Dodaj do ulubionych

Takie coś znalazłam

12.01.06, 11:06
Dwa różne decu z allegro, które mnie zachwyciły, a szafeczka mnie wręcz
powaliła:
zegar
szafka

A jak myślicie, czy drewno na szafce było malowane bejcą, że taki efekt? I
podziwiam te cienie przy krawędziach - tym bardziej, że nie mam pojęcia, czym
można je zrobićsad
Szkoda, że jestem bez kasy, bo już bym ją kupiła.
Obserwuj wątek
    • loriaan Re: Takie coś znalazłam 12.01.06, 11:11
      aa taksmile bardzo ładnesmile jesli chodzi o techniki.. mysle ze coraz wiecej
      diewczyn swoje eksperymenty i ich tajniki woli zachowac dla siebie(ja to
      zaczynam rozumiec)smile
      • qlka_79 Re: Takie coś znalazłam 12.01.06, 11:17
        Heh, nawet jakby mi łopatologicznie powiedziano "nałóż to, pomaluj tym" to
        nigdy takiego efektu nie osiągnę. Szafeczka jest najładniejsza, jaką
        kiedykolwiek widziałam. Po prostu umieram z zachwytu, jak na nią patrzę!
    • toxicloki Re: na moje oko...:) 12.01.06, 13:37
      na moje oko to cala szafka zostala zabecowana, potem drzwiczki potraktowane
      krakiem i pomaloweane jakas jasna farba (chyba bez). potem serwetka, na koniec
      patyna - zapewne brazowa, byc moze rowniez zlota (choc dobrze roztarta braozowa
      np. talensa tez daje efekt zlocenia).

ja zdziwiona jstem, ze tak tanio - takie szafeczki sa w ikei po 25 zl zdaje
      sie.... jak w ogole sa, bo ja poluje na taka od kilku miesiecy ale w gdansku nie
      ma ich juz od dluzszego czasusad((
      • brumming Re: na moje oko...:) 12.01.06, 16:09
        Widziałam prace tej osoby i również bardzo mi się spodobały. Jest więcej
        naprawdę ładnego decu na allegro.
      • k_izydorczyk Toxi... 12.01.06, 16:15
        ...poszukaj no na allegro u zzagaty tych szafek na kluczewink On ma taniej niż te
        w Ikei, ale nie wiem jaka jakość bo od niego nie kupowałam niczego jeszcze.
        Pozdr.big_grin
        • kika02 Re: Toxi... 12.01.06, 21:05
          Ta tacka tez jest nie zla smile
          www.allegro.pl/show_item.php?item=80234714
          Też sie dziwie , że takie cuda , a tak tanio .
          • moirai Re: Toxi... 13.01.06, 22:30
            kupowałam u zzagaty kilka rzeczy i jestem z nich bardzo zadowolona ... mało tego szybka przesyłka i dobre zabezpieczenie
            pozdrawiam
        • toxicloki Re: Kasiu zlota!:) 13.01.06, 14:52
          dzieki ci o wielka!smile
          ja ostatnio w ogole decu zmuszona bylam zarzucic a allegro to przegladam w
          poszukiwaniu dywanow, firan i innych takich... heh, nawet nie pomyslalam zeby
          tam poszukac... a tesciowej taka szafeczke obiecalam dobre pol roku temusmile
    • martuszkaz Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 12:04
      Witam serdecznie smile
      Dopiero teraz zauwazyłam ten wątek i aż sie zarumieniłam.I przepraszam że
      dopiero teraz się ujawniam.Gdzieś od roku czytywałałam to forum, ale sama nie
      wtrącałam się, nie zadawałam pytań.Wszystko czego się nauczyłam to wasza
      zasługa,teraz bazuję na tej wiedzy wyniesionej z formu i sama próbuję do czegoś
      dojść.Eksperymentuje,dopiero teraz zaczynam być zadowolona ze swoich prac.A
      czemu tak tanio ? Mój mąż to właśnie zzagata sprzedający drewienka na Allegro.I
      ja poprostu podkradam co się da smileDriga sprawa - ja naprawdę robię to dla
      przyjemności,wkładam w ten decoupage naprawdę dużo serca.Jeśli chcecie się
      dowiedzieć jakich materiałów używam pytajcie śmiało,zadna tajemnica.Jeśli ja
      teraz mogę w czymś pomóc to bardzo mi miło.Pozdrawiam wszystkich,jeszcze raz
      podkreślam że wszystko co wiem to wiedza wyniesiona z tego forum za co nardzo
      wam dziękuję.
      • t.he Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 14:42
        Mnie się też bardzo podobają Twoje prace smile))

A Qlce podpowiadam, żeby przez kartę komentarzy obejrzała poprzednie prace, bo
        może już tam jest komentarz do takiej świetnej lawendowej tacy wink))

• martuszkaz Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 14:48
          Witam smile jest mi bardzo miło smile No wiesz widziałam ładniejsze pracę,ale
          dziekuję za pozytyw smile Komentarza jeszcze nie ma bo czekam na pieniążki.
      • toxicloki Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 14:54
        w takim razie witaj i przyjmij moje gratulacje!smile
        twoje prace sa naprawde swietne! naprawde zdziwona bylam ze tak tanio, bo wiem
        doskonale ile to kosztuje czasu i pracy.

a tak w ogole... moze sie zamienimy na mezow na tydzien?suspicious moj ci zrobi
        oprogramowanie jakie chcesz, remont kompa etc a ja twojemu nakradne co zdolamtongue_outP
        • martuszkaz Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 15:02
          Hej toxi smile Dziekuję za wszystkie pochwały.Wcale nie uważam się za jakąś
          artystkę,co więcej jakbyście widziały materiały jakich używam to pewnie
          wysmiałybyście mnie smilesama taniocha.Starałam się tylko nikogo nie kopiować i
          doś do właśnego stylu.A jesli chodzi o mężów to hmmmmmmmmmm zastanowię się smile
          Pewnie wszyscy bylibyśmy zadowoleni z tej zamiany smileA tak poważnie to na serio
          potrzebuje kogoś kto zna się na tworzeniu stron internetowych.Mój mąż ma dla
          kogoś takiego zlecenie.Jeśli Cię to zainteresuje to prosze napisz do mnie.
          • magiczna_chwila Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 16:24
            Martuszkaz, witamy serdecznie.
            Twoje prace są bardzo ładne. Widać że wyłapałaś już własny styl. teraz tylko
            trzeba się postarać by nie popadać w schematy i trochę urozmaicić to wszystko...

Mam też osobistą prośbę.
            PROSZĘ SIĘ CENIĆ! Naprawdę. Dla dobra własnego i tych wszystkich dziewczyn
            które ze swoimi równie ładnymi pracami pokazują się na Allegro - i poza nim- w
            celu sprzedaży własnych prac. Ja wiem, że -jak można wywnioskować z Twojej
            wypowiedzi- nie pieniądz jest w tym wszystkim ważny, a przyjemność. Prawda jest
            jednak taka, że - myślę- dla każdej z nas tworzenie jest przede wszystkim
            przyjemnością, a potem dopiero - możliwością zarobku, dorobienia, zrobienia
            prezentu itd, ale jeśli już decydować się na sprzedaż tego na zewnątrz to
            UCZCIWIE PRZED SOBĄ należy cenić swój czas, pomysł, pasję, siebie. Uczciwie
            pomyśl ile czasu zajmuje Ci zrobienie jednej rzeczy od początku do końca i
            oblicz na podstawie teraz proponowanych przez ciebie cen stawkę godzinową. Ile
            wyjdzie? 4?6 zł? Nie uważasz że to za mało biorąc pod uwagę, że to coś
            twórczego, coś niepowtarzalnego, część Ciebie?
            Jesteś w o tyle dobrej sytuacji, że drewienka masz na wyciągnięcie ręki. Ale
            jestes wyjątkiem, bo generalnie każde z nas zaopatruje się w te materiały u
            innych (btw. wcale nie płacąc za to mało) i muszą to wliczyć w cenę. Nie
            uważasz że to trochę niezdrowa sytuacja gdy sprzedajesz ozdobioną tacę za 15 zł
            podczas gdy u Twojego męża można ją dostać za złotych 12? Albo gdy sprzedajesz
            gazetnik po cenie niższej niż taki sam surowy u Twojego męża? Oczywiście,
            bardzo się cieszę, że masz takie dobre warunki do eksperymentowania i materiały
            do tego masz pod dostatkiem, ale nie uważasz że krzywdzisz całą resztę
            dziewczyn, bo zaniżasz ceny? Myślę że dla ich dobra oraz dla dobra rękodzieła
            ważne jest by się cenić i trzymać stałe stawki za swój czas i pomysły. Skłonna
            jestem nawet powiedzieć, że powinnać cenny podciągać do cen innych osób, a nie
            odwrotnie, bo to powoduje spadek szacunku i docenienia tego, że coś nie jest
            chińskim badziewiem ale ręcznie wykonanym przedmiotem na poziomie.
            Ceń się - Twoje prace na to zasługują. I myślę, że możesz jeszcze się pięknie
            twórczo rozwijać.
            • across Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 18:13
              Magiczna, mądre słowa. Od siebie dodam tylko, że od męża nie musi znaczyc za
              darmo . Niskie ceny , nie tylko na Allegro ,szybko się mogą zemścic. Jak
              zauważyłam robisz ładne rzeczy a kupujący wcale nie licytują wysoko. Nauczą się,
              że masz tanio o nie będą chcieli kupic drożej. Chyba, że to taki szczególny
              dumping cenowy. Żal mi tylko dziewczyn, które dają realne ceny. Bo one przegrają.
              Jako ciekawostkę mogę podac fakt, że niedługo na allegro zacznie sprzedawac
              dobry stolarz z asortymenten podobnym do zzagaty, myślę, że na poczatek sporo
              taniej, więc będziecie miały dziewczyny wybór. Pozdrawiam.
              • martuszkaz Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 19:06
                Hej across to znowu ja smileniestety nie podajesz żadnych konkretów jeśli chodzi o
                ceny.Czy mogłabyś coś blizej powiedzieć.Ile kosztuje u Ciebie szafka na klucze
                w opcji Kup Teraz ? Udaje Ci sie ja sprzedać? Jaki jest Twój nick na Allegro? A
                i jeszcze jedno..... Piszesz o "szczególnym dumpingu cenowym" mając na myśli
                decoupage.A teraz pytanko- co myślisz o zanizaniu cen wśród "dobrych stolarzy"?
                Czy to nie jest szczególny dumping cenowy ? Przeczytaj prosze swoją wypowiedź
                powyżej i odpowiedz mi na to pytanie.
            • martuszkaz Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 18:13
              Witaj magiczna smileTobie równiez dziękuje za pochwały.
              Oczywiście z tymi cenami masz rację,byc może powinny być inne.Rzeczywiście nie
              zwracam na to uwagi bo w drewienka po prostu opływam.Zwróć prosze uwagę że
              gazetnik był wystawiony NA LICYTACJĘ OD ZŁOTÓWKI ( ta taca za 15 zł również) i
              tu widzisz- jak mam się cenic skoro ludzie nie "biją się" o moje
              drewienka.Przykro mi było że "poszły " za takie marne grosze.Ceny na Allegro są
              tragicznie niskie,z tego co zauważyłam tylko Kosda ma szanse sprzedać po
              naprawde dobrej cenie.Ja dopiero zaczynam sprzedawać i zauważ zaczęłam podnosić
              ceny.Teraz za szafkę chcę minimum 35 zł,dawniej 30 zł.Pozdrawiam wszystkich
              serdecznie,krzywdzić nikogo nie chcę,postaram sie poprawić smile)) A wy
              wystawiacie na Allegro ? Udaje wam się sprzedać ?
              • across Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 18:33
                Cena minimalna wcale nie musi zaczynac sie od zlotowki. Ja czesto kupuje i, i to
                jest logiczne, chce kupic jak najtanie. Ale gdy cos mi sie podoba licytuje i
                rozumiem, kiedy ładna rzecz ma swoja cene.
                • martuszkaz Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 18:40
                  Witaj across smileNo i widzisz sama jak mam sie cenić skoro ludzie tak nisko mnie
                  wyceniają ?Skoro tak mało dostałam za gazetnik i za tace która wystawiłam od
                  złotówki to jak mogę wywindować cenę w górę.A Ty across możesz odpowiedziec na
                  moje pytanie ? Sprzedajesz na Allegro ? jakie ceny dajesz? Czy jestes
                  zadowolona ze sprzedaży ?
                  • across Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 18:58
                    Do niedawna dużo kupowałam, od 4 miesiecy równiez sprzedaję i jestem dosc
                    zadowolona z cen. Oczywiscie zawsze mogło by byc lepiej, ale nie narzekam.
                    Staram sie,zeby cena minimalna pokryła moje koszty. Sprzedaje tez najczesciej w
                    opcji kup teraz.To najlepszy wariant.
                  • mamoon1 Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 18:59
                    Już poruszałam wątek wyceny " a jak się wycenić". Jeżeli szkatułkę robię min. 5
                    godz., daję farby, papier lub serwetkę, lakier, często kraki ( wcale nietanie),
                    preparaty opóźniające itp, itd, lakieruję wielokrotnie to jak mam "oddać"
                    tępracę za parę groszy i jeszcze nasłuchać się że drogo? Ceńmy się wszystkie,
                    nie rozpuszczajmy odbiorców, nie tworzymy masówki ani chińszczyzny. Z drugiej
                    strony wiem jak bardzo chcemy czasem coś sprzedać,żeby koszty się chociaż
                    zwróciły i żeby zacząć coś nowego. A z trzeciej strony - same wiemy, jakie
                    paskudztwa bywają wystawiane na sprzedaż to i 2 zł żal...
                    • martuszkaz do across 13.01.06, 19:25
                      Hej jesteś tam ? Czy możesz odpowiedzieć na moje pytanie ?
                      • across Re: do across 13.01.06, 19:31
                        odpowiedziałam smile
                        • martuszkaz Re: do across 13.01.06, 19:32
                          ale mnie chodzi o ten "szczególny dumping cenowy wśród dobrych stolarzy" no i
                          jeszcze o inne konkrety smile pozdrawiam Cie serdecznie Marta
                          • across Re: do across 13.01.06, 19:51
                            " Dobry stolarz" to tylko zapowiedź, że drewienka będą dobrej jakości- wiele
                            osób które kupowały np u boroza i zoroza wie jak niska bywa czasem jakosc tych
                            wyrobów. Im więcej osób będzie sprzedawało ładne, dopracowane przedmioty tym
                            lepiej dla osób je kupujących. A za tą naturalną konkurencją zawsze idzie spadek
                            cen. Z tego ,myślę dziewczyny będą cieszyc się najbardziej .
                            • martuszkaz Re: do across 13.01.06, 20:01
                              Across, proszę odpowiedz na WSZYSTKIE moje pytania.Zarzucasz mi że zaniżam ceny-
                              OK przyjęłam to i napisałam juz ze staram sie to wyprostować.Ale dlaczego
                              równoczesnie piszesz ze twój "stolarz" będzie sprzedawał TANIEJ ???To on może
                              zaniżać ceny,nie jest to jak piszesz "szczególny dumping"??No please
                              odpowiedz.......No i co z Twoim nickiem i Twoimi cenami ? Pozdrowienia i
                              uściski smile))))Marta
                              • across Re: do across 13.01.06, 20:10
                                Nie jest to " mój " stolarz .Po prostu wiem, że ktos zacznie sprzedawac na
                                allegro drewienka.Sama kupiłam u tej osoby kilka przedmiotów- fantastyczna
                                jakosc. Ceny- wiem , że ma rozsądne; porównujac do tych na allegro-podobne. Czy
                                na poczatku beda promocje cenowe- mam nadzieje. Czy to dumping- może ? Czy to
                                źle? Co da ci mój nick z allegro?
                                • martuszkaz Re: do across 13.01.06, 20:22
                                  oj across across ............
                                • martuszkaz Re: do across 13.01.06, 20:26
                                  Jako ciekawostkę mogę podac fakt, że niedługo na allegro zacznie sprzedawac
                                  dobry stolarz z asortymenten podobnym do zzagaty, myślę, że na poczatek sporo
                                  taniej, więc będziecie miały dziewczyny wybór. Pozdrawiam.

to powyżej to są Twoje słowa across - nie zarzucaj mi że sprzedaje Taniej skoro
                                  reklamujesz stolarza (oczywiście Ty nie masz z nim nic wspólnego)który będzie
                                  sprzedawał SPORO TANIEJ..... Ucałowania Marta
                                  • across Re: do across 13.01.06, 20:35
                                    Taniej nie dlatego , ze na allegro-Nie reklamuję, nie mam z tego nic, skoro
                                    wiem, to moge sie podzielic wiadomoscia. Wiem, ze wiele rzeczy ma po rozsadnych
                                    cenach. Czy to źle ? Może niepamietasz posuchu w drewienkach jaka panowala na
                                    allegro jeszcze jakis czas temu , nie było dosłownie nic. Dziewczyny zamawiały
                                    wspólnie szkatułki , pudełka. Czy to źle, ze teraz łatwiej bedzie i wybor
                                    wiekszy ? A co do cen - ta sama szkatułka u dwóch roznych osob bedzie kosztowac
                                    roznie. Nie zawsze znaczy to, ze ktos zaniza ceny, czasem po prostu mam niejszy
                                    zysk. Czy to tez źle ?
                                    • martuszkaz Re: do across 13.01.06, 20:48
                                      Dobra across nie dogadam się z Tobą.Po prostu nie odpowiadasz na moje pytania.A
                                      właściwie dla czego nie podasz mi swojego nicka? Pisałaś o moich cenach,o
                                      których wszystko wiesz.Ja nie mam nic do ukrycia.Prosiłam żebyś dla porównania
                                      podała swoje ceny.
                                      I jeszcze raz przeczytaj swoją wypowqiedź : Nie zawsze znaczy to, ze ktos
                                      zaniza ceny, czasem po prostu mam niejszy
                                      > zysk. Czy to tez źle ?
                                      Jeszcze raz Ci przypomnę : ZARZUCAŁAŚ MI ŻE ZANIŻAM CENY !Sama bronisz stolarza
                                      (oczywiście nie Twojego) że ma niższy zysk i nizsze ceny !!!! Kobietko !!!!
                                      I LOVE YOU smile))))))))))
                                      • across Re: do across 13.01.06, 20:54
                                        .>> Niskie ceny , nie tylko na Allegro ,szybko się mogą zemścic. Jak
                                        zauważyłam robisz ładne rzeczy a kupujący wcale nie licytują wysoko. Nauczą się,
                                        że masz tanio o nie będą chcieli kupic drożej. Chyba, że to taki szczególny
                                        dumping cenowy.<<
                                        Napiszę to raz ostatni, bo to ty nie chcesz chyba zrozumiec. Nie znam ciebie,
                                        zajrzałam na twoje aukcje po tym watku. Twoje ceny to twoja sprawa. Gdzie
                                        widzisz personalny atak na siebie ?
                                        • martuszkaz Re: do across 13.01.06, 20:59
                                          Nie słonko nie widze żadnego ataku smile jak juz napisałam I LOVE YOU smile)))))))))
                                          Wszyscy powinniśmy sie kochać smile))))))))))))))))))0
                                          • across Re: do across 13.01.06, 21:01
                                            Fajnie, że się pojawiłas na forum i od razu sprzeczka.
                                            A ja ciebie nie kocham, to byłoby chyba nieszczeresmile
                                            Za to pozdrawiam
                                            • martuszkaz Re: do across 13.01.06, 21:03
                                              Pozdrawiam smile)))To moje ulubione sŁówko smile))
                          • k_izydorczyk Re: do across 13.01.06, 19:57
                            Wita Martuszkosmile
                            Prace są faktycznie fajne i dopracowane. Jakbyś do szafki dorzuciła nawet z
                            20zł to myślę że też by znalazła nabywcę, bo masz swój styl i robisz ładne
                            rzeczy. Cenić się trzebasmile Faktycznie na allegro rzeczy schodzą za psie
                            pieniądze, bo kupujący nawykli to tanich rzeczy rodem z Chin. Muszą się dopiero
                            nauczyć doceniać rękodzieło, więc gdy widzą niskie ceny dalecy są od dawania
                            większych kwot. A ładne rzeczy, ręcznie robione, powinny kosztować odpowiednio
                            do czasu, serca i całej pracy w nie włożonej.
                            W każdym razie witajbig_grin
                            • martuszkaz Do k_izydorczyk :) 13.01.06, 20:08
                              Tobie również dziękuje za miłe słowa.Faktycznie macie rację z tymi
                              cenami,postaram sie to naprawić.Tylko jaka jest inne wyjście jeśli nie sprzedam
                              na Allegro.Wystawię szafkę na klucze za 70 zł-nie pójdzie ,wystawię drugi i
                              trzeci raz i co potem ? Człowiek jest póxniej tak zdeterminowany że chce
                              sprzedać za marne grosze.Widziałam naprawdę ładne szkatułki nawet za 15 zł i
                              co? Nie poszły.W każdym razie jest mi bardzo miło że podobają wam się moje
                              rzeczy.Tak naprawdę ja zawsze miałam z tym problem i mam dalej.Po prostu nie
                              cenię rzeczy które sama zrobię.Jak widze wasze prace to wpadam w
                              zachwyt,natomiast moje prace to dla mnie kicha.Jedyne co ceniea co sama
                              zrobiłam to moje obrazy wyszywane krzyzykami.Wyszycie jednego zajmuje mi 1-1,5
                              roku.Wygladają jak malowane i z nich to naprawde jestem dumna smile
                              • mamoon1 Re: Do k_izydorczyk :) 13.01.06, 20:30
                                to je koniecznie pokaż!!
                                • martuszkaz Do mamoon :) 13.01.06, 20:34
                                  Oczywiście smile Jak tylko mój kochany mężuś znajdzie chwilę czasu i zrobi mi
                                  zdjęcia to chętnie pokaże.Może jutro mi się uda smile
                                  • martuszkaz Re: Do mamoon :) 13.01.06, 20:39
                                    sorry że tak podbijam wątek.Na potwierdzenie moich słów ( że nie uznaję mojego
                                    decoupage)chciałam wam zwrócić uwagę na moje aukcje.Spójrzcie prosze czy ja
                                    kiedykolwiek w opisie przedmiotu napisałam PIĘKNY lub NIEPOWTARZALNY (lub cos w
                                    tym stylu)? Nigdy tak nie napisałam i nie napisze.Jesli komuś się spodoba to
                                    super ale kitu nie wciskam... smile)))Staram sie robić ładnie ale naprawdę może 1
                                    na 10 rzeczy mi się podoba.
                                  • mamoon1 Re: Do mamoon :) 13.01.06, 20:40
                                    Czekam, czekam. Wiem,że będą piękne. Masz doskonałe wyczucie kolorów i
                                    kompozycji.smile)))
                                    • martuszkaz Re: Do mamoon :) 13.01.06, 20:50
                                      Dziękuję smile)))Z tym że w krzyżykach wyczucie kolorów nie ma nic do
                                      rzeczy....Tam chodzi tylko o anielska cierpliwość smile))Kolorami szaleje na
                                      drewienkach smile))
                                      • mamoon1 Re: Do mamoon :) 13.01.06, 21:26
                                        Nieprawda. Wiem coś o tym. Trzeba dobrze dobrać kolory, nie zawsze te zalecane
                                        przez producenta grają, a co do cierpliwości - święta racja. I nie bądź taka
                                        skromnasmile
                              • loriaan Re: Do k_izydorczyk :) 13.01.06, 20:43
                                hejsmile ciesze się,zes się w końcu ujawniłasmile bardzo mi sie podobają twoje
                                pracesmile i juz odpowiadam na twoje pytanie. jesli nie pójdzie ci na allegro.
                                przejdż się z paroma rzeczami po galeriach ( jestes z krakowa) tam naprawde
                                sprzedaz za dobra cene(bo masz rewelacyjne rzeczy) a galeria sprzeda jeszcze
                                100% drozejsmile
                                ps pozdrów męza hehe dzisiaj w błyskawicznym tempie otrzymałam paczuszke z
                                pudełkamismile
                                • martuszkaz Re: Do k_izydorczyk :) 13.01.06, 20:58
                                  Witam serdecznie smile) Męza pozdrowiłam ale naprawdę ja nie chce robić mu
                                  reklamy.I juz nic o nim nie napisze.Tylko tyle ze jest Boski.I tylko tyle
                                  jeszcze napisze że co sobie wymyślę i zażyczę to On zaraz mi to dostarcza smile
                                  Prawie wszystkie rzeczy wystawione na Allegro wymyslałam sama.Jeszcze mam dużo
                                  w głowie pomysłów smile))))
                                  Co do galerii- Loriaan ja w Sukiennicach i co ? Dostaje tam ze szafke na
                                  klucze 35 zł,kobieta sprzedaje to dokładnie 100 % drożej tak jak napisałaś.I
                                  co ? Ja mam taką sama cene jaka dostane na Allegro a wiadomo że ja na Allegro
                                  sprzedam o wiele szybciej niz ona w Sukiennicach.I oprócz tego muszę odliczyć
                                  podatek i tak dalej..Tak jak pisałam wcześniej biję sie w piersi ( O Jezuuu) i
                                  postaram się dawać wyższe ceny.
                                  • makoz14 do martuszkaz :) 13.01.06, 21:18
                                    Dzisiaj błyskawicznie dostałam przesyłkę od męża.
                                    Świetne pudełka.
                                    Twoje prace bardzo mi się podobająsmile
                                    Pozdrawiam
                                    Marta
                                    • martuszkaz Re: do martuszkaz :) 13.01.06, 22:18
                                      Witaj makoz smileTobie również dziękuję za miłe słowa.Jestem po prostu w
                                      szoku.Wielke dzięki jeszcze raz.Wszystko czego się nauczyłam pochodzi z tego
                                      forum, robię to co Wy opisywałyście.To ja chylę czoła przed Wami i waszymi
                                      pracami smile
                                      • liliann1 Re: do martuszkaz :) 15.01.06, 23:39
                                        Wszystko rzeczywiście bardzo, bardzo ładne. A czy mąż będzie sprzedawać takie
                                        tace? Bo ma wyjątkowo śliczny kształt, napewno wiele osób byłoby chętnych:
                                        www.allegro.pl/show_item.php?item=81131518

• qlka_79 martuszkaz! 13.01.06, 21:19
      Ale fajnie, że też tu jesteś, szkoda tylko, że od jutra będę odcięta od netu,
      bo bym Cię zasypała pytaniami o technikę wykonania.
      Jeśli możesz - zajrzyj do skrzynki, zaraz napiszę Ci mailasmile
      Pozdrawiam!
      • martuszkaz Re: martuszkaz! 13.01.06, 22:21
        Quleczko ! No wiem.......dzisiaj się przywitałam i od razu się spoufalam...
        Technika jest najprostsza na świecie,wszystko to co same wiecie.Chociaż do paru
        rzeczy doszłam sama ale to całkiem przypadkiem (się nie liczy )Już lecę do
        skrzynki,właśnie uśpiłam córeczki smile)Mogę rozmawiać smileRównież pozdrawiam smile
        • ataner37 Re: martuszkaz! 16.01.06, 07:18
          Witaj martuszkaz!
          Też zwróciłam uwagę na Twoje dzieła. Są bardzo ładne i oryginalne.
          Dołączam się z prośbą o odkrycie rąbka tajemnicy Twojej techniki, jeżeli
          oczywiście chcesz i możesz.
          Pozdrawiam serdecznie!
    • greglis Re: Takie coś znalazłam 13.01.06, 23:15
      Ja tylko cichutko powiem że allegro to nie jest miejsce na sprzedaż
      decoupage'u.Wszyscy wiemy że na allegro szuka się okazji cenowych i jak ktoś
      chce tam sprzedać "cuś z serwetką maźnięte lakierem " za 15 zł to niech
      sprzedaje ale niech tego nie nazywa decoupage'm.Oczywiście nie mówię tego o
      wspomnianych wyżej pracach,to tylko w kwesti cenienia swej pracy.
      Przepraszam bardzo ale jak widzę niektóre prace na allegro to mi się wątroba
      wywraca i niejeden raz miała ochotę machnąć maila do wystawiającego.To
      cholernie psuje wizerunek decoupage'owy
    • ada.nika Re: Takie coś znalazłam 15.01.06, 23:44
      martuszkaz napisała : "Jeśli chcecie się
      dowiedzieć jakich materiałów używam pytajcie śmiało..."

No więc pytamy, pytamy.
      • martuszkaz Materiały jakich używam 16.01.06, 08:33
        Cześć smileUzywam najprostszych,najtańszych materiałów.Zwykłe farby
        akrylowe,emulsje do ścian,krak jedno i dwuskładnikowy stamperii,klejenie na
        zwykły wikol,lakier akrylowy z połyskiem.Nie mam pojęcia jak używać
        patyny,opóźniacza do farb,nie stosuję bejcy.Efekt końcowy zostaje osiągnięty
        przy użyciu naprawdę minimalnego wkładu kosztów smile
        • antonia8 Re: Materiały jakich używam 17.01.06, 20:54
          Witaj, jak tylko wpisałam hasło decoupage w allegro kilka dni temu to
          najbardziej rzucił mi się w oczy pojemnik lawendowy. Jest piękny. Teraz wiem, że
          to twoja praca. Składam Ci wielkie gratulacje. Czy twój mąż sprzedaje tego typu
          pojemniki? Nie widziałam na allegro.
          Ja osobiście nic jeszcze swojego nie zrobiłam. Nawet na tym forum dopiero dziś w
          końcu się zalogowałam. Narazie przyglądam się i czytam, zamówiłam książkę.
          Chciałabym kiedyś spróbować zrobić podobny pojemnik. I mam pytanie. Jak to
          zrobiłaś, że serwetka i tło pojemnika tak idealnie są zgrane kolorystycznie. I
          jak się robi takie cieniowanie? Czy ta brązowa farba to jakaś farba akrylowa
          kryjąca, czy taka do drewna, gdzie widać strukturę drewna?
          I czym pomalowałaś go na końcu?
          Na początku jak ją zobaczyłam to byłam pewna, że ona ma wgłębienia. Ale to chyba
          taki efekt wizualny udało ci się uzyskać.
          Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
          • martuszkaz Do antoni 17.01.06, 23:08
            antonia8 napisała:

> Witaj, jak tylko wpisałam hasło decoupage w allegro kilka dni temu to
            > najbardziej rzucił mi się w oczy pojemnik lawendowy. Jest piękny. Teraz wiem,
            ż
            > e
            > to twoja praca. Składam Ci wielkie gratulacje.
            Dziekuję za miłe słowa smile
            Czy twój mąż sprzedaje tego typu
            > pojemniki? Nie widziałam na allegro.
            W tym momencie Zbyszek nie ma takich pojemniczków.Ja mam jeszcze parę ale nie
            oddam za żadne skarby.Uwielbiam je ozdabiać smile
            > Ja osobiście nic jeszcze swojego nie zrobiłam. Nawet na tym forum dopiero
            dziś
            > w
            > końcu się zalogowałam. Narazie przyglądam się i czytam, zamówiłam książkę.
            > Chciałabym kiedyś spróbować zrobić podobny pojemnik. I mam pytanie. Jak to
            > zrobiłaś, że serwetka i tło pojemnika tak idealnie są zgrane kolorystycznie.

Starałam się idealnie dobrać kolor smile

> jak się robi takie cieniowanie?
            To jest kwestia wprawy.Ja akurat wymyśliłam sobie takie cienie,staram się
            oświetlić motyw a krawędzie robię ciemne.Do cieniowania używam naprawdę wielu
            farb.Z kolorami nie ma problemu-wystarczy ze powtarzasz kolory jakie pojawiają
            się na serwetce.Może być jeden albo wiele.Natomiast brzegi przeważnie wykańczam
            ciemną farbą.Czasami robię przecierkę papierem ściernym.Bawię się
            kolorami,mieszam je ze sobą.Wiesz to naprawdę nie da się opisać,trzeba dużo
            ćwiczyć.Pokazywałam kilku osobom "na zywca" jak ja to robię i uwierz mi one
            skapitulowały.
            Czy ta brązowa farba to jakaś farba akrylowa
            > kryjąca, czy taka do drewna, gdzie widać strukturę drewna?
            Akurat przy tym lawendowym pojemniczku użyłam zwykłej białej emulsji do
            malowania ścian wymieszanej z brązowym barwnikiem.
            Czasami taką farbę bardzo rozcieńczam,wygląda wtedy jak bejca i widoczne są
            słoje drewna.
            > I czym pomalowałaś go na końcu?
            Na końcu - zwykły akrylowy lakier z połyskiem
            > Na początku jak ją zobaczyłam to byłam pewna, że ona ma wgłębienia. Ale to
            chyb
            > a
            > taki efekt wizualny udało ci się uzyskać.
            Nooo smile Nie ma żadnych wgłębień smile
            > Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
            Pozdrawiam Cię serdecznie,mam nadzieję że pomogłam.Jeśli będziesz miała jakieś
            pytania to proszę pytaj.Tylko jutro rano na nie odpowiem,teraz to ja juz idę do
            moich dziewczynek smile Marta
            • antonia8 dziękuję 17.01.06, 23:57
              Bardzo dziękuję za odpowiedź, pewnie będę miała jeszcze wiele pytań kiedy zacznę
              już coś robić smileMasz rację co do tego, że nie wszystko można przekazać. Ważne
              chyba też aby każda z nas eksperymentowała i szukała najlepszych efektów.
              Wtedy dopiero jest to Tworzenie, a nie odtwarzanie. Choć przyznam, że wzajemna
              pomoc techniczna jest bardzo wskazana smile.
              Co do tego lakieru z połyskiem to też mnie zaskoczyłaś, bo tam przecież nie
              widać połysku.
    • paula63-63 Re: Takie coś znalazłam 18.01.06, 00:52
      no i o co tyle hałasu z tym dumpingiem - w końcu szafeczka poszła za 65, to już
      chyba niezła cena, prawda? martuszkaz - nie przejmuj się, przed świętami jedna z
      najbardziej znanych dekupażystek też wystawiała na Allegro swoje rzeczy (bardzo
      śliczne) w licytacjach od 1 zł BCM i sprzedawała za takie grosze, że aż żal mi
      było! Nikt wtedy larum nie podnosił. Myślę, że powinnaś sie cenic przede
      wwszystkim ze względu na samą siebie, a nie na konkurencję - zwłaszcza, że to co
      robisz jest śliczne, klimatyczne i z naprawdę wysokiej półki. smile

PS. Byłam świadkiem juz kilku ostrych wymian zdań na ym forum i musze
      powiedzieć, że zaimponowała mi Twoja klasa. Serio.
      • martuszkaz Re: Takie coś znalazłam 18.01.06, 07:53
        Paula dziękuję Ci bardzo smile
      • magiczna_chwila Re: Takie coś znalazłam 18.01.06, 09:01
        Paula, zupełnie nie rozumiem dlaczego i tą rozmowę określasz jako "ostrą
        wymianę zdań". Wydaje mi się że każde zdanie jakie tu padło było powiedziane z
        życzliwością, a nie ze złością, zazdrością czy zarozumiałością. Przynajmniej z
        mojej strony.

Nie rozumiem dlaczego spokojny apel z bardzo uprzejmym i pozytywnym wydźwiękiem
        (tak mi się wydaje) zaraz podpinasz pod ostry konflikt.

Cieplutkie pozdrowienia dla Ciebie i dla martuszkiz smile
        • loriaan dokładnie n/t 18.01.06, 10:33

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka