Dodaj do ulubionych

A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY

30.08.04, 12:41
A Ziemia toczy, toczy swój garb uroczy, a my ciągle jestesmy tu.
Sami kreujemy swoje zycie. I choć wokół nas tylu ludzi, wszyscy jestesmy
samotni. I często wydaje nam sie,że w swoich cierpieniach jestesmy wyjątkowi
zapominając, że ci obok na tak samo cierpią.

A może niech to jest stronka - powitanka ludzi dobrej woli.
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 30.08.04, 12:42
      Witam wszystkich radośnie, donośnie, z szalonym usmiechem ! :)
      • romani1 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 30.08.04, 13:00
        Witaj droga Zuzanno! Z uśmiechem, pięknie rozpoczęłaś dzień. Tak trzymać :)
        • romani1 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 30.08.04, 13:03
          Witam również wszystkich, którzy zajrzą dziś na nasze forum :-) Miłego dnia!
    • dorinek Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 30.08.04, 16:01
      Witaj Zuzanno!!!
      Witaj Romani!!!
      Witajcie wszyscy znajomi i nieznajomi!!!

Cieszę się, że mam gdzie miło spędzić
      czas czytając Wasze wpisy bo sama
      nie potrafię ani pięknie pisać ani rymować :(
      • matalijka Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 30.08.04, 18:35
        Dorinko,uśmiechnij się.Dobrze,że jesteś :)
        Zuza,dzięki wielkie za przypomnienie piosenki.Ja bez nich zyć nie mogę :)
        • dorinek Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 30.08.04, 21:58
          Witaj Matalijko!!!
      • andy_sz Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 30.08.04, 23:00
        dorinek napisała:

> Witaj Zuzanno!!!
        > Witaj Romani!!!
        > Witajcie wszyscy znajomi i nieznajomi!!!
        >
        >
        > Cieszę się, że mam gdzie miło spędzić
        > czas czytając Wasze wpisy bo sama
        > nie potrafię ani pięknie pisać ani rymować :(

Nie przesadzaj, wszyscy lubimy sobie Ciebie poczytac, zwlaszcza jak po dlugiej
        przerwie wracasz z wakacji :-)

A Ziemia niech dalej toczy swoj garb uroczy.
        I Chwala temu co bez gniewu idzie,
        poprzez sniegi deszcze, blaski oraz cienie,
        w piersi pod koszula cale jego mienie.
        Chwala najsampierw Tobie
        trawo przychyla kazdemu,
        Kraino na dol od Edenu...
    • ellenai Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 31.08.04, 01:15
      zuzanno piekny tekst napisalas,piekne powitanie,takie cos naprawde milo sie
      czytac,wlasnie dla takich postow jak ten twoj warto odwiedzac forum Slupsk!
      buziaki
      • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 31.08.04, 21:24
        O kurde, zapomniałam sie przywitać, a przecież sama to wymysliłam ! Witajcie,
        Kochani. Witajcie wszyscy. Wasze pochwały dodaja mi skrzydeł. Dorinku, nie pisz
        proszę tak o sobie, normalnie grzeszysz.....
        • dorinek Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 31.08.04, 22:55
          To jak, mam lecieć do spowiedzi...?
          • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 14:56
            No pwenie, kłamanie na swój temat tez jest grzechem :)
            • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 14:59
              Witam was dzisiaj piosenką, spiewam dla was;
              w zielonym gaju, ptaszki spiewają, ptaszki śpiewają, kra, kra kra.... :)
              Zaspiewajcie razem ze mną, jak tak od serca to Was usłysze.
              Puk, puk, jestem tam ktoś?
              • matalijka Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 16:11
                Zuza,jak miło,ze nie fałszujesz :)
                • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 16:27
                  Hi hi hi, fałszuje, jak czort ! Witaj! jak miło! Juz doskwierała mi samotnośc w
                  sieci hi hi hi
                  • matalijka Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 16:31
                    A teraz co śpiewasz? :)
                    • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 17:06
                      Do domu wrócimy, w piecu napalimy, nakarmimy psa - masz, zryj ! Przed
                      noca........

Mmmmmmmm.................mmmmmmmm..............mmmm zubr wystepuje w
                      puszczy.....
            • dorinek Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 17:43
              Ale ja piszę samą najprawdziwszą prawdę
              bo nie umiem kłamać.
              • romani1 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 18:18
                "Więc chodź pomaluj mój świat
                na żółto i na niebiesko..."
                A może powinnam to napisać w wątku Elenai?
                • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 18:32
                  Dorineczku, mój kochny, chciałbym byś mi uwierzyła, ze uzalezniłam sie od forum
                  słupskiego. A forum słupskie to równiez ty. I choć lubie sie bawić słowami,
                  żartować, śmiesznie forumować......itd...itp...to tu i teraz pisze powaznie -
                  lubię twoje wpisy. Piszesz ładnie.
                  • dorinek Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 01.09.04, 23:00
                    Dzięki Zuzanko :)
                    • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 02.09.04, 20:49
                      Witam, witam i o zdrówko pytam?
                      Hello - jest tu kto?
                      • ellenai ja zagladam od czasu do czasu 02.09.04, 21:43
                        to przewale skibe w galicji,to w slupsku i zycie forumowe sie toczy w naszych
                        zakatkach!
                        • zuzanna6 Re: ja zagladam od czasu do czasu 02.09.04, 22:15
                          Dzieki za wsparcie! Wiwat Galicja! Niech zyje Unia Słupsko - Galicyjska ! (
                          Oryginalna nazwa oczywiście zaczerpnieta od pomysłowej Ellenai ) cmok :)
    • dorinek Re: Razem z pieskiem na... 03.09.04, 08:11
      ...kolanach witam Was wszystkich
      obecnych i nieobecnych.
      całuski i uściski...

• romani1 Re: Razem z pieskiem na... 04.09.04, 09:33
        No hej! Czy ktoś już wstał? Czy to za wcześnie jak na sobotę?
        • zuzanna6 Re: Razem z pieskiem na... 04.09.04, 10:55
          Witam witam i o zdrówko wszystkich pytam........Witaj Romani, wstałam, juz
          wstała, ale do kawki tak troche chciało mi się cos smiesznego poczytac by sie
          troche wyluzować....
          • matalijka Re: Razem z pieskiem na... 04.09.04, 11:57
            Zuza,a dziś co u Ciebie na muzycznej tapecie?Ja słucham własnie cudownej
            Alicii Keys.
            • zuzanna6 Re: Razem z pieskiem na... 04.09.04, 11:59
              Witaj, moja kochana matalijko, poczytaj nastepne wątki, dziś to mi sie nie chce
              spiwać, dzis to mi się chce wyć.....ale cieszę się, że jesteś, z wami mi
              raźniej....
              • matalijka Re: Razem z pieskiem na... 04.09.04, 12:19
                Zuza,a co się stało??Mam nadzieję,że to nie depresja jesienna już :)
                Czekoladkę zjem za Ciebie,może słodziej się zrobi,dobrze? Pozdrawiam.
                • zuzanna6 Re: Razem z pieskiem na... 04.09.04, 21:09
                  dzięki matalijko, miły wpis i gęba moja uśmiechnęła sie..... :)
                  • zuzanna6 Re: Razem z pieskiem na... 05.09.04, 13:04
                    Witam wszystkich w miłe niedzielne, cieplutkie południe. :)
                    • zuzanna6 Re: Razem z pieskiem na... 06.09.04, 21:08
                      Witam wszystkich w miły, ciepły poniedziałkowy wieczór. No i ten nieznosny
                      poniedziałek mamy z głowy, ale dla mnie był wyjatkowo znosny i juz tak mamy
                      znowu blisko do weekendu, jak to starzy górale na wolne soboty i niedziele
                      mówią.
                      • zuzanna6 WTOREK 07.09.04, 21:47
                        Witam witam i o zdrówko wszystkich pytam. Bardzo prosze, cudowny wtorek mija.
                        Nic cudownego dziś nie zrobiłam, raczej rutyna, ale cudownie pospałam po
                        południu i mam cudowny wieczór, bo czuje się wypoczeta. :)
                        • matalijka Re: WTOREK 07.09.04, 21:58
                          Hej Zuza :)A ja nie pospałam,więc wypoczęta nie jestem,więc spróbuje się już
                          połozyć,więc możliwe że jutro bedę wyspana,więc mozliwe że będę miała taki
                          humorek jak Ty,więc... :) pozdrawiam.
                          • dorinek Re: ŚRODA 08.09.04, 12:38
                            A dziś jest już środa i ja witam Was
                            z uśmiechem na twarzy bo mamy piękną pogodę
                            i życzę wszystkim i sobie aby trwała ona
                            jak najdłużej. :-)
                            • zuzanna6 Re: ŚRODA 08.09.04, 18:06
                              Witam, witam, tak słonczenie jak Dorinek, może troche zmeczona, ale szczęsliwa,
                              że mogę trochę tu zasiąść.
                              Forum Słupsk wita wszystkich ludzi dobrej woli - hej hej, skrobnijcie wszyscy
                              jakies pozdrowionka, chociaz na tym wątku, nie czytajcie tylko z ukrycia ! :)
                              • dorinek Re: CZWARTEK 09.09.04, 09:42
                                Witam Was w ten chłodny ale słoneczny
                                czwartkowy ranek hau hau hau
                                • zuzanna6 Re: CZWARTEK 10.09.04, 18:16
                                  Witajcie, kochani, gdzie jesteście !? Zaczynamy cudowny weekend ! Udanego
                                  wypoczynku! A może wszyscy na grzybach? Dziś cudowny dzień ! Piątek i ciepełko !
                                  • matalijka Re: Piątek :)) 10.09.04, 19:35
                                    ja właśnie wróciłam z grzybków i melduję się na forum :)
                                    • zuzanna6 Re: Piątek :)) 10.09.04, 20:24
                                      O proszę, zgadłam choc w jednym przypadku. Nózki bolą, co? Ale przyjemne
                                      zmęcznie, nie? I jak, jest duzo grzybów?
                                      • matalijka Re: Piątek :)) 10.09.04, 20:31
                                        tam gdzie byłam (nie pytaj dokładnie gdzie :) to właściwie same podgrzybki,ale
                                        bardzo starannie ukryte.i nie za dużo.No ale znalazłam oprócz nich dwa sliczne
                                        prawdziwki :)
                                        • zuzanna6 Re: Piątek :)) 10.09.04, 20:35
                                          No to fajosko. Ci co znają lasy i mają swoje miejsca głównie teraz maja duzo
                                          kozaków, ale podgrzybki tez i to tez dobre grzybki. ja uwielbiam
                                          grzyby,ostatnio pojadam, trzymajcie kciuki....bo nie zawsze wiem co jadam, ale
                                          moi to grzybiarze z krwi i kosci...
                                          • zuzanna6 Re: Piątek :)) 12.09.04, 19:08
                                            Witam witam wszystkich przy niedzieli!
                                            • andy_sz Re: Piątek :)) 13.09.04, 19:48
                                              Niedziela byla wyjatkowo pogodna, tak bardzo ze mialem na tyle dobry humor, ze
                                              nawet nie przejalem sie poniedzialkiem. Zreszta poniedzialek to dla mnie teraz
                                              srodek tygodnia :-)
                                              • zuzanna6 Re: Piątek :)) 13.09.04, 21:46
                                                Wyrazy głębokiego współczucia za btak weekendów....trzymaj sie dzilenie
                                                • zuzanna6 Re: Piątek :)) 15.09.04, 15:13
                                                  No i mamy cudną środę, a niech tam, jeszcze troszkę i znów laba.
                                                  • matalijka Re: Piątek :)) 15.09.04, 16:58
                                                    Jejku,niech ten piątek już nadchodzi,bo w pracy mam straszny kocioł,mam
                                                    nadzieję,że przez te dwa dni uda się załatwić listę,którą dziś
                                                    sporzadziłam,sporo tego jest,byle do piątku... :)
                                                  • zuzanna6 Re: Piątek :)) 15.09.04, 18:58
                                                    Hm....a ja zapomnialam, ze w tą sobotę tez ide do pracy.... :(, trudno, co
                                                    jakąś tam mozna, jakoś to zniosę....
                                                  • matalijka Re: Piątek :)) 15.09.04, 21:35
                                                    Zuza,a może jakiegoś manekina sobie na zastępstwo załatw? ;)
                                                  • zuzanna6 Re: Piątek :)) 16.09.04, 18:02
                                                    Twoje pomysły przerastaja moja wielką fantazję !!! To jest pomysł!
                                                    A Ziemia toczy toczy swój garb uroczy, a my toczymy zycia koło za kołem, a góry
                                                    szczęscia rosną z mozołem.....no ale co by nie pisał, cieszmy sie z tego
                                                    czwartku. Póki co zyjemy...
                                                  • zuzanna6 Re: Piątek :)) 17.09.04, 18:40
                                                    Juz mi niosą suknię z welonem,............. jeszcze ryżem sypną na szczęście,
                                                    koń do taku zamiata ogonem, Mendelsonem stukają kopyta....jesczce ryżem sypną
                                                    na szczęscie, tłum fałszywie piesni odspiewa,
    • cejli Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 17.09.04, 18:57
      Widzę,że moja Zuza jest bardzo rozmarzona.Zaraz do CIEBIE wpadnę i zatańczymy
      jakiegos walczyka.Trzeba potrenować przed weselem.Cejli.
      • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 17.09.04, 21:25
        No to zaśpiewajmy sobie cejli, jak stare dobre małżeństwo - a ziemia toczy
        toczy swój garb uroczy....
    • cejli Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 17.09.04, 21:46
      Ja bym wolał potańczyć,pośpiewam sobie po okowicie Okowity.Popląsamy?Chodź do
      tanga maleńka!CMOK!Cejli.
      • matalijka Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 17.09.04, 22:19
        bo do tanga trzeba dwojga..... :)
        Zuza,a co z ,hm...założę nowy wątek :)
        • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 20.09.04, 17:48
          Nie kapuje matalijko, a wzgledem czego nowy wątek?
          • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 20.09.04, 17:52
            Hello, czy jest tu kto?

A na jaki temat tak mądrze milczycie?

Witam Was,
            mimo,że lato sie kończy - witam cieplutko,
            mimo chmur na niebie - witam słonecznym usmiechem
            mimo poniedziałku - z weekendowym zapałem i humorkiem doskonałym

• matalijka Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 20.09.04, 18:00
            względem tego,że chciałam zapytać się ,co z muzyczką na wesele i dlatego
            założyłam wątek o piosenkach :)
            • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 20.09.04, 18:09
              Hej, przeciez sa systematyczne wpisy na ten watek, cały czas coś lecie, sa
              propozycje, ja tam cięgle spiewam, jest ok. matalijko
              • zuzanna6 Re: A ZIEMIA TOCZY, TOCZY, SWÓJ GARB UROCZY 21.09.04, 21:54
                Spijcie Kochani słodko i niech wam ziemia pod nogami nie drzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka