ogi1 23.10.06, 11:41 Dziewczyny, czy któras z Was próbowała używać aerografu do robienia cieni? Chłopak mnie do tego namawia, ale to wydatek rzędu 300 zl więc wolę zasięgnąć wcześniej opinii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igaspr Re: aerograf ? 23.10.06, 17:12 Napewno jest to fajna rzecz, posiadam takowy ale ma zbyt duza dysze do robienia drobnych cieni, do malowania sie przydaje choc jak mam to wszystko skrecac, rozkrecac i myc to wole wyciagnac pedzel Jesli chcesz kupic areograf to napewno zakup tez plyte do nauki jego obslugi bo to wcale nie jest takie proste Odpowiedz Link
magi104 Re: aerograf ? 23.10.06, 22:51 Aerograf to ponoć super sprawa - jak twierdzi mój mąż modelarz . Do robienia cieni musi być dysza 0.2 mm. I to nie aerograf jest tu najdroższy w tej imprezie, tylko sprężarka (kompresor), która wytwarza conajmniej 2.5 bara. Sam aerograf może kosztować na przykład tyle: www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=2767 Odpowiedz Link
mamand Re: aerograf ? 23.10.06, 23:19 > Aerograf to ponoć super sprawa - jak twierdzi mój mąż modelarz mój też tak twierdzi i nawet w swej łaskawości dał mi jeden ale jak sobie pomyślę o tym rozkładaniu, składaniu, a przede wszystkim o czyszczeniu to robi i się słabo aerograf jest "stworzony" do farb olejnych, akrylowe bardzo zapychają dysze i jest dużo czyszczenia i smrodu Odpowiedz Link
magi104 Re: aerograf ? 24.10.06, 10:14 mamand napisała: > mój też tak twierdzi i nawet w swej łaskawości dał mi jeden > > ale jak sobie pomyślę o tym rozkładaniu, składaniu, a przede wszystkim o > czyszczeniu to robi i się słabo Hehhe, ja też chciałam z mężowskiego aerografu skorzystać, ale jak mi zaczął opowiadać, jak to się składa, rozkłada i jak dokładnie trzeba czyścić, to.... zmęczyłam się samym słuchaniem > aerograf jest "stworzony" do farb olejnych, akrylowe bardzo zapychają dysze i > jest dużo czyszczenia i smrodu A to nie wiem Zapytam... choć może nie, bo dostanę w odpowiedzi mały wykład Odpowiedz Link