naryanah 18.07.06, 14:05 tutaj prosze wpisywac ogolne informacje na temat nowo tworzonego portalu bizuteryjnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naryanah Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 14:38 a ja mam takie hmm pytanie mocno ogolne czy robimy samo forum czy moze cos w tym stylu : www.darek80.webd.pl/ - czyli strona www plus forum? Odpowiedz Link Zgłoś
sasenka Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 14:48 Ja myślę, że tak to właśnie będzie wyglądać - portal, w sensie strona, i z nią forum :-) ale ja laik jestem, może się okazać, że używam słów, znaczenia których nie rozumiem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
naryanah Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 14:52 tez tak pomyslalm ze byloby fajniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
czumczum Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 15:01 Ja to widzę właśnie jako taką sprzężoną całość. Portal o tematyce, do tego przypięte forum i jakieś ew. dodatki jak galerie, co tam innego zechcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
piatek.trzynastego Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 15:07 Forma ok :) Tylko graficznie moglybysmy byc lepsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ci_i Re: PORTAL - ogolnie 19.07.06, 10:02 to bedzie tak w ogole wortal ;-))) i moja mala uwaga - zeby nie bylo flasha itp. jesli chodzi o strone 'informatyczna' - sluze pomoca. mam malego mozgowca w domu, ktory umie wiecej, niz niejeden informatyk i pracuje za pepsi i chipsy ;-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yanniver75 Re: PORTAL - ogolnie 19.07.06, 11:45 wortal, wortal... nie myślcie tylko, że się wymądrzam, ale jest dość istotna różnica między portalem i wortalem... portal - ma szeroką tematykę, jak np. portal gazety (wiadomości, pogoda, rozrywka) - wszystko ze wsztstkich dziedzin życia praktycznie wortal - skupia się wokół jednej dziedziny (w tym przypadku biżu) z przyległościami w zależności od wyboru autorów np. cafeart.pl można uprościć: portal - poprzeczny (dużo tematów, mniej szczegółowo) wortal - podłużny (1 temat przewodni, wariacje na temat, wnikanie w szczegóły) ---- Moja Biżu Odpowiedz Link Zgłoś
sasenka Re: PORTAL - ogolnie 19.07.06, 11:47 to trzeba zrobić dwie zrzuty - na domenę i hosting, oraz na TIRa chipsów i pepsi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ci_i Re: PORTAL - ogolnie 20.07.06, 01:09 zobowiazuje sie zywic w/w 'uzywkami' malego mozgowca (ktory notabene jest juz wyzszy ode mnie i mu siostra wygolila irokeza na lepetynie;-))) w zamian za postawienie nam wortalu i wypozycjonowanie go ;-))) akcesoria mi blyskawicznie wypozycjonowal, glownie zreszta dzieki blogom kolegow i swoim stronkom o pokemonach ;-)))) mowie serio-serio w obu poruszonych powyzej kwestiach ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
patrysha1 Re: PORTAL - ogolnie 18.07.06, 17:02 Ja jestem za całym portalem czyli jak dla mnie to oznacza: strona + forum Odpowiedz Link Zgłoś
patrysha1 Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 18.07.06, 17:13 Odrazu powiem, że uwielbiam 1 strony takie które jakby tylko zachęcają do wejści dalej. Książka ma okładkę i ona czesto wpływa na to czy ktoś się zainteresuje czy nie (a nasza 1 strona jeśli już będzie, napewno będzie zachęcać). Późnije jest strona główna. Oczywiście to tylko propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
yanniver75 Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 19.07.06, 11:47 ja też lubię takie strony i podoba mi się analogia z okładką ksiązki, ale uważam, że w przypadku wortalu nie będzie to właściwe rozwiązanie, przede wszystki od strony użytkowej... na taką stronę wchodzi się dość często, a ładowanie za każdym razem takiego intro byłoby uciążliwe i irytujące... chyba, że się ktoś pokusi o napisanie skryptu, który będzie umożliwiał obejrzenie takiego intro tylko 1 raz przy pierwszej wizycie... ---- Moja Biżu Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 19.07.06, 13:58 yanniver75 napisała: > na taką stronę wchodzi się dość często, a ładowanie za ka > żdym razem takiego intro byłoby uciążliwe i irytujące... Zgadzam się. Dobija mnie strona skyeurope (tanie linie lotnicze)- za każdym razem jak tam wchodzę wita mnie ciężko ładująca się grafika i muszę wybierać język strony. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysha1 Re: PORTAL - ogolnie- 1 strona 19.07.06, 18:48 Ok to bez strony "tytułowej" :) Odpowiedz Link Zgłoś