Dodaj do ulubionych

slupsk jest straszny

IP: 217.144.243.* 11.08.05, 13:43
nie wiem dlaczego slupsk jest taki okropny jak sie wjezdza to juz ma sie
dola,ludzie sa ponurzy i wszedzie pachnie dymem i potem, nie ma nawet zadnej
normalnej knajpy na okolo wszedzie pelno meneli i dresow najwiecej ich w
okolicy dworca.Z zawodu jesem kierowca i jezdze duzo po polsce i nie
widzialem bardziej dolujacego miasta od slupska tak brudnego i zaniedbanego
z wszechobecnym zapachem uryny, nic tylko pozostaje mi wspolczoc ze tam
mieszkacie:(((
Obserwuj wątek
    • hansgrubber Re: slupsk jest straszny 11.08.05, 13:50
      Jest w Polsce jakiś inny Słupsk? :)
    • dorinek Re: slupsk jest straszny 11.08.05, 14:12
      a to ciekawostka hahaha

widać mało jednak jeździsz po Polsce
      zapraszam na Śląsk, tu dopiero nawąchasz sie uryny
      potu i dymów i pooglądasz meneli

współczuć należy mieszkańcom Śląska
      a Słupszczanom zazdrościć

poza tym zaczynają denerwować mnie już
      te wątki o tym jaki to Słupsk jest
      a jaki nie jest, jacy są Słupszczanie
      a jacy nie są...
      spadam stąd, poszukam sobie niestrasznego forum
    • dorinek Re: slupsk jest straszny 11.08.05, 14:14
      a w Łebie to niby nie ma meneli?
      i nigdzie nie ma kominów?
      i nikt nie cuchnie potem?

no to chyba mieszkasz w najczystszym grajdole na świecie.
      • Gość: alfik Re: slupsk jest straszny IP: 81.15.226.* 11.08.05, 16:02
        To niech pojedzie do warszawki,okolice dworca wschodniego,lub środmieście.
      • Gość: alfik Re: slupsk jest straszny IP: 81.15.226.* 11.08.05, 16:03
        Kazdy widzi to ,co chcialby ujrzeć.
    • andy_sz Re: slupsk jest straszny 11.08.05, 19:24
      Hej, ludzie, nawet nie odpowiadajcie na takie prowokacyjne i pozbawione
      wszelkiego sensu wpisy. Koles chce Was tylko wkurzyc, watpie czy kiedykolwiek
      byl w Slupsku, a jak byl to jest zazdrosny i wypisuje takie glupoty, bo pewno
      ma problemy zeby skonczyc podstawowke i marzy mu sie zeby byc kierowca traktora
      i jezdzic po Polsce (czyli w jego mniemaniu po swojej gminie).
      Dorinek, niepotrzebnie sie goraczkujesz, nie zostawiaj tego forum.
      Przeciez dla nas Slupsk zawsze bedzie cudownym miejscem.

Forumowym sabotazystom i podjudzaczom mowimy stanowcze NIE !!!
      • hansgrubber Re: slupsk jest straszny 11.08.05, 20:31
        Ale mnie nie wkurzył. Rozbawił. I ta ortografia. :)
    • Gość: Słupszczanka Re: slupsk jest straszny IP: *.pl / *.smsnet.pl 29.08.05, 00:16
      Nie unoście się tak, uważam, że opinie na temat brudnego i smutnego Słupska są
      jak najbardziej na miejscu. Sama mieszkałam w tym mieście kilkanaście lat temu
      co prawda byłam wówczas dzieckiem i nie wiele pamiętam ale od tamtego czasu
      byłam ponad 100 razy w Słupsku u rodziny, ostatni raz nawet jakiś miesiąc temu.
      Nie obrażajcie sie i nie popadajcie w histerię po tym co tu przeczytacie, ja
      rozumiem, że jesteście nastolatkami, którzy poza własnym miastem świata nie
      widzą i dlatego tak bronicie Słupska, ale niestety muszę się zgodzić z autorem
      topiku, że Słupsk jest brudny, szary i w centrum śmierdzi przeraźliwie ale
      raczej z kominów niż uryną. Ludzie są "inni" zwłaszcza ci z centrum, menelstwa
      od cholery, Wojska Polskiego - centrum miasta a na ławeczkach same pijaczki w
      biały dzień. Jeśli chcesz coś zjeść to tylko pizze (no jest jeszcze Karczma
      Słupska, polecam), wieczorem nie ma gdzie iść, a jeśli nawet zaryzykujesz
      wyjście do knajpy, trzeba sie liczyć z tym, że zostanie sie zmierzonym przez
      każdego Słupszczanina w lokalu a wieczór będzie udany jak się nie oberwie od
      kogoś. Na ulicach widać pełno szpanującuch małolatów jeżdzących samochodami
      rodziców w pozycji "zimny łokieć" -kiedyś to było modne wszędzie niestety tylko
      w Słupsku sie ostało. Cóż mogę jeszcze dodać nie lubię tam przyjeżdzać bo
      poprostu sie nudzę. A Wy zamiast tak krytycznie podchodzić do negatywnych opini
      o swoim mieście, zaproponujcie coś jakieś rozrywki, przedstawcie pozytywne
      strony Słupska. Coś w stylu co z tego że w centrum śmierdzi mamy za to piękny
      ratusz, historyczną baszte czarownic........
      • Gość: mądrala Re: slupsk jest straszny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 29.08.05, 08:37
        Z tego zo tu klepiesz to Słupsk ma 5 tys mieszkańców, każdy się zna i jak
        wejdziesz do jednej z dwóch działających knajp to zaraz zostaniesz rozpoznany
        przez miejscowych jako obcy i pobity. Wiekszej bzdury niesłyszłem heheheh Jeśli
        chodzi o meneli , smród to zaprazam do o wiele większych miast Polski( Poznań
        dodatkowo jest cały zapaskudzony odchodami bóg wie kogo i czego). Jak
        przyjechałabys do Mielna latem to byś zobaczyła że "zimne łokcie" to głownie
        Poznań, Warszawa Łódź więc nie wiem skąd ten pogląd że to już tylko w Słupsku jest
        "modne". Słupska prawie nie znam, jestem tam przejazdem w drodze do siostry do
        Gdańska,a ale już gołym okiem widać że to co napisalaś jest grubo przesadzone
      • andy_sz Re: slupsk jest straszny 29.08.05, 14:18
        Gość portalu: Słupszczanka napisał(a

<ja rozumiem, że jesteście nastolatkami
        hihihihihihihi, dzieki piekne, od wielu lat juz nikt mnie tak nie nazwal...
        <którzy poza własnym miastem świata nie widzą
        buahahaha, tak sie sklada ze ja ten wielki swiat ogladam na codzien...
        <Jeśli chcesz coś zjeść to tylko pizze (no jest jeszcze Karczma Słupska, polecam
        dzieki za to, ze polecasz, ale Karczma Slupska nie istnieje od kilku lat, a
        jesli masz na mysli Karczme pod Kluka to faktycznie, godne to polecenia
        miejsce, ale juz sam fakt jak mieszasz nazwy swiadczy o tym, ile wiesz o Slupsku
        <A Wy zamiast tak krytycznie podchodzić do negatywnych opini
        > o swoim mieście, zaproponujcie coś jakieś rozrywki, przedstawcie pozytywne
        > strony Słupska. Coś w stylu co z tego że w centrum śmierdzi mamy za to piękny
        > ratusz, historyczną baszte czarownic........

Nie wymagam od Ciebie, abys sie intelektualnie wysilala, ale mozesz kliknac
        kilka razy myszka i siegnac w dol tego forum aby sie przekonac, ze takie
        wypowiedzi o tym co sie pozytywnego w Slupsku dzieje byly. Po prostu niektorzy
        juz maja dosyc ciaglego kontrowania, zaprzeczania, przekonywania, udowadniania,
        ze Slupsk to nie jest chlew. Masz wlasna opinie o tym, ze jest brzydko i
        smierdzi to super, ale nikt nie lubi jak sie to pisze w taki wyzywajacy i
        obrazliwy sposob, jak autor tego watka.
        Ja w Slupsku jestem co jakis czas, ale troche sie interesuje co sie tam dzieje.
        Znam problemy miasta i widze zmiany na lepsze i na gorsze. Ale wypowiedz pt.
        Slupsk jest straszny jest bardzo wyraznie krzywdzaca.
        Dziekuje
        • Gość: Słupszczanka Re: slupsk jest straszny IP: *.pl / *.smsnet.pl 29.08.05, 17:18
          No tak spodziewałam się, ze zostane skrytykowana, trudno.

> dzieki za to, ze polecasz, ale Karczma Slupska nie istnieje od kilku lat, a
          > jesli masz na mysli Karczme pod Kluka to faktycznie, godne to polecenia
          > miejsce, ale juz sam fakt jak mieszasz nazwy swiadczy o tym, ile wiesz o
          Slupsku
          To prawda miałam na myśli Karczmę pod Kluką. A o Słupsku wiem sporo, mój mąż
          wychował sie w Słupsku na początku też zadzierał nosa i wnerwiał sie gdy źle
          wypowiadałam się o jego mieście dzieciństwa, a teraz nawet nie chce tam
          jeździć, nudzi się tak samo jak ja, na ulicy nie spotyka nikogo znajomego
          dlaczego? bo wszyscy uciekli ze słupska do Warszawy, Gdańska i Poznania.

> Nie wymagam od Ciebie, abys sie intelektualnie wysilala, ale mozesz kliknac
          > kilka razy myszka i siegnac w dol tego forum aby sie przekonac, ze takie
          > wypowiedzi o tym co sie pozytywnego w Slupsku dzieje byly. Po prostu
          niektorzy
          > juz maja dosyc ciaglego kontrowania, zaprzeczania, przekonywania,
          udowadniania,
          No cóż skoro to tak was dużo kosztuje stanąć w obronie czegoś na czym wam
          zależy, wysilić się i pomyśleć chwilę co takiego Śłupsk ma a inne miasta nie
          mają to nie dziwie sie że to miasto umiera.
          Mogę wam powiedzieć co jest według mnie super w Słupsku i czego nie znajdziesz
          w innym mieście -Ogromny parking w centrum miasta (chodzi o ten przy ratuszu)
          Ogromny atut, którego wy chyba nie dostrzegacie.

I jeszcze jedno, pisząc mojego pierwszego posta nie miałam na myśi nikogo
          obrazić ani coś w tym stylu. Taka jest moja opinia. I po odpowiedziach
          stwierdzam że jesteście mało krytyczni.

A co do tego, że wszyscy się znają............kto ma sie znać to sie zna

Pozdrawiam Serdecznie
          • zuzanna6 Słupsk to cudowne miasteczko 30.08.05, 20:56
            nie chcę się obrażać i nie chcę nikogo krytykować

nie zgadzam się z opiną Słupszczanki, ale widze,że nie mozna jej przekonać
            żadnymi argumentami

o jedno cie proszę dobra kobieto, nie współczuj mi, że mieszkam w Słupsku, bo
            ja nie wyobrażam sobie mieszkać gdzie indziej

nie jestem nastolatką, jesli już to lokalną patriotką

wrosłam w to miasto i cieszę się, że z dnia na dzień pieknije

no cóż, bałagan i menelstwo znajdziesz a kazdym mieście

jesli chodzi o to co nas cieszy, co nam sie podoba - to przerobilismy już tą
            tematyke wielokrotnie, jak znajde czas to je tu wrzuce wyżej, ale bądź tak miła
            i poczytaj, zanim zaczniesz wszystkich krytykowac

a tak wogóle to dużo jeżdżę po Polsce i strasznie kocham moją ojczyznę za jej
            róznorodność, za przepiekne zakątki, nie trzeba wyjeżdżac za granice latem, tak
            mozna u nas wszędzie cudownie wypocząć i nie miałabym odwagi tak spłycić tematu
            o żadnym mieście...

nie ma brzydkich miast i durnych ludzi, którzy kochają te swoje grajdołki...ja
            tak uważam
            • Gość: Słupszczanka Re: Słupsk to cudowne miasteczko IP: *.pl / *.smsnet.pl 30.08.05, 21:53
              Wyobraź sobie ze przeczytałam forum dość dokładne i co?

"Pozegnanie lata"-zero odpowiedzi bardzo zachęcające
              "Bocianie gniazdo"-rzeczywiście jest sie czym pochwalić
              "Gdzie smacznie zjeść w Słupsku??" -bez komentarza
              "Czy w Słupsku jest gdzie posiedzieć po północy?"-czy to nie swiadczy, że
              śmierdzi nudą
              " zakonczenie lata??"-wejdz i se poszukaj, ja to znam (chyba sami nie wiecie)
              " Ludność Słupska przed wojną. "-bardzo ciekawy wątek szkoda, ze nie
              kontynuowany
              "mam pytanko do mieszkańców Słupska"-równie ciekawy tylko historia
              " WADY I ZALETY KOSZALINA I SŁUPSKA"- nikt mnie nie zachęcił
              " I co z biustem syrenki? "-sie dzieje :)
              "Jestem dumny z tego ze mieszkam w Słupsku" -całkiem dobry temat a nic z niego
              nie wynikło Dlaczego koleś jest dumny? Jest dumny bo tak Bzdura!
              "slupszczanie nie lubia swojego miasta"-wypowiedz autorki bardzo fajna, reszta
              nic nie wniosła nowego do tematu
              "Ulubione miejsce" autorka postu miała fajny pomysł z ukazaniem fajnych miejsc
              ale niestety głupie gadki wiec nie wiele skozystałam

Dalej mi się nie chce wymieniać. Wniosek jest taki, że nawet jak ktoś próbował
              zacząć temat to niestety przeradzał się w bezproduktywne gadanie o niczym typu
              Słupsk jest super Ja pytam dlaczego? bo na tym forum odpowiedzi nie znalazłam,
              a zdaje mi sie, że powinno to forum o Słupsku, jego mieszkańcach i wydażeniach
              a nie czy ktoś wypił kawe i innych dziecinnych pogawętkach.

• andy_sz Re: Słupsk to cudowne miasteczko 30.08.05, 23:41
                Wiesz co, jak ktos juz z zalozenia jest nastawiony anty, to nic tu nie pomoze.
                Wyszlo od tego, ze Slupsk jest straszny, teraz przechodzisz do krytyki forum,
                jeszcze troche a zaczniesz krytykowac dzieje swiata, ze tak pokierowaly losem,
                ze Slupsk to nie Stolp i ze Polska nie jest w Zjednoczonych Emiratach.
                Ludzie przychodza tutaj czesciej lub rzadziej, zeby pogadac na tematy rozne,
                przeciez nikt nie zmusi nikogo o rozmawianiu tylko o Slupsku, tym bardziej ze
                odwiedza to miejsce wielu ludzi spoza Slupska. To forum istnieje od jakichs 4
                lat, wielu pisalo ze jest super, wielu pisalo ze jest okropne, kazdy ma prawo
                do wlasnej oceny, tak jak kazdy ma prawo ta ocene skrytykowac. Tematy pozytywne
                i negatywne przerabialismy wiele razy, teraz to juz nie jest forum o aktualnych
                wydarzeniach miejskich, ale wlasnie bardziej na luzne gadki, o ile jest komu
                rozmawiac. Jesli tak zle wspominasz Slupsk i wszystko co z nim zwiazane to Twoj
                problem, ja wspominam go bardzo dobrze i nie mam ochoty za kazdym razem
                uzasadniac dlaczego. Przychodzi tu troche ludzi z sentymentu do starych smieci,
                jesli bardzo chcesz pogadac o akutalnych problemach albo zaletach miasta, to
                jest mnostwo innych forow o miescie, gdzie przychodza ludzie aktualnie tam
                zyjacy. Po prostu Twoja wypowiedz byla skrajnie negatywna, pomimo tego ze jak
                sama powiedzialas w Slupsku jestes rzadko, a Twoja wiedza o miescie pozostawia
                wiele do zyczenia. Juz takie nastawienie generalnie zniecheca do dyskusji z
                Toba...
                Ponizej kilka watkow, ktore pewnie i tak uznasz za malo ciekawe i nic nie
                wnoszace:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=18491346
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=17413715&v=2&s=0
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=13026156
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=17413228&v=2&s=0
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=2113892
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=21610925
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=237&w=22128500
                Dalej mi sie nie chce wymieniac.
                I wiesz co, nie mam naprawde ochoty wiecej o tym rozmawiac. Nie chce mi sie juz
                przekonywac, ze to podupadajace i kulejace miasto moze dla kogos znaczyc
                naprawde wiele. Ludzie jak Ty Slupszczanka uciekaja do wielkich osrodkow i
                potem bluzgaja Slupsk, ze brzydki, smierdzacy, nic nie znaczacy, umierajacy.
                Jestem juz zmeczony ciaglym zaprzeczaniem i niezgadzaniem sie. Przyjezdzasz z
                mezem, nudzisz sie, narzekasz. A czy nie jest latwizna wlasnie wyjechac i
                jeszcze marudzic? Ja tez wyjechalem, bo tak wyszlo, ale przynajmniej mam
                odrobine tych dobrych wspomnien, zeby nie opluwac wlasnego miasta. Skoro Tobie
                brakuje takich wspomnien i jedyne co zauwazasz to szarosc, smutek, menelstwo i
                zapach dymu, to jedynie Twoj problem.
                Dziekuje, wiecej nie mam nic do powiedzenia w tej kwestii. Za tydzien jestem w
                Slupsku i bardzo sie z tego ciesze...
                • andre3b Re: Słupsk to cudowne miasteczko 31.08.05, 08:36
                  Może ta "Słupszczanka" chętnie wyjai nam tajemnicę gdzie teraz mieszka to
                  chętnie powiem coś o jej nowej małej ojczyźnie? Jestem często w wielu miejscach
                  kraju i chetnie się wypowiem.
                  Ps. Nie jestem ze Słupska więc postaram się być obiektywny...
      • dorinek Re: slupsk jest straszny 31.08.05, 20:53
        > rozumiem, że jesteście nastolatkami,

skad ten wniosek?

> co prawda byłam wówczas dzieckiem i nie wiele pamiętam

rzeczywiscie nie wiele pamietasz

> nie lubię tam przyjeżdzać bo
        > poprostu sie nudzę

dam ci dobra rade: nie przyjezdzaj wiecej do Słupska

> No tak spodziewałam się, ze zostane skrytykowana

skoro sie spodzewalas krytyki to chyba wiedzalas co robisz?

Na marginesie to mam nadzieje ze nie znalysmy sie nigdy
        • matalijka Re: slupsk jest straszny 03.09.05, 09:09
          andy-uwielbiam Cię-wiesz? :)
          dorinko-hihii,rewelacyjny wpis :)

A jadzisiaj wybiorę się chyba na spacerek po Słupsku.Mostinka?Park?Lasek? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka