Dodaj do ulubionych

betonowisko

06.06.07, 23:36
powoli stajemy się wczesnym Ursynowem. betonu u nas dostatek.
Coraz wyżej i więcej wieczny korek w mieście spaliny
Czy coś zmienia się na lepsze ? czy jest tu miejsce dla ludzi matek z dziećmi
wózków ? Kawałek chodnika?

Czy jest gdzie wyjść spędzić wieczór?
chyba nie jest tak źle ale zalewa nas beton.
Ks Piaseczno też wizytóką nie jest.

Czy jest jakiś plan jak ma wyglądać to miasto? czy czas stąd wiać?
Obserwuj wątek
    • alienxxx Re: betonowisko 07.06.07, 00:35
      powoli trzeba zaczac segregowac swoje smieci, bo nie wszystko upchniemy w walizce
    • marcin-borkowski Re: betonowisko 07.06.07, 08:27
      tasmans napisał:
      > Czy jest gdzie wyjść spędzić wieczór?

W Piasecznie nie ma ofert na atrakcyjny wieczór.
      Może wkrótce coś się zmieni. Przeczytaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=63642361
      Raczej w tym na razie nadzieja na ciekawe miejsce rozrywki w Piasecznie.

Pozdrawiam
      Martin
    • lazy_dog Re: betonowisko 08.06.07, 10:51
      > Czy coś zmienia się na lepsze ? czy jest tu miejsce dla ludzi matek z dziećmi
      > wózków ? Kawałek chodnika?

Wg. mnie nie bardzo - jeżeli chodzi o chodniki, miejsce spotkań itp. to niestety
      władze miasta nie robią w tym kierunku absolutnie nic - siedzą chyba tylko i
      myślą jak tu napchać kieszenie pieniędzmi od developerów.

Ale miasto to też ludzie, a odnoszę wrażenie że ludzie traktują piaseczno jak
      noclegownię - wieczór w piasecznie wygląda jek wieczór w czarnobylu, puste
      ulice, puste boiska, paru pijaczków w dresach z piwkiem w ręku i to wszystko.
      Może gdyby ludzie zaczeli wychodzić to znalazło by się paru chętnych żeby
      zarobić parę złotych i otworzyć jakiś pub, klub, ogródek etc.
      A tak jest szaro buro i nudno.
      • teqilaa Re: betonowisko 08.06.07, 13:55
        lazy_dog napisał:
        wieczór w piasecznie wygląda jek wieczór w czarnobylu, puste
        > ulice, puste boiska, paru pijaczków w dresach z piwkiem w ręku i to wszystko.
        > Może gdyby ludzie zaczeli wychodzić to znalazło by się paru chętnych żeby
        > zarobić parę złotych i otworzyć jakiś pub, klub, ogródek etc.
        > A tak jest szaro buro i nudno.

to moze i o nas zrobią gre komputerową? hehehehehehe

a na poważnie, poczytaj sobie wczesniejszy wątek o życiu w Piasecznie po
        zmroku. W tamtym wątku sporo ludzi cieszyło to wymarcie wieczorami. Ja
        oczywiście jestem zwolennikiem wielu ciekawych miejsc integracji mieszkanców,
        ale jak znam życie to zawsze znajda sie tacy którym to bedzie przeszkadzać bo
        pies zaszczeka albo ktos sie głośniej roześmieje.
        • tasmans Re: betonowisko 11.06.07, 23:58
          teqilaa napisała:

> a na poważnie, poczytaj sobie wczesniejszy wątek o życiu w Piasecznie po
          > zmroku. W tamtym wątku sporo ludzi cieszyło to wymarcie wieczorami. Ja
          > oczywiście jestem zwolennikiem wielu ciekawych miejsc integracji mieszkanców,
          > ale jak znam życie to zawsze znajda sie tacy którym to bedzie przeszkadzać bo
          > pies zaszczeka albo ktos sie głośniej roześmieje.

wieczorem nie widać tego ...
          ale gdzie wyjść za dnia ? nierówne chodniki jedyny park dla żuli i srających
          psów smród spalin i beton obok betonu, teraz następne nowe rosną żaglowce.
          Przecież ludzie oprócz snu potrzebują czegoś więcej.

Niedługo będą to slumsy ludzie się stąd wynoszą np do Milanówka. Są miejsca
          gdzie się myśli o czymś więcej niż .. no właśnie o czym. a może zmienić nazwę
          na Multi Hekk zamiast Piaseczno.

Szkoły pekają w szwach, przedszkola? Jak wyglądają skwery ? a po zmroku raj
          dla żuli.

Czy nikomu to nie przeszkadza? Ci sami ludzie są wciąz wybierani i starosta i
          burmistrz i radni a czym oni sobie na to zasłużyli co takiego zrobili dla
          Piaseczna że tacy zadoweleni jesteście?

Mamy kolejne osiedla Słowicza za chwilę , tylko się spieszmy kupić bo za chwilę
          juz nie będzie wolnych apartamentowców. Dwupoziomowe żeby windy nie trzeba było
          instalować.

Pozdrowienia
          • owrank Re: betonowisko 12.06.07, 09:40
            > Niedługo będą to slumsy ludzie się stąd wynoszą np do Milanówka. Są miejsca

jakies badania robiłeś ??? czy może znasz jeden przypadek i uogólniasz ?
            ja jak się nie rozejrzę to wszędzie widzę wokół nowe fajne domy, nowocześnie
            wyglądające bloki i ogólnie okolica idzie do przodu... np. właśnie wczoraj
            czytałem w najnowszym Forbes'ie, że Piasczno jest jedną z najbardziej
            obleganych miejscowości przez inwestorów
            to że sa braki w infrastrukturze to jest problem wielowątkowy a największe jest
            to, że w Polsce jest bardzo mała korelacja między bogactwem mieszkających ludzi
            lokalnie a wpływami podatkowymi, co powoduje, że dobrze zarabiający mieszkańcy
            Piaseczna nie widzą swoich pieniedzy, bo z ich podatków utrzymywane jest
            jeszcze kmóstwo innych miesjcowośco z "biedniejszych" regionów kraju... ale
            póki co Polacy od 10-15 lat głosują za socjalizmem to go mają :(
            • tasmans Re: betonowisko 13.06.07, 22:05
              owrank napisał:

> jakies badania robiłeś ??? czy może znasz jeden przypadek i uogólniasz ?
              no tak subiektywne odczucie ludzie się wynosza z miasta ale jak widac
              przedmieścia w-wy sa coraz bardziej sypialnią

> ja jak się nie rozejrzę to wszędzie widzę wokół nowe fajne domy, nowocześnie
              > wyglądające bloki i ogólnie okolica idzie do przodu... np. właśnie wczoraj
              > czytałem w najnowszym Forbes'ie, że Piasczno jest jedną z najbardziej
              > obleganych miejscowości przez inwestorów
              może jest oblegane ludzie kupują tu mieszkania jak widać np Titanica nadal
              kupują

> to że sa braki w infrastrukturze to jest problem wielowątkowy a największe
              jest
              braki

>
              > to, że w Polsce jest bardzo mała korelacja między bogactwem mieszkających
              ludzi
              >
              > lokalnie a wpływami podatkowymi, co powoduje, że dobrze zarabiający
              mieszkańcy
              > Piaseczna nie widzą swoich pieniedzy, bo z ich podatków utrzymywane jest
              > jeszcze kmóstwo innych miesjcowośco z "biedniejszych" regionów kraju... ale
              > póki co Polacy od 10-15 lat głosują za socjalizmem to go mają :(
              ludzie mają w dupie generalnie wszystko dlatego możliwe sa osiedla Słowicza i
              inne

Traktują Piaseczno jako sypialnie. Narzekamy ale nie zmieniamy
              W wyborach wygrywają ludzie którzy sa znani "sprawdzeni" albo tak jak nam
              ulubiona gazeta lub radio powie.

Jaka jest nasza klasa polityczna chyba nie musze mówić jak widać nie liczą się
              z nami w ogóle przykłady można by mnożyć

Jeszcze raz zadam pytanie czy jesteśmy w stanie to zatrzymać ?
              rosną kolejne betonowiska bez miejsc parkingowych wyjazdów , bez komunikacji
              Bez szkół przedszkoli . To co się dzieje w Józefosławiu to istny horror.

Czy Piaseczno ma szansę być pięknym miastem ?

POZdrawiam
              • marcin-borkowski Re: betonowisko 14.06.07, 10:30
                tasmans napisał:
                > Czy Piaseczno ma szansę być pięknym miastem ?

Na razie się nie zapowiada, ale bardzo bym chciał aby takie było!

Jakiś czas temu władze powiatu piaseczyńskiego informowały nas o tym, że chcą
                odnowić park przy Chyliczkowskiej:
                www.powiat-piaseczynski.info/informacja-planuja-odnowic-park-przy-chyliczkowskiej-w-piasecznie,206.html
                Jak się okazuje po tej informacji władze powiatu spierają się z samorządem Gminy
                Piaseczno, kto ma sprzątać teren parku. Wkrótce opiszę to w swoim serwisie, ale
                część osób mogła przeczytać o tym już w prasie lokalnej: Kurier Południowy, Nad
                Wisłą, Co i Jak... Jeżeli w taki sposób (spory i przepychanki) mają odnawiać
                park, to raczej nie zapowiada się, aby coś ciekawego zrobili wspólnie w
                Piasecznie. Od wizji w dniu 11 kwietnia nic się nie dzieje, oprócz kolejnych
                sporów o których informuje nas prasa lokalna...

Pozdrawiam
                Martin
                • maciek19792 Re: betonowisko 14.06.07, 10:43
                  Forum czytają osoby z Urzędu Gminy Piaseczno (piaseczno1429) może zainteresują
                  się tematem ;)
                  • keramb2 Re: betonowisko 14.06.07, 20:24
                    maciek19792 napisał:

> Forum czytają osoby z Urzędu Gminy Piaseczno (piaseczno1429) może zainteresują
                    > się tematem ;)
                    zainteresują się na 100% :-)
                  • marcin-borkowski Re: betonowisko 14.06.07, 22:32
                    maciek19792 napisał:
                    > Forum czytają osoby z Urzędu Gminy Piaseczno (piaseczno1429) może zainteresują
                    > się tematem ;)

Czytać a ROBIĆ nie zawsze idzie u nich w parze ;)

Pozdrawiam
                    Martin
                • marcin-borkowski Re: betonowisko 17.06.07, 10:02
                  marcin-borkowski napisał:
                  > Jak się okazuje po tej informacji władze powiatu spierają się z samorządem
                  > Gminy Piaseczno, kto ma sprzątać teren parku. Wkrótce opiszę to w swoim
                  > serwisie...

Tak jak napisałem, tak opisałem:
                  www.powiat-piaseczynski.info/informacja-spieraja-sie-zamiast-odnowic-park-miejski-w-piasecznie,406.html
                  Pozdrawiam
                  Martin
              • teqilaa Re: betonowisko 15.06.07, 10:25
                tasmans napisał:

> Czy Piaseczno ma szansę być pięknym miastem ?
                >
                > POZdrawiam

oczywiście że szanse zawsze ma, tylko żeby na gadaniu na forum się nie
                skończyło. I mam na myśli nie tylko radnych ale przede wszystkim mieszkańców.
                Czy każdy z nas może powiedziec że choc raz jedna rzecz zrobił żeby w jakims
                chociaz minimalnym stopniu było nam lepiej w naszym mieście? ot prosta sprawa,
                srające psy w ogródkach dla dzieci. Po pierwsze jesli juz taki piesek narobi to
                nalezałoby po nim sprzatnąc ale przede wszystkim starac sie omijac te miejsca a
                sa ich tylko 2! w całym Piasecznie. Może byśmy sie jakos zintegrowali w walce o
                park?! w zasadzie co nas kosztuje zlozenie petycji do burmistrza? na
                wywiadówkach szkolnych mozna prosic rodziców np o podpisywanie sie pod takimi
                petycjami. Kurcze samorządnośc nie polega tylko na tym zeby raz na kilka lat
                wrzucic kartke do urny i dzieki temu miec prawo do narzekania ale moze tak
                realnie popracowac nad poprawa życia w mieście? jedna akcje juz udało nam sie
                wygrać, danonki, to może by sie zintegrować i w sprawie parku troche pomęczyc
                naszych urzędników?
                • woy Re: betonowisko 15.06.07, 10:38
                  petycja plus fotki stanu obecnego, podesłać w parę miejsc. prosta sprawa.
                  w.
                  • teqilaa Re: betonowisko 15.06.07, 10:42
                    no to na co czekamy?!! ktos ma pojęcie w które miejsce najpiej w pierwszej
                    kolejności uderzyc?
                    • szalona_marchewka Re: betonowisko 15.06.07, 10:56
                      jakby była potrzebna jakakolwiek pomoc - dajcie znac! Szczerze mówiąc już jakiś
                      czas temu myślałam aby zainteresować media tym jak wygląda sprawa "rozwoju"
                      tego miasta. Wydaje mi się, ze w okresie ogórkowego przestoju media mogą to
                      pokazać / opisać - bo co kur.. za "bogate" PIaseczno z:
                      - kłócącymi się radnymi,
                      - obesranym parkiem,
                      - dworcem ... bez komentarza (chociaż podobno ławki się pojawiły),
                      - dojazdami (jak widać i słychać) i PRZEDE WSZYSTKIM z brakiem jakichkowliek
                      skoordynowanych działań w kierunku polepszenia dojazdów do wawy.

no ale supermarketów Ci u nas dostatek ....
                      • woy Re: betonowisko 15.06.07, 11:05
                        Tylko czy jak zaczniemy kilka tematów rozdrapywać naraz to sprawa się nie
                        rozmyje? Bo za dworzec odpowiedzialna PKP, za park gmina/starostwo, za dojazdy
                        do wawy to nawet nie wiadomo kto (chyba tylko my dojeżdżający).
                        w.

• szalona_marchewka Re: betonowisko 15.06.07, 11:12
                          woy... zgadza się - jestem za skoncentrowaniem się na tym obesranym parku!!!

W odniesieniu do pozostałych rzeczy to tylko tak mnie poniosło w przypływie
                          złości i bezsilności:-( A tak na marginesie to czy wszystko w tym mieście
                          powstaje dzięki akcjom mieszkańców np. plac zabaw???
                          • teqilaa Re: betonowisko 15.06.07, 12:17
                            dokładnie!! proponuje narazie skupic się na parku. Może spotkamy sie i pogadamy
                            o szczegółach?
                          • maciek19792 Re: betonowisko 15.06.07, 14:13
                            szalona_marchewka napisała:
                            > jestem za skoncentrowaniem się na tym obesranym parku!!!

super określenie - OBESRANY PARK W PIASECZNIE :)))))
                            Tak trzeba zatytułować petycję do władz.
    • tasmans Re: betonowisko 15.06.07, 23:41
      pomogę oczywiście ale pozostanę anonimowy.
      Wydaję mi się że trzeba stworzyć ponad partyjny ruch które majasne cele.
      I dążyć do ich realizacji.

Pierwszym zadaniem wydaje się plan zagospodarownia przestrzennego.
      Gdzie budownictwo gdzie rekreacja etc.

Dotego przydałby się ktoś zawodowo się tym zajmujący. Na pierwszy rzut oka
      widać że tego brakuje.

Druga sprawa zatrzymanie developerów, Czyli społecznakontrola tego co budują
      a co budują chyba widzimy.

dobrym pomysłem jest stworzenie czegoś społecznego coś na wzór sołtysó rad
      osiedlowych.
      Takie rady mogłyby współpracować z radnymi gminy i starostwa w dalszym czasie
      z wojwódzkimi.

1 cel jest park miejski. Tylko tu na forum oraz w innych formach musiałyby się
      odbyć konsultacje co tak naprawdę ma być w tym parku.

tak to widzę znam wielu ludzi którzy już też maja tego dosyć.Moim zdaniem
      jednak wygrała opcja zadowolonych.

miejmy nadzieje że te oddolne inicjatywy nie rozbiją sie o ambicje polityczne i
      przyszłą walkę wyborczą.

Pozdrawiam
      • ana68 Re: betonowisko 16.06.07, 00:05
        chyba wygra opcja leniwych.Nikomu się nie chce.Piaseczno to tylko
        sypialnia.SZKODA
        • tasmans Re: betonowisko 16.06.07, 00:06
          ana68 napisała:

> chyba wygra opcja leniwych.Nikomu się nie chce.Piaseczno to tylko
          > sypialnia.SZKODA

coś jednak ruszyło
          • ana68 Re: betonowisko 16.06.07, 00:08
            Ruszyło?Przepraszam ale jakoś nie widzę
        • marcin-borkowski Re: betonowisko 16.06.07, 13:40
          ana68 napisała:
          > chyba wygra opcja leniwych. Nikomu się nie chce. Piaseczno to tylko
          > sypialnia. SZKODA

Duża część ludzi faktycznie tutaj tylko śpi, ale są też tacy, którym zależy na
          atrakcyjnym mieście. Chętnie przyłączę się do działań w temacie parku przy
          Chyliczkowskiej. Piszemy jakąś petycję do starostwa powiatowego i urzędu gminy?

tasmans napisał:
          > pomogę oczywiście ale pozostanę anonimowy.

Dlaczego anonimowy? Obawiasz się kogoś lub czegoś? Anonimowe petycje nie będą
          miały odzewu w urzędzie (tak myślę, ale może się mylę).

Pozdrawiam
          Martin
          • teqilaa Re: betonowisko 18.06.07, 10:14
            w dalszym ciągu jetem za spotkaniem się i omówieniem na poważnie akcji w
            realu. Dobrze by było gdyby znalazła się osoba która choc trochę sie zna na
            tym. Ja mam zapał i chęci ale jak narazie nic poza tym. To jak?
            • marcin-borkowski Re: betonowisko 18.06.07, 10:42
              teqilaa napisała:
              > Dobrze by było gdyby znalazła się osoba która choc trochę sie zna na
              > tym.

Zgadzam się z tym, że sam zapał nie wystarczy. Trzeba wiedzieć, do kogo z tym
              uderzyć i jak sprecyzować naszą petycję. Ma ktoś w tym temacie jakieś
              doświadczenie?

Pozdrawiam
              Martin
              • maciek19792 Re: betonowisko 18.06.07, 12:24
                marcin-borkowski napisał:
                > Ma ktoś w tym temacie jakieś doświadczenie?

Skontaktujcie się z Radnym Marcinem Kanią, on chyba lubi takie akcje społeczne ;)
            • richo Re: betonowisko 18.06.07, 15:48
              teqilaa napisała:

> To jak?

To ja też. Mogę wręcz przyjść na pikietę lub itp. i mam stosowny instrument ;-)
              • woy Re: betonowisko 18.06.07, 15:54
                > To ja też. Mogę wręcz przyjść na pikietę lub itp. i mam stosowny instrument

husqwarnę?

w.
                • richo Re: betonowisko 18.06.07, 15:57
                  woy napisał:

> husqwarnę?

No to jest pomysł :-)
                  Jakbym ją odpalił to nawet stosowny instrument by się nie przebił... chociaż ;)
    • marcin-borkowski Re: betonowisko 18.06.07, 10:12
      Wkrótce Piaseczyńskie Teatralia Sobótkowe, tak więc zapewne przed kilkudniową
      imprezą posprzątają w Parku Miejskim, ale co później? Śmieci powrócą na swoje
      miejsce, trawa ponownie się rozrośnie... Nie wspominając o boisku do gry w
      piłkę, który leży odłogiem.

Pozdrawiam
      Martin
      • e-milia44 Re: betonowisko 18.06.07, 16:22
        Przeczytałam większośc i trochę racji w tym jest.
        Piaseczno to faktycznie sypialnia, ale jakże urocza. Weźcie pod uwagę, że
        większośc tu to młode małżeństwa z dziećmi, którzy niekoneicznie imprezują po
        zmroku. Co nie zmienia faktu, że miejsca spotkań typu fajny pub czy kawiarnia
        są potrzebne.
        Park jest cudny, ale faktycnie nieprzyjemnie usiąść na ławce wokół której
        wygląda jakby ktoś wybebeszył kosz na śmieci.
        Na developerów nie mamy raczej wpływu, na tym zresztą polega demokracja...
        Nie budują zreszta jakoś koszmarnie, przy Puławskiej troche to za wysokie, ale
        w głebi naszczęście pozostaje niska zabudowa. Choć juz nie tak urokliwa i
        kolorowa jak osiedle Słowicza...
        U mnie akurat wspólnota mieszkaniowa świetnie działa.
        Myślę, że z funduszami to jest też troche tak, ze im więcej ludzi będzie tu
        zameldowanych, tym więcej kasy będzie w mieście. Ludzie tu mieszkają, a
        zameldowani są często jeszcze gdz ie indziej - tak więc - meldujmy się w
        Piasecznie! Nie wiem na ile to faktycznie ma wpływ, powtarzam opinię znajomego,
        która wydała mi się sensowna.

Nieporozumieniem jest fragment ulicy fabrycznej bez chodnika, którędy dzieci
        chodza codziennei do szkoły, a najgorsza dziura w chodniku przy skrzyżowaniu z
        z Powstańców Warszawy od kilku miesięcy strasząca skręceniem nogi.

Ale generalnie nie jest źle, idzie do przodu. Remontują ulice - rok temu na
        fabrycznej był taki piach lub błoto, ze od razu było widać w stolycy, że
        człowiek ze wsi przybył ;) A teraz elegancka kostka.
        Powstała naleśnikarnia, chociaż od kiedy wstawiono tam automatydo gry, raczej
        biorę na wynos...

Przydałaby się fajna knajpka lub pubik - póki co, spotkania na własnym
        podwórku, w domu lub - do lasu... ;)
        • tasmans Re: betonowisko 18.06.07, 21:49
          e-milia44 napisała:

> Przeczytałam większośc i trochę racji w tym jest.
          > Piaseczno to faktycznie sypialnia, ale jakże urocza. Weźcie pod uwagę, że
          > większośc tu to młode małżeństwa z dziećmi, którzy niekoneicznie imprezują po
          > zmroku. Co nie zmienia faktu, że miejsca spotkań typu fajny pub czy kawiarnia
          > są potrzebne.
          Gdzie są te urocze miejsca? ludzie szukają ciszy i spokoju czy akurat w
          Piasecznie znajdziemy?

> Park jest cudny, ale faktycnie nieprzyjemnie usiąść na ławce wokół której
          > wygląda jakby ktoś wybebeszył kosz na śmieci.
          Park mógłby być cudny na razie jest miejscem spotkań dla specyficznej grupy
          odbiorców

> Na developerów nie mamy raczej wpływu, na tym zresztą polega demokracja...
          > Nie budują zreszta jakoś koszmarnie, przy Puławskiej troche to za wysokie,
          ale
          > w głebi naszczęście pozostaje niska zabudowa. Choć juz nie tak urokliwa i
          > kolorowa jak osiedle Słowicza...
          Nie na tym polega demokracja chyba że myślimy o demokracji developerów.
          Słowicza urokliwa i kolorowa to chyba ironia

> U mnie akurat wspólnota mieszkaniowa świetnie działa.
          > Myślę, że z funduszami to jest też troche tak, ze im więcej ludzi będzie tu
          > zameldowanych, tym więcej kasy będzie w mieście. Ludzie tu mieszkają, a
          > zameldowani są często jeszcze gdz ie indziej - tak więc - meldujmy się w
          > Piasecznie! Nie wiem na ile to faktycznie ma wpływ, powtarzam opinię
          znajomego,
          >
          > która wydała mi się sensowna.
          fundusze w Piasecznie sa olbrzymie jest to jedna z najbogatszych gmin w Polsce

>
          > Nieporozumieniem jest fragment ulicy fabrycznej bez chodnika, którędy dzieci
          > chodza codziennei do szkoły, a najgorsza dziura w chodniku przy skrzyżowaniu
          z
          > z Powstańców Warszawy od kilku miesięcy strasząca skręceniem nogi.
          chyba nie tylko ta okolica dojście do szkół szczególnie jesienią i zimą niejest
          przyjemne
          >
          > Ale generalnie nie jest źle, idzie do przodu. Remontują ulice - rok temu na
          > fabrycznej był taki piach lub błoto, ze od razu było widać w stolycy, że
          > człowiek ze wsi przybył ;) A teraz elegancka kostka.
          > Powstała naleśnikarnia, chociaż od kiedy wstawiono tam automatydo gry, raczej
          > biorę na wynos...
          brawo coś się dzieje jednak remontują

>
          > Przydałaby się fajna knajpka lub pubik - póki co, spotkania na własnym
          > podwórku, w domu lub - do lasu... ;)
          do tego trzeba jednak aby miasto było przyjazne ludziom a nie ...
          kto otworzy knajpę kiedy wieczorem strach wyjść na ulicę

POzdrawiam
          • e-milia44 Re: betonowisko 18.06.07, 23:21
            Gdzie jest uroczo? Wszędzie. Przejdź się na spacer kilkoma uliczkami.
            Osiedle Słowicza jest super, ma naprawdę ciekawą architekturę, nie jest tak
            szare i kosarowe jak np. Lech. Nie miszkam w jego sercu, trochę tam ciasno, ale
            bardzo mi się podoba.
            Nie musi ci się podobać Piaseczno, ja je lubię. Twój cynizm kontra mój optymizm.
            Nie będe się spierać, nie o to tu chodzi. Pa

----------------
            Kto idzie ten dojdzie.
    • tasmans plan zagospodarowania - strategia rozwoju 18.06.07, 22:08
      Od tego trzeba zacząć. Czy nasz urząd ma jakiś plan?
      Co roku tyle pieniędzy pompoje w KS Piaseczno ale czy ma jakąś wizję rozwoju
      tego rejonu? sportu?

Park niszczeje i straszy a jest tam miejsce na wszytsko i sport i rekreacja i
      fajną knajpkę. To może być miejsce spotkań mieszkańców różnego typu konkursów
      zawodów pokazów. Raz na rok jest festyn i koniec. zresztą bieg też juz jest
      organizowany w innym miejscu.

Gosir powoli zaczyna straszyć dziury w podłodze sprzęt sprzed grubej kreski, no
      może nie jest jescze tak źle ktoś mnie pewnie poprawi.

Brakuje nowych szkół przedszkoli

Problem komunikacji też nie jest rozwiązany choć to problem poważniejszy i nie
      zależy tylko od Piaseczna.

kolejka wąskotorowa może być atrakcja turystyczną

Zalesie i ośrodek Wisła z tego co słysze już sprzedany więc w tym roku chyba
      po raz ostatni korzystamy z basenu i jeziorka. No cóż skoro ktoś kupił to na
      pewno nie chcę stracić.

Ale za to na developerów nie mamy wpływu na przebudowę puławskiej też remont
      kolei też nie. Powstają kolejne wysokie osiedla ktoś już przewidział że
      wprowadzają się ludzie nie zamożni więc miejsc na samochody na wyjazd nie
      potrzebują.

I na koniec problem większy , przy budowie sklepów wielkopowierzchniowych
      myśli się również o korzyściach dla gminy. Planuje sie dogodny dojazd w takim
      miejscu aby sklep nie tamował lokalnego ruchu (jak jest u nas?) przy sklepach
      tworzy się tereny pod sport rekreację. u nas daje się zwolnienia z podatków
      ułatwienia przy lokalizacji czy budowie.

W w-wie mamy dwa takie kurioza Złote Tarasy ( w mniejszym stopniu) i Arkadię
      oraz paraliż komunikacyjny.

A planowano jeszcze wielki kompleks handlowy na terenach dworca głownego. Na
      świecie się myśli o przestawianiu zaopatrzenia na tory u nas przy węzłach
      stawia się markety, no w końcu tam jest największy ruch więc i klienta
      łatwiej złowić.

Pozdrawiam
      • e-milia44 Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 18.06.07, 23:23
        Przedszkoli, to jest akurat od zaje..nia, z tym że prywatnych. Ze żłobkami
        gorzej.

----------------
        Kto idzie ten dojdzie.
        • ana68 Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 20.06.07, 01:20
          NAPRWADĘ chcecie mieszkać w takim blokowisku??
          • e-milia44 Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 20.06.07, 03:00
            W jakim blokowisku? Nie wiesz gdzie ja mieszkam.
            Super jak masz wille ;)
            ----------------
            Kto idzie ten dojdzie.
            • ana68 Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 23.06.07, 01:38
              może nie willę,ale mały domek.
              Jeszcze 10 lat temu było to fajne,choć brzydkie miasteczko.
              Teraz jest niawiadomo czym,raczej stąd spadam.
              Pozdrawiam
              • e-milia44 Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 23.06.07, 09:39
                Słuszna strategia.
                ----------------
                Kto idzie ten dojdzie.
                • keramb2 Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 25.06.07, 00:05
                  "Gdzie jest uroczo? Wszędzie. Przejdź się na spacer kilkoma uliczkami.
                  Osiedle Słowicza jest super, ma naprawdę ciekawą architekturę, nie jest tak
                  szare i kosarowe jak np. Lech. Nie miszkam w jego sercu, trochę tam ciasno, ale
                  bardzo mi się podoba"
                  Dawno sie tak nie ubawiłem! Gratuluję optymizmu. Kolezanka widzę nowa w
                  Piasecznie, więc spieszę donieść że os. Słowicza jest achitektonicznym
                  potworkiem powszechnie uznawanym za najszpetniejsze osiedle w naszym zacnym
                  mieście. Porównywanie architektury Lecha i multihekkowej Słowiczej( od jakości
                  budownictwa zupełnie juz abstrahuję) jest po prostu absurdalne. Szczęśliwie
                  powoli nam to dziwo kruszeje, więc problem po latach rozwiazany zostanie w
                  sposób naturalny ( vide tytanic ). W trakcie spacerów po "urokliwych" uliczkach
                  zalecam zachowanie ostrożności, cos czasami spada.
                  • richo Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 25.06.07, 00:49
                    keramb2 napisał:

> Dawno sie tak nie ubawiłem! Gratuluję optymizmu. Kolezanka widzę nowa w
                    > Piasecznie, więc spieszę donieść że os. Słowicza jest achitektonicznym
                    > potworkiem powszechnie uznawanym za najszpetniejsze osiedle w naszym zacnym
                    > mieście.

A to jakieś referendum było? Bo wg mnie Kusocińskiego nie odbiega, a wręcz przewyższa. Ratują je
                    tylko drzewa, ale to nie zasługa architektów/urbanistów.

> Porównywanie architektury Lecha i multihekkowej Słowiczej( od jakości
                    > budownictwa zupełnie juz abstrahuję) jest po prostu absurdalne.

Bo? Lech to ten przy obwodnicy obok zlewni ścieków? Abstrahuję od reszty również.

> Szczęśliwie
                    > powoli nam to dziwo kruszeje, więc problem po latach rozwiazany zostanie w
                    > sposób naturalny ( vide tytanic ). W trakcie spacerów po "urokliwych" uliczkach
                    > zalecam zachowanie ostrożności, cos czasami spada.

To chyba nie byłeś w Czersku.
                  • e-milia44 Re: plan zagospodarowania - strategia rozwoju 28.06.07, 23:32
                    A ja dawno nie czytałam czegoś tak głupiego keramb2. Rzeczywiście Słowicza i
                    Lecha nie ma co porównywać. Plany mieszkań na Lechu to nieporozumienie, nie
                    mówiąc o szarosci i potwornej monotonii.
                    Nie zyczę sobie cytowania moich wypowiedzi w celu złośliwych docinków. Na tym
                    poziomie dyskutowac nie będę. A jak ci nie pasuje mój optymizm to spływ do
                    stolycy.
                    ----------------
                    Kto idzie ten dojdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka