ela2225 12.09.08, 06:46 A jak się robi takie "mrożone "szkło? Papierem ryżowym? Ale chyba trudno go przykleić np.do kieliszka czy szklanki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangosia07 Re: decoupage na szkle 13.09.08, 17:01 Tu znalazłam ciekawy kurs deku na szkle, może Ci się przyda. www.cafeart.pl/20060831338/decoupage/Kursy_obrazkowe/Decoupage_na_szkle_pittorico.html Odpowiedz Link
loriaan Re: decoupage na szkle 14.09.08, 10:02 To zalezy jaki się chce efekt osiągnąć: Mozna okleić papierem ryżowym ale wtedy raczej nie da sie ich uzywać do picia.I to raczej nei jest eket szronienia. Mozna także posłuzyc sie pasta grawerską "idea vetro" firmy maimeri, ktora służy własnie do efektu szronienia na szkle. MOzna od szablonów robic nią przepiekne grawery. ------------ Rozmaitości Odpowiedz Link
ela2225 Re: decoupage na szkle 14.09.08, 19:09 A to ciekawe z tą pastą? Gdzie mogę coś o tym znależć? Może jakieś linki? Plisss....... Odpowiedz Link
loriaan Re: decoupage na szkle 16.09.08, 19:46 "Pasta do grawerowania pozostawia satynowe ślady na szkle, nadając przedmiotowi unikatowy wygląd. Używając pasty do grawerowania szkła można, w czasie kilku minut, otrzymać sugestywne i eleganckie ornamenty; uszlachetnić lustro dodając mu delikatną ramkę, stworzyć bujny kwitnący ogród na naszej tacy, zaskoczyć przyjaciela zdobiąc kieliszek jego imieniem lub inicjałami... " cytat z opisu produktu , generalnie chodzi o to ,ze na szklo przykleja sie taki szablon-kalkomanie i naklada na to paste, po ilus tam minutach zdejmuje sie paste ( mozna ją wielokrotnie uzyc) , zmywa się resztki szablonu, a na szkle pozostają oszronione ornamenty itp .. Jest to efekt podobny jaki uzyskuje sie przez grawerowanie. innym produktem jest farba frozen effekt. nia mozna malowac po całosci matując szkło.. ale nie wiem gdzie jest taka dostępna. Linków nie podaje, coby nie byc posądzonym o autoreklame ------------ Rozmaitości Odpowiedz Link