nieztejbajki 16.02.06, 10:19 Widziałam Wasze sliczne pisanki ( w dziurki) Nie moge znaleść wątku z opisem ich wykonania. Pomoże mi ktoś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreatywni Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 14:17 Hmn... wolę udać, że nie przeczytałam tego drugiego postu. A jeśli chodzi o pytanie z pierwszego to wydaje mi się, że nikt nie umieszczał na forum konkretnej instrukcji wykonania. Gdzieś tylko przeczytałam, że wykonuje sie je za pomocą miniszlifierki lub sprzętu do poznokci. Odpowiedz Link
nieztejbajki Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 15:11 Dzięki za odpowiedz Bo ja już próbowałam, ale jajko mi pęka w rekach, myślałam że coś nie tak robię. A po za tym, nie moge otrzymac dokładnie takiego kształtu jaki chciałabym. Odpowiedz Link
nieztejbajki Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 23:00 paula29 napisała: > gdzie mozna obejrzec takie jajka ? A na przykład tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=35342094&a=35475879 Odpowiedz Link
izulek2 Re: Jajka w dziurki 17.02.06, 10:02 Myślę,że trzeba być po prostu Emilią, żeby coś takiego zrobić.Gdyby to było takie łatwe, forum zaroiłoby się od takich jajek. Odpowiedz Link
emilia13 Re: Jajka w dziurki 17.02.06, 19:56 Dzięki Izulek2! Wszystko opisałam juz pod zjęciami. Faktycznie juz było o tym wycinaniu. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, ze narzędzie musi byc wysokoobrotowe i musi mieć odpowiednią końcówkę. Ja używam końcówki do cięcia porcelany. Kupiłam nawet wiertła dentystyczne, ale sprawdzają się tak sobie, bo są za długie (nie może wpadać w wibracje), najwidoczniej dentystyczne też muszą być określone. Odpowiedz Link
marmusia Re: Jajka w dziurki 20.02.06, 22:58 Emilio, wydmuszki sa przecudne! Po obejrzeniu ich próbowalam zrobić sama taki otwór, jak w tym jajku z życzeniami (bo bardzo, bardzo mi sie podoba ten pomysł), nie wyszło idealnie, ale tez nie bardzo źle (a robilam to malo starannie i w dużym pośpiechu, bo przy małym dziecku nie mam zbytnio czasu). Może ktoś skorzysta z takiego pomysłu... Wydmuszkę okleiłam dokładnie folią spożywczą i taśmą klejącą, zostawiając tylko pożądany otwór, włożyłam jajko do octu, po ok. 12 godzinach szczelina była miękka i bez problemu można było wyciąć nożyczkami taki paseczek. Do świąt jeszcze trochę czasu, może uda mi sie wysłać komuś takie życzenia... Pozdrawiam serdecznie, gratuluję cudnych prac i dziękuję za inspiracje! Odpowiedz Link