ols.iza.47 12.10.05, 21:09 Już niebawem Wszystkich Swiętych! Czy lubicie to swięto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanna6 Re: Wszystkich Swiętych 13.10.05, 16:28 Lubię to święto, bo to zawsze spotkanie z bliskimi, niektóryxch widuje tylko w to święto jak nie pada to tak jest sympatycznie na cmentarzu, jakos tak tajemniczo...a potem wspólny obiad i spotkania rodzinne właśnie i wspomnienia... lubię, bo w tym dniu wszyscy zatrzymuja się na chwilę, są refleksyjni... a nie lubię, bo mimo pewnego klimatu i uniesienia jestem przygnębiona, brakuje mi tych którzy odeszli, smuca mnie nowe mogiły i deręczy pytanie, dlaczego odeszli, gdzie odeszli, kto następny, czemu i ja muszę odejść... Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Wszystkich Swiętych 14.10.05, 00:10 Ja też lubię.Bardzo "klimatyczne" swieto. Odpowiedz Link Zgłoś
0kowita Re: Wszystkich Swiętych 14.10.05, 06:30 Ja nie lubię... nawet bardzo nie lubię. Strasznie mnie przygnębia to raz a dwa to nie podoba mi się, że większośc ludzi przypomina sobie o swoich zmarłych tylko wtedy, raz do roku.... bo akurat jest takie święto i wypada iśc na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
ols.iza.47 Re: Wszystkich Swiętych 14.10.05, 07:32 No wlasnie czekalam na kogos ,kto potwierdzi moje odczucia .Ja też tego swięta nie lubię A nawet b. nie lubię tak jak Ty Okowito . Jest to bardzo smutne swięto a wręcz przygnębiające. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wszystkich Swiętych 16.10.05, 21:01 ja tam jestem systematycznie, dlatego czuje tak jakbym znowu szła jak zwykle do, sowich, znowu z nimi pogadac i zalic sie, czemu odeszli, nie mam takich oporów bo tez tam keidys z nimi bede i chiałabym zeby ktos tak chodził do mnie jak ja do nich i dobrze ze jest to swięto, bardzo dobrze, bo chociaz raz w roku przyjdą wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
johana25 Re: Wszystkich Swiętych 17.10.05, 20:06 To święto jest smutne, ale jest niezwykle piękne. To wtedy widać najbardziej pamięć o bliskich. A najpiękniej widać ją na waszym cmentarzu na górce. Niestety w rodzinnej delegacji w tym roku, mnie tam zabraknie :(((. Mam nadzieję, że zapalą tam lampkę ode mnie. [*] dla mojej babci, która odpoczywa pod starym wielkim dębem. Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 Re: Wszystkich Swiętych 28.10.05, 10:09 Pamiętajcie TO święto będzie kiedyś naszym świętem.A w koncercie życzeń zaspiewa M.Umer Odpowiedz Link Zgłoś
frida2 Re: Wszystkich Swiętych 12.11.05, 02:07 zuzanna6 napisała: > Lubię Magdę Umer Więc mamy tak samo. Ostatnio posłuchałam Jej troszkę, fantastyczne teksty, muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wszystkich Swiętych 30.10.05, 19:39 kazdy jej koncert ona własnie jest taka jesienna, stonowana, czasami trzeba tak sie wyciszyc Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 Re: Wszystkich Swiętych 30.10.05, 19:57 poezja i wino.Jesienna dziewczyna z Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wszystkich Swiętych 01.11.05, 21:24 yhy, ale tylko na jesienne wieczory bywam tez szalona Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wszystkich Swiętych 01.11.05, 21:29 a ten wątek sam nasuwa refleksje byłeś dziś na cmentarzu? tak cieplutko, słonecznie, romantycznie... i tyle tych mogił, tylu juz odeszło a tez tak jak my uśmiechali się i płakali...niestety, przemijanie, my tez przeminiemy jesień w przyrodzie pokazuje jak to wszystko się dzieje...żółknie, maleje, szarzeje...ale w przyrodzie znowu wróci wiosna, a ilu z nas tej wiosny juz nie doczeka... fatalne jest to, że każdy dzien zbliża nas do smierci ale trzeba ufac filozofom - póki jesteśmy my to nie ma śmierci, jak przyjdzie śmierć to nas już nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 Re: Wszystkich Swiętych 01.11.05, 21:50 NASTROJOWO SIĘ ZROBIŁO.JEST TO DOBRY CZAS BY SIĘ ZATRZYMAĆ ROZEJRZEĆ SIĘ PODUMAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wszystkich Swiętych 03.11.05, 17:36 yhy, czasami trzeba się zatrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
szajba666 cholera dzisiaj się zatrzymałem w przeciwieństwie 11.11.05, 22:31 do jadącego sam.i o mały włos następne św. byłyby moimi św. Odpowiedz Link Zgłoś