Dodaj do ulubionych

WARSZAWA - gdzie kupić LEN do haftu ???????

19.05.05, 10:15
Plis pomóżcie, bo nie wiem gdzie się udać ???? Pytałam w kilku sklepach i nie
ma sad((

Serdeczności i podziękowania z góry składam smile
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: WARSZAWA - gdzie kupić LEN do haftu ??????? 19.05.05, 10:17
      W Gdyni- wiem gdzie.
      Chociaż raz prowincja górą wink
    • kasiaba1 Re: WARSZAWA - gdzie kupić LEN do haftu ??????? 19.05.05, 10:17
      Chodzi co o nici lniane, tak??
    • gdziala Materiał 19.05.05, 10:42
      Oj, nie znosze tego miasta. Nie chcę rozpętać wojny, ale jestem tu tylko przez
      chwilkę-mam nadzieje smile) Chcę na moją prowincję smile)))

CHodzi mi o materiał. Nie o nici. O len po prostu na metrysmile)))

Dzięki smile
      • kasiaba1 Re: Materiał 19.05.05, 10:46
        Acha, bo ja myślałam że o tą nową mulinę lnianą do haftu smile
        Swoja drogą - piękna jest, przymierzam się do niej... w wolnej chwili, czyli
        pewnie nieprędko.
        www.dmc.com/majic/pageServer/03010000c0/en/Linen.html?nid=11;119
      • cucciolo Re: Materiał 19.05.05, 11:44
        na Marszalkowskiej - w okolicy kina bajka (na odcinku Swietokrzyska Krolewska -
        patrzac w kierunku bankowego - po prawej stronie jest sklep z lnem - do
        wyboru do koloru - kanwy o roznyej wielkosci oczkach i w roznych kolorach, len
        ubraniowy o roznej grubosci, gotowe podklady do haftow.

POlecam bo wybor maja wielki, choc tanio tam raczej nie jest - no ale len jest
        ogolnie drogi.

ps. przykro troche, ze sie tak wypowiadasz o tym miescie a pozniej oczekujesz,
        ze ktoras z nas ci cos podpowie - dobrze ze nie padl tutaj tekst, jacy to
        ludzie z wawy sa wyniosli itd.

pozdrawiam
        • k_izydorczyk Ciucciolo :) 30.05.05, 14:30
          Niepotrzebnie Ci przykro smile
          Nie każdy musi przepadać za Warszawą czy ją uwielbiać, ja też jej szczerze nie
          lubię. I to wcale nie znaczy że nie lubię też ludzi, którzy w niej miszkają!
          Mam tam sporo bliskich mi i cudownych dusz, a i tak nie pomyślę ciepło o tym
          mieście, no nie da rady i już... po prostu nie ma szans by stał się bliski memu
          sercu... Chyba po prostu zbyt wielki "moloch" (sorry za określenie) z niej.
          I myślę, że Madzia coś podobnego miała na myśli. Do ciepłych uczuć nikogo się
          nie zmusi, tak to już jest. I wcale nie jest mi przykro jak słyszę (nie raz!
          nie dwa!), że dla kogoś Wrocław jest okropny! smile I wcale by mnie nie dziwiło,
          że mimo tego prosiłby o pomoc w znalezieniu w nim czegoś wink Przecież pomoc
          powinna być bezinteresowna, a nie tylko dla "fanów" bądź tych, co mają takie
          samo zdanie jak my.
          Trochę dystansu trzeba mieć, bo zwariujemy! smile) Pozdrawiam
          • reni_aferka Re: Ciucciolo :) 30.05.05, 14:35
            no wlasnie ..nie lubi sie nie tylko Warszawy. niektorzy nie lubia nie
            wiem ..Poznania? Katowic? ....to normalne. ja lubie Warszawe- ale tylko przez
            kilka godzin. Nie lubilam w niej mieszkac smile Ale tak samo nie chcialabym
            mieszkac w Moskwie czy Paryzu smile(a fajnie jest tam pojechac "na chwile") smile

• zielony_listek OK 31.05.05, 08:10
              OK, można nie lubić Warszawy, ale po co od razu przy zupełnie niezwiązanej z
              tym okazji ogłaszać to wszem i wobec? Bo tak czujesz? Jest kilka miast, za
              którymi nie przepadam, ale jakoś nie przyszło mi do głowy zaczynanie rozmowy z
              którymś z mieszkańców od słów "nie lubię Twojego miasta".
              Ponieważ jesteśmy w pewnym sensie gronem wzajemnej adoracji, więc zdaję sobie
              sprawę, że to nie jest z Waszej strony brak taktu czy wychowania, jesteście
              szczere do dobrych znajomych, to wskazane. Dziewczyny, lubię Was, bo jesteście
              foremkami, macie u mnie kredyt zaufania, więc pal czort ten Wasz brak sympatii
              do Warszawy, ale dajmy już może spokój, bo taka dyskusja do niczego nie
              prowadzi.
              Pozdrawiam
              zielony_listek
      • regata7 Re: Materiał 19.05.05, 13:19
        gdziala napisała:

> Oj, nie znosze tego miasta. Nie chcę rozpętać wojny, ale jestem tu tylko
        przez chwilkę-mam nadzieje smile) Chcę na moją prowincję smile)))

szkoda, że tak myślisz. Ja to miasto uwielbiam, nie wyobrażam sobie życia gdzie
        indziej smile Nawet udało mi się zarazić tą miłością koleżankę z innego miasta.
        Co prawda nadal chce tam wracac, ale już polubiła Warszawę smile

>
        > CHodzi mi o materiał. Nie o nici. O len po prostu na metrysmile)))

a kanwę kupiłam na Żoliborzu, w sklepie na rogu Krasińskiego i Kochowskiego
        (teraz można dojechać w pobliże metrem - do Pl. Wilsona). Chyba taniej niż na
        Marszałkowskiej.
        >
    • tilijka Re: WARSZAWA - gdzie kupić LEN do haftu ??????? 19.05.05, 15:52
      Polecam hurtownie z materiałami na ul. Cybernetyki. Nie pamiętam nr ale to
      dokładnie to samo miejsce gdzie są salony meblowe Emilia.
      Gdy wejdziesz na teren to po lewej stronie masz 3 duże budynki. W pierwszym i
      trzecim jest własnie Emilia a środkowy to głównie hurtownie. W nim na pierwszym
      pietrze są 2 bardzo fajne hurtownie i w jednej z nich jest len do haftu.
      Sa w części szczytowej od strony trzeciego budynku.
    • gdziala Dziękuje i przepraszam :) 20.05.05, 09:27
      Dziękuje bardzo za pomoc smile))

Wiedziałam, ze rozpętam kolejną wojnę światową, ale jak coś czuję to mówię-mój
      błąd wiem.

Jeśli kogokolwiek uraziłam - to bardzo przepraszam smile I tak dobrze, że nie
      usłyszałam komentarza w stylu - to wracaj sobie skąd przyjechałaś a nam tutaj
      nie zawracaj głowy smile) Dziękuje, ze jednak mi pomogłyście.

Ja po prostu tęsknię za moimi górami i już. Jestem tu czas jakis i ciężko mi
      sie przyzwyczaić, mój dom zawsze będzie tam, nie tu.

Za wszystkie adresy bardzo dziękuje, skorzystam na pewno.

Gniewacie sie jeszcze ??
      • mary-mbc Re: Dziękuje i przepraszam :) 28.06.05, 18:59
        hurtownia z dekoracyjnymi tkaninami - Alexis, ul. Bieżuńska (Wawa).
        Ja tam kupuję. Pozdrówki Wojowniczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka