Dodaj do ulubionych

Jajka w dziurki

16.02.06, 10:19
Widziałam Wasze sliczne pisanki ( w dziurki) smile Nie moge znaleść wątku z
opisem ich wykonania. Pomoże mi ktoś? smile
Obserwuj wątek
    • nieztejbajki Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 14:10
      Macie mnie w nosie? uncertain
      • kreatywni Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 14:17
        Hmn... wolę udać, że nie przeczytałam tego drugiego postu.

A jeśli chodzi o pytanie z pierwszego to wydaje mi się, że nikt nie umieszczał
        na forum konkretnej instrukcji wykonania.
        Gdzieś tylko przeczytałam, że wykonuje sie je za pomocą miniszlifierki lub
        sprzętu do poznokci.
        • nieztejbajki Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 15:11
          Dzięki za odpowiedz smile Bo ja już próbowałam, ale jajko mi pęka w rekach,
          myślałam że coś nie tak robię. A po za tym, nie moge otrzymac dokładnie takiego
          kształtu jaki chciałabym.
          • paula29 Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 17:27
            gdzie mozna obejrzec takie jajka ?
            • nieztejbajki Re: Jajka w dziurki 16.02.06, 23:00
              paula29 napisała:

> gdzie mozna obejrzec takie jajka ?

A na przykład tutaj:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1111&w=35342094&a=35475879
    • izulek2 Re: Jajka w dziurki 17.02.06, 10:02
      Myślę,że trzeba być po prostu Emilią, żeby coś takiego zrobić.Gdyby to było
      takie łatwe, forum zaroiłoby się od takich jajek.
      • emilia13 Re: Jajka w dziurki 17.02.06, 19:56
        Dzięki Izulek2! Wszystko opisałam juz pod zjęciami. Faktycznie juz było o tym
        wycinaniu. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, ze narzędzie musi byc
        wysokoobrotowe i musi mieć odpowiednią końcówkę. Ja używam końcówki do cięcia
        porcelany. Kupiłam nawet wiertła dentystyczne, ale sprawdzają się tak sobie, bo
        są za długie (nie może wpadać w wibracje), najwidoczniej dentystyczne też muszą
        być określone.
        • marmusia Re: Jajka w dziurki 20.02.06, 22:58
          Emilio, wydmuszki sa przecudne! Po obejrzeniu ich próbowalam zrobić sama taki
          otwór, jak w tym jajku z życzeniami (bo bardzo, bardzo mi sie podoba ten
          pomysł), nie wyszło idealnie, ale tez nie bardzo źle (a robilam to malo
          starannie i w dużym pośpiechu, bo przy małym dziecku nie mam zbytnio czasu).
          Może ktoś skorzysta z takiego pomysłu... Wydmuszkę okleiłam dokładnie folią
          spożywczą i taśmą klejącą, zostawiając tylko pożądany otwór, włożyłam jajko do
          octu, po ok. 12 godzinach szczelina była miękka i bez problemu można było
          wyciąć nożyczkami taki paseczek. Do świąt jeszcze trochę czasu, może uda mi
          sie wysłać komuś takie życzenia... Pozdrawiam serdecznie, gratuluję cudnych
          prac i dziękuję za inspiracje! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka