Dodaj do ulubionych

Gdańsk-info o sklepach!

24.06.05, 14:22
Tak się kręcę z moim Kochaniem po Gdańsku w poszukiwaniu ciekawych miejsc i
oto, na co m.in. się natknęliśmy:
1.Pierwszy znajduje się w Manhattanie we Wrzeszczu - 3 piętro. Jest to sklep
papierniczy. Wprawdzie zestawy do decoupage drogie (ok.53 zł), ale są m.in.
-farby witrażowe Nerchau(8zł./sztuka),
-zestawy farb witrażowych innych firm (ja nabyłam Artrain - 13 zł. za 3 kolory
+ konturówka),
-niedrogie serwetki - 5zł. duże i 3,70 małe - niestety wybór nieduży,ok.20
rodzajów,wiekszosć to kwiaty,
-poza tym glina, różne pędzle i kilka innych zestawów do wyrobu np. biżuterii,
ale cen nie pamiętam, bo jakos mnie to nie zainteresowało na tyle... smile
2. Drugi sklep - we Wrzeszczu, przy ul. Partyzantów, naprzeciw dawnego
plastycznego. Nazywa się "U plastyków", czy jakos podobnie. Są tam różnej
wielkości ramy, ceny od kilku do kilkudziesieciu złotych.
Narazie tyle.
Pozdrówka!!!
P.S. W Gdańsku rozprzestrzenia się nałóg zwany decoupage!!!! Mnie też dopadł!
Dzięki za to forum!
Obserwuj wątek
    • zojka72 Re: Gdańsk-info o sklepach! 24.06.05, 14:29
      Cieszę się, że w Gdańsku ten nałóg się rozprzestrzenia. Sama jestem z Gdańska
      smilei chętnie bym tam wróciła.
      We Wrzeszczu był kiedyś jeszcze fajny sklep na Grunwaldzkiej po przeciwnej
      stronie niż Domy Centrum ( na wysokości przystanku tramwajowego), ale nie wiem
      czy jeszcze tam jest.
      • szenrzeszynka Do Zojki72 :-) 24.06.05, 14:35
        Zojka72,napisz,jeśli możesz, coś więcej o tym sklepie, to sprawdzę! Nie kojarzę,
        co to takiego Domy Centrum...
        Tak, Gdańsk jest cudowny!
        Pozdrówka!
        • reni_aferka Re: Do Zojki72 :-) 24.06.05, 14:59
          Domy Centrum - to galeria Centrum- ta obok ktorej sie idzie od SKS Wrzeszcz..i
          jak wyprowadzalam sie z Gdanska sklep byl smile Po tej stronie ulicy gdzie jest
          hotel z cukiernia na dole- w strone oliwy
          • reni_aferka Re: Do Zojki72 :-) 24.06.05, 15:00
            znaczy sie sklep plastyczno - papierniczy o ktorym Zojka mowila smile
          • szenrzeszynka Dzięki Reni_aferka-sprawdzę! 24.06.05, 15:02
            • zojka72 Re: Dzięki Reni_aferka-sprawdzę! 24.06.05, 17:22
              dokładnie o ten sklep mi chodziło, jak znajdziesz to daj znać smile
              • laferme Re: Dzięki Reni_aferka-sprawdzę! 24.06.05, 19:03
                OOOO jak milo przywitac gdanszczanki??? Jest nas widze calkiem ładna grupka
                • zojka72 Re: Dzięki Reni_aferka-sprawdzę! 24.06.05, 19:19
                  pewnie, że miło, ale ze mnie to już jest gdańszczanko-warszawianka wink
                  • babunowa Re: Dzięki Reni_aferka-sprawdzę! 24.06.05, 20:00
                    oj tam dziewczyny,co wy tam wiecie o sklepach ;>>> wink we wrzeszczu to fajny jest
                    sklep zwany 'Świtek'wink prawdziwie oldschoolsmile i klimat raczej 'Teraz Polska'smile
                    skład farb taki sam jak zagranicznychwink Pan bardzo fachowywinksznurek,rzeczy do
                    rzeźby,gliniane dzbanki,barwniki,no zwyczajnie szaleć;>trzeba tylko dobrze się
                    rozejrzeć;> dla tych,które nie wiedzą gdzie to jestwink,więc będzie
                    'łopatologicznie',bo tylko tak umiem tlumaczyćwink jadąc z gdańska,wysiada się na
                    przystanku,gdzie jest galeria centrum i cristal i na drugą stronę ulicy trzeba
                    dać wink(tam gdzie hotel,rossman,park)... stajemy na światłach,przechodzimy na
                    zielonym i wtedy tupiemy jakieś 50 metrów w prawo big_grin ,sklep jest pierwszy w
                    ciągu, zielony,nad drzwiami ładny kwiatek,nie da rady nie zauważyćwinkale o
                    zestawy decoupage nie pytajcie;>>>>winkwszystko jasne?big_grinDD
                    • zojka72 Re: Dzięki Reni_aferka-sprawdzę! 24.06.05, 20:10
                      Mówimy o tym samym sklepie smile
                      • szenrzeszynka No to teraz Oliwa! 24.06.05, 20:41
                        A czemu to niby tylko we Wrzeszczu tak fajnie? No tak, sama zaczęłam smile)) Mam
                        tu blisko chałupki taki fajny sklep... Sklep typu "Wszystko za 5 zł.". Same
                        cudeńka tam!smile)) Są różnego typu ramki na zdjęcia, dużo ciekawych szklanych
                        naczynek, rzeczy z drewna, idealne do decoupage (deseczki, duże łyżki i inne)i
                        wiele innych rzeczy, które są niedrogie, a zapewne przypadną Wam do gustu.
                        Taaa... Co za pewność!!!
                        Sklep znajduje się na ul.Cystersów. Aby tam trafić, wystarczy iść ul. Opata
                        Rybińskiego w stronę Osowej i w miejscu,gdzie kończy się park(brama) skręcić w
                        prawo. Tam po lewej stronie jest ten sklep.
                        Poza tym przy Opata Rybińskiego lubię jeszcze jeden sklep. Po lewej stronie
                        kierując sie w stronę Osowej. Jest to mały, niepozorny smile sklep z przedmiotami
                        do kuchni. Tanio można kupić fajne, drewniane rzeczy, m.in. noże, różne
                        deseczki, pojemniczki.

No i może, jak już rozpoczęłam wątek, przedstawię sięsmile Beata zwana
                        Szenrzeszynką, 22 lata, studentka UG świeżo po sesji smile (WAKACJE!!!). Na forum
                        trafiłam przypadkiem i bardzo mnie to cieszy, że tu jestem!!! Mam za sobą kilka
                        prób decoupage, a dzisiaj popełniłam pierwsze "witrażyki" smile
                        TAK CZYTAM I.... CZEKAM NA JAKIEŚ SPOTKANIE W 3MIEŚCIE!!! Może coś przegapiłam?
                        Pozdrówka!

• kasiaba1 Re: No to teraz Oliwa! 24.06.05, 20:59
                          szenrzeszynka napisała:

> TAK CZYTAM I.... CZEKAM NA JAKIEŚ SPOTKANIE W 3MIEŚCIE!!! Może coś
                          przegapiłam?

Witaj smile
                          No, dopiero z 5 spotkanek było... wink
                          Ale zawsze chętnie...
                          • szenrzeszynka Re: No to teraz Oliwa! 24.06.05, 21:06
                            OOOO!!!!!Jak miło, kasiaba1! No to ja chyba zaraz z jakimś pomysłem wyskoczę!
                            Chętnie poznałabym ludzi z 3miasta z tego forum. Myślę, myślę...
                            • kasiaba1 Re: No to teraz Oliwa! 24.06.05, 21:19
                              szenrzeszynka napisała:

> OOOO!!!!!Jak miło, kasiaba1! No to ja chyba zaraz z jakimś pomysłem wyskoczę!
                              > Chętnie poznałabym ludzi z 3miasta z tego forum. Myślę, myślę...

Dawaj... pomysł wink
                              • szenrzeszynka Re: No to teraz Oliwa! 24.06.05, 21:24
                                He he! Coś to moje myślenie trochę trwało, ale... Słonce takie łaskawe, no i w
                                ogóle tak kolorowo, więc może gdzieś "w terenie". Jakas dzika plaża(bo inne
                                zaludnione maksymalnie), bo można by było przy okazji poopalać się, , albo leśna
                                polanka, coby sobie może później jakieś ognisko zrobić... Chyba, ze puby lub
                                inne lokale lepiej by wypadły...
                                Hmmm???
                                smile))
                                • szenrzeszynka Re: No to teraz Oliwa! 25.06.05, 11:45
                                  Nikt nie chce się spotkać??? sad
                                  Czy jakąś gafę strzeliłam...?
                                  smile))
                                  Pozdrófffka!
                                  • kasiaba1 Re: No to teraz Oliwa! 25.06.05, 12:05
                                    Ja... no teraz nie mogę wink
                                    A proponuję po prostu osobnego posta założyć, z propozycją spotkania,
                                    proponowaną datą itd., tu może mało dziewczyn z trójmiasta zajrzało...
                                    • babunowa Re: No to teraz Oliwa! 25.06.05, 13:10
                                      ale się wywiązała dyskusja;>,a ja poszłam spać;> co do tego sklepu,to strzeliłam
                                      byka,że nie zajarzyłam,a ja wedlug tego co przeczytałam,to o zupełnie innym
                                      sklepie pomyślałam,nie wiadomo dlaczegowinkgeneralnie mam też pytanie,czy ktoś
                                      myślał,albo już zaczął realizować wystawienie i biżu i deco na jarmarku
                                      dominikańskim?ja bym chciała,ale się boję;>winktak pytam z ciekawościwink
                                    • ashaa Re: No to teraz Oliwa! 26.06.05, 23:14
                                      Plaza...hmm...ja od razu zaznaczam, ze obok Surtout nie leze wink))))))))
              • szenrzeszynka Sprawdziłam! 28.06.05, 16:44
                Witam!
                Byłam dzisiaj w "Świtku" we Wrzeszczu - ten zielony sklepik...Że ja go wcześniej
                nie wiedziałam, to aż sie dziwię... Przecież wyróżnia się wśród tych obok...
                Ja tam się zbyt dobrze nie znam, ale raporcik jakis złożę smile :
                -sznurek sobie zafundowałam - ok.20 metrów za 4,90 - fajny, poszarpany, słomkowy
                kolorek...Są jeszcze czerwone , pomarańczowe i jakieś takie... zielone to? czy
                brązowe?albo mieszane? smile)) Ja nie wiem... Daltonizm jakiś...
                -są tam różne suszki(kwiatki, listki itp.) w woreczkach, ale ja tam bym nie
                kupiła- wolę sama sobie uzbierać...,poza tym jest ich bardzo mało w woreczku.
                -farby...SĄ i nic więcej nie wiem, bo sie nie zainteresowałamsmile
                -jest werniks - jak dobrze pamiętam, 8 zł. za 250 ml.
                -duży wybór pędzli.

Byłam też na Uphagena w sklepie dla plastyków. Kupiłam pedzel gąbkowy za 4,60.
                fajnie nakłada farbę, czyli sprawdzony! No, to tyle na razie!
                Pozdrówka!
                -
    • aniabe13 Re: Gdańsk-info o sklepach! 24.06.05, 21:28
      No prosze ile Trójmieszczanek smile
      1. Sklep dla plastyków na Upchagena we Wrzeszczu, trochę nawet do dekupażu
      rzeczy mają plus drewniane surowe ramy.
      2. Sklep dla plastyków na Straganiarskiej niedaleko Hali Targowej w Gdańsku,
      najtaniej farby witrażowe Pebeo i konturówki, akryle itp.
      3. Sklep dla plastyków na Piwnej.
      4. Sklep dla plastyków niedaleko Placu Komorowskiego.
      5. Renk - sporo cudów plus drewniane pudełka i tace.
      6. Giełda kwiatowa na Rzęsnej, suszone rzeczy, wstążki, kwiaty, koszyki ... itp
      Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę.
      • laferme Re: Gdańsk-info o sklepach! 27.06.05, 07:03
        Tak tak spotkajmy sie, ja 9 lipca mam ostatni egzamin a potem hulaj dusza
        piekla nie ma. Ale na przyklad w ta sobote mozemy sie spotkac
        na plazy? Mozemy pojechac do sobieszewa tam jest malo ludzi, tyle, ze albo
        umowimy sie juz na miejscu albo jakos sie zorganizujemy i autami sobie
        pojedziemy, znam jedno fajne miejsce smile))))
        • szenrzeszynka Spotkanko? 27.06.05, 22:49
          Ja bardzo chętnie, ale raczej teraz w sobotę nie wyskoczę "aż" do Sobieszewa,bo
          mam przeprowadzkę...znowu!Takie to wędrownicze życie studentki... A tam to nawet
          netu nie będę miała... sad Ale może w sobotę gdzieś bliżej, to się
          wyrobię!!!Oki,zacznę nowy wątek, coby każdy wiedział,o co chodzi!smile
          • slon_bim-bom Re: Spotkanko? 19.07.05, 20:14
            ten na Piwnej to raczej średni... Mały asortyment, a poza tym, panie średnio
            umieją doradzić. Za to chciałabym poznać opinię o sklepie dla plastyków Raffi,
            we Wrzeszczu. Słyszałam, żę tam sporo rzeczy jest, i facet w porządku
            • toxicloki Re: Spotkanko? 20.07.05, 12:45
              to zalezy jakich rzeczywink do cecu raczej nie ma, bo wszystko wykupilamsmile) a
              poki co nie zamawiaja bo tylko ja tam kupuje i po prostu sie im nie oplaca -za
              maly zbyt. jesli chodzi o farby, konturowki, papiery i inne cuda - rzeczywiscie
              duzy wybor, a facet jest rewelacyjny - on chyba wszystko o wszystkim wie,
              zagaduje tak, ze czasem pol godziny tam siedzewink tu przestroga - jak masz amlo
              czasu to tam nie idzwink))

nie wiem czy byla tu juz mowa (bo dawno nie czytalam watku0 ale we wrzeszczu
              jest rowniez storm - tam tez maja niezly wybor, panienka ktora mnie obslugiwala
              byla mila, ale tez niestety haftgruntu np. nie mieli (podobno media maimeri
              maja, na dniach pojde sprawdzic bo juz prawie mi "wyszly"wink

acha - storm jest taki zwykly, raffi ma klimacik - sam wystroj robi wrazeniewink
              • slon_bim-bom Re: Spotkanko? 20.07.05, 20:27
                dzięki big_grin
                • slon_bim-bom Re: Spotkanko? 22.07.05, 21:39
                  I jescze jedno-jak dojechać z ujeściska, albo chociaż z Gdańska centrum do tego
                  sklepu?
                  • toxicloki Re: Spotkanko? 23.07.05, 00:30
                    z centrum musisz wsiasc w tramwaj i wysiasc przy jantarze - wowczas do storma
                    musisz przeksc na prawo (naprzeciw jantara, nie na strone gdzie stoi) i sie
                    cofnac w str. glownego, w pierwsza w lewo skrecic i bedziesz widziala wielki
                    szyld a do raffiego tak samo przejsc, ale nie cofac sie tylko isc wzdluz
                    wyspianskiego (czyli w dol) przejsc pod torami, dalej jescze proisto, po lewej
                    miniesz heban meble, po lewej bedzie rynek, a ty dalej idziesz sobie prosto....
                    i tak az do momentu, gdy po prawej zobaczysz kolorowy szyld raffiwink)
                    a jakbys nie byla pewna mojego chaotycznego opisu daj znac na gazetowy -mieszkam
                    niedaleko i z checia cie zaprowadze w oba miejscawink)))

btw - w stormie maja kraka maimeri juzwink
                    • slon_bim-bom Re: Spotkanko? 23.07.05, 09:49
                      trochę się pogubiłam winkale może mnie mama zawiezie, zresztą potrzebuję jedynie
                      numer tramwaju wink
                      No i dzięki, że podjęłaś się objaśniania mi drogi kiss
                      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka