IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 15:11
Czy spotkaliscie sie z tym terminem okreslajacym mlodziez z blokow ktorzy sa
agrsywni, wulgarni, wyciagaja haracze itp. Moze ktos z was kiedys spotkal na
swojej drodze BLOKERSA.
Obserwuj wątek
    • romani1 Re: BLOKERSI 10.12.04, 17:10
      Oczywiście, że z tą nazwą się już spotkałam. Na szczęscie może z blokersem nie
      (?)
      • zuzanna6 Re: BLOKERSI 10.12.04, 17:13
        tak, pojęcie jest mi znane

ale na szczęscie spotykam miedzy blokami sympatyczna młodzież
        • matalijka Re: BLOKERSI 10.12.04, 17:18
          A ja bardzo często ich widzę i starsznie drażni mnie to zachowanie.Często
          zastanawiam się czym to jest spowodowane-brakiem uwagi ze strony rodziców?
          brakiem jakichkolwiek wzorców?telewizją?brakiem ośrodków-domów młodziezowych
          gdzie można bardzo fajnie spędzac czas?
          • romani1 Re: BLOKERSI 10.12.04, 17:24
            Wydaje mi się, że oni poprostu nie mają co ze sobą zrobić. Nie wierzę, że
            stanie pod blokiem jest tak ekscytujące i daje im tyle przyjemności, że nic
            innego w tym czasie nie da się robić.
            • zuzanna6 Re: BLOKERSI 10.12.04, 17:33
              tak tu sie z wami zgadzam, młodzież przypilnowana nie ma czasu na stanie pod
              blokiem, biegaja na języki, na basen, czy do szkoły muzycznej, dłużej siedzą
              przy lekcjach, rozwijają swoje zainteresowania, ci co stoja pod blokami to
              stoja z nudów, mają duzo czasu, czyli za mało sie ucza, czyli z róznych powodów
              nie biegaja na dodatkowe zajęcia....no i tam własnie spotykaja sobiepodobnych,
              a w grupie, to jak w kupie - kupy nikt nie ruszy

nie mają innej alternatywy, nie ma klubow i innych osrodkow, ktore by ich
              przygarneły
              • andy_sz Re: BLOKERSI 12.12.04, 10:20
                Ale co ciekawe, na ogol sa dobrze ubrani i stac ich na fajki albo browar, czyli
                przyczyny materialne mozna odrzucic, no chyba ze za blokersow uznamy rowniez
                mlodziez z podstawowki, ktora juz odrosla od piaskownicy i trzepaka i przed
                klatka flirtuje z plcia przeciwna.
                Nie wiem czy mozna juz tu mowic o kolejnej subkulturze (tak samo jak
                kontrowersyjne jest nazywanie dresiarzy subkultura), w kazdym razie bardziej
                niz zaniedbanie okreslilbym to jako powszechny tumiwisizm, czyli brak ochoty na
                robienie czegokolwiek. Mysle, ze na upartego nawet w Slupsku mozna cos dla
                siebie znalezc, jak juz ktos nie ma ambicji na kurs jezykowy czy jakies
                zajecia, to jednak z kumplami mozna wyskoczyc pograc w pilke czy chociaz na
                jakiegos bilarda. A pod blokami jest blisko, kumple tez sa, wiec po co gdzies
                dalej chodzic, jak mozna na miejscu rozpracowac browarka i pogadac.
                Mnie osobiscie dopoki nie zaczepiaja i nie wulgaryzuja zbyt glosno to az tak
                nie razi, chociaz lepiej jakby mieli jakies inne miejsca, zeby sie zbierac.
                • Gość: emma Re: BLOKERSI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:01
                  A gdzie w Slupsku mieliscie z nimi do czynienia?
                  • zuzanna6 Re: BLOKERSI 14.12.04, 12:43
                    przy blokach :)
    • Gość: Chmielu Re: BLOKERSI IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 24.01.05, 09:32
      Witam blokersi to niejest wcale jakas zła mlodzierz tylko oni stoja na tych
      kladkach z powodu braku jakiego kolwiek zajecia im sie poprostu nudzi i dlatego
      czasami dochodzi do wulgaryzmow Pozdro od uStkI
      • zuzanna6 Re: BLOKERSI 24.01.05, 10:24
        pozdrawiamy Ustke :)
      • Gość: stefankowadlo Re: BLOKERSI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:52
        A ja pozdrawiam Twoją panią polonistkę ;-)
    • impostor Re: BLOKERSI 24.01.05, 14:41
      jest tego bydla i to nie malo. mieszkam w malej pipidowie, ale na moim osiedlu,
      niestety w calosci odlanym z betonu, az roi sie od tego gnojstwa w eleganckich
      strojach do joggingu. swoja droga, ciekawe co beda nosic jak sie trend w
      sporcie zmieni? stroje kapielowe czy kombinezony narciarskie?
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka