ewa9616 15.05.05, 20:00 Witam:) Czy ktoś z Was może brał albo bierze Cipramil? Pomógł Wam przy stanach lękowych? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzka4 Re: Cipramil 16.05.05, 09:39 Ja bralam przez kilka miesiecy, potem przeszlam na Cital. mnie oba leki b. pomogły i na leki tez, chociaz o ile dobrze pamietam w ulotce jest napisane ze nie sa to leki przeciwlękowyt. Biorac Cital (od wrzesnia ur. zdarzylo mi sie raz tylko miec silniejszy lek, tak na codzien nie mam z tym problemu). pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Cipramil 16.05.05, 11:14 rozważam próbę kuracji, podobno z SSRI na lęki paniczny i agorafobie, właśnie cipramil, cital (czy to nie jest ta sama substancja czynna? citalopram? , jest skuteczny i bardzo mi go poleca lekarka. Pamietna jednak reakcji na jakze "skuteczny" seroxat, waham sie jeszcze. Powiedzcie mi ile kosztuja te leki? Odpowiedz Link Zgłoś
fermina84 Re: Cipramil 16.05.05, 12:39 Lucy, cital kosztuje z tego co pamiętam około 70 zł za opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Cipramil 16.05.05, 13:42 Cital mi pomagał ale jakoś uśmiechu specjalnie nie dawał:) Działał nawet nieźle przeciwlękowo ale ja i tak wolę działanie seroxatu:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Cipramil 16.05.05, 16:05 potrzebuje konkretnego leku a nie usmiechacza, jak sie wylecze z lęku panicznego to sama sie zaczne usmiechac, zreszta nawet teraz to potrafie, o prosze! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
orlando10 Re: Cipramil 16.05.05, 13:53 Ja brałam przez jakieś 1,5 roku, odstawiłam miesiąc temu. Na moje lęki nie działał wcale, za to podniósł mnie z depresji. Ja płaciłam ok 100 zł za opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Cipramil 16.05.05, 16:03 cholerka, to za drogo dla mnie jest. a moze jest jakis tanszy odpowiednik? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: Cipramil 16.05.05, 23:04 Cital też jest drogi ale kosztuje mniej niż 100 zeta na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: Cipramil 17.05.05, 11:14 witam, depresje ze stanami lekowyi zdiagnozowano u mnie trzy lata temu, bylam wtedy za granica, bralam cipramil poltora roku, odstawilam na trzy miesiace i objawy wrocily i znow wyladwalam na cipramilu, po odstawieniu bylo super prze ponad rok, ale niestety po porodzie wszystko wrocilo i musze znow zaczac brac i chodzic na terapie.MI cipramil usunal przede wszystkim fizyczne objawy: bole i dretwienia rak i nog, nudnosci potworne, wrocil mi apetyt no i ten cholerny kamies strachu z piersi usunal, dzieki temu moglam isc na terapie, ale olalam ja jak sie poprawilo i teraz mam za swoje, lek jest drogi ale dziala probowalam zoloftu, tanszy i polski ale nie pomogl w ogole pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecona02 Re: Cipramil 20.05.05, 11:45 za cital zaplacilam wczoraj 49,99 zl. od lekarza dostalam karteczke gdzie leki tej firmy w calym moim wojewodztwie sa najtansze i nie przeplacam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zakrecona02 Re:do zakrecona02 21.05.05, 22:41 w warminsko-mazurskim , ale producent leku w kazdym wojewodztwie ma takie apteki gdzie twierdzi że ich prodkukty sa najtansze, podpytaj swojego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś