abigeil_sator 27.10.04, 15:09 poszukuje jak najwieksza ilosc diagramow kusudamy :-) mam teraz taka faze i nie mam ochoty skladac niczego wiecej :-( pozdrawiam Izulka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: kusudama 27.10.04, 21:32 spróbuj tu: www.oriland.com/studio/gallery.asp?category=decor&gallery=_decor&name=Decor Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: kusudama 28.10.04, 14:34 Grażynko :-) te z orilanda zrobiłam w czasie wakacji w necie znalazłam zdjęcia pieknej kusudamy... ona jest chyba z malutkich kwiatków... 30 albo 60... niestety nie udalo mi sie znależć diagramu :( Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 28.10.04, 15:21 Nie pisałaś(łeś?) które juz znasz. A o którą konkretnie chodzi? Może znajdzie się poza netem schemat :) Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: kusudama 28.10.04, 15:41 Grazynko :-) to ja Iza (Sp173Lodz) wydaje mi sie ze sciagnelam z netu juz wszystkie mozliwe kusudamy :( a diagramu tej jednej nie moge znalezc :( (tej z 30 albo 60 modulow) gdybys miala jej diagram to moze bys go wziela na listopadowe srodowe spotkanie albo wyslala mi mejlem? pozdrawiam Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 28.10.04, 15:55 Poszukałąm w googlach - i poza tonami książek w różnych internetowych księgarniach znalazłam jeszcze: home.tiscali.nl/gerard.paula/origami/myroom_kraanvogelkusudama.html www.origami.ru/mod/mode/0073dm.htm home.comcast.net/~meenaks/diagrams/ www.geocities.com/mmukhopadhyay/origami/gallry2k.html www.homoludens.hu/origami/index.htm Tylko - pewnie już to sobie oglądałaś? Niektóre mają, instrukcje wykonania, ale niestety chyba najwięcej jest książek. - Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 28.10.04, 15:56 No, doczytałam :))) Daj namiary na tę jedną, jedyną, chociaż link na zdjęcie, zobaczę. Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: kusudama 29.10.04, 16:02 www.adamczak.com/machi/images/kusudama/kusudama7.jpg www.adamczak.com/machi/images/kusudama/kusudama13.jpg www.adamczak.com/machi/images/kusudama/kusudama12.jpg Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 29.10.04, 20:45 Izo - bez problemu. Najciemniej, jak to mówią, pod latarnią. To pierwsza kusudama, jaka robiłam w życiu, i kolczastą i gładko kulistą wersję składa się podobnie. Pokażę Ci :))) Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: kusudama 31.10.04, 15:10 Grażynko :-) :-) :-) jesteś KOCHANA!!!!! napisz mi tylko ile i czego mam przynieść :-) Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 31.10.04, 16:08 Kwadraty - tak ok 40. Środki robi z ćwiartek dużych kwadratów, tak samo. Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 25.11.04, 22:51 To też ładne, więc wklejam: www.kusudama.origami.nom.br/ Odpowiedz Link
egrawiszon Re: kusudama 07.11.07, 19:48 błagam dajcie najprostszy schemat kusudamy!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
egrawiszon Re: kusudama 07.11.07, 19:45 grażka! jesteś rewelka! na wszystko masz pomysł! jak to robisz? pozdrawiam Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 07.11.07, 21:19 Dzięki! Tylko tak się drzewko rozjechało, że ja nie wiem, na co odpowiedziałaś :) Odpowiedz Link
burczyk Re: kusudama 16.01.05, 13:36 Możesz spróbować składać kęciołki. W większości to też kusudamy, a na dodatek nie wymagają kleju, aby się trzymały. Przykładowe model znajdziesz tutaj: www.from.okay.pl/~burczyk/modele/t1-02.htm Pozdrowienia Wojtek Burczyk Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: kusudama 22.01.05, 01:04 taak... Wojtku, ja naprawdę próbowałam, ale moje próby kręciołkowe... szkoda gadać :-( nawet na słowo honoru nie chcą się trzymać :-( nie mam tyle cierpliwości :-( ale jak mi się w końcu uda to dam znać... pozdrawiam Iza Siedlecka Ps. gdzieś bardzo skutecznie posiałam diagram na serduszko ze skrzydełkami z ostatniego KOTE, a tu Walentynki tuż tuż... mógłbyś mi przesłać? Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: kusudama 22.01.05, 01:10 wykupiłam na kursie od Mojego Ulubionego Pana Sprzedającego Papier do Origami wszystkie prążkowane kwadraty i... mam ich zaledwie 30 :-( moduły muszą poczekać na dostawę :-( 30/40 to zdecydowanie za mało :-( pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 22.01.05, 01:11 Izka, a jaki rozmiar potrzebujesz? Może mi coś zostało, poszukam. Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: kusudama 22.01.05, 01:59 graz.ka napisała: > Izka, jak ktoś tak do mnie mówi tzn. że mnie nie lubi :-( a jak słyszę "Izabelka" to mam ochotę pogryźć ;-) jestem "Iza" > a jaki rozmiar potrzebujesz? ech... musiałam wstać... wywinąć się z koca... wyciągnąć z plecaka... znaleźć linijkę... wg mojej linijki moje dwukolorowe prążkowane karteczki mają bok 13,8cm a tych gładkich więcej nie kupię chyba, że ładny wzorek będą mieć... na zgięciach zeszła farba :-( brzydko to wygląda :-( ale moje pięciopłatkowce wyglądają coraz lepiej :-) trening czyni mistrza ;-))))) pozdrawiam cieplutko Iza Ps. Grażynko, o tej porze grzeczne dziewczynki powinny spać ;-) | | | | | | | | V ewentualnie składać kusudamy ;-) Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 22.01.05, 02:14 Dziś wyszywam - ale już kończę :) Dobranoc Izo ;P Odpowiedz Link
abigeil_sator chwalę się :-) 01.02.05, 15:22 zapomniałam się pochwalić, że zrobiłam :-) miała być z dwustronnego, ale stwierdziłam że skoro i tak ich za mało to poczeka te 10 zrobionych modułów na czas jak papier zdobędę ma ten przeznacze na co inne :-) tak więc moja "wymarzona" została zrobiona z małych jednokolorowych karteczek :- ) okazało się, że 36 modułów to ciut mało i jeszcze z 6 by się zmieściło, ale zszywanie jest koszmarne i nastepna będzie bardziej kulista ;-) ale ważne, że jest :-) i jestem z siebie dumna :-) taaaak... to teraz powinnam się wziąć za Kawasaki :-( szkoda, że dla mnie to czarna magia :-( i nic nie chce wyjść :-( pozdrawiam cieplutko Iza Odpowiedz Link
graz.ka No gratulacje! 01.02.05, 20:41 Świetnie Izo :))) A o różę poprosisz Agnieszkę. Odpowiedz Link
abigeil_sator Re: No gratulacje! 02.02.05, 14:08 graz.ka napisała: > A o różę poprosisz Agnieszkę. próbowała na kursie, ale szybko się zniechęciłam :-( nagle lewa strona stała się prawą :-( szkoda gadać :-( teraz trzeba się zaserduszkować ;-) pozdrawiam Iza Odpowiedz Link
molla7 Re: kusudama 06.02.06, 22:58 graz.ka napisała: > To jest kusudama, od której wszystko sie zaczęło ;) Ja tez postanowiłam od tej slicznotki rozpocząć swoja przygodę z kusuamami. Nie moge sie oderwac od tych parasolkowatych modułow. Bardzo mi sie podobają. Doszłam juz do wprawy, bo na początku rozdzierał mi sie papier przy probie zagiecia ostatniego płatka. Uzycie patyczka czy tym podobnego sprzetu faktycznie wskazane. Juz sie nie drze. stwierdzam ze 36 sztuk z kwadratow 10x10 cm to bedzie malo, a deficyt papieru dwukolorowego jest duzy. Jestem na etapie przetwarzania wszelkiego papieru, ktory wpadnie mi w raczki na kwadraty roznej masci: gazety na papierze kredowym, ulotki od Ziai:, z katalogow, papier pakowy. Uprawiam recycling:) Granatowy paier jest na >większe wyjscia<:) Mariola Odpowiedz Link
graz.ka Re: kusudama 18.01.07, 23:18 Większość linków działa - zatem też hop do góry :) Odpowiedz Link