rosie.rosie 19.03.06, 00:26 jak zdekupazowac swiece z pomoca medium do swiec? bardzo prosze o szczegolowy opis robilam to juz ale niestety nie wyszlo tak jak bym chciala z gory dzikuje za info Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: decu na swiecach przy pomocy medium 19.03.06, 18:32 Ja robie tak- nalewam medium do spodeczka, zanurzam cały motyw, tak by wrecz pływał , nanosze i pedzlem przyklepuje.Mozna dodac medium do farby i podmalowac tło. A co Ci nie wyszło? Odpowiedz Link
rosie.rosie Re: decu na swiecach przy pomocy medium 20.03.06, 15:41 medium nalozylam pedzlem na motyw ulozony na swiecy po piersze wyszly smugi w kierunku w jakim smarowalam po drugie nie obylo sie od niedokladnego malowania wiec cala swiece musialam potraktowac tym medium, w przeciwmnym razie mialabym na swiecy /poza motywem/ kilka sladow po medium jak nalozyc taki motyw mokry od medium, tak aby nie pobrudzic reszty dookola? Odpowiedz Link
godith Re: decu na swiecach przy pomocy medium 21.03.06, 10:42 Jakie masz medium? Ja uzywam to-do i ślady nie zostają, smaruję świecę pod motywem, naklejam motyw i pokrywam go medium - jeżeli obie warstwy są cieniutkie to nie ma śladów. Wszystko to robię bardzo miekim pędzelkiem i wtedy nawet smugi nie zostają. Poza tym to-do z świecy do okoła motywu można łatwo usunąć zanim wyschnie pozdrawiam kasia Odpowiedz Link
rosie.rosie Re: decu na swiecach przy pomocy medium 22.03.06, 21:48 Dziekuje, wlasnie o taki opis mi chodzilo. Odpowiedz Link