Dodaj do ulubionych

nowy program -Dekoratornia

18.03.05, 16:05
Start 20 marca (niedziela) godz.14.00 na tv4. Program ma byc prowadzony przez
stylistki wnętrz. Nie do końca wiem na czym ma polegac. Moze to coś na styl
programu tvn-owskiego gdzie robili ludziom przemeblowania i remonty...Zobaczyc
mozna....
Obserwuj wątek
    • qlka_79 Re: nowy program -Dekoratornia 18.03.05, 18:24
      O, świetnie, że powiedziałaś, bo na razie oglądam tylko na rtl i nic nie
      rozumiem. Czyli to już jutro. Szkoda, że pora średnio szczęśliwa, ale nie będę
      wybrzydzać.
      • kasiaba1 Oj, Qlka, Qlka... 18.03.05, 18:33
        Znowu zakręcona smile
        To pojutrze jest niedziela, Słonko ty moje
    • rubcia Re: nowy program -Dekoratornia 20.03.05, 12:49
      A jakie w ogóle oglądacie programy i na jakich kanałach, bo ja szukam i szukam
      i nigdy nic nie moge znalezc. Bede wdzieczna za info
      • kasiaba1 Re: nowy program -Dekoratornia 20.03.05, 13:30
        Proszę:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=19855173&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=21876832
        • mrouh Re: nowy program -Dekoratornia 20.03.05, 14:36
          No i jak Wam się dekoratornia podobała?

Salon wydał mi się troszkę mdły, choć na pewno lepszy niż był. A sypialnia...
          no cóż, dla mnie ten zielony nie ma nic wspólnego z dzikością, o której mówiła
          właścicielka mieszkania, ale to ona sama również zażyczyła sobie zielony. Pomysł
          programu jest fajny, ale trochę za szybko mi to wszystko miga... Ale i tak
          efekt metamorfozy podoba mis ię bardziej niż te metamorfozy z modnej modysmile
          • katewalker Re: nowy program -Dekoratornia 20.03.05, 14:56
            Niestety oglądając program dotrwałam jedynie do pierwszej przerwy
            reklamowej...Wszystko co proponowały wydawało mi sie nie spojne... Jedno jest
            pewne ze swojego domu bym je pogoniłasmile
    • kasiaba1 Obejrzałam... 20.03.05, 15:00
      Mi się nie za bardzo podobało.
      Sypialnia- zielone ściany, dekory w stylu art- deco i... storczyki, czyli
      kompletna zapowiedziana "gotycka dzikość".
      Salon kojarzył mi się z kompletnym brakiem jednolitej koncepcji, chyba że
      koncepcją jest "tylko nie wszechobecny kanarek".
      Ale jedna z pań dość wygadana i na pewno zakrzyczałaby każdego, w tym swoją
      wspólniczkę.
      • katewalker Re: Obejrzałam... 20.03.05, 15:06
        Jest jeszcze jedna rzecz ktora mnie szczegolnie dobija...powtarzanie
        motywu...Doslowne przeniesienie tego co na scianie na abazur. To takie pasowanie
        na sile...
        • greglis Re: Obejrzałam... 20.03.05, 15:28
          Jak dla mnie za szybko wszystko się działo,całość przypominała mi raczej
          stylizację do zdjęcia w "Moim Mieszkaniu"-ten sam styl.Na pewno poprawiły
          wygląd salonu i sypialni ale nie do końca mnie przekonały.Małym
          nieporozumieniem była różna stylistyka mebli,szczególnie stolików.Jak się ma
          ciemny stolik,raczej w marokańskim stylu do stolika z pewnej polskiej firmy
          meblowej no i malowane regały do tego wszystkiego.W sypialni jeśli dobrze
          zoaczyłam sufit też zielony(?)i choć bardzo lubię zielony kolor dla mnie było
          go w sypialni za dużo.Sypialnia było dla mnie już przed malowaniem ciemna,ten
          wszechobecny zielony kolor przyciemnił ją do końca.I ta idiotycznie zaplątana
          firana.Jak ją pokazywali tylko w fragmencie podwiązania była dla mnie ok ale
          jak zobaczyłam że to zaciągnieta na całej szerokości zasłonka -
          nieporozumienie.Ładna pościel na lóżku.
          • qlka_79 Re: Obejrzałam... 20.03.05, 17:13
            Nie podobało mi się:
            - te ciągłe przerywniki "dek ora tor nia"
            - brak zbliżeń
            - wrażenie niekompetncji - takie wydały mi się te panie gdy debatowały np. nad
            malowaniem regału
            - przerwa na reklamę wink

Podobało mi się:
            - przerażona mina właścicielki mieszkania
            - efekt końcowy oprócz sterty poduszek (nie wyobrażam sobie codziennego
            układania po spaniu) i zamotanej firanki, szczególnie zaskoczył mnie ten
            zielony, nawet na suficie - moim zdaniem do sypialni, gdzie się tylko śpi,
            kolor jak znalazł.

Zwróciłyście uwagę na zapowiedzi? To "hinduskie" poddasze... Brrrr!
            • mrouh Re: Obejrzałam... 20.03.05, 17:56
              No, to chyba będzie wielki przewrót z tym poddaszemsmile Wątpię, czy będzie mi się
              podobało, obawiam się że będzie za dużo wszystkiego jak dla mnie- koloru, deseni
              i bibelotów, ale minę właścicieli chciałbym zobaczyćsmile
              • katewalker Kolejny odcinek 01.04.05, 13:30
                Trafilam na powtorke odcinka, kolejnego już....musze przyznac ze nie widzialam
                jeszcze tak zadufanych w sobie dekoratorek...W tym odcinku dały popis swojego
                indywidualizmu...skonczylo się na tym, że kobiecie-plastykowi nie spodobaly się
                kolory scian choc tlumaczyla od poczatku jakie by widziala...Oczywiscie zostaly
                przemalowane. Wkurzaja mnie teksty typu..."ja nie chce zielonego bo nie lubie"
                to przepraszam dla kogo to urzadzanie (dodam ze wlasciciel bardzo lubi
                zielen)..i tak duzo by jeszcze wymieniac. Gdyby nie narrator programu, ktory
                sprowadza Panie dekoratorki do parteru to juz w ogole nie ma po co ogladac. Moze
                ktos napisze petycje do programu zeby pozbyli się tych kobietsmile))
                • ania_z_poddasza Re: Kolejny odcinek 01.04.05, 17:38
                  oglądałam odcinek salonem i zieloną sypialnia a potem zapowedzi kolejnych
                  odcinków.
                  co do ich pracy-salon z daleka wygląda okej.ale z daleka.obawiam się że z
                  bliska zbyt dużo niespjności by było.
                  sypialnia zdecydowanie za ciężka.nie wspominając o czerwonawym czy fioletowawym
                  poddaszu w zapowiedzi.z lukanai w kawałkach-dobry wystrój ale do kawiarni a nie
                  do mieszkania.nawet najbardziej nowatorskiego.

a prowadzące....
                  krytykuja to co nie da im się popisać-pogląd że surowe drewno jest ładne,jak to
                  Kate napisała-bo ja nie lubie-hm, u m ei pracy by już nei dostała to klientowi
                  ma sie podobać a nie jej.
                  No i kiepska znajomość materiałów na których pracują.
                  • ania_z_poddasza Re: Kolejny odcinek 01.04.05, 17:41
                    i za szybki enter

rozczarowałam się sad
                    miałam nadzieję na program dla każdego-coś sobie zrób a tak sobie wystrój za
                    przeciętna pensje.
                    tymczasem mamy popisy nie na każdą kieszeń.
                    • qlka_79 Re: Kolejny odcinek 01.04.05, 20:47
                      Ania, ja też mialam nadzieje, że coś dla zwykłego, choc trochę uzdolnionego
                      śmiertelnika pokażą. Mnie bardzo zainteresowały te szablony, jakieś podklejane,
                      ale one przecież tylko nimi mignęłyuncertain
                      Jednak do niemieckiej wersji na RTL (Einsatz in 4 Wander) to im daleko.
                      • orgi73 Re: Kolejny odcinek 12.06.05, 20:55
                        drogie Panie, ja osobiscie uwazam ze pomysl z szablonikami za zupelnie
                        najprostrzy, akadamicki, wcale nie nowatroski i najmniej interesujacy.
                        poza ty znana jest wam chyba zasada ze o gustach sie nie dyskutuje.
                        sadze ze skoro wlasciciel mieszkania jest zadowolony to po co komentowac np.
                        zielen sypialni czy kanarka w salonie.
                        prosze odpuscie sobie branie na jezyki czyjes upodobania (czyt. gust
                        wlascicieli).
                        poza tym sadze ze telewizja w pelni nie oddaje atmosfery wnetrza.
                        mysle ze to co jest jest naprawde istotne czyli delikatne roznice w tonach
                        zastosowanych kolorow niknie np w skutek niedoskonalosci przekazu
                        telewizyjnego, oswietlenia... i pewnie wielu innych czynnikow o ktorych nie mam
                        pojecia.
                        a co do przyspieszonego tempa programu...
                        zmiany jakie dziewczyny wprowadzają sa po pierwsze bardzo silne a po drugi jest
                        ich duzo. jak myslicie ile mozna z tego pokazac w ciagu 25 minut programu?
                        to po prostu musi sie dziac szybko.
                        poza tym od razu widac ze sylwia ma doswiadczenie (pewnie duzo pracuje z
                        klientami) a magda nie. musi wiec stawiac na swoim bo widac ze wie o czym mowi.
                        co do kosteczki dekoratornia, zgadzam sie jest zupelnie niepotrzebna i
                        rozprasza.
                        co do funduszy jakie ludzie przeznaczaja na wnetrza to moim zdaniem wcale one
                        nie sa taki duze.
                        jesli ktos chce wydac np 500 zl. na pomieszczenie i osagnac pomieszczenie z
                        najwyzszej polki to niech sobie lepiej odpusci bo to mu sie napewno nie uda.
                        uwazam ze dziewczyny naprawde za bardzo niewielkie pieniadze wprowadzaja
                        wspaniale zmiany.
                        z reszta poczytajcie sobie w wolnej chwili artykul z gazety wyborczej
                        serwisy.gazeta.pl/tv/1,47060,2736818.html
                        podsumoujac program ma wady ale niesie ze soba bardzo duzo tresci.
                        i jeszcze jedna wazna rzecz dzisiaj byl wyemitowany podejrzewam ze juz nasty
                        odcinek a dzieczyny jeszcze sie nie powtorzyly w swojej stylizacji.
                        • qlka_79 Re: Kolejny odcinek 12.06.05, 22:31
                          > drogie Panie, ja osobiscie uwazam ze pomysl z szablonikami za zupelnie
                          > najprostrzy, akadamicki, wcale nie nowatroski i najmniej interesujacy.
                          Owszem, ale one miały taki specjalny podklejony szablon. Nie zajmuję się
                          nałogowo remontami, dlatego mogę nie wiedzieć, chociaż w Castoramie widziałam
                          zwykłe, bez żadnej folii, stąd moje zdziwienie.

> poza ty znana jest wam chyba zasada ze o gustach sie nie dyskutuje.
                          No dokładnie, dlatego każda z nas wyraziła tylko swoje zdanie.

> sadze ze skoro wlasciciel mieszkania jest zadowolony to po co komentowac np.
                          > zielen sypialni czy kanarka w salonie.
                          No bo trudno było tego nie zauważyćwink Wydaje mi się to bardziej związane z
                          tematyka programu niż np. dyskusja o fryzurze stylistek.

> prosze odpuscie sobie branie na jezyki czyjes upodobania (czyt. gust
                          > wlascicieli).
                          Odpuściłyśmy. Poza tym o gustach się nie dyskutuje.

> poza tym sadze ze telewizja w pelni nie oddaje atmosfery wnetrza.
                          > mysle ze to co jest jest naprawde istotne czyli delikatne roznice w tonach
                          > zastosowanych kolorow niknie np w skutek niedoskonalosci przekazu
                          > telewizyjnego, oswietlenia... i pewnie wielu innych czynnikow o ktorych nie
                          mam pojecia.
                          Zgadzam się z Tobą w zupełności. Żałuję, że nie mogę zobaczyć na własne oczy,
                          jak to wygląda.

> a co do przyspieszonego tempa programu...
                          > zmiany jakie dziewczyny wprowadzają sa po pierwsze bardzo silne a po drugi
                          jest
                          > ich duzo. jak myslicie ile mozna z tego pokazac w ciagu 25 minut programu?
                          Myślę, że bardzo mało, ale zamiast gadania i chichrania mogły powiedzieć więcej
                          o tym, co robią. Chichranie oczywiście ożywia program, ale niestety brakuje
                          kwestii merytorycznych.

> to po prostu musi sie dziac szybko.
                          > poza tym od razu widac ze sylwia ma doswiadczenie (pewnie duzo pracuje z
                          > klientami) a magda nie. musi wiec stawiac na swoim bo widac ze wie o czym
                          mowi.
                          No ok.

> co do kosteczki dekoratornia, zgadzam sie jest zupelnie niepotrzebna i
                          > rozprasza.
                          Nomwink

> co do funduszy jakie ludzie przeznaczaja na wnetrza to moim zdaniem wcale one
                          > nie sa taki duze.
                          > jesli ktos chce wydac np 500 zl. na pomieszczenie i osagnac pomieszczenie z
                          > najwyzszej polki to niech sobie lepiej odpusci bo to mu sie napewno nie uda.
                          > uwazam ze dziewczyny naprawde za bardzo niewielkie pieniadze wprowadzaja
                          > wspaniale zmiany.
                          Tu się nie wypowiem, bo nie stać mnie na dekoratora, poza tym urządzanie
                          własnego domu to fajna zabawasmile

> z reszta poczytajcie sobie w wolnej chwili artykul z gazety wyborczej
                          > serwisy.gazeta.pl/tv/1,47060,2736818.html
                          Czytałam już jakiś czas temu w dodatku telewizyjnym. Szkoda, że nie miałam
                          okazji porównać tamtych dwóch programów.

> podsumoujac program ma wady ale niesie ze soba bardzo duzo tresci.
                          E, moim zdaniem tak średnio. Już pisałam wyżej dlaczego tak uważam.

> i jeszcze jedna wazna rzecz dzisiaj byl wyemitowany podejrzewam ze juz nasty
                          > odcinek a dzieczyny jeszcze sie nie powtorzyly w swojej stylizacji.
                          Tu się z Tobą zgadzam. Uważam, że są naprawde twórcze i jestem pełna podziwu
                          dla ich pomysłów. Nie podobał mi się tylko ten czerwony hinduski pokój, reszta
                          ok.
                          Dzisiaj również zaskoczyły mnie ostatecznym efektem. Nie sądziłam, że powstanie
                          im takie fajne wnętrze.
                          Jednym słowem program podoba mi się coraz badziej i mam nadzieję, że nie
                          zdejmą, chociaż mam z powodu godziny emisji konflikt z rodziną, bo zamiast jeść
                          obiad, gonię przed telewizorsmile
                          Bardzo chętnie bym je zaprosiła na zerknięcie do mnie do domu, szkoda, że tak
                          daleko mieszkam do Wawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka