astina71 27.04.06, 22:22 czy ktoras z was wie jak sie sprawuje ;akier do spekan z empiku?zapomnialam jakiej jest firmy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
athropos Re: lakier z empiku 28.04.06, 11:58 Jeśli chodzi Ci o lakier jednoskłądnikowy WACO cośtam (też do końca nie pamiętam nazwy) to jest w porządku. Robiłam nim moją pierwszą rzecz w decoupage i popękał wręcz modelowo. Odpowiedz Link
astina71 Re: lakier z empiku 28.04.06, 22:52 tak ten jednoskladnikowy,powiedz czy robilas tak:najpierw ciemny kolor farby-na to lakier-na to jasny kolor farby?czy trzeba poczekac az lakier wyschnie? podpowiedz prosze! Odpowiedz Link
athropos Re: lakier z empiku 29.04.06, 17:57 Ponieważ testowałam na doniczce z ciemnej terakoty, spodnią ciemną farbę sobie darowałam, ale oczywiście jest wskazana na innym, niż ciemne, tle. Potem warstwa lakieru - malować trzeba jednym pociągnięciem pędzla, bez poprawek, bo nie popęka. Czekałam, aż wyschnie. A że się nie spieszyłam, dałam sobie nawet kilkanaście godzin. Na to jasna farba. Spękania pojawiły się prawie natychmiast. Powodzenia! Odpowiedz Link
kika_kika Re: lakier z empiku 08.05.06, 10:13 ?? A dokładnie to na którym stanowisku?? No i... ile kosztuje? Dzięki Odpowiedz Link
padlinqa Re: lakier z empiku 08.05.06, 23:18 w Krakowie w Empiku jest krak jednoskładnikowy z firmy Rayher. wypróbowałam i jestem bardzo zadowolona, wyszły mi piekne spekania sredniej wielkosci, a ze nie mogłam sie ich doczekać <za pierwszym razem> od razu po nałozeniu jasnej farby przyspieszałam efekt spekania chłodnym nawiewem suszarki. polecam Odpowiedz Link
kika_kika Re: lakier z empiku 09.05.06, 09:17 a ile ten krak kosztować?? Mam zamiar poczynić w najbliższym czasie zakupy i nie wiem, na co się zdecydowac... Odpowiedz Link
athropos Re: lakier z empiku 10.05.06, 14:23 Tu jest przecież: www.empik.com/showobject.jsp?objectId=362369¤tCategory=7041000 Odpowiedz Link