Dodaj do ulubionych

Wasza książeczka

14.06.05, 23:20
Czytam Was od jakiegoś czasu, przy okazji dziękuję za wszystkie wskazówki
jakie tu otrzymałam, i tak myślę, może napisały byście jakiś poradnik o decu
i innych fajnych rzeczach, które robicie? Może jako dodatek do jakiegoś
pisemka w odcinkach, moze jako periodyk-broszurkę...wymyśleć można wiele
wersji! Przecież robicie wspaniałe rzeczy ,wiedzę macie niebywałą, podzielcie
się nią w ten sposób! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • reni_aferka Re: Wasza książeczka 15.06.05, 08:18
      Myslalysmy juz o tym. Ale co z prawami autorskimi?

Bo potrzebna jest taka ksiazka - na nasze realia smile w ktorej bedzie napisane o
      tym ze nie tylko akryle z plastyka ale i "Nsiezka" do kaloryferow wink
      • 11agawa Re: Wasza książeczka 15.06.05, 09:06
        Prawa autorskie..hmm. Trzeba zebrać grupę chętnych osób, założyć spółkę i tylko
        ich materiały wykorzystywać. Myślę, że na forum znajdzie się jakiś
        zaprzyjażniony prawnik, który może Wam doradzić, jeżeli zajdzie taka potrzeba.
        Albo ktoś pracujący w redakcji jakiegoś pisma.Myślcie!!! Po co mamy kupować
        jakieś obcojęzyczne wydawnictwa, albo gnioty...
        • 11agawa Re: Wasza książeczka 15.06.05, 09:10
          A "właściciel" forum!? Chyba najprostrza droga do sukcesu
        • toxicloki Re: Wasza książeczka 15.06.05, 09:31
          wiesz, pomysl jest piekny, ale nie do wykonaniawink na forum pojawiaja sie osoby
          z calego kraju (i swiata). nawet gdyby tylko te z kraju mialy sie zebrac i cosa
          stworzyc razem, zawiazac spolke (oj, koszty) nawiazac wspolprace z wydawnictwem
          (jak nie zaplacisz za druk to prawie nie do przeskoczenia) i jeszcze zajac sie
          kolportazem takiej ksiazeczki (kto ma czas latac po sklepach i zachecac?moze to
          zrobic wydawca, ale na pewno sie tak nie przylozy jak autorwink. poza tym jak juz
          beda osiagniete jakiekolwiek zyski potrzebna jest ksiegowa zeby to rozwno i
          dokladnie rodzielic - niechby bylo 10 osob, po kilka zlotych na ksiazke zysku -
          po odliczeniu kosztow i tak pewnie wyjdzie, ze doplacasz do interesuwink.

innymi slowy: wszystko fajnie, tylko za ile?smile musialaby sie tym zajac jedna,
          dwie osoby, ktore by cos takiego wydaly wlasnym sumptem i czekaly z nadzieja ze
          sie im zwroci. chyba nikt tu nie ma tyle kasy....
          jesli chodzi o ulotke - to samo co wyzej, tylko bardziejwink ulotki jak kazdy wie
          sa darmowe - moze i mam nature spolecznika ale nie do tego stopnia, zeby
          opracowac i wydac ulotke, rozdwac ja ludziom i nic (poza rachunkiem z drukarni)
          z tego nie miecwink

moze ktos, kto ma galerie/sklep/cos tam moglby sie na cos takiego zdecydowac,
          lecz wiekszosc z nas nie zajmuje sie tym zawodowo i nawqet jesli zarabia na
          swoich dzielach, to raczej marnie....

ergo: pieknie to brzmi.... ale do skutku raczej nie dojdzie...
          prawdopodobienstwo mw takie jak kolonizacja Marsa do 2010 wink

ps. nie zebym negowala twoj pomysl, ale jestem realistkawink
    • zielony_listek SDP 15.06.05, 09:43
      W planach Stowarzyszenia Decoupage Polska jest strona internetowa i broszurka,
      może będzie tam też i poradnik. Ale to jeszcze sporo czasu upłynie.
      Pozdrawiam
      zielony_listek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka