gdziala 19.05.05, 10:15 Plis pomóżcie, bo nie wiem gdzie się udać ???? Pytałam w kilku sklepach i nie ma (( Serdeczności i podziękowania z góry składam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: WARSZAWA - gdzie kupić LEN do haftu ??????? 19.05.05, 10:17 W Gdyni- wiem gdzie. Chociaż raz prowincja górą Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: WARSZAWA - gdzie kupić LEN do haftu ??????? 19.05.05, 10:17 Chodzi co o nici lniane, tak?? Odpowiedz Link
gdziala Materiał 19.05.05, 10:42 Oj, nie znosze tego miasta. Nie chcę rozpętać wojny, ale jestem tu tylko przez chwilkę-mam nadzieje ) Chcę na moją prowincję ))) CHodzi mi o materiał. Nie o nici. O len po prostu na metry))) Dzięki Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Materiał 19.05.05, 10:46 Acha, bo ja myślałam że o tą nową mulinę lnianą do haftu Swoja drogą - piękna jest, przymierzam się do niej... w wolnej chwili, czyli pewnie nieprędko. www.dmc.com/majic/pageServer/03010000c0/en/Linen.html?nid=11;119 Odpowiedz Link
cucciolo Re: Materiał 19.05.05, 11:44 na Marszalkowskiej - w okolicy kina bajka (na odcinku Swietokrzyska Krolewska - patrzac w kierunku bankowego - po prawej stronie jest sklep z lnem - do wyboru do koloru - kanwy o roznyej wielkosci oczkach i w roznych kolorach, len ubraniowy o roznej grubosci, gotowe podklady do haftow. POlecam bo wybor maja wielki, choc tanio tam raczej nie jest - no ale len jest ogolnie drogi. ps. przykro troche, ze sie tak wypowiadasz o tym miescie a pozniej oczekujesz, ze ktoras z nas ci cos podpowie - dobrze ze nie padl tutaj tekst, jacy to ludzie z wawy sa wyniosli itd. pozdrawiam Odpowiedz Link
k_izydorczyk Ciucciolo :) 30.05.05, 14:30 Niepotrzebnie Ci przykro Nie każdy musi przepadać za Warszawą czy ją uwielbiać, ja też jej szczerze nie lubię. I to wcale nie znaczy że nie lubię też ludzi, którzy w niej miszkają! Mam tam sporo bliskich mi i cudownych dusz, a i tak nie pomyślę ciepło o tym mieście, no nie da rady i już... po prostu nie ma szans by stał się bliski memu sercu... Chyba po prostu zbyt wielki "moloch" (sorry za określenie) z niej. I myślę, że Madzia coś podobnego miała na myśli. Do ciepłych uczuć nikogo się nie zmusi, tak to już jest. I wcale nie jest mi przykro jak słyszę (nie raz! nie dwa!), że dla kogoś Wrocław jest okropny! I wcale by mnie nie dziwiło, że mimo tego prosiłby o pomoc w znalezieniu w nim czegoś Przecież pomoc powinna być bezinteresowna, a nie tylko dla "fanów" bądź tych, co mają takie samo zdanie jak my. Trochę dystansu trzeba mieć, bo zwariujemy! ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
reni_aferka Re: Ciucciolo :) 30.05.05, 14:35 no wlasnie ..nie lubi sie nie tylko Warszawy. niektorzy nie lubia nie wiem ..Poznania? Katowic? ....to normalne. ja lubie Warszawe- ale tylko przez kilka godzin. Nie lubilam w niej mieszkac Ale tak samo nie chcialabym mieszkac w Moskwie czy Paryzu (a fajnie jest tam pojechac "na chwile") Odpowiedz Link
zielony_listek OK 31.05.05, 08:10 OK, można nie lubić Warszawy, ale po co od razu przy zupełnie niezwiązanej z tym okazji ogłaszać to wszem i wobec? Bo tak czujesz? Jest kilka miast, za którymi nie przepadam, ale jakoś nie przyszło mi do głowy zaczynanie rozmowy z którymś z mieszkańców od słów "nie lubię Twojego miasta". Ponieważ jesteśmy w pewnym sensie gronem wzajemnej adoracji, więc zdaję sobie sprawę, że to nie jest z Waszej strony brak taktu czy wychowania, jesteście szczere do dobrych znajomych, to wskazane. Dziewczyny, lubię Was, bo jesteście foremkami, macie u mnie kredyt zaufania, więc pal czort ten Wasz brak sympatii do Warszawy, ale dajmy już może spokój, bo taka dyskusja do niczego nie prowadzi. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link
regata7 Re: Materiał 19.05.05, 13:19 gdziala napisała: > Oj, nie znosze tego miasta. Nie chcę rozpętać wojny, ale jestem tu tylko przez chwilkę-mam nadzieje ) Chcę na moją prowincję ))) szkoda, że tak myślisz. Ja to miasto uwielbiam, nie wyobrażam sobie życia gdzie indziej Nawet udało mi się zarazić tą miłością koleżankę z innego miasta. Co prawda nadal chce tam wracac, ale już polubiła Warszawę > > CHodzi mi o materiał. Nie o nici. O len po prostu na metry))) a kanwę kupiłam na Żoliborzu, w sklepie na rogu Krasińskiego i Kochowskiego (teraz można dojechać w pobliże metrem - do Pl. Wilsona). Chyba taniej niż na Marszałkowskiej. > Odpowiedz Link
tilijka Re: WARSZAWA - gdzie kupić LEN do haftu ??????? 19.05.05, 15:52 Polecam hurtownie z materiałami na ul. Cybernetyki. Nie pamiętam nr ale to dokładnie to samo miejsce gdzie są salony meblowe Emilia. Gdy wejdziesz na teren to po lewej stronie masz 3 duże budynki. W pierwszym i trzecim jest własnie Emilia a środkowy to głównie hurtownie. W nim na pierwszym pietrze są 2 bardzo fajne hurtownie i w jednej z nich jest len do haftu. Sa w części szczytowej od strony trzeciego budynku. Odpowiedz Link
gdziala Dziękuje i przepraszam :) 20.05.05, 09:27 Dziękuje bardzo za pomoc )) Wiedziałam, ze rozpętam kolejną wojnę światową, ale jak coś czuję to mówię-mój błąd wiem. Jeśli kogokolwiek uraziłam - to bardzo przepraszam I tak dobrze, że nie usłyszałam komentarza w stylu - to wracaj sobie skąd przyjechałaś a nam tutaj nie zawracaj głowy ) Dziękuje, ze jednak mi pomogłyście. Ja po prostu tęsknię za moimi górami i już. Jestem tu czas jakis i ciężko mi sie przyzwyczaić, mój dom zawsze będzie tam, nie tu. Za wszystkie adresy bardzo dziękuje, skorzystam na pewno. Gniewacie sie jeszcze ?? Odpowiedz Link
mary-mbc Re: Dziękuje i przepraszam :) 28.06.05, 18:59 hurtownia z dekoracyjnymi tkaninami - Alexis, ul. Bieżuńska (Wawa). Ja tam kupuję. Pozdrówki Wojowniczki Odpowiedz Link