okularka 11.08.05, 08:45 wypróbowałam wczoraj do "pęknięć" klej kostny kupiony w sklepie budowlanym i........powierzchnia pomalowana pęka aż huczy pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczes Re: eksperyment 11.08.05, 08:54 Mądrego masz tatęaż żałuję że mojego nie ma wśród nas((czasami baaaardzo mi go brakuje i tej jego mądrości Jeśli ten klej daje taki sam efekt, a przynajmniej przybliżony i równie atrakcyjny, nie mówiąc o cenie, hmmm... zapewne Cię tu ozłocimy za przecieranie szlaków))Napisz jak wyszła całość i koniecznie zrób foto do galerii. aha, a ile jest tego kleju i jaka cena? czy jest alternatywą dla typowych kraków? pozdrawiam i sukcesów w spękaniach koczes Odpowiedz Link
okularka Re: hmm... wpadłam na to sama:) 11.08.05, 09:39 stwierdziłam ze jak mam zacząć "bawić " się tą techniką to nie chce wydać od razu dużo pieniędzy na profesjonalne składniki-no bo jak nie wyjdzie????????? 100 g tego kleju kosztuje 3 zł! a tesztę robiłam tak jak "powinnam" pęknięcia są duże ( wygląda to jak stara deska ) ale efekt zadowalający (dla mnie) ponieważ wczoraj robiłam próbę więc nie mogę się jeszcze pochwalić-ale zrobię zdjęcie i zamieszczę jak uda mi się kolejna rzecz pozdrawiam Odpowiedz Link
koczes Re: eksperyment 11.08.05, 10:31 Aaaa, no tak, nie doczytałam poprzedniego wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=27410814&v=2&s=0 tu któraś z koleżanek pisała o tym kleju. fajnie. czekamy na efekty))) koczes Odpowiedz Link
tamm Re: eksperyment 11.08.05, 13:55 piszesz KLEJ kostny... póżniej na klej malujesz akwarelą? Jak się zachowyją składniki ? Czy to sie nie klei, napisz bo bardzo nie zaintrygowałaś Pozdrawiam Odpowiedz Link
okularka Re: eksperyment 11.08.05, 14:03 zrobiłam próbe na pudełku tekturowym-pomalowałam aktylową farbą wymieszaną z plakatową, potem klej....i na taki lekko wyschnięty klej kolejna warstwa farby- i od razy suszarka ! i pęka ! pozdrawiam a ten klej nazywa się perełka (jest w granulkach ) Odpowiedz Link
tamm Re: eksperyment 11.08.05, 14:06 wielkie dzięki okularko może go znajdę I też czekam na fotke z niecierpliwością. P.S. A w jakim sklepie to cudo dorwałaś? Odpowiedz Link
okularka Re: eksperyment 11.08.05, 14:08 pytaj w sklepach z farbami i mat. budowlanymi pozdrawiam Odpowiedz Link
reni_aferka Re: eksperyment 11.08.05, 16:51 przechodzilam kolo budowlanego i kupilam ten klej (caly kilogram) i moje pytanie..czy go mozna takiego "namoczonego" przechowywac? i czy Ty go podgrzewalas w "kapieli wodnej" - nie da sie w mikrofali? a wogole trzeba podgrzewac? Odpowiedz Link
okularka Re: eksperyment 12.08.05, 09:23 ja przechowuję w słoiku i za każdym razem podgrzewam Odpowiedz Link
reni_aferka Re: eksperyment 12.08.05, 09:51 dzieki ..to po weekendzie bede eksperymentowac Odpowiedz Link
betina_t Re: eksperyment 13.08.05, 11:23 Wczoraj znalazłam klej kostny na alegro, 0,5 kg kosztuje 9 zł a 1kg 17 zł Odpowiedz Link
weronka1 Re: eksperyment 14.08.05, 13:38 Jeżeli już ekspertymentujecie to spróbujcie z klejem szkolnym w płynie (w tubce). Też daje niezłe efekty. Odpowiedz Link
okularka Re: eksperyment 13.08.05, 21:07 po co od razu kupować kilogram-ja kupiłam na próbę 100 g. pozdrawiam Odpowiedz Link
eight Re: eksperyment 13.08.05, 22:11 A jak jest z zapachem tego kleju przy podgrzewaniu? Kiedyś w szkole robiliśmy formy z kleju kostnego i śmierdział niemiłosiernie. Odpowiedz Link