Dodaj do ulubionych

postarzanie zdjęć

02.03.06, 11:15
Jak postarzyć zdjęcie wydrukowane na drukarce? Chodzi mi po głowie
wykorzystanie kawy i herbaty oraz szczoteczki do zębów (w celu wyprodukowania
kropek). Co jeszcze?
(W archiwum nic nie znalazłam, ale jeśli ktoś podrzuci linkę, to chętnie
poczytam.)
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: postarzanie zdjęć 02.03.06, 13:01
      Nadpalic brzegi na przyklad, przy okazji je okopcic.
      • waga30 Re: postarzanie zdjęć 02.03.06, 15:46
        ja kiedyś uzyskałam efekt przyżółknięcia na dekupażowanym przedmiocie-
        niezamierzony oczywiściesmile-przez postawienie tego przedmiotu na kominkusmile
        kominek mam nieobudowany jeszcze-no lae chcialam przyśpieszyc schnięcie ...i
        wyszła mi taka postarzona rzeczsmileMoże podobn efekt można uzyskać kladąc zdjęcie
        na kaloryferze gorącym?? niestety nie mogę sprawdzic bo nie posiadam
        kaloryferów-pozdr ewa
        • aquita Re: postarzanie zdjęć 02.03.06, 20:18
          i jeszcze opalanie nad gazem - trzeba trzymać dość wysoko, aby tylko pociamniały

pozdrawiam
          Agnieszka z Serwetnika
          -----------------------------
          www.serwetnik.abc24.pl
          • kasicaaa Re: postarzanie zdjęć 02.03.06, 22:37
            zdjęcie z drukarki przeleciałam werniksem patynującym maimeri a potem
            pękającym, w spękania wtarłam cień do powiek i jeszcze raz pokryłam
            patynującym - jak przy decoupage
            • hanula Re: postarzanie zdjęć 03.03.06, 00:33
              O, to już wyższa szkoła jazdy. Nie mam takich specjalistycznych materiałów, w
              każdym razie jeszcze nie.
              Chciałam postarzyć zdjęcia do przyklejenia na drewnianą ramkę lustra, taki
              prymitywny decoupage. Próbowałam nadpalać nad świeczką zgodnie z waszymi
              sugestiami, ale nie byłam zadowolona z efektów. W końcu zadowoliłam się
              pomalowaniem ich kawą rozpuszczoną w maleńkiej ilości wody, co daje ładny kolor.
              Zdjęć nie wycięłam, tylko wydarłam, w takie wydarte brzegi wsiąka więcej kawy,
              to też dość ładnie wygląda.
              Niestety ramkę też potraktowałam wcześniej kawą, ale w żaden sposób nie
              zabezpieczyłam, więc podczas klejenia barwnik z niej wylazł i rozmazał się po
              zdjęciach. Pięć nawet nieźle z tym wygląda, szóste niestety przesiąkło i nie
              wiem, czy coś z niego będzie. To już moje drugie podejście do tej ramki, raz już
              wszystkie zdjęcia z niej oskrobałam i szczerze mówiąc nie chce mi się znów
              zaczynać od zera. Zobaczymy jutro.
              • arletucha Re: postarzanie zdjęć 04.03.06, 16:03
                Jak już będziesz miała skończoną ta ramę to bardzo chetnie ją zobaczę. Musi to
                fantastycznie wyglądać. Już się nie mogę doczekaćsmile
                • hanula Re: postarzanie zdjęć 04.03.06, 20:38
                  Na razie już ją dwa razy zrobiłam i dwa razy wszystko zdrapałam. smile Powoli
                  tracę przekonanie, że wyklejanie tej ramy zdjęciami to taki dobry pomysł. smile
                  Jutro spróbuję zrobić nowe zdjęcia, a potem będę musiała mężowi zlecić
                  wydrukowanie ich w pracy na laserówce, bo w domu mam tylko drukarkę atramentową.
                  • arletucha Re: postarzanie zdjęć 05.03.06, 15:12
                    nie poddawaj sie dasz radęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka