podrzuci i ... polowa tacek do kosza.
      Moje paczki przychodza w takim wlasnie stanie. Poprawiam za kazdym razem, ale
      jeszcze nie zwracalam bo mi sie nie chcialo. Wkurzam sie niemilosiernie, ale
      nie mam gdzie tego kupowac. A musze miec zapas. No i tak w kolko. Raz klientka
      o malo nie zwrocila mi pieknej skrzyni w misie, nad ktora sie napracowalam
      niemalo, bo ... odpadl zawias. I co mialam powiedziec - ze stolarz produkuje
      buble?
      To tyle mojej frustracji ze wspolpraca z tymi panami smile).
      • kiciun Pakowanie 25.03.05, 14:05
        Toż piszę im to za każdym razem, że źle pakują. I nadal tak pakują...
    • toxicloki moje zakupy 12.04.05, 18:11
      zalicytowalam i wygralam aukcje u boraza i zooroza. tego samego dnia (troche
      wczesniej)zrobilam rowniez zakupy w hand-made. przed chwila dostalam przesylke
      ze skrzyneczkami od boraza - obie skrzyneczki w stanie idealnym, opakowanie moze
      nie piekne, ale dosc bezpiecznewink musze pochwalic tego sprzedawce, bo przesylka
      byla naprawde szybka - szybsza niz z tak chwalonego za ekspresowe pzresylki
      sklepuwink
      • kiciun Re: moje zakupy 13.04.05, 09:40
        toxicloki napisała:

> zalicytowalam i wygralam aukcje u boraza i zooroza. tego samego dnia (troche
        > wczesniej)zrobilam rowniez zakupy w hand-made. przed chwila dostalam przesylke
        > ze skrzyneczkami od boraza - obie skrzyneczki w stanie idealnym, opakowanie moz
        > e
        > nie piekne, ale dosc bezpiecznewink musze pochwalic tego sprzedawce, bo przesylk
        > a
        > byla naprawde szybka - szybsza niz z tak chwalonego za ekspresowe pzresylki
        > sklepuwink

Myślę, że to na moje (i nie tylko) liczne interwencje. Oraz wysłanie tego linku.
        Ludzie pisali, co naprawdę myślą.
        A co do hand-made, to ja dostałam szybko swoje skrzyneczki.
    • tiggera nie na temat, ale... 12.04.05, 22:32
      widziałyście ostatnie 'coś nowego' zorra na allegro?
      www.allegro.pl/show_item.php?item=47968212 (tylko tak umiem wklejać)
      fajne skrzyneczki, chyba takie jak kiedyś miał boraz tylko po co te 'przeciągi'?
      ma ktoś jakiś pomysł?
      • tycinka Re: nie na temat, ale... 12.04.05, 22:49
        Rozwaliło mnie słownictwo słynnego Zorra...cytuję: "morze wytopić różnica w
        wymiarach"; "Cena sklepowa jakom kiedyś zaobserwowałem"; "produkt cieszącą się
        renomom za granicom:
        No coments!
        • reni_aferka Re: nie na temat, ale... 13.04.05, 10:49
          może on gwarą pisze ? wink
      • regata7 Re: nie na temat, ale... 13.04.05, 11:12
        tiggera napisała:

> fajne skrzyneczki, chyba takie jak kiedyś miał boraz tylko po co
        te 'przeciągi'
        > ?
        > ma ktoś jakiś pomysł?

mam pomysłsmile
        skrzynka może być do rozsad, do przenoszenia młodych roślinek (w doniczkach czy
        pudełeczkach) z domu na balkon czy do ogrodu, i z powrotem na noc.

a co do słownictwa - to przecież prosty człowiek, pisze jak umie, jak słyszy (a
        tak się pewnie w jego okolicy mówi). Nie podpisuje się przecież mgr smile)
        Widocznie nie ma mu kto sprawdzić, poprawić.

Mnie bardziej drażnią błędy językowe u ludzi wykształconych, nauczycieli np...
        (moja polonistka mówiła "ji" zamiast "i")

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka