Dodaj do ulubionych

zajecia dla dzieci

20.08.05, 14:22
moze orientujecie sie gdzie w bydg sa zajecia dla dzieci, ale takich od
pierwszego roku zycia, jakies zajecia muzyczne, czy ruchowe???
Obserwuj wątek
    • jusiadyk Re: zajecia dla dzieci 21.08.05, 22:18
      Są małe nutki dla dzieci od 1,5 roku. Nie pamiętam teraz namiarów, może
      znajdziesz na internecie ale zamierzam tam niedługo zadzwonić to wtedy podam
      więcej informacji. I o ile wiem niestety nic innego nie ma. Oczywiście jest
      family park, tudzież inne bawialnie ale to nie to o co Ci chodzi. A może mamy
      wśród nas uzdolnione plastycznie, muzycznie mamy i same zorganizujemy cos
      nieformalnego?
      • erika26 Re: zajecia dla dzieci 22.08.05, 09:27
        ooo wlasnie mnie tez by cos takiego interesowalo...
        super sprawa
        jusiadyk jak bedziesz miala namiary to prosze daj znac
        pozdrawaim
        • natalya20 Re: zajecia dla dzieci 23.08.05, 16:22
          ja niestety jestem antytalentem muzycznym plastycznym itp...ale jak brakuje
          czegos takiego w bydg to moze warto otworzyc...mysle ze chetnych by nie
          brakowalo
    • jusiadyk Re: zajecia dla dzieci 11.09.05, 18:43
      Z małymi nutkami jest tak, że ni cholery nie mgłamn sie do nich dodzwonić i nic
      dowiedzieć. Jeśli ktoś chce niech spróbuje. Namiary są na stronie
      www.malenutki.pl
      Ale...dzisiaj byłam na drzwiach otwartych szkoły yamaha. Tam sa zajęcia dla
      dzieci 1,5-4 lata "szkraby i muzyka". Mają się odbywać w soboty o 10.00.
      Odpłatność 60 zł miesięcznie. Pierwsze zajęcia gratis - na spróbowanie. Na moje
      wyczucie to się nadaje raczej od minimum 2 lat ale...chyba spróbuję tam z
      Jędrkiem pochodzić miesiąc i zobaczymy czy coś z tego będzie w tym roku. Gapa
      jedna nie zapisałam numeru telefonu ale to się znajduje w budynku NOTu. Drugi
      oddział jest też w Fordonie. Mają tez podobno w ofercie cos dla jeszcze
      młodszych dzieci ale mi się wydaje, że to już jest pic na wodę.
    • jusiadyk byłam pierwszy raz na "Szkraby i muzyka" 19.09.05, 22:54
      No byłam. A teraz puszczę wędkę: interesuje to kogoś jak było i czy polecam?
      • martha_s Re: byłam pierwszy raz na "Szkraby i muzyka" 20.09.05, 05:33
        oczywiście że interesuje! Opowiadaj jak było?! Jędrek dobrze się bawił? Na te
        zajęcia można zapisać się w każdej chwili czy to jest jakiś określony program i
        nie ma możliwości, żeby dołączyć do grupy wcześniej? Bo jak tylko "pewne" sprawy
        sięwy się wyjaśnią to może bym z Miśkiem moim też poszła :)

pozdrawiam

Marta
        • loola74 Re: byłam pierwszy raz na "Szkraby i muzyka" 02.10.05, 13:28
          Hej Jusiadyk! Czy nadal chodzicie na te zajecia? Chialabym pochodzic na jakies
          zajecia z malutką, ale nie wiem czy taki 14 miesieczny maluch akurat na te
          zajecia sie nada. Ale zawsze mozna sprobowac :) Dlatego prosze Cie o jakies
          szczegoly. Dzieki!
          Lula
          • jusiadyk Re: byłam pierwszy raz na "Szkraby i muzyka" 03.10.05, 11:10
            Wiesz, zdecyduj jak chcesz ale myślę, że jak ma 14 miesięcy to może lepiej
            zacznij za rok. Ale...zawsze możesz przyjść zobaczyć bo pierwsza lekcja jest
            zupełnie gratis. W tym tygodniu jest pewna zmiana i jak byś chciała to przyjdź
            albo w poniedziałek 10 października na 17.30 albo w sobotę 15 października na
            10.00. Miejsce: budynek NOT (na przeciwko Pałacu Młodzieży), tam szukaj szkoły
            yamaha. Są strzałki i możesz spytać sympatycznego ciecia. Ja będę z synkiem
            Jędrzejkiem to przy okazji się poznamy. Jędrzej ma prawie 20 miesięcy i jest
            najmłodszy z tej grupy. Radzi sobie tak średnio. Generalnie uważam, że zajęcia
            są super tylko chyba raczej dla 2-latków niż młodszych dzieci. Ale każdy musi
            sam zdecydować. Dla mnie są pewną inspiracją a dla Jędrka możliwością poznania
            większej grupy dzieci.
            • loola74 Re: byłam pierwszy raz na "Szkraby i muzyka" 06.10.05, 22:41
              Dziekuje Ci za szczegolowe info.
              Tak sobie mysle ze ona rzeczywiscie jest chyba za mala, dopiero od miesiaca
              sama chodzi i caly czas jeszcze lekko "pijana" ;) Szkoda, bo tak chcialam zeby
              pobawila sie troche w grupie dzieci. Ona tak ciągnie do maluchow a na co dzien
              nie ma z rowiesnikami zbyt czestego kontaktu. A mi powoli wyczerpuje sie
              repertuar... :))
              • jusiadyk Re: byłam pierwszy raz na "Szkraby i muzyka" 07.10.05, 10:38
                Na to jest jeden dobry pomysł. Umówić się w kilka mam z małymi dziećmi (np z
                tego forum) o tej porze roku to już raczej u którejś mamy w domku i niech się
                dzieci ze sobą bawią a mamy wymieniają doświadczeniami. Nawołuję do większej
                aktywności na wszystkie propozycje spotkania.
    • jusiadyk Re: zajecia dla dzieci 22.09.05, 09:11
      ja myślę, że można się dopisać w trakcie tylko nie wiem czy takie małe dzieci
      jak nasze kajtki (1,5-2lata) długo tam wytrzymają. Zajęcia trwają 45 min i są
      ciekawe. Odpłatność 60 zł/miesiąc. Odbywają się w soboty o 10.00.
      • martha_s Re: zajecia dla dzieci 23.09.05, 05:36
        mnie też to właśnie zastanawia. Poza tym ta sobota i godzina 10 niebardzo mi
        pasuje, więc chyba w przyszłym miesiącu zacznę chodzić z Sergiuszem na basen. W
        wodzie to on godzinami może siedzieć :)
        a o zajęciach muzycznych pomyślimy za roczek.

pozdrawiam
        Marta
    • jusiadyk aerobik 26.09.05, 12:55
      tam gdzie chodzę (długa miałam przerwę ale znów zaczęłam) na aerobik (na
      Błoniu, ul. Strzelecka 3) trenerka powiedziała, że ma ruszyć pilates dla mam z
      dziećmi w różnym wieku - od niemowlaków po kilkulatki. Jak ruszy i będą znane
      szczegóły dam znać.
    • jusiadyk czy coś się dzieje na Zawiszy? 20.10.05, 12:23
      Mówiła mi znajoma, która nie mieszka już w Bydgoszczy, że jakieś 2-3 lata temu
      chodziła z synkiem, wówczas 3-4 letnim na Zawiszę i tam raz w tygodniu były
      zajęcia sportowe dla dzieci. Trwałao to 3 godziny (ale nie trzeba było być na
      całych), kosztowało 5 zł za te 3 godziny, był pan "wuefista" i dzieci fikały,
      skakały itp na sali i różnym sprzęcie. Jakby któraś z Was coś wiedziała to
      dajcie znać.
      • olimati Re: czy coś się dzieje na Zawiszy? 25.10.05, 17:08
        z tego co wiem
        zajecia dla calkiem maluszkow - od kilku miesieczniakow sa muzyczno ruchowe na
        naszym nowym uniwerku

jets jeszcze angielski metoda helen doron dla dzieci od 1 roku

to co znam

na zawiszy z tego co wiem jest od 3 roku
        • erika26 Re: czy coś się dzieje na Zawiszy? 25.10.05, 17:59
          dziewczyny ja ostatnio dowiedziałam sie o zajeciach dla dzieci na uniwersytecie

mozecie zerknac na stronke

www.gordonki.prv.pl

zajecia sa w poniedziałki o 16 (jedna grupa) i o 17 (druga grupa)

podobno odplatnosc jest 15 zł za jedne zajecia 1h

sa tam mniejsze dzieci nawet takie nie umiejace chodzic.. a najmlodsze mialo
          ponoc 2 tygodnie

jeszcze nie bylysmy ale zamierzamy wkrotce isc... (mala zawsze przesypia bo spi
          mi do 17:30)

ale w ten poniedziałek postaramy sie byc.

Jesli ktoras mama tez by na to szla to niech da znac a jakos sie umowimy zeby
          sie rozpoznac :)
          Mysle ze to super sprawa i moze zalozycielka forum dala by u gory linka (jesli
          nie wie jak to zrobic niech do mnie napisze)
          POzdrawiam

Erika26(gadugadu 402529) z Paulisią (17.03.2004)
          Isi fotka jest tu --------> klub.chip.pl/major/Isia.jpg
          • olimati Re: czy coś się dzieje na Zawiszy? 27.10.05, 21:04
            erika - a w ten poniedzialek ten, przed 1 listopada tez sa? bo ja bym poszla ;-)))
            • erika26 Re: czy coś się dzieje na Zawiszy? 27.10.05, 23:49
              Olimati!
              Kurcze nie wiem, ale na stronie jest numer telefonu, mozna zadzownic.. my chyba
              nie pojdziemy w ten poniedzialek bo wyjezdzamy poza bydgoszcz chyba.
              buziaki
    • jusiadyk ruszył pilates dla mam z dziećmi 31.10.05, 12:37
      Pilates dla mam z dziećmi jest w piątki o 16.30 na Błoniu (ul. Strzelecka 3). Z
      tego co wiem na razie chodzą 2 mamy i ich dzieci, które mają 20 i 22 miesiące
      ale trenerka zaprasza mamy z różnymi dziećmi. Ona sama ćwiczy z córką na oko 6-
      letnią. Sama nie byłam bo wtedy siedzę jeszcze w pracy ale chodzę tam
      wieczorami na zwykłe zajęcia i są baaardzo fajne. Dzięki temu klubowi straciłam
      to wszystko co przytyłam w ciąży (27 kg) więc gorąco polecam. Uwaga, może Was
      zmylić że na tym domu nie ma żadnych reklam ani nic tylko domofon ale się nie
      przejmujcie tylko zadzwońcie na domofon.
      • inia1972 Do Jusiadyk 31.10.05, 19:20
        A czy mogłabym prosić numer telefonu do trenerki, aby dopytać szczegóły?
        • jusiadyk Strzelecka 02.11.05, 14:23
          telefon do Ani ze Strzeleckiej: 3792261. Ja mam zamiar się wybrać w najbliższy
          piątek na 16.30, mam nadzieję, że mi się uda.
          • inia1972 Re: Strzelecka 06.11.05, 17:17
            Dziękuję, jutro zadzwonię i pewnie wkrótce się tam zjawimy :).
    • margoma Re: zajecia dla dzieci 01.11.05, 18:13
      Witam.Dopiero niedawno znalazłam to forum.Też jestem z Bydgoszczy i chetnie
      poznam inne mamy.Mam dwie córeczki.Pozwole sobie dopisac parę słów na temat
      zajęć.Faktycznie kiedyś były zajęcia na Zawiszy dla dzieciaczków, ale nie wiem
      czy dla takich małych.Woziłam tam córke gdy miała 5 lat.Po prostu poszłam do
      trenerów i zapytałam się , bo nie było nigdzie ogłaszane. A na Strzelecką tez
      sie wybieram i jakoś dotrzec nie mogę:)
      • natalya20 Re: zajecia dla dzieci 06.11.05, 13:12
        dawno mnie nie bylo, wszytko przez ta przeprowadzke...ten pilates bardzo mnie
        ciekawi...tylko moj jeszcze zamaly zeby z nim sie wybrac
    • jusiadyk byłam na Strzeleckiej 09.11.05, 09:13
      byłam na Strzeleckiej w ubiegły piatek na pilatesie dla mam z dziećmi i było
      baardzo fajnie. Jędrkowi się podobało, trochę biegał, trochę ćwiczył, trochę
      oglądał zabawki. A ja nawet konkretnie skutecznie poćwiczyłam. Warto, zachęcam.
      • margoma Re: byłam na Strzeleckiej 09.11.05, 15:15
        W jakim wieku sa dzieciaczki, bo mam roczna córke i chętnie wybrałabym sie na
        Strzelecką, tym bardziej , że mam dwie ulice dalej :), ale nie wiem czy z takim
        maluchem mozna.
        • jusiadyk Re: byłam na Strzeleckiej 09.11.05, 16:20
          Można można, był tam jeden chłopczyk co jeszcze nie chodził tylko raczkował. A
          mój synek ma 21 miesięcy.
          • margoma Re: byłam na Strzeleckiej 09.11.05, 17:05
            O to super, może uda mi sie pojawić na nastepnych.Gosia
            • inia1972 Jusiadyk 09.11.05, 20:46
              A trzeba się najpierw telefonicznie lub osobiście zapisać, czy można przyjść
              kiedy się chce? Ile kosztuje godzina tych ćwiczeń?
              • jusiadyk Strzelecka dla mam z dziećmi 10.11.05, 09:50
                Można przyjść z marszu bez żadnego zapisywania, to jest w piatki o 16.30 i
                raczej zawsze jest. Nie pamietm ile dokładnie kosztuje ale pomiędzy 8 a 10 zł.
                Ja płacę hurtem 50 zł za 8 wejść i chodzę czasem na pilates z dziećmi czasem na
                zwykły pilates, czasem na aerobik. A są jeszcze gimnastyka wzmacniająca,
                skakanka, gimnastyka z elementami tańca itp.
                • inia1972 Jusiadyk 11.11.05, 07:20
                  Dziękuję, na pewno skorzystam :))). Teraz tylko znowu czekam, aż mały wyjdzie z
                  choroby :(((. Zaczął we wrześniu przedszkole i najdłużej był w nim 5 dni
                  łącznie (standard to 3 dni), resztę przechorował.
                • mama_idalki Re: Strzelecka dla mam z dziećmi-pytanie 11.11.05, 10:27
                  Chętnie wybrałabym się z moim bąblem, bo szukałam w Bydgoszczy czegoś takiego,
                  a okazało się, że zajęcia są prowadzone tuż obok.. Mam tylko pytanie- z jakimi
                  dziećmi można przychodzić? Bo moja mała ma dopiero 1,5 miesiąca i nie wiem czy
                  nie będzie strasznier przeszkadzać.. Jak wyglądają te zajęcia? Pozdrawiam
                  • jusiadyk Re: Strzelecka dla mam z dziećmi-pytanie 13.11.05, 16:52
                    Myślę, że możesz się śmiało wybrać zabierając Małą w cymś do leżęnia np w
                    foteliku samochodowym. Ja byłam z moim małym raz jak miał kilka miesięcy, nie
                    pamiętam dokładnie ile. Sala jest duża więc jej inne dzieci nie stratują. Jak
                    nie jesteś pewna to zadzwoń do trenerki (bardzo miła kobieta, też ma dzieci).
                    Telefon pisałam parę wpisów wyżej.
                    • inia1972 Jusiadyk 13.11.05, 17:21
                      Czy program obejmuje również ćwiczenia dla dzieci? Ciagle tylko pytam, nie mogę
                      się wybrać, bo Olo znowu chory :(
                      • jusiadyk Re: Jusiadyk 14.11.05, 13:57
                        Raczej z dziećmi albo przy użyciu dzieci, sama zobaczysz.
    • jusiadyk wkurzyłam się na Jędrka 02.12.05, 10:46
      Chyba już nie będę z nim chodzić na "Szkraby i muzyka" do szkoły yamaha. Te
      zajęcia są fajne i dzieci się tam dobrze bawią, pani je ciekawie prowadzi
      ale...Jędrek zawsze to trochę olewał, robił co chciał. Może po prostu jest za
      mały. W każdym razie wczoraj zachowywał się tak paskudnie, że wyszliśmy z zajęć
      i już chyba nie wrócimy. Piszę to po to, żebyście wiedziały, że te zajęcia są
      dobre dla dzieci od 2 lat w górę a jeśli młodsze to tylko takie co potrafią się
      skupić.
    • jusiadyk Re: zajecia dla dzieci 07.02.06, 22:30
      Czy ktoś obecnie chodzi na zajęcia szkoły yamaha?
    • jusiadyk Re: zajecia dla dzieci 03.08.06, 00:51
      Ciekawa jestem czy w środku lata myslicie już o jakiś zajęciach dla dzieci od
      września? Mnie kusi znów spróbować iść z Jędrkiem na jakieś "Szkraby i muzyka".
      Same zajęcia były fajne tylko Jędrek nieznośny ale teraz już jest trochę
      większy, więcej czai z takich rzeczy.
      • loola74 Re: zajecia dla dzieci 03.08.06, 12:18
        Ja jestem chetna na te Szkraby, tylko bardziej mnie interesuja takie za ktore
        placi sie podczas przybycia na nie, a nie z gory za miesiac czy semestr, bo z
        dzieckiem to roznie bywa. Tak nam przepadlo kilka opłaconych zajęc na
        Gordonkach - a to jakis wyjazd mielismy, a to choroba, a to znowu zima
        stulecia... Ale same zajecia wspominam bardzo milo! I polecam!
    • jusiadyk Re: zajecia dla dzieci 06.08.06, 20:36
      "Szkraby i muzyka" co do płatności wyglądają tak, że za pierwsze zajęcia nie
      płacisz, za następny miesiąc płacisz ( w zeszłym roku 60zł miesięcznie) ale po
      tym miesiącu możesz odejść bez zobowiązań a za każdy następny płacisz na
      miesiąc naprzód, czyli jak zrezygnujesz to ci 60zł przepada. Jesli wiesz, że
      Cie kiedyś nie będzie to możesz uprzedzić i Ci te zajęcia odliczają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka