m.maska 07.08.11, 13:59 Dlaczego ludzie wola wierzyc w klamstwa i pozory? Czy prawda stracila na wartosci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 14:17 Planujemy wyjazd na wymarzony urlop...idziemy do biura podrozy, ogladamy fotki z hoteli, z plazy, dowiadujemy sie jaki luksus nas oczekuje...a potem konfrontacja z rzeczywistoscia...okazuje niekiedy brutalna... Dajemy sie lapac na pozory? na klamstwa? Ja, jesli planuje wyjazd i zalezy mi na tym, zeby nie wpasc w zasadzki klamstw, wchodze na strone internetowa danego hotelu i czytam wypowiedzi tych, ktorzy juz tam byli - sprawdzam oceny turystow... przynajmniej wiem, czego moge sie spodziewac. Mysle, ze wlasciwa ocena prawdy i klamstwa moze nam w zyciu zaoszczedzic wielu wstrzasow. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 14:23 to tak jak kiedys z noca poslubna.... Odpowiedz Link
m.maska Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 14:44 Alez tak jest ze wszystkim... Pamietam taki reportaz w tutejszej tv - to bylo przed wielu laty, kiedy na polkach w supermarketach ukazaly sie artykuly z dopiskiem PREMIUM... dziennikarze alarmowali, ze za tym slowem nic sie nie kryje, a mimo to pojawialo sie takich artykulow coraz wiecej... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 14:57 Bo ludzie często zamiast gorzkiej prawdy wolą usłyszeć słodkie kłamstwo - wolą być okłamywani, lubią być okłamywani i chcą być okłamywani mało przykładów ? choćby z okazji kolejnych wyborów sam kiedyś uwierzyłem w drugą Japonię ale w Irlandię już nie Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 15:11 to w co teraz uwierzysz? W ....Swietego Jarka? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 15:24 Wierzę w to co widzę - np w to, jak policja trzęsie portkami przed elektrykiem nomen omen kablem z Popowa www.wykop.pl/link/142567/otoczenie-walesy-nietykalne-zobacz-co-tv-bala-sie-wyemitowac/ Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 16:10 no, to teraz sie chyba nie dziwisz, ze Blida popelnila "samobojstwo" strzelajac do siebie z pistoletu, na ktorym nie znaleziono zadnych odciskow palcow, co? A to bylo za wspanialych rzadow Jarka.... Wiec wychodzi na to, ze obojetnie jaki rzad i jaka partia prza wladzy to Policja w Polsce jest do dupy.:cool. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 15:25 Dlatego tak bardzo lubi się wazeliniarzy i kłamców. Wielu potrafi tylko siebie przedstawiać w najpiękniejszym świetle, a w razie czego jawić się jako uosobienie niewinności. Jeżeli ktoś mówi prawdę i ma na to dowody, to jest taki beeee, bo zwykle łączy się to ze straconymi złudzeniami. Odpowiedz Link
m.maska Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 16:50 czarek_777 napisał: > Bo ludzie często zamiast gorzkiej prawdy wolą usłyszeć słodkie kłamstwo - wolą > być okłamywani, lubią być okłamywani i chcą być okłamywani mało przykładów > ? choćby z okazji kolejnych wyborów sam kiedyś uwierzyłem w drugą Japonię a > le w Irlandię już nie > Wiesz Czarek, bo polityka to jest chyba najbardziej jaskrawy przyklad tego powiedzenia... Polityk, ktory bedzie mowil ludziom prawde, jest wlasciwie z gory skatany na niepowodzenie... ludzie bardzo lubia byc oklamywani, jak juz to sam napisales... lubia wierzyc w obietnice drugiej Japonii, Irlandii... przeciez nie tak dawno czytalam nawet, ze w Polsce jest tak bezpiecznie, ze niektorzy wysylaja mamusie po osiemdziesiatce na nocne spacery po parku - piekne klamstwo... bo ja kiedy sie sciemnia i wiem, ze bede musiala przejsc krotki odcinek ulicy od tramwaju, biore raczej taksowke... czy ta prawda jest ladna? nie, bo swiadczy o tym, ze nie czuje sie bezpiecznie. Odpowiedz Link
m.maska Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 15:41 Najwazniejszy jest dobry PR... tutaj na forum mozna sie wykreowac nawet na Matke Terese... bo klamstwo prawie zawsze jest piekne... Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 17:46 niezalezna.pl/14296-gp-ma-nagranie-rozmowy-z-lepperem To może być bardzo interesujące. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 17:50 Następny spisek???? Tego już trochę przydużo. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 18:16 Prawdziwa Szamanka ,nie wysłuchała ale już wie, że to spisek Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 18:23 Czarek...ale jak - chcial potwierdzic prawdomownosc Kaczynskiego? Czyli , ze CBA mialo racje i ze Lepper wzial lopowke? Tutakj brak logiki....:cool. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 18:32 Dlatego mówię ,trzeba poczekać co Lepper powiedział, chyba głosu nie sfałszują ale nawet jak będzie tam coś tam coś tam to będzie podobnie jak ze sprawą Olewnika. Przecież wiesz że mafia węglowa istniała, znikały całe składy pociągów z węglem, fałszowano faktury co do jakości węgla na ogromną skalę i co już udowodniono i co ? i nic, cisza jak po śmierci organisty. Ważniejszy brak odcisków na pistolecie i czy była szamotanina . Typowe odwracanie uwagi od meritum. A lemingi wciąż to kupują Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 18:38 Czarek....a masz dowody, ze istniala? Bo ja akurat ten temat....troszeczke znam. Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 18:40 Zaraz dam linka. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 18:50 co z tym linkiem? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 18:51 andromeda.salon24.pl/315654,tak-sie-rodzila-mafia-weglowa hotnews.pl/artpolska-1097.html www.obnie.info/afera_weglowa_3.htm#skipAdnews Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:05 chodzi o Zajaca. Znam. Kawal idioty. Dostal wyrok i wyleciel z partii i polityki. Odpowiedz Link
m.maska Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:06 Czarek... a moze to jest wlasnie tak jak w tytule tego watku? Tobie sie to podoba, taka wersja - wiec byc moze to jest wlasnie klamstwo jakiego oczykujesz - dlaczego nagle wprowadziles na ten watek sprawe Leppera? czy nie ma oddzielnego watku, ktory zostal jemu poswiecony? bedziemy tak nosic ten obled po wszystkich watkach?.... moze wsadz to jeszcze na swoje motyle Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:09 Czarek....to powiedz mi dlaczego Barbara Kmicik nie siedzi? Wiesz, za rzadow PISu wíelu ludzi oskarzano, wyprowadzano w kajdankach i....i co? Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:19 To co piszesz świadczy tylko o tym, potwierdza to co wielokrotnie mówiłem że Polska nie jest państwem prawa. Jakim więc jest w/g Ciebie ? Masko !! na motylach pisz o Lepperze dobre. Odpowiedz Link
m.maska Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:34 Ten watek nie jest watkiem o polityce - tylko, ze Ty wszedzie wprowadzasz polityke, dlatego zaproponowalam, zebys to pisal tez na motylach... dalczego nie? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:37 Polska panstwem prawa nie jest. Z tym sie zgaduzam. Ale takim samym bezprawnym panstwem za PISuaru byla....:cool. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:40 a prawda jest taka, ze teraz ide na papu a potem TV..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:52 bardzo ładna prawda Odpowiedz Link
al-szamanka Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 19:58 ...a wino było takie czerwone tego roku ...i prawdziwe Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 20:12 A skąd wiesz ? obserwowałaś cały cykl produkcyjny ? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 20:51 hihi, ale chcę wierzyć, że prawdziwe , bo lubię dobre wino Odpowiedz Link
czarek_777 Re: PRAWDA RZADKO JEST PIĘKNA, KŁAMSTWO PRAWIE ZA 07.08.11, 21:09 A więc jesteś lemingiem Odpowiedz Link