Dodaj do ulubionych

nasi pracodawcy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 23:41
mam taki pomysł: poplotkujmy sobie o naszych pracodawcach.
ponarzekajmy na nich lub pochwalmy tych, którzy na to zasługują.

Na dobry początek ja ponarzekam na salon orange przy Wojska Polskiego: teror,
wyzysk, ciągły strach przed wywaleniem na bruk. Pracownicy zmieniają się jak
w kalejdoskopie. Mało kto jest w stanie wytrzymać to, co się tam dzieje.
Ciągłe naloty i kontrole robione przez pracodawcę wykańczają każdego.
a jak wasi pracodawcy?
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: nasi pracodawcy 25.02.06, 10:35
      temat na czasie
      i jakże prawdziwy
      ale jak tu narzekać, skojarzy fakty i wywali na zbity pysk
      ludzie siedza cicho, bo tak cięzko o pracę i powstaje takie błędne koło
      • Gość: pracownik Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 16:38
        masz rację. Czasy faktycznie ciężkie. ale zawsze można ponarzekać na BYŁEGO
        pracodawcę. I przestrzec innych.
        • zuzanna6 Re: nasi pracodawcy 25.02.06, 22:11
          wątek ciekawy, zaloguj się gościu, bo zbyt wielu lub ten sam gośc ciągle mnoe
          obraża i nie wiem który to

hi hi hi no tak mayslałam, ze na byłego narzekasz, jeszcze nie mam tego
          komfortu, ale może to dobrze
          • mcmurphy11 Re: nasi pracodawcy 27.02.06, 02:48
            Generalnie to nie mam co narzekac, ale w zbyt duzej firmie jestem, zeby jakis
            pajac psul klimat. Wiadomo, zawsze trafi sie ktos, kto nie powinien byc na
            stanowisku, ale z odrobina wyrozumialosci da sie przezyc :-)
            • snag Re: nasi pracodawcy 27.02.06, 08:18
              Ja też generalnie nie narzekam, pracuje w dużej firmie. Zarobki mogłyby być
              lepsze , bo pracodawca wykorzystuje to że jesteśmy w Słupsku i świdomie je
              zaniża. no ale dają kasę na dokształcanie i szkolenia.
              • matalijka Re: nasi pracodawcy 27.02.06, 09:51
                Ja to bym mogła książkę napisać,ale że pisarka ze mnie kiepska, to napisze
                tylko: "no coments" ;)
                • Gość: ochroniarz Re: nasi pracodawcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:53
                  początkowo miałem obsmarować Zenit, ale leżących się nie kopie, więc napiszę
                  ogólnie o firmach ochroniarskich. Szefowie od Jantara do Bakałarza to ...szkoda
                  słów!
                  • Gość: Sandra Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:41
                    pracuje w placówce kultury. Jest ok. Pracodawca bardzo wyrozumiały. pensje na
                    czas, warunki socjalne ok. Atmosfera niezła, no, może z jednym wyjątkiem.
                    • Gość: kiler Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:31
                      Sandro, tego wyjątka zawsze można "kilić go, kilić..." :-)
                      • Gość: dusiciel Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:26
                        tak jest. kilić, zdusić, stłamsić, podłożyć świnię, zakapować przełożonemu...
                        jest wiele sposobów na pozbycie się niewygodnych gości.
                  • Gość: Też ochroniarz Re: nasi pracodawcy IP: *.rene.com.pl 22.03.06, 09:10
                    Czytając wynurzenia ochroniarza można stwierdzic, że pracował on już we
                    wszystkich wymienianych przez siebie firmach co według mnie świadczy, że
                    takiego "dobrego" pracownika nigdzie na dłużej nie chciano. A skoro go wywalano
                    to musiał bryznąc jadem na forum. Nie bronię firm ochroniarskich ale jak widzę
                    "egzemplarze" jakie tam pracują to nic tylko płakac.
    • Gość: bankowiec Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:28
      a wiecie jak przerąbane mamy my, bankowcy? im bardziej zagraniczny bank tym
      gorzej. a my w citi mamy najgorzej. gorzej niż w biedronkach. naprawdę.
      • sandra1301 Re: nasi pracodawcy 21.03.06, 21:11
        a tam. narzekacie i narzekacie. Cieszcie się że wogóle macie pracę. A
        pracodawców można olewać. Byle do pensji
        • Gość: były ochroniarz Re:Też ochroniarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:16
          Też ochroniarz-u zapewne tobie licencję dało "państwo" i nie orientujesz się ile
          ona kosztuje? Tak "przeleciałem" te "firmy" i z żadnej mnie nie wyrzucili, za
          ich dobre serce to ja im dziękowałem (teraz mam się dobrze, a licencją podcieram
          sobie 4 litery).
    • Gość: klient Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 22:38
      to ja też ponarzekam na Orange na Wojska Polskiego, ale jako klient (wiem, że
      nie to jest tematem postu). Ale to co pisze pracownik to chyba racja. w salonie
      tym ciągle są jakieś nowe twarze. osoby te nie mają żadnego doświadczenia, a
      jak nie wiedzą co doradzić, to ... odsyłają do innych punktów sieci. Tylko że w
      tych innych punktach zajmują siętylko sprzedażą i nie są w stanie pomóc w
      problemach typu reklamacje, czy zlecenia.
      • snag Re: nasi pracodawcy 30.03.06, 08:02
        To co piszecie o Orange i o zmieniających się ciągle osobach jest dostrzegalne w
        Realu. Kiedyś mieli swoich pracowników na kasach i się te twarze rozpoznawało.
        Pracownicy byli dobrzy bo mieli doświadczenie. Teraz jakiś mądrala z Warszawy
        wymyślił oszczędności i na kasach siedzą pracownicy leasingowani przez inną
        firmę w której pewnie są zatrudnieni na zlecenie. Płacą im grosze (podobno
        4,50/godz.), a osoby ciągle się wymieniają i są często mocno zakręcone.
        Paradoksalnie dzięki nowym marketom może się sytuacja poprawić bo po prostu nie
        znajdą ludzi za takie wynagrodzenie.
      • Gość: marker Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 20:54
        haha. Też doświadczyłem na W.Polskiego w Orange "profesjonalnej" obsługi.
        Poszedłem do nich z prośbą o konfigurację telefonu żebym mógł odbierać MMSy.
        Koleś męczył się chyba z pół godziny i nie dał rady. Powiedział, że się nie da,
        bo telefon musi być uszkodzony. (później okazało się, że na ich stronie
        internetowej nie ma automatycznej konfiguracji dla mojego telefonu). Poszedłem
        do Podkowy, gdzie ręcznie wprowadzono mi ustawienia i wysyłam mmsy bez problemu.
        • Gość: do markera Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:27
          A mnie się tam podoba w tym salonie na Wojska Polskiego. Ładnie jest urządzone.
          I panie są ładne. A w Podkowie nie ma Pań.
          • Gość: marker Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:03
            masz rację. w Podkowie nie ma kobiet. lipa.
            ale mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Na razie nieoficjalną. Już wkrótce w
            Podkowie pojawią się kobiety. PRAWDZIWE.
            • matalijka Re: nasi pracodawcy 01.04.06, 10:29
              Łe...to już nie będzie Panów? :)
              • Gość: marker Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 00:46
                bedą, bedą... sczególnie tn przystojniak z brodą...
                • matalijka Re: nasi pracodawcy 02.04.06, 10:24
                  Uff... :)
                  • Gość: lasek Re: nasi pracodawcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:47
                    mają dziewczynę w orange w podkowie. fajna. naprawdę.
                    • Gość: sandra do laska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:05
                      a skąd wiesz że fajna? oceniasz po wyglądzie? wy faceci to tylko o jednym...
                      • ksztab01 Re: do laska 17.04.06, 16:46
                        jak mówię to mówię! A jak mówię, to wiem!!! :)
        • Gość: kazek Re: nasi pracodawcy IP: 195.136.35.* 03.04.06, 18:03
          taki pracuś długo nie popracuje , trzeba coś umieć - to zapomnisz o
          pojęciu "bezrobotny"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka