zuzanna6 25.09.04, 18:59 Idzie lasem pani Jesień, jarzębinę w koszu niesie. Daj korali nam troszeczkę, nawleczemy na niteczkę. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna6 Re: Witaj, Pani Jesień............. 25.09.04, 19:01 Zbigniew Herbert napisał "Pożegnanie" Chwila nadeszła trzeba się pożegnać po odlocie ptaków nagły odlot zieleni koniec lata - temat banalny to znaczy na gitarę solo Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Witaj, Pani Jesień............. 25.09.04, 19:05 A ja kiedyś napisałam - Ja nienawidzę jesieni...... A właśnie za to, że zabrała mi lato. Wpełzła w me zmysły kolorami, a ja tęsknię za wakacjami. Puszy się srebrem i złotem mieni, A ja chcę jeszcze trochę zieleni. Rozgościła się chłodną rosą, A ja chcę nadal biegać boso! Budzi odlotem ptaków... A ja nie chcę znowu do pracy. Zaprasza w gąszcza borowikami, Ja wolę objadać się lodami. Rozciąga nitki babiego lata... A mnie jest szkoda lata.... Gdy nastaną białe poranki I szyby zasnują mrozu malowanki, To pewnie westchnę z utęsknieniem... Że nie ma już kolorowej jesieni.... Jej zapach będzie w spiżarkach ukryty, Dobrze, że można było zasuszyć borowiki. Dobrze, że można liść wcisnąć w książkę, Sfotografować piękną gałązkę... By w długie, zimowe wieczory Wspominać jesień i jej czary. Odpowiedz Link Zgłoś
cejli Re: Witaj, Pani Jesień............. 25.09.04, 19:08 Smutna jesień nastała z lasu ptaki wygnała. Słońce więcej nie zagrzeje, wiatr mocniej powieje. CMOK.Cejli. Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Witaj, Pani Jesień............. 25.09.04, 19:09 A ja sobie to zanucę, znacie ? :) Za naszym oknem pada deszcz Na piecu skrzypce stroi świerszcz Dziewczyny płaczą, bo skończyło się już lato I tylko słychać gdzieś Koncert jesienny na dwa świerszcze i wiatr w kominie W ogrodzie zasnął pod gruszą chochoł I śni o pięknej dziewczynie A Strach na wróble przydrożne wierzby liczy Tańcząc na miedzy w objęciach polnej myszy Koncert koncert koncert jesienny na dwa świerszcze i wiatr w kominie Koncert, co z babim latem odpłynie Pnie drzew pokryły się dawno mchem Wiatr rozwiał jeszcze jeden dzień A na ścierniskach pozapalały się ogniska W oddali snuje się Koncert jesienny na dwa świerszcze i wiatr w kominie W ogrodzie zasnął pod gruszą chochoł I śni o pięknej dziewczynie A Strach na wróble przydrożne wierzby liczy Tańcząc na miedzy w opięciach polnej myszy Koncert, koncert, koncert jesienny na dwa świerszcze i wiatr w kominie Koncert, co z babim latem odpłynie Wywietrzał dawno zapach żniw Szczelnie zamknięto wszystkie drzwi Ludzie czekają może już jutro będzie biało Pod piecem cicho brzmi Koncert jesienny na dwa świerszcze i wiatr w kominie Uciekł na drogę pokochał wierzbę i nagle gdzieś się rozpłynął A strach na wróble leży samotny w polu Mysz go rzuciła uciekła do stodoły Koncert, koncert, koncert jesienny na dwa świerszcze i wiatr w kominie Dziś ze świerszczami zasnął już na zimę Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Witaj, Pani Jesień............. 25.09.04, 19:24 No pewnie, że znam, przecież to cudowne - śpiewam razem z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Witaj, Pani Jesień............. 26.09.04, 08:56 jesienny-pan.w.interia.pl/piosenki-jesien/w_zoltych_plomieniach_lisci.htm Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Witaj, Pani Jesień............. 26.09.04, 09:05 Jestem pod wrazeniem tych wszystkich piosenek i poezji, co za trafne gusta macie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Witaj, Pani Jesień............. 26.09.04, 10:40 Ho ho Okowitko, piekny obrazek jesieni Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Witaj, Pani Jesień............. 01.10.04, 02:34 A u mnie jeszcze na razie nie widac tej jesieni, co prawda trawa rosnie wolniej i poranki sa strrrrrasznie zimne, ale dni pelne sa jeszcze slonca i czasami mam wrazenie ze wciaz trwa lato. Tak sobie czytam wpisy Zuzanny ze tam biedna marznie w swoim mieszkaniu i wspolczuje, ja na razie nie musze sie tym martwic, ogrzewania na razie nie uzywam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Witaj, Pani Jesień............. 05.10.04, 20:49 Ech, najstarsi Indianie nie pamietają takiego ciepłego października w Polsce Ależ cudna jesien tegoz roku, co? Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Witaj, Pani Jesień............. 05.10.04, 21:59 zuzanna6 napisała: > Ależ cudna jesien tegoz roku, co? no rzeczywiście, tylko ta sielanka się skończy ponoć w czwartek i nadejdą zimne dni :( szkoda, ale taka rzeczy kolej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Witaj, Pani Jesień............. 06.10.04, 03:31 a u mnie cieplo i letnio! piekny byl dzis dzien! Odpowiedz Link Zgłoś