Dodaj do ulubionych

lakier akrylowy classic

04.10.06, 19:13
Zakupiłam dzisiaj lakier akrylowy classic robiony dla obi. I on strasznie
gęsty jest! Wiem, ze można go rozcieńczyć ale tak od początku w rozcieńczanie
się bawić? Czy taka jego uroda czy mi jakieś zgniłe jajo wcisnęli?
Obserwuj wątek
    • narendil Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:15
      To i tak lepiej trafiłaś niż ja tongue_out Zakupiłam lakier matowy (fakt, matowy to on
      jest) produkowany dla Leroy'a i jest rzadszy niż mleko... Może i dobrze, że ten
      OBI jest gęsty?
      • oliffka5 Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:29
        no tak, z dwojga złego bardziej gęsty lepszy ale napaliłam się na lakierowanie
        nim jak szczerbaty na suchary i zanim moje szare komórki zarejestrowały, że on
        jakiś siakis jest i wysłały impuls do ośrodka p.t. "stop" to juz było po
        ptokach. I teraz ścieka sobie z chustecznika najpiękniej jak tylko potrafi smile
        No nic się zeszlifuje...
        • narendil Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:31
          Oj, to tandeta... Jak ja nie cierpię papieru ściernego... Z wzajemnością zresztą big_grin
          • athropos Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:53
            Moje kondolencje z powodu lakieru. A propos szlifowania, ostatnio zaprzyjaźniłam
            się ze szlifierką teścia. Nakłada się takie krążki papieru ściernego przylepiane
            na rzep do tarczy szlifierki i jazda. Najpierw myślałam, że mnie porwie do góry
            (wyobraźcie sobie moje gabaryty i ten pałer), potem myślałam, że nastąpi
            teksańska (auto)masakra piłą tarczową (czy jakoś tak), a potem zmniejszyłam
            obroty, hehe smile Efekt: dwa chusteczniki i jeden wieszak ogolone do żywego
            drewna, za to ręce drżą mi do tej pory, a palce były popuchnięte jakieś dwie
            godziny wink
            • oliffka5 Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 20:07
              haha sie uchichrałam! Przypomniało mi się jak robiłam dziurki wiertarką w
              kafelkach jedna na godzinę puszczając przy tym urocze wiązanki jedną na
              sekundę. Po czym wpadłam na pomysł żeby naładowac akumulator... big_grin
              A taka szlifiera to musi być coś...ech
            • narendil Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 20:07
              Mam takie ustrojstwo big_grin Po zeszlifowaniu do "żywego drewna" stolika, trzęsło mną
              cały dzień big_grin Rewelacyjna zabawka smile
      • ewr Re: lakier akrylowy classic 05.10.06, 11:34
        O, matowy ?? To napisz koniecznie nazwę.
        Bo wszysrkie matowe, jakie do tej pory zkaupiłam, okazały się po kilku
        warstwach błyszczące jak diabli...sad
        • narendil Re: lakier akrylowy classic 05.10.06, 15:39
          To jest lakier produkowany dla Leroy Merlin, do parkietów, wodny poliuretan,
          matowy. Ale uprzedzam jest bardzo rzadki. Po kilku warstwach nie błyszczał się w
          jakiś straszliwy sposób smile
          • narendil Re: lakier akrylowy classic 05.10.06, 15:51
            A, i jeszcze jedno. Każdy lakier trzeba dokłądnie wymieszać przed użyciem. Te
            matowe i satynowe stają się wtedy bardziej matowe. W sklepie pan sprzedawca
            przedstawił mi to w taki obrazowy sposób: cząsteczki matujące mają tendencję do
            opadania na dno. I coś w tym chyba jest. Mi w każdym bądź razie ta rada pomogła big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka