Dodaj do ulubionych

mala sugestia....

13.07.05, 21:05
dziewczyny od przeprowadzki zagladam na forum raz na ruski rok,a to ze zgledu
na to ze ciagle jeszcze sie zadomawiam a poza tym zabiegana jestem bardzo bo
niestety sama organizuje slub,ktory odbedzie sie w sierpniu.Pzrykro sie
zrobilo jak kiedys czytalam post Kasi izydorczyk ze wiecej nie bedzie
wystawiala swoich prac,ale wtedy pomyslalam ze pewnie emocje opadna i
wszystko sie uspokoi.Jednak za kazdym razem jak zagladam na forum to zawsze
jest jakis "zly diablik",zawsze jakies niesnaski..szkoda bardzo bo mimo ze
Was dziewczyny nie znam to na prawde palam sympatia do wszystkich,bojestescie
jedyna grupa polskich dziewczyn z ktorymi mozna fajnie porozmawiac a przy
okazji sie czegos nauczyc.Nawet nie macie pojecia ile razy stoczylam wojne z
chlopem o to ze przy kompie siedze,on na slowo "gazta" dostaje drgawek
(nadmienie ze nie zna polskiego ni w zab)...na prawde baaaardzo by szkoda
bylo gdyby to forum sie rozpadlo (a czasem mam wrazenie ze jest temu blisko)i
tak sobie pomyslalam zeby ochlodzic atmosfere i zeby "kopiarzom" dac
popalic....moze by tak galerie jakos ochaslowac...tzn chodzi mi o to zeby
wstep do niej mialy tylko osoby,ktore czynnie udzielaja sie tu na forum.W ten
sposob dziewczyny,ktore sa tu od zawsze dalej beda mogly pokazywac sobie swe
dziela,a nowe osoby beda najpierw musialy zaistniec na forum zeby moc ogladac
galerie.Wiem ze zaraz pojawia sie glosy o "zamykaniu sie na nowych",dlatego
proponuje by forum ogolne bylo dla wszystkich,zeby kazdy mogl wejsc nauczyc
sie czego tam chce,a dopiero potem mogl ogladac dziela innych....no sama nie
wiem tak mi jakos do glowy pomysl przyszedl na prawde serce sie kraje na sama
mysl ze sie niemilo na forum zrobilo no i przede wszystkim rozumiem
dziewczyny,ktorych prace zostaly skopiowane.Mimo to bardzo chcialabym dalej
ogladac Wasze prace i uczyc sie decu,bo uwazam ze jest to super hobby.
Moze moja propozycja warta jest przemyslenia,zmodyfikowana...no nie wiem ale
chetnie uslysze co Wy o tym myslicie,moze udaloby sie jakos rozwiazac problem
kopiowania....
pozdrowki moje kochanesmile) dzis mam dzien wolny "od slubu" wiec musze cos
zmalowac i wrzucic do galeriismile))
Obserwuj wątek
    • iwonacia Re: mala sugestia.... 13.07.05, 21:38
      Mam podobne odczucia, ale myślę, że nie ma sensu ohałsować forum, bo wtedy
      straci sens. zresztą to nie uchroni przed przykrymi komentarzami złych ludzi,
      bo za takich uważam osoby komentujące w sposób nieludzki i niekonstruktywny /a
      krytyka powinna być konstruktywna/ czyjeś prace. Jak czytam niektóre opinie
      odechciewa mi się robić cokolwiek. I tylko jedno mnie zawsze zastanawia - w
      jakim celu ludzie są tacy? Dlaczego? Chyba nigdy tego nie pojmę. Pozdrawiam
      serdecznie wszystkie forumowiczki pełne dobrych myśli i dobrej woli. Iwona C.
      • loriaan Re: mala sugestia.... 13.07.05, 21:47
        no niestety tak było jest i bedziesmile i chyba trzeba sie z tym pogodzic i
        wymyslac takie rzeczy ,żeby sie nie dało podrobicsmile tak jak gdzies pisała
        greglis.. nie tylko lusterka z ikea mozna ozdabiaćsmile a tak pozatym to wieki cie
        nie było bagasmile) widze ,ze dużo sie u ciebie dziejesmile)
        • bagatricks Re: mala sugestia.... 13.07.05, 22:58
          oj dzieje sie dzieje loriaansmile)))podekscytowana jestem niemilosiernie i
          zestresowana tez,nigdy w zyciu bym nie powiedziala ze atmosfera przeslubna tak
          mi sie udzieli...serio teraz tylko tym zyje,mimo ze caly slub bedzie
          skromniutki i malutki.Emocje podsyca fakt,ze zupelnie nie mam tu nikogo do
          pomocy,bo znajomi i rodzina przyjezdzaja na krotko przed slubem a przeciez nie
          bede chlopa pytala jakie buty pasuje lapiej do kiecki...hyhyhy
          a przy okazji dowiedzialam sie ze nasz kolezanka forumowa lulu20 tez wychodzi
          za maz...spotkalysmy sie przypadkiem na forum slubnym,gdzie szukam porad w
          moich glupiutkich problemach..
          pozdrowy cieplutkie i udanych wakacjismile))
    • qlka_79 No i po co ten post? 13.07.05, 22:08
      Po co jeszcze dodatkowo podsycać atmosferę?
      Wcale nie uważam, że "sie niemilo na forum zrobilo".
      Też nie podoba mi się wątek o kopiowaniu, bo jestem przeciwniczką takich
      zachowań, co nie zmienia faktu, że kilka pozytywnych sugestii jednak się
      pojawiło i kto będzie chciał wyciągnie wnioski.

"moze udaloby sie jakos rozwiazac problem kopiowania...." - nie sądzę. Prace
      będą zawsze kopiowane, i to nie tylko nasze forumowe, już tak sobie nie
      schlebiajmy.
      Tak przy okazji, nie będę głośno przypominać, kto sobie lubi skopiować fajny
      wzorek z kartki i nie widzi w tym nic nagannego...

Dyskusję uważam za zamkniętą, bo za kopiowanie nie wolno strzelać.
      • qlka_79 Re: No i po co ten post? 13.07.05, 22:40
        Baga, mam nadzieję, że nie poczujesz się urażona, chyba trochę za ostro
        napisałam.
      • caprice83 Radzę napisac w sygnaturce TWA 14.07.05, 09:27
        A poza tym może ty też sie pochwalisz bo nie tylko ja 'kopiuję' kartki, akurat
        ja szperam na necie w poszukiwaniu ładnych kartek i znalazłam wszystkie trzy
        wzory, dokładnie takie same, wystawionych przez ciebie kartek walentynkowych.
        Nie mysl że jak ściągniesz z zagranicznych stron to nikt nie zauważy!uncertain
        • kragmel Re: Radzę napisac w sygnaturce TWA 14.07.05, 19:37
          caprice83 napisała:

> ja szperam na necie w poszukiwaniu ładnych kartek i znalazłam wszystkie trzy
          > wzory, dokładnie takie same, wystawionych przez ciebie kartek walentynkowych.
          > Nie mysl że jak ściągniesz z zagranicznych stron to nikt nie zauważy!uncertain

a gdzie linki?
          • caprice83 Re: Radzę napisac w sygnaturce TWA 14.07.05, 20:24
            Odpowiedziałam już twojej kolezance z TWA pocztą, gdyz najwyraźniej postanowiła
            zejść z tego tematu na forum, że linków nie posiadam, nie starczyłoby mi
            miejsca w pamięci kompa gdybym miała zapisywać wszystkie strony i to co sie na
            nich znajduje, poza tym wolę mieć cos na papierze w szkicowniku.
            Stronka ta nie była tez jedna z pierwszych które ukazały mi się w wyszukiwarce,
            dlatego nie moge jej od razu przytoczyć, co zrobiłabym już przy napisaniu tego
            postu.
            Jeśli jeszcze na nia natrafię to na pewno wkleję link, ponieważ nie rzucam słów
            na wiatr i nie lubie dwulicowości, kiedy ktoś coś neguje publicznie, a sam po
            kryjomu tak postepuje.
            • kragmel Re: Radzę napisac w sygnaturce TWA 14.07.05, 21:59
              caprice, poprosiłabym cię o linki potwierdzające oskarżenia niezależnie od
              tego, kogo by one dotyczyły. i wciąż na nie czekam. bo jak inaczej mam wziąć
              twoje słowa na poważnie?
              • kosda Re: Radzę napisac w sygnaturce TWA 14.07.05, 23:28
                Bagatricks, zycze wieeeelkiego szczęscia i trzymaj sie dziewczyno przed
                slubem smile
                Ja chyba najlepiej wiem co czujesz tam samotna w przygotowaniach chociaz i
                tak jestes w dobrej sytuacji bo bliscy będa chociaż na slubie.
                My do cory nie dolecieliśmy - slub brała w SF 20 wrzesnia a my 12-go mieliśmy
                wylatywać, a pamietnego 11-go wiemy co sie stało sad
                Pozdrawiam cieplutko smile
                • bagatricks Re: Radzę napisac w sygnaturce TWA 15.07.05, 09:37
                  tak mi przykro kosdasad(((niestety na niektore zdarzenia losowe nie mamy wplywu:
                  (((( a ja sie trzymam jakos i nie daje przyszlej tesciowej.no i zazdroszcze
                  dziewczynom,ktore maja fajne tesciowki bo moja to prawdziwa wiedzma.....cale
                  szczescie ze z nia slubu nie bioresmile))
                  pozdrowki i dzieki za wsparciesmile)))
            • qlka_79 I po sprawie 18.07.05, 11:00
              Po pierwsze nie z "TWA", tylko z "KWA".
              A po drugie caprice miała znaleźć owe linki przez weekend.
              Nie znalazła.
              Jakoś mnie to nie dziwi.
              Sprawę posądzenia o plagiat uważam za zamkniętą.

Strzeżcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godzinywink
              • caprice83 owszem TWA 18.07.05, 21:10
                w mailu ci juz odpisałam, żaluje ze nie na forum plagiatorko!
                polecenie to sobie do psa mozesz wydawac, ja nie mam czasu na siedzenie na
                necie zeby pokazac ci linki do stron ktore sama znasz skoro z nich sciagnelas
                te kartki!
                jesli przypadkiem znow na nie trafię to zapewniam ze nawet osobny watek do tego
                założę, zobaczymy jak sie wtedy z tego wytłumaczysz!
                a dyskusję z tobą rzeczywiście uważam za skonczona marna kopistko!
                • lula25 Re: owszem TWA 18.07.05, 21:35
                  A fe, nieladnie tak rzucac bezpodstawne oskarzenia, nieladnie, a Twoj ton
                  wypowiedzi juz zupelnie pozostawia wiele do zyczenia !!! Ja tez jetsm ciekawa
                  tych linkow, wiec nastepnym razem zastanow sie zanim cos napiszesz!!!
    • barbaramilej Re: mala sugestia.... 13.07.05, 22:55
      Jestem w szoku na taki post.Jak wasze deku ma nie byc podobne kiedy kupujecie
      identyczne skrzynki,serwetki i papierdo decu w tych samych sklepach,te same
      koraliki,identyczne linki i tak samo wszystkie to łączycie w całość.Najpierw
      trzeba wykazać trochę więcej kreatywności.Ja nie wypuszczam w świat żadnego
      swojego obrazu bez podpisu więc dlaczego wy nie podpisujecie swojego decu lub
      nie stworzycie sobie jakieś logo które umieścicie na pracy.Zarzuty, że ktoś
      zrobił podobną prace są śmieszne,bo w innym wypadku powinnam wystrzelać połowę
      malarzy w Polsce tylko dlatego że malują takie same tematy.Każdy starał się
      wypracować sobie własny styl aby być rozpoznawalnym,pomimo upływu dwudziestu
      lat od dyplomu dalej spotykamy się na plenerach aby się uczyć i uczyć
      innych.STYL można sobie wypracować również w takiej dziedzinie jak deku.
      Życzę więcej inwencji, pracowitości i serca w dążeniu do celu a nie obrażania
      się, że ktoś zrobił coś podobnego.Jak ktoś mnie kopiuje to znaczy że obraz się
      bardzo spodobał,jest to forma uznania(zakładając oczywiście,żę nie skopiował
      również mojego podpisu).Pozdrawiam kopiujące ale uczciwie przyznające kto jest
      twórcą pierwiwzoru.
    • bagatricks WOW!!!!! 13.07.05, 23:11
      no to sie zagotowalo.......
      Nie wiem czy to ma sens...ale wyjasnie.Mnie problem kopiowania zupelnie nie
      dotyczy,nie mieszkam w Polsce nie kupuje w tych samych sklepach nie wystawiam
      ani kupuje na allegro!!!!!!!!
      Moj post byl tylko SUGESTIA..zaznacze jeszcze raz SUGESTIA,pomyslem,ktory moze
      cos by rozwiazal....zalem,ze nie moge wiecej w galerii ogladac prac
      kasi,loriaan,toxi i innych dziewczyn.Chodzi mi wylacznie o to zebysmy dalej
      mogly pokazywac sobie prace w zaufaniu....
      nie mialam zamiaru podjudzac atmosfery ani stwarzac pretekstu do klutni....moze
      po prosty lepiej skasuje ten post bo na prawde nie chce byc zle odebrana ale
      juz chyba za pozno.....
      zawsze uwazalam ze na kazda propozycja jest warta rozpatrzenia i ewentualnie
      przyjecia,odrzucenia lub zmodyfikowania ale w sposob kulturalny bez skakania
      sobie do oczu....
      jak juz wposminalam ze udzielam sie na forum wiec nie czuje sie kompetentna
      zeby wywolywac burze...
      do Qlki....owszem napisalas ostro a nawet bym powiedziala bardzo ostro zupelnie
      bez powodu,na prawde nie ma potrzeby sie tak ekscytowac,czasem warto wysluchac
      osob stojacych z boku ....
      zreszta co ja bede tlumaczyc....
      szkoda tylko ze jak znow bede zajmowala sie decu na biezaco to nie bede miala z
      kim podzielic sie wrazeniami....na poczatku zalowalam ze nie mam czasu na
      forum,ale chyba jednak lepiej i niech tak zostanie...
      • bagatricks Re: WOW!!!!! 13.07.05, 23:17
        pzreczytalam jeszcze raz Wasze komentarze do mojego postu i maja sie one
        nijak ...TO NIE JEST POST O KOPIOWANIU.....to mial byc post sluzacy duskusji
        nad umozliwieniem dziewczynom swobodnego pokazywania prac w galerii,a nie kto
        kogo kopiuje i dlaczego...
        Qlka i barbaramilej prosze czytajcie ze zrozumieniem i nie naskakujcie na kogos
        kto chce dobrze...
      • barbaramilej Re: WOW!!!!! 13.07.05, 23:22
        W mojej odpowiedzi nie ma odrobiny złości tylko podpowiedż, że należy
        wypracować własny styl i podpisywać swoje prace.
        Myślę że inne forumowiczki nie po to założyły forum aby oglądać swoje prace
        jak to napisałaś "w zaufaniu"bo do tego wystarczy mail ale po to by
        zaprezentować swoją twórczość jak największej liczbie ludzi.
      • toxicloki Re: WOW!!!!! 14.07.05, 12:12
        Bagus, zawsze ci moge na maila podeslac, jak to robie z kilkoma innymi osobamiwink

Kurka, ja ci wspolczuje -pamietam jak mialam przed moim slubem -tez sobie
        myslalam "ech, co tam, mnie stres nie zje" a na 2 tyg. przed slubem chodzilam
        jak nakrecona hihiihwink NAjgorsze, ze nie masz "konsultanta" - jednak babeczki
        to wola z kims obiektywnym pojsc po buciki, podwiazki, kolczyki i inne duperele,
        ktore sa najwazniejsze, by calosc wygladala ciekawie...
        trzymkaj sie ciepluchno, wiedz, ze myslami jestem z Tobawink
        • bagatricks Re: WOW!!!!! 14.07.05, 17:37
          dzieki toxi za dodanie otuchysmile))))....moze powoli jakos wkupie sie w to
          mailowe przesylanie zdjec,brzmi bardzo zachecajaco...wogole decu w galerii
          ostatnio za duzo nie ma,a ze mnie taki dziwny twor ze trace potywacje,a jak sie
          napatrze,napatrze to zazdroszcze( bardzo brzydkie uczucie) i motywacja we mnie
          wstepuje...hehehehe cos na zasadzie "inni potrafia a ja nie"????
          a co do slubu,to niby moglabym miec tesciowke do pomocy,ale zbrazila sie
          niemilosiernie,bo narzeczony nie bedzie mial typowego garnituru,a poza tym jak
          mi zaproponowala kupic kiecke uzywana to sie zalamalam i powiedzialam
          BASTA....ok toxi ide ta ikone malowac bo zaczynam sie uzewnetrzniacsmile))
          dzieki za wsparcie i pozdrowkismile))
    • kragmel Re: mala sugestia.... 13.07.05, 23:30
      pomysł zamknięcia galerii nie podoba mi się. przede wszystkim forum "Rękodzieło
      i ozdoby" nie jest forum prywatnym i jako takie nie może być zamknięte. co
      prawda forum "Rękodzieło i ozdoby" powstało z inspiracji tutejszych foremek,
      ale wciąż jest forum publicznym w dziale Dom. poza tym wiele osób trafia
      na "piękne ozdoby" przez "rękodzieło".

zamknięcie jednego forum nie rozwiąże problemu kopiowania prac, które ktoś
      wystawia chociażby na allegro, nieprawdaż?
      • bagatricks Re: mala sugestia.... 13.07.05, 23:35
        i taka odpowiedz lubie i cenie..prosto,zwiezle i na temat
        pozdrawiam
        • lamarta Re: mala sugestia.... 14.07.05, 10:17
          O, a mnie z miesiąc nie było i teraz totalnie nie wiem, o co chodzismile Chyba
          musze poszperać w poprzednich wątkach, żeby sie dowiedziećsmile
    • kitiw Re: mala sugestia.... 14.07.05, 10:31
      Jestem zniesmaczona cała dyskusją w tym wątki i wątku pokrewnych. A to moje
      spostrzeżenia:
      1. Potrafię zrozumieć pomysł, który przedsatwiła baga, ale choć sama w którymś
      momencie o takim pomyślałam, uważam że nie jest to jednak dobre rozwiązanie. Ja
      trafiłam na to forum dzięki kursowi decoupagu kasiaba1 - gdyby nie było do
      niego powszechnego dostępu, zapewne nie byłabym teraz tak wielką fanką decu.
      2. Problem zasygnalizowanym na początku całej sprawy dotyczył osób, które "w
      skryciu" wypytują o technikę, materiały itp. a w ten sposób zdobytą wiedzę
      wykorzystują do celów ściśle komercyjnych. Moja propozycja - pokazywać prace,
      ale nie zdradzać warsztatu pracy, albo idąc dalej - chcesz się czegoś
      dowiedzeić: zapraszam, przyjdź na mały kurs, zapłać a ja przekażę ci swoją
      wiedzę - i tak pozostanie jeszcz kwestia doświadczenia...
      3. Nie ma chyba bardziej miłego uczucia, niż słowa uznania dla naszej pracy -
      nieważne jaka ona by nie była. Ja, choć moim pracom daleko do artystycznej
      jakości greglis, kosdy czy dczeraniuk, chętnie pokażę je na forum żeby
      usłyszeć, że wykonałam świetną robotę albo nad czym muszę jeszcze popracować.
      4. Historia sztuki jest pełna kopistów i wielkich twórców którzy klepali biedę
      (Van Gogh, który nie sprzedał chyba żadnego obrazu, przez całe swoje życie
      utrzymywany był przez brata). Tutejsze dyskusje toczą się w atmosferze, która
      godna byłaby kradzieży marki wartej miliony dolarów. Co nie znaczy, że...
      5. ...należy przechodzić do porządku dziennego nad sprawą kopiowania i
      czerpania korzyści materialnych z prac prezentowanych na tym forum. Może
      rozwiązaniem (to moja SUGESTIA) byłoby umieszczanie informacji, gdzie i przez
      kogo został wystawiona praca do złudzenia przypominająca inną, kiedy rodziałoby
      się pdejrzenie skopiowania. Ale takie informacje powinny POZOSTAWAĆ BEZ
      KOMENTARZY, wskazując jedynie na proceder, wskazując na osobę, której
      poczynania na forum powinny byc traktowane z rezerwą...
      6. I mam nadzieję, że na forum dalej będą umieszczać swoje prace Ci najlepsi.
      Bo ci najlepsi prowadzą przecież i tak własne galerie w inernecie, a kopiści
      jeśli nie tu, to właśnie w takich miejscach znajdą ich pracę .
      7. Celem Stowarzyszenia, które właśnie się tworzy ma być promowanie decoupage -
      nie można tego robić zamykając sie na świat zewnętrzny. Myślę, że w interesie
      nas wszystkich powinnoo być to, aby w powszechnej opini decu zaczął być
      traktowany jak sztuka a jego twórcy, poprzez szeroką prezentację swoich dzieł,
      zyskiwali uznanie w oczach odbiorców uczących się róznwież z casem odróżniać
      rzeczy świetne i wybitne od marnej jakości, przemysłowo robionych kopii.
      8. I w ten sposób skończę swój udział w tej i innych dyskusjach, które toczyć
      się będą w sprawach dotyczących kopiowania, zrzynania, podrabiania...

Pozdarwiam gorąco wszystkie dziewczyny robiące kartki, biżuterię, decoupage,
      scrapbooki, szydełkujące, haftujące, malujące, lepiąc, witrażujące...róbcie to
      dalej, polepszajcie swój warsztat i z dumą pokazujcie swoją twórczość światu.

ps. mam ndzieję, że ktoś kiedyś będzie chciał skopiować moją pracę, uznając ją
      tym samym za rzecz wartą pożądania.
      • olenka_ola Re: mala sugestia.... 14.07.05, 18:16
        To ja też chyba ominełam wątek o kopiowaniu.
        Zastanawiałam czemu od kilku miesięcy jest coraz miej decu na forum, wcześniej
        było przodujące a teraz tylko kilka sztuk na stronie.
        Nie wiedziłam, że dziewczyny które są w tym najlepsze zrezygnowały z
        umieszczania zdjęć sad Przykro mi. Uczyłam się od wiele a tak co mi pozostało sad
        Coś tam tworzę ale brak mi oparcia. Jestem zdecydowanie przeciwna kopiowaniu
        prac ale tak jak któraś napisała wyżej że kupujemy te same produkty i nie
        powinnyśmy się dziwić, że są do siebie podobne.
        Co do stworzenia dużej galerii internetowej ja jestem za i były by tam tylko
        zdjęcia.

Pozdrawiam cieplutko i wracajcie do nas dziewczyny.
    • kitiw Re: mala sugestia.... 14.07.05, 18:29
      Baga, a gdzie ty ten ślub bierzesz?
      • bagatricks Re: mala sugestia.... 14.07.05, 18:36
        w kosciele...hyhyhyhyhyh....tyle ze nie polskimsad
        • kitiw Re: mala sugestia.... 14.07.05, 18:44
          Ha, ha, ha
          ale się ubawiłam
          ...no przecież właśnie o ten niepolski pytam.
          Bo ja niedługo będę musiała też wyemigrować (co prawda tylko na pół roku) ale
          już się martwię, i tak zaczynam podpytywać gdzie kto rezydujesmile już się
          przekonałam, że świat jest strasznie mały i czasem łatwiej na obczyźnie się
          spotkać niż na własnym podwórku
          • bagatricks Re: mala sugestia.... 14.07.05, 18:50
            tez sie o tym przekonalam na wlasnej skorze,spotykajac ludzi z uczelni na
            zupelnie innym kontynenciesmile)) Ja mieszkam w New Hampshire na polnocy stanow
            wiec jesli emigrujesz w te okolice to daj znacsmile)) urzadzimy sobie warsztaty
            decu 2 osobowesmile)))))
            • kitiw Re: mala sugestia.... 14.07.05, 18:54
              A to daleko od Waszyngtonu?
              Ja już mężowi zapowiedziałam (bo będę raczej siedzieć w domu z naszym
              maluchem), że najważniejszy bagaż, który musimy zabrać to karton (a może
              skrzynia) z moim warsztatemsmile
              • bagatricks Re: mala sugestia.... 14.07.05, 20:11
                kitiw ale ci zazdroszcze..Waszyngton jest super,mowie o miescie a nie
                stanie,stan Waszyngton jest po drugiej stronie,na zach wybrzezu).Co prawda
                spedzilam tam tylko jeden dzien w trakcie przeprowadzki ale pierwsze wrazenie
                bardzo mile.Moj pies nie popisal sie kultura bo pierwsze co zrobiil to wieeelka
                kupe na trawniku przed bialym domem a moj biedny chlopina musial po nim
                sprzatac....hehhehe.A co do miasta,to wiadomo jak to w stolicy wszystkie
                najwazniejsze instutucje rzadowe,ale poza tym duzo zieleni,bardzo ladne
                parki,jest takie inne miasto "nieamerykanskie",bardzo stylowe,eleganckie no i
                czyste w przeciwienstwie do NY czy Chicago...mysle ze bedzie ci sie podobalo,a
                ja sie ciesze ze bede miala "foremke pod reka"smile)))) jak Ci sie znudzi miastowe
                zycie to ja zapraszam na moja wioske w gorachsmile))
                pozdrowki
                • kitiw Re: mala sugestia.... 14.07.05, 20:26
                  Uważaj z tym zapraszaniem, bo ja jestem osoba szalona i może zechcę
                  skorzystaćsmile
                  • bagatricks Re: mala sugestia.... 14.07.05, 20:32
                    heheheheh kitiw ja nie z tych co zapraszaja,a w skrytosci maja nadzieje ze gosc
                    sie nie pojawismile))) serio mowie jesli tylko bedziecie mieli ochote wybrac sie
                    na weekend w gory..moja drzwi stoja otworem,i pies tez bo on uwielbia goscismile)))
                    • kitiw Re: mala sugestia.... 14.07.05, 20:54
                      No to jesteśmy prawie umówionesmile Fajnie gdyby coś z tego mogło wyjść
                      pozdrawiam gorąco
                      i trzymam kciuki za udaną imprezę!
                      A na sukienkę używaną też w życiu bym się nie dała namówić!!! Człowiek ma
                      nadzieję iść raz przed ołtarz to i kiecka powinna być "jednorazowa". Używane to
                      mogę na bal charytatywny (gdybym kiedyś na taki został zaproszonasmile mogę założyć
                      • olenka_ola Re: mala sugestia.... 15.07.05, 08:43
                        kitiw napisała:

> No to jesteśmy prawie umówionesmile Fajnie gdyby coś z tego mogło wyjść
                        > pozdrawiam gorąco
                        > i trzymam kciuki za udaną imprezę!
                        > A na sukienkę używaną też w życiu bym się nie dała namówić!!! Człowiek ma
                        > nadzieję iść raz przed ołtarz to i kiecka powinna być "jednorazowa". Używane
                        to
                        >
                        > mogę na bal charytatywny (gdybym kiedyś na taki został zaproszonasmile mogę
                        założyć

SUPER powiedziane i porównane , brawo smile)
                        • waga30 Re: mala sugestia.... 16.07.05, 00:05
                          żyzę pannie młodej cudownej imprezy-i żeby się teściowa dała zreformować choć
                          troszkę-ale cię kobito wywiało-aż do stanów...nie tęskno za polską
                          rzeczywistością..?pozdrawiam serdecznie ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka