glassidea 16.03.05, 17:45 Czy ktoś już używał takiego kraka? Tak jak Maimeri dwuskładnikowy kładzie się go na werniks postarzający. A czy efekt jest podobny? Jola Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzavala Re: Lakier do spękań Renesans - pytanie 16.03.05, 18:24 Używam.(dwa składniki: postarzający i pękający) Efekt podobny do Maimeri - specyfiki trochę rzadsze niż Maimeri (dla mnie wygodniejsze do malowania). Spękania wychodzą podobnie do Maimeri. Suszone suszarką - duże,spękania dość szerokie. Wg mnie lepiej poczekać aż samo wyschnie. Ogólnie jestem zadowolona. W spękania wcieram Idea Patina Maimeri - w spękania wchodzi łatwo, przy okazji troszeczkę przyciemnia tło, ale to akurat mi się podoba. Odpowiedz Link
kirah2 Re: Lakier do spękań Renesans - pytanie 18.03.05, 06:48 A jakich farb używasz? Czy to prawda, że do dwuskładnikowych nie mogą być akryle? Odpowiedz Link
dzavala Re: Lakier do spękań Renesans - pytanie 18.03.05, 08:21 Pękacza dwuskładnikowego używa się zazwyczaj na końcu "roboty", więc już po naklejeniu motywu i pomalowaniu farbami (używam akryli). Na końcu lakieruję to lakierem poliuretanowym. Gdzieś wcześniej był wątek Szellki - wszystko o krakach - tam można doczytać szczegóły. Generalnie jeśli chodzi o farby - to chyba większość z nas używa akrylowych. Odpowiedz Link