gdziala 27.05.05, 17:53 Dziewczyny, może już było ale mama chce szybko malować, ale boi się czym zmywa się pędzle po farbach "window colors". Moim zdaniem wodą, ale mama chciałaby poznać Wasze zdanie , tak dla pewności ))) Dziękuje w imieniu mamy )))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niccole Re: farby do szkła - pytanie :D 27.05.05, 18:23 ja mam farby do szkła GlasARTu i zmywam rozpuszczalnikiem, bo pędzel w wodzie się będzie ślizgał. A jak pędzelek stwardnieje trzeba go reanimować, a to nie zawsze daje dobre wyniki - bo pędzel czasami można tylko wyrzucić. Odpowiedz Link
agucha11 Re: farby do szkła - pytanie :D 27.05.05, 18:43 Witam! Woda na pewno nie. Ja spłukuję farby benzyną ekstrakcyjną. Również rozcieńczam nią farby, które zgęstniały. Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link
czarka6 Re: farby do szkła - pytanie :D 27.05.05, 18:45 Witam. Może się nie znam ale tymi farbami nie maluje się pedzlem. Odpowiedz Link
gdziala Re: farby do szkła - pytanie :D 27.05.05, 19:07 dzięki za pomoc. To nie są farby żelowe, więc maluje sie chyba tylko pędzlem,no bo jak inaczej ? Odpowiedz Link
malenka37 Re: farby do szkła - pytanie :D 27.05.05, 19:12 ja mam window colors, firmy nehrau, i pędzle myję gorącą wodą nic sie z nimi nie dzieje. Odpowiedz Link
czarka6 Re: farby do szkła - pytanie :D 29.05.05, 22:53 To ja juz teraz nic nie wiem czy window colors to farby zelowe czy transparetne, bo jak nie zelowe to jak przykleic na okno i zdjac Odpowiedz Link
malenka37 Re: farby do szkła - pytanie :D 30.05.05, 13:06 farby żelowe, są nawet na alegro, często w hipermarketach, tylko nimi maluję. Odpowiedz Link
czarka6 Re: farby do szkła - pytanie :D 30.05.05, 13:22 Ztego co wyczytałam to malujesz pedzelkiem czy sie mylę? Odpowiedz Link
malenka37 Re: farby do szkła - pytanie :D 30.05.05, 21:42 Można i pędzelkiem np. wyroby z masy solnej, ale mają też super końcówki inimi nieźle sie rozprowadza farbe na folii, jak wyschnie po 24 godz. przenosze na co tam tylko chce. Odpowiedz Link