oliffka5 04.10.06, 19:13 Zakupiłam dzisiaj lakier akrylowy classic robiony dla obi. I on strasznie gęsty jest! Wiem, ze można go rozcieńczyć ale tak od początku w rozcieńczanie się bawić? Czy taka jego uroda czy mi jakieś zgniłe jajo wcisnęli? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narendil Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:15 To i tak lepiej trafiłaś niż ja Zakupiłam lakier matowy (fakt, matowy to on jest) produkowany dla Leroy'a i jest rzadszy niż mleko... Może i dobrze, że ten OBI jest gęsty? Odpowiedz Link
oliffka5 Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:29 no tak, z dwojga złego bardziej gęsty lepszy ale napaliłam się na lakierowanie nim jak szczerbaty na suchary i zanim moje szare komórki zarejestrowały, że on jakiś siakis jest i wysłały impuls do ośrodka p.t. "stop" to juz było po ptokach. I teraz ścieka sobie z chustecznika najpiękniej jak tylko potrafi No nic się zeszlifuje... Odpowiedz Link
narendil Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:31 Oj, to tandeta... Jak ja nie cierpię papieru ściernego... Z wzajemnością zresztą Odpowiedz Link
athropos Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 19:53 Moje kondolencje z powodu lakieru. A propos szlifowania, ostatnio zaprzyjaźniłam się ze szlifierką teścia. Nakłada się takie krążki papieru ściernego przylepiane na rzep do tarczy szlifierki i jazda. Najpierw myślałam, że mnie porwie do góry (wyobraźcie sobie moje gabaryty i ten pałer), potem myślałam, że nastąpi teksańska (auto)masakra piłą tarczową (czy jakoś tak), a potem zmniejszyłam obroty, hehe Efekt: dwa chusteczniki i jeden wieszak ogolone do żywego drewna, za to ręce drżą mi do tej pory, a palce były popuchnięte jakieś dwie godziny Odpowiedz Link
oliffka5 Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 20:07 haha sie uchichrałam! Przypomniało mi się jak robiłam dziurki wiertarką w kafelkach jedna na godzinę puszczając przy tym urocze wiązanki jedną na sekundę. Po czym wpadłam na pomysł żeby naładowac akumulator... A taka szlifiera to musi być coś...ech Odpowiedz Link
narendil Re: lakier akrylowy classic 04.10.06, 20:07 Mam takie ustrojstwo Po zeszlifowaniu do "żywego drewna" stolika, trzęsło mną cały dzień Rewelacyjna zabawka Odpowiedz Link
ewr Re: lakier akrylowy classic 05.10.06, 11:34 O, matowy ?? To napisz koniecznie nazwę. Bo wszysrkie matowe, jakie do tej pory zkaupiłam, okazały się po kilku warstwach błyszczące jak diabli... Odpowiedz Link
narendil Re: lakier akrylowy classic 05.10.06, 15:39 To jest lakier produkowany dla Leroy Merlin, do parkietów, wodny poliuretan, matowy. Ale uprzedzam jest bardzo rzadki. Po kilku warstwach nie błyszczał się w jakiś straszliwy sposób Odpowiedz Link
narendil Re: lakier akrylowy classic 05.10.06, 15:51 A, i jeszcze jedno. Każdy lakier trzeba dokłądnie wymieszać przed użyciem. Te matowe i satynowe stają się wtedy bardziej matowe. W sklepie pan sprzedawca przedstawił mi to w taki obrazowy sposób: cząsteczki matujące mają tendencję do opadania na dno. I coś w tym chyba jest. Mi w każdym bądź razie ta rada pomogła Odpowiedz Link