Dodaj do ulubionych

Forum zamknięte na innych?

24.04.05, 20:35

Obserwuj wątek
    • qlka_79 Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 20:41
      Kurczę, enter z przyzwyczajenia, przepraszam.

Wracając do tematu - w wątku rozrastającym się do przesdnych rozmiarów i z
      przesadną pyskówką wszczętą przez kogoś "spoza" wyczytałam zarzut, że nasze
      forum jest zamknięte na nowe osoby.
      Co o tym sądzicie? Bo ja się nie zgadzam i nawet nie bardzo rozumiem, jak taki
      zarzut można by ewentualnie uzasadnić.
      Bo jak ktoś nowy pokaże coś w galerii, to nie komentujemy?
      Co za bzdury. Obficie komentowane są tylko te prace, które podobaja sie
      większości, jak te śliczne aniołki ceramiczne (jeden wielkości naboju do
      pióra), zrobione właśnie przez jakaś nową.

Zupełnie nie mam pojęcia, skąd się bierze taka opinia. Przecież tu
      nie "wpisowego", nie trzeba mieć znajomych, żeby się dostać (jak do Grona
      choćby) i w ogóle każdy może wejść i zostać, byle się kulturalnie zachowywał.
      • carolinuss Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 21:26
        nie wiem za bardzo o jaki wątek chodzi, czy to ten dziwny wczorajszy z trolem??
        I chodziło o to, że jestesmy zamknięte?? Szczęka mi opadła, każda przecież
        kiedys była obca/debiutująca na forum.

Wierzę w nieskończoną siłę wyobraźni, bo...niemożliwe nie istniejesmile!!!
      • mrouh Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 22:07
        Ja tez nie widzę zamknięcia naszego przesadnego... rozumiem, że ktoś, kto jest
        nowy i przychodzi do naszej dość zwartej grupy może poczuć się nieco zagubiony,
        choć jeśli ktoś rozsądnie na to spojrzy, to nie będzie robił problemu, tylko
        -tak, jak w realu- rozejrzy, żeby się lepiej zorientować w zasadach, zdecyduje,
        czy mu się podoba, czy chce zostać, a jesli tak, to z jednej strony dostosuje
        się w mniejszym lub większym stopniu do reguł panujących na forum, z drugiej
        wniesie coś swojego. Myślę, że jesli ktoś oczekuje nadskakiwania albo przychodzi
        tylko po to, żeby komuś dokopać, albo lekceważy zasady uparcie, to nie będzie
        się czuł dobrze- i nie ma co oczekiwać, że na takie zachowania będziemy otwarci.
        ALe i w życiu nie będziemy przyjmowali z otwartymi ramionami ludzi, którzy tak
        się zachowują; nic więc dziwnego w tym, że na forum jest podobnie.

Mi jest dobrze na forum od początku, też byałam początkująca, ale przy odrobinie
        chęci i dobrej woli mozna skorzystać z wiedzy, jaką udało nam się tu zgromadzić.
        Z własnego doświadczenia wiem, że na sensowne pytania, które się nei powtarzają
        pięć razy na każdej stronie uzyska się odpowiedź, a nawet więcej- pozna się
        doswiadczenia innych w tej kwestii i nikt nie "robi łaski", że odpowiada.
        Chociaz wiem, że niektórzy bardzo się obruszają za polecenie użycia
        wyszukiwarki... ja jestem zdania, że naprawdę warto czytać wcześniejsze wątki,
        bo tam _są_ odpowiedzi na pytania, jakie się początkującym nasuwają, ale też
        mnóstwo innych szczegółów, na które się na początku uwagi nie zwraca. Z czytania
        więc korzyść jest podwójnasmile Poza tym, jak ktoś nie ma cierpliwości, żeby zadać
        pytanie wyszukiwarce, to czemuż inni mają mieć cierpliwość, żeby odpowiadać na
        identyczne pytanie po raz dziesiąty? I w końcu, jeśli brak cierpliwości do
        wyszukiwarki, to moim skromnym zdaniem, do decoupage też jej może nie wystarczyćsmile
      • malebubu Re: OJ! OJ! niemozliwe 26.04.05, 12:07
        Ja jestem nowiusienka i nie wszystkie prace,ktore tu wkleilam
        zdobyly"popularnosc".wcale mnie to nie zraza ,jestem wdzieczna za kazda
        opinie.Nie zauwazylam rowniez jakis klutni,no moze jedynie wymiane pogladow
        (nieco podsycona emocjami).uwazam ze forum jest dla wszystkich,a jak wiadomo
        ile ludzi tyle pogladow i upodoban.Ja liczylam na krytyke(oczywiscie nie w
        stylu-nieumiesz to sie za to nie bierz)jednak tu mi wszyscy pomagaja i
        doradzaja.Poprostu jest SUPER!.Oczywiscie to jest moja opinia,a terki
        przeczytam wasze hihi.pozdrawiam.
    • loriaan Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 21:29
      niestety jak ktoś jest mała rozkapryszoną dziewczynką ,to bedzie stawiał takie
      tezy.. tylko dlatego ze nie pozwalamy i pilnujemy zeby z tego forum sie nie
      zrobił taki gnój jak na modziesad szkoda słów.. trza sie brać do oklejaniatongue_out
      • greglis Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 21:44
        To forum będzie zawsze zamknięte dla osób które chcą siać tu zamęt.Nie wiem czy
        to jakś forma dowartościowania, że przez chwilę zwraca się na nią uwagę ?
        • magban22 ja jestem nowa i.... 24.04.05, 21:52
          nie czuję się z tym źle, narazie nie mam co pokazywać za to na wszystkie
          pytania dostałam od was wyczerpujące odpowiedzi i chwała Wam za to
          dziewczyny... nie dajcie sie prowokować
          • igla4 Re: ja jestem nowa i.... 24.04.05, 22:32
            Dwa razy pokazałam swoje rękotwory w galerii (malowane butelki), z decoupage'm
            czekam, aż mi coś lepiej wyjdziesmile)) Jeśli chodzi o odpowiedzi na pytania,
            bardzo mi pomogliście, z Waszych doświadczeń korzystam i sporo się nauczyłam.
            Dziękuję! Wiem jedno, kiedy wchodzi się na to forum, trzeba zacząć od
            przeczytania prawie wszystkich wątków, wtedy naprawdę można wiele się nauczyć. A
            już najmilej byłam zaskoczona tym, jak chętnie doświadczone bywalczynie forum
            wymieniały się ze mną serwetkami. W końcu byłam tu po raz pierwszy, w zasadzie
            uaktywniłam się chcąć się wymienić, nikt mnie nie znał i dla prawie nikogo nie
            było to problemem. Teraz czuję się już na tym forum jak u siebiesmile)) Może już
            nie jestem taka "nowa"?
            Pozdrawiam foremki nowe i ... mniej nowesmile)))
            • toxicloki Igla... 24.04.05, 22:52
              ... bo ty fajna dziołcha jestessmile i mile maile sleszsmile))
    • kasia.perkowska Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 22:22
      pewnie zaraz usłysze"uderz w stół to nożyce się odezwa".ale poczuwam się do
      obowiązku by powiedzieć kilka słów, bo widze ze pojawił sie miedzy wierszami
      temat dot. mojej osoby.
      po pierwsze: jestem od dłuższego czasu stałą uczestniczką forum- choć często
      nie piszę, ale kilka swoich prac wystawiłam, z paroma osobami wymieniłam
      serwetki i takie tam.ogólnie lubię prace ręczne i nie ukrywam, że wielu
      technik nauczyłam sie od Was za co serdecznie dziękuję.
      po drugie: ubodło mnie chamstwo wilmy, ponieważ to chyba bodjże jej drugi post
      na tym forum (jeden -tutaj, drugi na zdjęciach-októry wybuchła awantura)cóż
      może powiedzieć człowiek, który nie do końca zna się na tej rzeczy. niestety
      często również jestem podglądaczką na forum ze zdjęciami mieszkań i tam wilma
      góruje jako osoba głównie krytykująca - zawsze się czegoś czepi - ale o gustach
      nie można dyskutować- jestem to wstanie zrozumieć i zaakcepotwać - ok.
      po trzecie: słowa z jakimi wyraziła swą krytykę nie należały do zbyt
      wyszukanych. przecież mogła napisać to co napisała później jak to zatytuowała:
      krytyka konstruktywna. przecież każdy może wyrazic swoją opinie - o to chodzi w
      tym forum- prawda?
      no i po czwarte: w kasze nie dam sobie dmuchać. Ewanę przeprosiłam. wątek
      zgłosiłam do usunięcia - by nie było dalej tematu.
      i jeszcze piąte: zgadzam, się ze to forum to nie to miejsce na takie
      zachowanie. i choć uważam, że nie do konca to ja jestem temu winna wszystkich,
      których uraziłam serdecznie przepraszam.Kasia
      • magban22 gratuluję odwagi :) 24.04.05, 22:38
        smilesmilesmile ciekawe czy innym jej wystarczy ...
      • carolinuss Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 07:43
        Kasiu, nawiązałam do Ciebie, bo tuż przed moim wyjściem z domu (przedwczoraj)
        pojawił się właśnie wątek trolowy, który, gdy wczoraj siadłam do kompa zniknął,
        a pojawił się wątek Qlki. Nawiązanie czysto informacyjne. Jako, że zgubiłam
        nurt wydarzeń domowychsmile.
        Mnie tu dobrzesmile.

Wierzę w nieskończoną siłę wyobraźni, bo...niemożliwe nie istniejesmile!!!
      • loriaan Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 12:25
        czesto bywam w galerii wnętzr i baarzdo zadko wyrazam się pozytywnie o
        pokazywanych tam mieszkaniach. bardzo czesto zgdazam się z wilmą, nie czytałam
        awantury u nas wiec zdziwił mnie watek TROLL, moim zdaniem to był głupi watek i
        chwali się barzdo ,że potrafiłs przeprosicsmile)
    • toxicloki Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 22:54
      khem... ja to tu raczej sciagam ludzi...
      choc dla niektorych moze to zabrzmiec nieprawdopodobnie hehesmile))
      • kosda Re: Forum zamknięte na innych? 24.04.05, 23:27
        Zamkniete forum ?
        Nigdy w zyciu.
        Njlepiej zobaczyc ilu artystów, ktorzy teraz wystawiaja na allegro stad
        wyszło smileI jakie dzieła tworza.
        Gdyby forum było zamkniete to gdzie by sie tego nauczyli ?
        Do niedawna nie za bardzo było gdzie.
        Z drugiej strony jestem tak pozytywnie nastawiona do nowych , ze jeśli ktos
        taki z roznych powodow , jest w ktoryms momencie troche nie tak potraktowany
        mam zakusy brac go w obrone.
        Tymczasem sama kiedys na pytanie-stwierdzenie : powiedzcie jak to zrobic bo
        nie mam czasu szukac.... odpowiedzialam : bedziesz musiala znalezc czas... smile
        I gryzło mnie to potem smile Pozdrawiam cieplutko.
      • k_izydorczyk Toxi:) 25.04.05, 00:12
        Dobze prowicie dobro kobito! big_grinD
        • toxicloki kaska:) 25.04.05, 08:58
          zebym ja wiedziala, jak ty bedziesz szalala w galerii, to od razu bym characz
          sciagalasmile)) za takie inspiracje powinno sie placic... najlepiej mi hehesmile)))
    • qlka_79 Ech, fajnie... 24.04.05, 23:34
      ...że tak myślicie, bo już myślałam, że czegoś nie rozumiem.
      A siejącym zamęt dziękujemy. Przynajmniej ja.
    • caprice83 Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 09:41
      ja sie z tą teza akurat zgadzam.
    • dori7 Nie zamykac, nie utajniac!! 25.04.05, 10:52
      Na jednego trolla przypada pewnie co najmniej 10 osob sledzacych po cichutku
      forum, takich jak ja - jestem ostatnia niezdara i wiele wody w Wisle plynie,
      zanim cokolwiek z prac recznych mi wyjdzie, wiec nie odbierajcie mi radochy z
      podczytywania i popatrywania na Wasze prace! smile)
      • toxicloki Re: Nie zamykac, nie utajniac!! 25.04.05, 10:55
        nie zabierzemy pod jednym warunkiem: DO ROBOTY!!!wink))
        ja tez mam dwie lewe rece do malowania etc- dla takich wlasnie osob jest
        decoupagesmile nie trzeba umiec malowac, jeno technicznie dobrze nakladac i miec
        oko do kompozycjismile
    • eirenne Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 11:52
      No cóż. Rzadko się odzywam. Ale własnie dlatego, że głupio się czuję wśród was.
      Bywam na forum moda dość często i po prostu nie chcę być identyfikowana jako
      osoba od "gnoju". A nie będę zmieniać loginu, bo wstydzić się nie mam czego. Ale
      takie nastawienie do innych forów mnie razi i wcale nie czuję się tutaj mile
      widzianasad
      To tylko moje prywatne zdanie, ale może coś wniesie do dyskusji?
      • loriaan Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 12:22
        widzisz,toty masz problem w takim razie.. bo ja np nie wiem kto siedzi na forum
        m0da wiec, w zyciu bym cie z nim nie kojarzyłasmile pare razy byłam tam i czytałąm
        te obrzucania sie błotem,wiec stąd moje okreslenie panującej tam atmosferysmileale
        nie mam az tak dobrej pamiecicoby wiedziec kto tam sie udzielasmile
        • eirenne Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 13:23
          To ja mam problem? To ja założyłam wątek o zamkniętym forum? to ja piszę o
          "gnoju" przy każdej okazji?
          Przecież to Ty znalazłaś sobie wygodny, punkt odniesienia. I naprawdę niektórym
          może być przykro, tym bardziej, ze nawet nie wiesz, kogo obrażasz- zadowoliłaś
          się paroma wizytami.
          Podział my-oni widać i to czasami bardzo wyraźnie.
          • loriaan Re: Forum zamknięte na innych? 26.04.05, 13:35
            masz problem,ze sieczujesz głupio wsród nas ,to byłą odpowiedz natwojego posta
            tylko. a jak mam niby nazawc panująca tam atmosfere?? nei rozumiem dlaczego
            czujesz sie obrazona ,pzreciez mowie o pyskówkach na tamtymforum.. no chyba ze
            bierzesz w nich udział .. jestem wtedy w stanie zrozumiec urazesmile
    • kurczak1976 Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 12:18
      To i ja dodam trzy grosze. Na tym forum malo pisze, raczej czytam ale nasuwa mi
      sie jedna mysl. Przeciez forum tematyczne ma sluzyc jedynie wymianie informacji
      na dany temat, pomocy technicznej itp... Nie jest to kolko wzajemnej adoracji.
      Wiec o co chodzi ze ktos jest nie mile widziany??? Jesli jakas osoba wykazuje
      barak kultury no to sory ale wszedzie bedzie zignorowana....

A co do postow bez odpowiedzi. Na kilka moich tez nie bylo i co z tego. Czy nie
      lepiej myslec ze po prostu w danym momencie nikt nie zna odpowiedzi niz sie
      nakrecac ze na pewno wszyscy mnie nie lubia i panuje zmowa milczenia:o))))
      Nie utrudniajmy sobie juz i tak zakreconego zycia plissss!!!

Pozdrowienia Kurczak
      • ika1234 Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 12:36
        Proszę nie róbcie zamkniętego forum bo skąd takie osoby jak ja dowiedzą sie jak
        mają zrobić takie piękne rzeczy . Od niedawna czytam wasz wątek i nie
        zauważyłam żadnego zamknięcia się na innych, a tyle cennych rad to nigdzie nie
        znajdę co u Was . Zamówiłam co trzeba i niedługo do roboty chociaż wiem że nie
        jest to takie łatwe, jak coś wyjdzie to pokażę a jak nie to staszyć nie będę smile
        Iwona
    • elenuke Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 13:10
      Nie nie i jeszcze raz nie. Ja tu jestem inna, nic nie wystawiam, bo nic nie
      robie (kiedys bylo pare fotek aniolow z masy solnej i tyle). A nie robie bo nie
      mam gdzie (akademiki, akademiki akademiki). Za to ogladac, czytac, sciagac
      wszystko co sie da, lubie niesamowicie i wtym tu sie tu odnalazlam smile Ja takim
      chomikiem zbieraczem na pozniej jestemsmile Jak tylko znajde swoj kat, bede
      zawalac zdjeciami big_grin A narazie mi sie wydaje ze mnie tu lubia smile Moze sie
      zastanawiaja czemu ja nic nie robie, ale chyba lubia smile I ja tutejszych tez, bo
      moge z nimi sie dzielic nie tylko swoimi fotkami, a wszystkim co mam!!!
    • morenne Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 13:52
      Witajcie Kochani!po kilku tygodniowej przerwie (śmierć Ojca Świętego odebrała
      mi chęć do tworzenia)teraz wracam na forum a tu proszę taki okropny wątek!też
      jestem przecież tu od niedawna ale zostałam potraktowana wspaniale i ze
      zrozumieniem. Co prawda nie poddałam jeszcze moich prac pod Wasz osądwink- muszę
      to koniecznie zmienić-problemy typowo technicznecrying ale jakoś nie poczułam się
      odrzucona. Szanuję Waszą wiedzę i jestem szczęśliwa gdy mogę poczytać jakieś
      porady i wdrożyć je potem w moje "dzieła" wink Nie rozumiem takiej osoby, która
      ma jakieś zażalenia co do forum. To chyba rzeczywiście rozkapryszona osóbka,
      która ma pretensje do całego świata.
      Ściskam gorąco i pozdrawiam Joanna
      ps. Kochani powiedzcie mi proszę dokładnie co z kontem na O2?z pierwszego konta
      udało mi się coś jeszcze pościągać, a co z tym drugim?
    • dana1958 Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 14:47
      Czytuje forum jakoś od początku,w galerii jeszcze nic nie wystawiałam,
      nieśmiało zaczęłam sama kleić. Wszystkiego dowiedziałam się juz z istniejących
      postów, czasami coś wtrące ale rzadko.Wśród stałych bywalców nie czytałam
      żdnych złośliwości a jeżeli ktoś nowy o coś zapytał była odpowiedz.Chora jestem
      jeżeli nie zajrzę do galerii i na forum, choć chwilkę.Wiele rzeczy które
      zrobiłam były zainspirowane przez forumowiczki. Nie kłóćmy się. Szare zycie
      codzienne wystarczająco jest smutne. A tu oczy cię cieszą, serce raduje. Cała
      przyjemność w tym że można zrobić coś pięknego ze starych, brzydkich
      rzeczy.Może nie wszystkim się to podoba ale to dobrze. Ale jak byłoby nudno
      gdyby wszyscy chodzili w takich samych mundurkach.
      Cieszmy się, słoneczko dziś świeci, idzie lato, zbrązowimy ciałko, pomoczymy
      nogi w morzu, może?
    • calineczka79 Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 21:06
      I widzę że teraz burza przeze mnie – choć nie chciałam z tego robić tematu. Ja
      nic do Was nie mam ale właśnie do Was (nie do nas – nie czuję się jeszcze jedną
      z Was z kilku powodów o których nie zamierzam pisać). Jakbyście Użyły
      wyszukiwarki  i przeczytały moje posty (nie było ich wiele) to zauważyłybyście
      że mi bardzo pomogłyście – a odpowiedzi na pilne pytania były bardzo szybkie 
      jeszcze raz z tego miejsca dziękuję. Mało piszę – dużo czytam i wierzcie mi
      rozumiem że pytania po raz n-ty o to samo mogą być denerwujące ale co to
      szkodzi napisać „tu są zdjęcia, a tu pytania” – na mój 1 post chyba dostałam
      taka odpowiedź i OK. Dla Was wklejenie linka to 5 sek. A dla kogoś nowego
      znalezienie forum to chyba przyznacie mi rację poważniejsza sprawa. Ja link do
      forum (fotkowego) odnalazłam już nawet nie pamiętam gdzie a gdy weszłam
      zaciekawiło mnie to bo zawsze lubiłam rozmaite robótki – skąd ja i inni nowi
      mogą wiedzieć o istnieniu forum do pytań? Właśnie o to chodzi nowy czuje się
      zagubiony – wystarczy krótka zwięzła odpowiedź i link i każdy jest zadowolony
      . Sory może jestem nadwrażliwa na tym punkcie ale w miejscu w którym ja jestem
      adminem (może ze względu na tematykę ciężką) takie odpowiedzi sa nie do
      pomyślenia. Piszą takie mam na myśli – o Boże skorzystaj łaskawie z
      wyszukiwarki itp. Nie jest to zbyt przyjazne nastawienie?

----------------------
      „Myślę, że jeśli ktoś oczekuje nadskakiwania albo przychodzi tylko po to, żeby
      komuś dokopać, albo lekceważy zasady uparcie, to nie będzie się czuł dobrze- i
      nie ma co oczekiwać, że na takie zachowania będziemy otwarci.”

–Moja wypowiedź nie miała na celu dokopania nikomu ani ta ostatnia ani żadna
      inna – myślę że nie prześledziłaś dość dokładnie wątku i nie doczytałaś kto to
      napisał  i stąd małe nieporozumienie.

---------------------------
      „niestety jak ktoś jest mała rozkapryszoną dziewczynką ,to bedzie stawiał takie
      tezy.. tylko dlatego ze nie pozwalamy i pilnujemy zeby z tego forum sie nie
      zrobił taki gnój jak na modziesad

„To forum będzie zawsze zamknięte dla osób które chcą siać tu zamęt.Nie wiem
      czy
      to jakś forma dowartościowania, że przez chwilę zwraca się na nią uwagę ?”

-Jak wyżej, a jeśli to naprawdę do mnie to właśnie mnie uraziłaś – nie jestem
      ani małą ani rozkapryszoną dziewczynką, napisałam swoje zdanie – chyba mogę?
      Ale generalnie wydaje mi się że z tego całego zamieszania pokręciłyście
      wypowiedzi z ich autorami. I chciałam zauważyć że to nie ja z jednego zdania
      uczyniłam tytuł postu uncertain

Sory że tak długo ale nie było mnie kilka dni i nie wiedziałam że dyskusja
      pośrednio na mój temat rozrosła się do takich rozmiarów – wogóle jestem
      zaskoczona takim potraktowaniem tematu.

PS. Może postaracie się o troszkę więcej wyrozumiałości dla nowych 

--
      Pozdro smile
      calineczka
      • loriaan Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 22:07
        – skąd ja i inni n
        > owi
        > mogą wiedzieć o istnieniu forum do pytań? Właśnie o to chodzi nowy czuje się
        > zagubiony – wystarczy krótka zwięzła odpowiedź i link i każdy jest zadowo
        > lony

Odpowiedź jest bardzo prosta i w galeri i tutaj u góry jak BYK jest napisane ,
        ijak BYK podane sa lilnki na czerwono.
        Prawda jest taka ze jak ktos wchodzi na forum to nie zawraca sobie głowy
        czytaniem ( to tak jak podpisujesz umowe np z erą , czy czytasz dokłądnie umowę
        długasną?? watpie szczerze)tego czegos na górze, jest tyle nudnych szarych
        linijek. od razu leci do obrazków a potem z zachwytem krzyczy ja tez tak chce
        powiedzdzcie mi co mam kupic i jak mam to zrobic. sorki ale jakmowisz dla
        adminek to 5 sek, jednym razem fakt ale za 100 to juz troche tego czasu sie
        zbierze, równie dobrze moze poswiecic ta osoba na poczytanie wszystkiego.
        pozatym uwagę typu.. przejdz na główne forum, albo przejzyj wyszukiwarke wca;le
        nie uwazam za niemiłe. natomiast niemiłym jest nie zapoznanie sie z podstawową
        informacją o forum,jego działaniu itpsmile
      • kragmel Re: Forum zamknięte na innych? 25.04.05, 22:28
        calineczka79 napisała:

> rozumiem że pytania po raz n-ty o to samo mogą być denerwujące ale co to
        > szkodzi napisać „tu są zdjęcia, a tu pytania” – na mój 1 post
        > chyba dostałam
        > taka odpowiedź i OK. Dla Was wklejenie linka to 5 sek. A dla kogoś nowego
        > znalezienie forum to chyba przyznacie mi rację poważniejsza sprawa. Ja link
        do
        > forum (fotkowego) odnalazłam już nawet nie pamiętam gdzie a gdy weszłam
        > zaciekawiło mnie to bo zawsze lubiłam rozmaite robótki – skąd ja i inni n
        > owi
        > mogą wiedzieć o istnieniu forum do pytań?

stąd:
        "Na tym forum pokazujemy wyłącznie zdjęcia prac (do 64kB) Forum Piękne Ozdoby
        Własnoręcznie i wymieniamy o nich opinie. Zanim się pojawią, zdjęcia muszą być
        zaakceptowane przez moderatora. Jeśli twoje zdjęcia nie pokazują się
        podejrzanie długo, proszę sprawdź pocztę w portalu gazeta.pl. Prawdopodobnie
        wystąpiły problemy techniczne, o których na pewno informujemy cię w mailu.
        Jeżeli są kłopoty techniczne, prosimy nie mnożyć wątków z zdjęciami

Uwaga: jeśli chcesz zadać ogólne pytanie o techniki wykonania ("co to jest
        decoupage?", "jak zrobić masę solną?"), materiały, sklepy, lub wyjaśnić
        wątpliwości, poprosić o radę - zapytaj na
        Forum Piękne Ozdoby Własnoręcznie <link>
        Tutaj odpowiadamy tylko na szczegółowe pytania dotyczące konkretnych,
        pokazanych na fotografiach przedmiotów.

Jak wstawić zdjęcia <link>
        Jak zmniejszyć zdjęcia <link>
        Ilustrowany kurs decoupage'u <link>
        Giełda wymiany serwetek <link>
        Nasz czat smile <link>
        Zaloguj się, aby pisać"

to jeszcze mało?
        • calineczka79 czas na zgodę? 25.04.05, 22:47
          Kragmel nie będę Ci odpowiadać na to pytanie bo zrobiła to lorian w poprzednim
          poście smile Może już czas skończyć te kąśliwe dyskusje które wg mnie niczego
          dobrego nie wnoszą? Chciałam tylko zwrócić Waszą uwagę że na początku ciężko
          się połapać (ja już sie jako tako staram orientować - chociaż ostatnio też
          niechcący popełniłam gafę wg Was ale cóż zdarza się każdemu). Rzeczywiście
          ostatnio ulepszyłyście ten wstęp do forum i jest bardziej przystępny
          przynajmniej jak dla mnie smile. Wiele osób poczuło się w pewnien sposób
          urażonych więc myślę że czas na ogólnoforumowe przeprosiny i uspokojenie
          sytuacji smile i naprawde spokojnie szkoda Waszego zdrowia smile
          • loriaan Re: czas na zgodę? 25.04.05, 22:56
            wiesz,ja rozumiem twój punkt widzena całej tej sprawy.. ale nie usprawiedliwiam
            bo jedni mogą jakos zapoznac sie z zasadami foruma inni nie?? rozumiem ,że
            mozna sieczuc zagubionym.. d;latego własnie u góry są wskazówki.. nie uwazam
            zeby rozmowa była kąsliwa, ty tak poniewaz czujesz sie znowu atakowana. my ci
            pokazujemy jasno argumenty a ty dalej jak mała dziewczynka prowadzisz "gre: w
            stylu: ale ja jestem taka biedna , co wam szkodzi mi pomócsmilemy mowimy masz oczy
            czytaj, a ty próbujesz pokazac jakie my to kąsliwe jestesmy. czas dorosnąć.
          • kragmel Re: czas na zgodę? 25.04.05, 23:26
            calineczka79 napisała:

Rzeczywiście
            > ostatnio ulepszyłyście ten wstęp do forum i jest bardziej przystępny
            > przynajmniej jak dla mnie smile.
            wstęp do forum jest w tej formie od lutego. ostatnie zmiany dotyczyły
            pogrubienia czcionki.
            tyle tytułem wyjaśnienia.

obawiam się, że źle interpretujesz moje słowa. nie jestem kąśliwa. przedstawiam
            argumenty. nie uprawiam wycieczek osobistych. odwołuję się do tego, co istnieje
            w formie pisanej i dostępnej dla każdego, tj. regulaminu portalu i zasad
            obowiązujących w galerii. uważam, że każdy użytkownik powinien je poznać zanim
            zabierze głos na forum. i jeśli ktoś czuje się urażony moim nawoływaniem do
            tychże zasad przestrzegania to naprawdę nie jest to mój problem.
            • calineczka79 dobra ostatni mój post na ten temat 26.04.05, 01:50
              Prosiłam o przeczytanie poprzedniego wątku ale Panie jak małe rozkapryszone
              dziewczynki nie zrobiły tego uncertain (nie zastosowałyście się do własnych zasad).
              Ja może 2 razy zadałam pytanie które spotkało się z Waszym mniejszym lub
              większym oburzeniem - ale zdawało mi się że nie było sprawy żadnych problemów
              chyba nie było? A więc to jest wszystko co na ten temat napisałam - reszta to
              posty innych osób - mam wrażenie że mylnie przypisuje mi się autorstwo całej
              reszty pyskówki w poprzednim wątku i stąd te nietrafione epitety pod moim
              adresem (szczerze jestem zawiedziona ze względu na takie zachowanie).

A teraz cytat (z mojej wypowiedzi):
              PS. Nie wiem czy mam słuszne spostrzeżenia ale wydaje mi się że troszkę się
              zamknęłyście na nowych i ciężko się przebić żeby być uważanym za tutejszego ale
              będę walczyć smile

i o co ta burza??? o jedno zdanie? i takie oburzenie? cóż nowa chyba nie może
              wyrazić swoich spostrzeżeń? I proszę jak z jednego niewinnego zdania (byłąm
              niegrzeczna?) można rozpętać kolejny nieprzyjemny wątek.

Jeszcze raz podkreślam że cała reszta to nie moja sprawka smile Wystarczy użyć
              wyszukiwarki i prześledzić kto i co pisze.
              • loriaan Re: dobra ostatni mój post na ten temat 26.04.05, 08:49
                jesuu kobieto,a po cholere ja mam czytac poprzedni watek skoro odpowiadam ci na
                to co piszesz teraz, zastanów ze sie chwile. na zarzut zamkniecia sie na nowych
                odpowiadałam wczesniej teraz ci odpowiadam na twoje głupawe uzasadnienia ze
                niby, regulamin niewidoczny, ze... aa koncze juz bo to i tak sensu nie ma.
                powiem jedno jak ktos normalny to szybko sie wciąga i niemaproblemów za czucie
                sie tu swojo, a jak ktos zakompleksiony to zawsze znajdziepowód ,żeby poczuc
                sie odrzuconym i niedocenianym. tak jest i w realu i tak jest w społeczności
                internetowej, tylko szkoda ze sie wine za to zwala, na tych co próbuja tutaj
                pilnowac przestrzegania pewnych zasad.
                • toxicloki Re: dobra ostatni mój post na ten temat 26.04.05, 09:15
                  loriaan napisała:

> powiem jedno jak ktos normalny to szybko sie wciąga i niemaproblemów za czucie
                  > sie tu swojo, a jak ktos zakompleksiony to zawsze znajdziepowód ,żeby poczuc
                  > sie odrzuconym i niedocenianym. tak jest i w realu i tak jest w społeczności
                  > internetowej, tylko szkoda ze sie wine za to zwala, na tych co próbuja tutaj
                  > pilnowac przestrzegania pewnych zasad.

AMEN
                  • calineczka79 będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 12:07
                    A czy odpowiedź w stylu "użyj wyszukiwarki" zajmuje mniej czasu? Przecież i tak
                    odpowiadacie na te posty a chyba można pomóc i linka wkleić zamiast dawać
                    odpowiedź która niewiele wnosi. Bo gwarantuje Wam że po chwili pojawi się
                    post: "jesuuu help nie mogę znaleźć chyba wyszukiwarka mnie nie lubi" - no i
                    powrót do punktu wyjścia.

Loriaan sama piszesz że takich nudnych szarych linijek nikt nie czyta - więc
                    nie rozumiem Twojego dlaszego rozumowania?

Poza tym po raz n-ty powtarzam (bo chyba do Was nie dociera?) że ja staram się
                    czytać poprzednie wątki i tam szukać odpowiedzi - może dlatego tak mało jest
                    moich postów. Chciałam tylko zwrócić Waszą uwagę że wystarczy raz podać linka i
                    dana osoba jeśli jest rozgarnięta zrozumie jak to działa (uważam że mi się
                    udało a część z Was nie uważa mnie za rozgarniętą).

Ale to co teraz wypisujecie na mój temat z bardzo błahego powodu (1 zdania
                    krytyki - ba tego chyba nawet krytyką nazwać nie można tylko raczej
                    spostrzeżeniem - a czy słuszne czy nie to każdy może mieć inne spostrzeżenia)
                    jest właśnie potwierdzeniem Waszego stosunku do osób niezadomowionych zbyt
                    mocno - jak ta nowa śmie się wogóle odzywać!? Cóż ułatwię Wam sprawę smile choć
                    zamierzam tu czasem wpadać tego mi nie zabronicie wink

Nie czuję się ZNOWU atakowana!!! Poprzedni atak był na kogo innego smile nie
                    doczytałyście - cóż umiejętność obsługiwania wyszukiwarki się kłania smile Czuję
                    się atakowana po raz 1 i to uważam bez powodu! Nie jestem ani biedna, ani
                    rozkapryszona, ani niedorosła itd. - zauważyłam pewnien fakt i wcalnie nie
                    pisałam o sobie (że ja nieumiem znaleźć linków itd.) a o osoboach które wchodzą
                    1 raz.

W lutym no rzeczywiście kupe czasu - zdaje się że weszłam wcześniej smile

A co ja tu takiego napisałam? Weszłąm po kilku dniach i widzę że ktoś z 1
                    mojego zdania uczynił tytuł wątku, w którym rozmowa wg mnie jest dużo poniżej
                    poziomu artystycznego tego forum. Poprosiłam o dawanie odpowiedzi nie w
                    stylu "użyj wyszkiwarki i dupy nie zawracaj bo to już było" a raczej "tu jest
                    link i tam zadaj to pytanie albo przeczytaj" - tak było jak ja zaczynałam na
                    forum ale zauważyłam że to dla Was ostatnio zbyt męczące.

Nigdzie nie napisałam że jest niewidoczny, czy że nie da się go odnaleźć (może
                    o regulaminie i linkaach itp. sprawach)!!! Twoje uzasadnienia są wzięte z
                    sufitu ja tego nigdzie nie pisałam.

Rozumiem że wg Ciebie jestem nienormalna, głupia, rozkapryszona, odrzucona i
                    niedowartościowana - cóż ja się tak nie czuję smile - chyba brakuje Ci argumentów
                    i zaczynają się coraz grubsze wyzwiska! To świadczy tylko i wyłącznie o Tobie i
                    Twojej kulturze smile Ja nie życzę sobie pod moim adresem takich słów gdyż nie
                    uważam żebym zrobiła coś złego i zasługiwała na takowe! A więc znikam będziecie
                    miały swój spokój - nikt nie będzie się odzywał bo się będzie bał że się jaśnie
                    Panie urażone poczują nie wiadomo czym - skoro taka jest Wasza reakcja?
                    Widzę że już się zaczęły i pyskówki w wątkach ze zdjęciami apropo
                    konstruktywnej krytyki smile cóż same rozpętałyście tą "wojnę". Nie uważam żeby
                    to co napisała magiczna było do końca w porządku ale swoją reakcją na taki post
                    znowu pokazałyście jakie jesteście i co tu wolno a co nie!

I na koniec - jakie zwalanie winy - chyba same się nakręcacie? Czy ktoś jest tu
                    winien? i czego winien?

Tak atmosferka bardzo przyjemna - szczególnie w tym wątku uncertain

Z reguły wogóle nie piszę takich wątkach ale cóż napisałam i proszę jednak
                    lepiej trzymać się właśnych zasad bo potem co siła złego na 1 - który niewiele
                    zawinił ale nikomu nie chce się przeczytać poprzednich wątków smile Bo teraz to
                    chyba odpowiadam i za wilme i za parę innych osób ale cóż poznałam Was tak że
                    lepiej chyba nie mogłam smile

A apropo nieodpłatnej pomocy - wiecie ile dostałam maili po pewnym poście że
                    jestem zainteresowana douczeniem decoupagu? i wszystkie płatne a więc gdzie
                    wasza bezinteresowność???

Pozdrawiam i zdrowia życzę
                    calineczka
                    • loriaan Re: będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 12:32
                      jesuu kobieto wyluzuj wreszcie, mam propozycje, odpisuj na wszystkie watki w
                      których ktos nie moze czegos znaleźc, przeciez to zajmuje sekundenie?? bo ja
                      własnie w dwóch odpowiadałam na temat zdjec i to jeden po drugiom dokładnie
                      takie samo pytanie i wklejałam tekst mieszczacy sie u góry forum galerii.
                      proponuje zebys ty sie tym zajeła. zobaczymy jakdługo wytrzymasz
                      • loriaan Re: będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 12:34
                        pozatym, ponoc poprzedni miał byc twoim ostatnim postem w tej sprawie.. a
                        jednak chceszmiec ostatnie zdanie tylko szkoda ze masłomaslane piszesz i sie
                        powtarzasz
                    • loriaan Re: będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 12:36
                      Loriaan sama piszesz że takich nudnych szarych linijek nikt nie czyta - więc
                      nie rozumiem Twojego dlaszego rozumowania?

czytaj ze zrozumieniem, to była kpina z tych własnie którym sie nie chetego
                      czytac. jedni moga a inni mają to daleko w gdzies
                    • toxicloki to do mnie jest? 26.04.05, 12:37
                      ... podpisalas pod moim watkiem ale odnosze wrazenie ze kierujesz wypowiedz do
                      lorian.generalnie przyjete jest w calej sieci by odpowiedzi pisac pod watkiem
                      ktorego dotycza (netykieta tzw.).
                      tymniemniej jesli do mnie z dzika wrecz rozkosza odpowiem... jeno nie zawsze
                      wiem o czym mowisz zas szkoda mi czasu na grzebanie w tym co pisalas wczesniej i
                      tworzenie rysu psychologicznego oraz obrazowanie twojego swiatopogladu dla
                      lepszego zrozumienia. przypuszczam tez ze nikt inny sie w takie rzeczy nie bawi
                      - odowiada sie na ten post, pod ktorym sie nie pisze, nie zas
                      kilka-kilkanascie-kilkadziesiat wczesniejszych, w ktorych raczylas sie
                      wypowiedziec. inna sprawa ze aby wyrobic sobie poglad wystarczy przeczytac:

dobra ostatni mój post na ten temat
                      Autor: calineczka79
                      Data: 26.04.2005 01:50

po czym

będzie długie na "Do widzenia"
                      Autor: calineczka79
                      Data: 26.04.2005 12:07

coz... albo rybki albo pipki - sie zdecyduj bo sama sobie zaprzeczasz co
                      niezdrowe jest bardzo.
                      • toxicloki Re: to do mnie jest? 26.04.05, 12:40
                        oczywiscie mialo byc:
                        odpowiada sie na ten post, pod ktorym sie pisze
                        a nie:
                        "> - odowiada sie na ten post, pod ktorym sie nie pisze, "
                        wink))))
                    • loriaan Re: będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 12:41
                      Ale to co teraz wypisujecie na mój temat z bardzo błahego powodu (1 zdania
                      krytyki - ba tego chyba nawet krytyką nazwać nie można tylko raczej
                      spostrzeżeniem - a czy słuszne czy nie to każdy może mieć inne spostrzeżenia)
                      jest właśnie potwierdzeniem Waszego stosunku do osób niezadomowionych zbyt
                      mocno - jak ta nowa śmie się wogóle odzywać!? Cóż ułatwię Wam sprawę smile choć
                      zamierzam tu czasem wpadać tego mi nie zabronicie wink

a co ja takiego o tobie wypisuje??? czyzbys znowu wzieła sobie moje wypowiedzi
                      o tych osobach ,którym sie nie che wysilic , do siebie?? no cóz,jesli tak to
                      nie dziwie sie ze po raz nty sie powtarzasz, bo kompletnie nie rozumiesz co ja
                      pisze, uwierz moja uwaga nie kreci sie wokół twojej osoby.. wypowiadam sie
                      ogólnei o osobach , które poprostu idą na łatwizne.a skoro one idą to ja tez
                      odsyłając ich do wyszukiwarki i nie jest to z naszej strony nieuprzejmosc,
                      raczej nieuprzejmymjest zachowanie takowych osób
                    • kiciun Re: będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 12:44
                      calineczka79 napisała:

> A czy odpowiedź w stylu "użyj wyszukiwarki" zajmuje mniej czasu? Przecież i tak
                      >
                      > odpowiadacie na te posty a chyba można pomóc i linka wkleić zamiast dawać
                      > odpowiedź która niewiele wnosi.

Chyba trzeba, żeby "stałe bywalczynie" forum użyły wyszukiwarki, zanim się komuś
                      pomoże, czy się mylę?
                      • loriaan Re: będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 12:50
                        kiciun ,ne nei mylisz sie ,ale z tego wynika ze my musimy poswiecic czasna
                        wyszukiwanie linka , zeby go wkleic komus bo jak nie to zn zejestesmy wredne i
                        zamkniete na nowe hihito tak jak zmoją kumpelą gadamy na gg , i onamnie prosi
                        zebym jej dała namiar na jakies fajne perfumerieinternetowe,poczym ja wchodze
                        na google i jej daje linki buahaha a ona siedzie sobie przed kompem i czeka ,
                        to jest dokłądnie to samo!!! rozumiem ,żektos moze byc nie obeznany w
                        internecie, ale jesli siedzi przed kompem tzn ,żema czas i spokojnie mozesobie
                        poszukac jesli nie umie obsługiwac przeglądarki ( choc i postów tutaj o
                        sposobie wyszukiwania było sporo)toneich leci powatkach. JA TAK ROBIŁAM
                        NIEJEDNOKROTNIE czesto cofając sie doostatniej strony forum. Cały problem wtym
                        ze komus sie neichce ,a jak sie mu zwróci uwage to padają oskarzenia jak
                        wyzej.. a niech siejeszcze znajdzie jedna kiedys urazona w ten sposob i zacznie
                        bronic to wtedy własnie ciągnie sie taka durna gadka
                        • toxicloki lorian masz @;-) n/t 26.04.05, 12:51

• mrouh Re: będzie długie na "Do widzenia" 26.04.05, 13:00
                        Właśnie to chciałam napisać... niezależnie od tego, jak ktoś jest długo na forum
                        i niezależnie jak zaawansowany jest w działalności rękodzielniczej, nikt nie ma
                        w głowie zakodowanych adresów www każdego wątku, na każdy temat-wystarczy
                        spojrzeć, jak skomplikowane sa te adresy na gazetowym forum, zawierają kilka
                        ciągów cyferek nie do zapamiętania!
                        A więc każda odpowiedź z wklejaniem wątku wymaga czasu tak samo od moderatorki,
                        od bywalczyni jak i od początkujących, wyszukiwarka jest bardzo demokratycznasmile
                        To, że czasem ktoś dostanie odpowiedź natychmiast z podpowiedzią zalinkowaną, to
                        tylko łut szczęścia, że podpowiadający dobrze pamięta tytuł wątku lub właśnie go
                        przeglądał. Nie ma cudów- trzeba zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką. Ona lubi
                        wszystkich jednakowo, tylko jedni potrafią zadać dobre pytanie, albo próbują
                        wielokrotnie- a inni nie...
    • mallootka Re: Forum zamknięte na innych? 26.04.05, 09:59
      Absolutnie nie. Ja też jestem nowa (no może nie aż tak, bo już tu parę miesięcy siedzę, ale raczej czytam niż piszę i zdjęć jeszcze nie wstawiłam). Zawsze jak spytałam, choćby to były głupie pytania, pomagałyście, więc nie rozumiem, czemu forum zamknięte...Nie przejmujcie się jedną opinią. Wg mnie tu jest bardzo przyjemna atmosfera i niech tak zostanie!
      • kasicaaa wszystko to słoma... 26.04.05, 15:40
        ...jak pisał św. Tomasz z Akwinu
    • qlka_79 Hmm 27.04.05, 09:17
      A zauważyłyście, jak to nowe, zupełnie cichutko siedzące osoby nie miały
      najmniejszego problemu, żeby dokopać się do zamówień na skany aniołków z masy
      solnej???
      Przecież nawet niedawno ten wątek podskoczył właśnie dzięki komuś obcemu.
      Może należy wreszcie powiedzieć to głośno i wyraźnie, że niektórym szwankuje
      intelekt? A czego jak czego, ale zakochanych w sobie ćwierćinteligentów mam
      powyżej uszu i ich stękania o pomoc juz mnie nie ruszają.
      • onnanohito ..... 27.04.05, 10:08
        .....
        o ja pierdykam
        .....

loriaan - podziwiam za cierpliwość
        calineczka - podziwiam za ośli upór i powtarzanie w kółko tego samego i w
        ogóle ..... nie mogę powiedzieć za co jeszcze, bo takich słów na piśmie nie
        używam ....

....
        o ja pierdykam
        ....

m
        • loriaan Re: ..... 27.04.05, 10:11
          hehe no to teraz sie posikałam ze śmiechusmile) w sumie to miłe wynagrodzenie tej
          rzmudnej pracy jaką włozyłam coby cokolwiek wytłumaczyc hihi
      • loriaan Re: Hmm 27.04.05, 10:13
        qleczko, wiesz powstrzymywałam się wczoraj pól dnia ,żeby nie napisac własnie
        tego co tytongue_out sama jesli chodzi o internet i komputer bystrzacha nie jestem ,ale
        łopatologicznie próbuje powoli dawac sobie rade smile
        • kasicaaa Re: Hmm 27.04.05, 12:16
          Dziewczyny podziwiam was za waszą cierpliwość, życzliwość, opanowanie i dużą
          kulturę osobistą. Poświęcacie wiele własnego czasu bliźniemu swemu -
          wyszukując, polemizując, odpowiadając, itp itd. i nie wdając się przy tym w
          chamskie pyskówki. Mnie to sie na takie napastliwe ziejące jadem i goryczą
          wypowiedzi coniektórych nawet nie chce odpowiadać - ba! mi się ich nawet nie
          chce czytać w całości! Szkoda czasu i życia na niepotrzebne stresy i sprawy nic
          nie wnoszące. Dlatego przytoczyłam św. Tomasza z Akwinu. Bo to takie nieważne
          pierdoły - te kłótnie. "To wszystko słoma"
          Idźcie tworzyć, nie rozdrabniajcie się. robicie wspaniałe rzeczy, które dają
          wami innym radość. Bo to jest ważne.
          A sfrustrowani na terapię!
        • qlka_79 Re: Hmm 27.04.05, 12:19
          Loriaan, jak czytałam Twoje posty, to aż mnie palec świeźbiał, żeby nie napisać
          czegoś dosadnego. Jestem pełna podziwu dla Ciebie i Kragmel za anielską
          cierpliwość.
          A w sumie, jak się komuś nie podoba, jak na przykład Caprice, to przecież nikt
          nikogo na forum siłą nie trzyma, prawda?
    • little-angel Re: Forum zamknięte na innych? 27.04.05, 12:35
      Sama jestem "nowa". No może nie nowa, bo siedzę tu od dobrych kilku miesięcy ale jeszcze nigdy się nie udzielałam. Kompletowałam w tym czasie przybory i przeglądałam forum, żeby się rozeznać co i jak.
      Natomiast zdziwiło mnie to że każda nowa osoba ma sto tysięcy pytań. I zamiast poszukać zadaje je. Czasami było takie coś, że identyczne pytanie znajdowało się kilka postów niżej. Ale niektórzy to by pewnie chcieli, żeby im jeszcze bezpłtny kurs w domu zrobić i dostarczyć od razu wszystkie materiały i wskazówki...
      Podziwiam tutaj wszystkie dziewczyny za wręcz anielską cierpliwość w odpowiadaniu na pytania, które pojawiały się tutaj dziesiątki, czy setki razy.
      Ja jak tu trafiłam poszukałam dobrze. Przewertowałam chyba 60%postów znajdujących się na forum i znalazłam odpowiedzi na prawie wszystkie moje pytania. A też o decoupage nie wiedziałam wcześniej nic.
      Dlatego uważam że jeśli któraś z dziewczyn kiedykolwiek się wkurzyła to jest to uzasadione, bo ile razy można odpowiadać na pytanie "gdzie w internecie mogę kupić przybory do decoupage?", skoro linki do różnych stron (w tym creativehobby, które zaopatrza dosłownie we wszystko) znajdują się na górze.
      Więc wiosek ja mam taki: nowe osoby, które nie zadają tych "banalnych" pytań są tu przyjmowane ciepło, pocieszane w razie niepowodzeń i zachęcane do dalszej pracy.
      A te nowe, które od razu proszą o podanie linków do sklepu z serwetkami, czy o sposób naklejania serwetki...no cóż...chyba nawet anioł by nie wytrzymał...
      Pozdrawiam.
      • andoven Re: Forum zamknięte na innych? 27.04.05, 18:13
        Trafiłam na to forum (również i na galerię) zupełnie przypadkiem. Od tego
        przypadku zaglądam tu kilka razy dziennie. Właśnie to miejsce stało sie dla
        mnie inspiracją do pracy. Prześledziłam bardzo duzo wątków, szczególnie przydał
        mi sie kurs stworzony przez kasiaba1 (świetna robota) i to mi wystarczyło, by
        wykonać pierwszą samodzielną pracę. Byłam z niej niesamowicie dumna smile. Zawsze
        staram sie przeszukiwać forum, jeśli potrzebuję jakiejś informacji, jasne jest
        przecież, że problemy sie powtarzają i jestem zawsze pewna, że już ktoś o to
        pytał.
        Dzięki dziewczyny za to miejsce smile.
        • dczeraniuk Re: Forum zamknięte na innych? 29.04.05, 09:43
          Dziewczyny (andoven i little angel) - strasznie mi milo, ze ktos odezwal sie
          glosem rozsadku. Juz dawno postanowilam sobie po prostu ignorowac pytania
          zadane po raz setny na ten sam temat w przekonaniu, ze cisza naprowadzi
          pytajacego na wniosek - pewnie to juz bylo smile. Ale jak sie okazuje to tez nie
          wystarcza...
          I powoli, ale systematycznie wyparowuje stad atmosfera wzajemnej inspiracji, a
          pojawia sie jednostronna roszczeniowa postawa dla mnie zupelnie niezrozumiala.
          Nikt nie zabrania pytac. Wrecz przeciwnie. Ale moze czasami warto najpierw
          przedstawic sie, powiedzic cos o sobie, dac cos z siebie, a pozniej czerpac do
          woli z tej wielkiej skarbnicy informacji ...
          Kazdy kiedys byl tu nowy smile.
      • amused.to.death Re: Forum zamknięte na innych? 29.04.05, 17:40
        Ja jestem tu taka sama 'nowa' jak little-angel i mogę podpisać się pod każdym jej słowem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka