Dodaj do ulubionych

lakier 3v3

27.01.07, 10:43
no własnie, używa ktoś? jaki jest koszt takiego lakieru , ma ktos porównanie
jakosci wobec aquagelu? używam aquagelu, dobrze mi sie z nim pracuje, nie
zażółca prac, szybko wtapia motywy...tylko kosztuje niemało....a do sklepu
budowlanego mam troche daleko zeby tylko jechaci spytac i odejsc z kwitkiem
jesli na 3v3 np trzeba na 200ml wywalic 50 zl.noi chodzi mi o smród jeszczesmile
ni emoge lakierowac smierdzielem bo mieszkam w kawalerce wynajmowanej z
kolezanka, lakieruje najczesciej w nocy i robie to w lazience, wiec jesli
lakier smierdzi to w nocy sie podusimy i odejdziemy z tego swiata....
Obserwuj wątek
    • loriaan Re: lakier 3v3 27.01.07, 11:12
      3v3 to jeden z tanszych lakierów.. pracowalam na nim , ma dobrą jakosć..
      spokojnei mozesz go uzyc ,ceny nie pamietam ale z pewnoscia to nie 50 zł za
      200mlsmile no i nie smierdzi oczywiscie
      • jadwiszka Re: lakier 3v3 27.01.07, 11:23
        Lorka , dziękismile
      • jadwiszka Re: lakier 3v3 27.01.07, 11:24
        aaaaaaaaa probowalas na niego klasc poli jako wykonczenie? masz doswiadczenie w
        tej sprawie? nie gryzie sie? bo aquagel z syntirolem zlazl mi płatami, np...i
        wolalabym takich przejsc nie powtarzacwink
        • narendil Re: lakier 3v3 27.01.07, 12:25
          Ja mam big_grin Na wodnym 3V3 lakierowałam poli 3V3 smile Z tym, że mój poli jest
          bursztynowy, więc biel znika z pracy big_grin Bez problemu też kładłam sottila, kraka
          Decomanii i wszelkie Aquagele smile
    • narendil Re: lakier 3v3 27.01.07, 11:28
      Za 0,75 3V3 wodnego płacę niecałe 40 zł smile Tańszy jest, bardzo go sobie chwalę,
      ale trochę rzadszy niż Aquagel. Co do zażółcania, to trochę jednak biel zmienia
      kolor, ale mi po Aquagelu też zmieniała. Ogólnie bardzo lubię ten lakier i mogę
      z czystym sumieniem Ci go polecić smile
      • riona1 Re: lakier 3v3 27.01.07, 12:16
        Tez używam tego lakieru i jestem zadowolona - świetnie się rozprowadza.
        • czarneoczy Re: lakier 3v3 27.01.07, 18:47
          też go mam, nie mam porównania z aquagelem, ale jest fajny.
          nie trzeba tyle razy malować, bardzo gruby motyw z papieru pakowego wtopił mi
          się idealnie po 10 warstwach, tylko medium szklące tak fajnie pokrywało.
          mnie nic nie zażółciło, ale nie jestm pewna czy to nie wynika też z odstępu
          między lakierowaniami, czasem nawet 3 dni nie ruszę pędzla...
    • agnieszka9912 Re: lakier 3v3 27.01.07, 19:21
      Cześć Jadwiszko - ja własnie po wielu przeczytanych postach i poszukiwaniach
      czegoś niezbyt drogiego (bo dopiero raczkuje w decusmile zdecydowałam się na Poli 3V3.
      Nie mam skali porównawczej, bo tylko wodny jakiś z marketu za grosze...
      Ale 3v3 rozprowadza się super - myślę, że jest wydajny. Właśnie lakieruję białą
      skrzyneczkę więc widzę, że troszeńkę zmienia odcień bieli. Ale myślę, że
      poprostu trochę za grubo go położyła na pierwszą warstwę - przedobrzyłam.
      A przede wszystkim nie śmierdzi !!!!!
      • narendil Re: lakier 3v3 27.01.07, 20:54
        Obawiam się, że lekkie zażółcenie będzie zawsze sad Lakierowałam białe bombki po
        połówce i wtedy można to było zauważyć. Lakier kładłam cienko (bałam się, że
        spłynie) i czasem właśnie w odstępie kilku dni (ach, ten nadmiar wolnego czasu
        big_grin). Na przedmiotach, które lakierowałam od razu w całości tych przebarwień nie
        było widać. Chyba się oko przyzwyczaja smile Ale w każdym bądź razie z 3V3 nie
        rezygnuję, odpowiada mi w nim konsystencja, cena i komfort pracy big_grin
        A przy Aquagelu na bombkach też zaobserwowałam te niewielkie przebarwienia sad
        • franczak_pol Re: lakier 3v3 28.01.07, 14:26
          Lakieruję v33- formuła niekapiącego żelu- już prawie od roku!!! Jego cena w
          Castoramie to 37zł za puszkę o poj. o,75l. Używam jedwabnego połysku( są 3
          rodzaje), jest to lakier wodny, bezzapachowy, gotowy do użycia>>przeznaczony do
          parkietu!!!! Fantastycznie wtapia motywy, szybko schnie NIE ZAżółCA!!!!!!
          Ciekawostką jest, że kładę go na kraki- i nic się nie dzieje!!!!! Nie gryzie się
          też z domaluxem-poli, którego kilka warstw zawsze daję na wykończenie pracy.
          Polecam z czystym sumieniem- tylko kup dokładnie ten-bo jest kilkanaście
          rodzajów tego lakieru( mogę podesłać fotkę puszki)
          • czarneoczy Re: lakier 3v3 28.01.07, 17:16
            O to ja też poproszę fotkę na gazetowego, bo mam 3v3 wodny do parkietów
            niekapiąca formuła żelu, ale nie próbowałam po kraku nim lakierować... się
            bałam, że jak mi krak zjedzie to mnie szlag ciężki i z pogwizdem trafi na
            miejscu... zawsze śmierdziel, a zimą to wątpliwa przyjemność...
          • jadwiszka Re: lakier 3v3 28.01.07, 19:00
            Aniu , jesli mozesz to podeslij fotke, albo prywatna wiadomosc na KAiemsmilebede
            bardzo wdzieczna, bo wlasnie jade na resztkach lakierowych i musze sie wybrac w
            tym tyg na zakupy, a wiedzac dokladnie co mam kupic nie wyrzuce kasy w błotosmile

Dziękuje za odzew!
          • soniagliwice1 Re: lakier 3v3 28.01.07, 19:11
            ja tez bardzo prosze o namiary na ten lakier jesli mozna
            • franczak_pol Re: lakier 3v3 29.01.07, 13:59
              namiary na lakier

i90.photobucket.com/albums/k255/m_frankie/wojtek.jpg
              Tylko pamiętajcie, że mamy różne kraki kilku firm i dla pewności sprawdziłabym
              najpierw niekoniecznie na gotowej pracywink))
              Powodzenia
              Ania
              • jadwiszka Re: lakier 3v3 29.01.07, 14:43
                dziękismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka