Dodaj do ulubionych

PORTAL - ogolnie

18.07.06, 14:05
tutaj prosze wpisywac ogolne informacje na temat nowo tworzonego portalu
bizuteryjnego
Obserwuj wątek
    • naryanah Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 14:38
      a ja mam takie hmm pytanie mocno ogolne

czy robimy samo forum
      czy moze cos w tym stylu : www.darek80.webd.pl/ - czyli strona www plus
      forum?
      • sasenka Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 14:48
        Ja myślę, że tak to właśnie będzie wyglądać - portal, w sensie strona, i z nią
        forum :-)

ale ja laik jestem, może się okazać, że używam słów, znaczenia których nie
        rozumiem ;-)))
        • naryanah Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 14:52
          tez tak pomyslalm ze byloby fajniej :)
          • czumczum Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 15:01
            Ja to widzę właśnie jako taką sprzężoną całość. Portal o tematyce, do tego
            przypięte forum i jakieś ew. dodatki jak galerie, co tam innego zechcemy.
            • piatek.trzynastego Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 15:07
              Forma ok :)
              Tylko graficznie moglybysmy byc lepsze ;)
        • ci_i Re: PORTAL - ogolnie 19.07.06, 10:02
          to bedzie tak w ogole wortal ;-)))
          i moja mala uwaga - zeby nie bylo flasha itp. jesli chodzi o strone
          'informatyczna' - sluze pomoca. mam malego mozgowca w domu, ktory umie wiecej,
          niz niejeden informatyk i pracuje za pepsi i chipsy ;-))
          Pozdrawiam
          • yanniver75 Re: PORTAL - ogolnie 19.07.06, 11:45
            wortal, wortal...
            nie myślcie tylko, że się wymądrzam, ale jest dość istotna różnica między portalem i wortalem...
            portal - ma szeroką tematykę, jak np. portal gazety (wiadomości, pogoda, rozrywka) - wszystko ze wsztstkich dziedzin życia praktycznie
            wortal - skupia się wokół jednej dziedziny (w tym przypadku biżu) z przyległościami w zależności od wyboru autorów np. cafeart.pl
            można uprościć:
            portal - poprzeczny (dużo tematów, mniej szczegółowo)
            wortal - podłużny (1 temat przewodni, wariacje na temat, wnikanie w szczegóły)

----
            Moja Biżu
          • sasenka Re: PORTAL - ogolnie 19.07.06, 11:47
            to trzeba zrobić dwie zrzuty - na domenę i hosting, oraz na TIRa chipsów i pepsi ;-)
            • ci_i Re: PORTAL - ogolnie 20.07.06, 01:09
              zobowiazuje sie zywic w/w 'uzywkami' malego mozgowca (ktory notabene jest juz
              wyzszy ode mnie i mu siostra wygolila irokeza na lepetynie;-))) w zamian za
              postawienie nam wortalu i wypozycjonowanie go ;-))) akcesoria mi blyskawicznie
              wypozycjonowal, glownie zreszta dzieki blogom kolegow i swoim stronkom o
              pokemonach ;-))))
              mowie serio-serio w obu poruszonych powyzej kwestiach ;-)))
      • patrysha1 Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 17:02
        Ja jestem za całym portalem czyli jak dla mnie to oznacza: strona + forum
    • patrysha1 Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 18.07.06, 17:13
      Odrazu powiem, że uwielbiam 1 strony takie które jakby tylko zachęcają do wejści dalej. Książka ma okładkę i ona czesto wpływa na to czy ktoś się zainteresuje czy nie (a nasza 1 strona jeśli już będzie, napewno będzie zachęcać). Późnije jest strona główna. Oczywiście to tylko propozycja.
      • yanniver75 Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 19.07.06, 11:47
        ja też lubię takie strony i podoba mi się analogia z okładką ksiązki, ale uważam, że w przypadku wortalu nie będzie to właściwe rozwiązanie, przede wszystki od strony użytkowej... na taką stronę wchodzi się dość często, a ładowanie za każdym razem takiego intro byłoby uciążliwe i irytujące...
        chyba, że się ktoś pokusi o napisanie skryptu, który będzie umożliwiał obejrzenie takiego intro tylko 1 raz przy pierwszej wizycie...

----
        Moja Biżu
        • kati_p Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 19.07.06, 13:58
          yanniver75 napisała:

> na taką stronę wchodzi się dość często, a ładowanie za ka
          > żdym razem takiego intro byłoby uciążliwe i irytujące...

Zgadzam się. Dobija mnie strona skyeurope (tanie linie lotnicze)- za każdym
          razem jak tam wchodzę wita mnie ciężko ładująca się grafika i muszę wybierać
          język strony.
          • patrysha1 Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 19.07.06, 18:48
            Ok to bez strony "tytułowej" :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka