namiotle 30.11.06, 14:46 Mam pytanie czym zrobić takie wypukłe wzory na kartkach? To chyba jakaś farba specjalna? Nie mam pojęcia co to Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baszalotta Re: farba - niefarba... 30.11.06, 16:58 chyba chodzi Ci o embossing? wytłacza się wzorki specjalnym dłutkiem kulkowym. o ile się dobrze rozumiemy (nie wiem, jaką farbę możesz mieć na myśli...) Odpowiedz Link
namiotle Re: farba - niefarba... 30.11.06, 21:40 chodzi mi o taka "farbę" która po wyschnięciu zostaje wypukła, tzn wygląda tak jakby się ją wycisnęło z tubki Odpowiedz Link
namiotle Re: farba - niefarba... 01.12.06, 10:19 właśnie chyba to konturówka, znalazłam w necie jako relief witrażowy czy mogę stosować to na karton? Odpowiedz Link
latarnia_morska Re: farba - niefarba... 01.12.06, 16:21 Hej Namiotle możesz używać tej farbki na kartonie, ale uważaj, bo dość długo schnie (niebezpieczeństwo rozmazania). Nazywa się też farbka konturowa lub reliefowa do ceramiki i szkła; można kupić w sklepach z art. plastycznymi. A ja odkryłam niedawno fajną konturówkę o nazwie "Paper Effect" - szybko schnie i ma dodatkową cieniutką końcówkę, mogę spokojnie polecić Odpowiedz Link
balsaminka Re: farba - niefarba... 02.12.06, 23:51 jezeli mozna to sie wtrace wiem o co ci chodzi faktycznie to sa farbki ...nazywaja sie 3D..mozna je bylo kiedys kupic w creativehobby. Puchna w czasie malowania. teraz znalazlam je na tej stronie: www.kanwas.com/? p=productsList&iCategory=27&PHPSESSID=c4631db5f6d15f166ee3578f6b31a60c milego "puchniecia" Pozdrawiam Odpowiedz Link