zuzanna6 Re: PO i PiS 29.09.05, 20:52 Trzymam kciuki za obie partie niech się dogadają no niestety, dzis im to nie wyszło, kto bardziej sie czepia waszym zdaniem? ja mysle ze PO Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: PO i PiS 29.09.05, 21:01 chcialbym zeby sie dogadali,wowczas inni przestaliby im kolo d... robic Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: PO i PiS 29.09.05, 21:03 hi hi hi no tak jestem tylko ich wyborca a tak sie za nich martwię, kurcze czy moze oni zaczną sie martwic o nas Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: PO i PiS 29.09.05, 21:05 dziś o 22.20 na polsacie jeden z moich ulubionych programów...pewnie bedzie dotyczył wyborów...zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: PO i PiS 29.09.05, 21:05 powinni,tym bardziej ze ma kto im patrzec na rece,beda chcieli kazde podkniecie pokazac calemu swiatu,dlatego ze przegrali wybory Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: PO i PiS 29.09.05, 21:16 no tak, ale opozycja musi byc i niech sobie będzie najwazniejsze by nie dawali okazji do krytyki Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: PO i PiS 29.09.05, 21:21 tak to prawda,opozycja jest bardzo potrzebna,niech patrza na rece,tym bardziej ze tyle afer,za poprzedniego rzadu bylo,ze teraz bedzie polowanie na czarownice,za wszelki sposob beda chcieli miec haka,na obecnie rzadzacych,zeby pokazac wszystkim jakiego zlego dokonali wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: PO i PiS 29.09.05, 22:22 dlatego na nich oddalem glos,moze cos zrobia i bedzie lepiej, bezpieczniej,a moze nawet sprawiedliwiej,zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: PO i PiS 30.09.05, 10:32 Jak i kiedy nie ważne. Wiadomo jedno. Muszą się dogadać - nie mają innego wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: PO i PiS 01.10.05, 01:28 Nawet jesli sie teraz dogadaja to dlugo nie potrwa. Beda szybkie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 Re: PO i PiS 27.10.05, 09:48 Dodadali się już dawno a teraz to PO PiS dla ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I co? Re: PO i PiS IP: *.mironet.pl / *.mironet.pl 18.10.05, 20:06 -------------------------------------------------------------------------------- W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem". W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne". Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub". Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: PO i PiS 20.10.05, 19:08 o matko, skąd to wziąłeś? hmmmm okropne poglądy, chyba tak już nie mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
dorinek Re: PO i PiS 27.10.05, 15:18 chyba się nie dogadają ciekawe dlaczego? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mk Dogadają się w polowie listopada, czyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:36 pod koniec konstytucyjnego terminu na utworzenie rządu. Bo strach im w oczy zajrzy! Odpowiedz Link Zgłoś