Dodaj do ulubionych

Wieś w mieście?

IP: *.eranet.pl 22.08.06, 15:52
Bardzo mnie ciekawi niedowidzenie służb sanitarnych i miejskich w Słupsku...
a także pomysły mieszkańców miasta w kwestii hodowli w przydomowych ogrodach
i na działkach: kur, kaczek, królików, a nawet świń. Tak tak, mieszkam prawie
w centrum, a co roku jesienią pakują mi się do domu szczury i myszy, gdy już
opustoszeją sąsiadów kurniki i inne chlewiki. A muchy latem... brr.Założyłam
siatki w oknach, bo roje tałatajstwa nie dają żyć. Z tego co wiem, nie wolno
trzymać zwierząt gospodarczych w miastach, lecz nikt nie sprawdza tego na
słupskich posesjach! A sąsiad niegłupi, żeby donieść na sąsiada np. do straży
miejskiej, bo wojna by była jak u Karguli z Pawlakami. Dużo jeżdżę po
miastach podobnych do Słupska, władze jakoś to kontrolują. U nas kwitnie
wioskowy folklor w osiedlach małych domków i na miejskich działkach...
Obserwuj wątek
    • Gość: Arex Re: Wieś w mieście? IP: 217.153.220.* 23.08.06, 07:51
      Serio? W Centrum? Gdzie dokładnie?
    • misiekdwa Re: Wieś w mieście? 23.08.06, 12:48
      No coś w tym jest, byłem u znajomych na grillu -domek niedaleko Banacha i
      Augusta i zatkało mnie troche bo świnie słyszalem, potem koguty piały.
      Wiejskien klimaten w małym mieście. a zreszta to nie dziwi nic bo na dzialkach
      rzeczywiście kwitnie hodowla zwierzat roznych, niby bieda w narodzie ale bez
      przesady. a emerytki potem jajeczka na bazarkach sprzedają, z salmonelką może.
      • Gość: mieszczuch Re: Wieś w mieście? IP: 83.2.24.* 26.08.06, 16:35
        nie przesadzajmy. Przecież "górna" cześć Banacha, Zygmunta Augusta, Chrobrego -
        to już jest wieś. I ludzie chodują tam różne źwierzaczki. i niech sobie chodują.
        • ksztab01 Re: Wieś w mieście? 27.08.06, 12:45
          a niech tam CHodują. Byle tylko nie Hodowali. :)
          • Gość: ewa ul Wiatraczna IP: *.162.wmc.com.pl 11.01.07, 16:13
            mieszkam na Wiatracznej. i niedaleko mnie ktoś jeszcze pole uprawia, koło szkoły
            i przedszkola sobie to pole ogrodził. od dawna trzyma zwierzyniec, chyba nawet
            ma kombajn. a codziennie rano mnie budzi kogut, ale to z ogródków działkowych
            słychać, które są juz za miastem, czyli za moim blokiem. ale to nie centrum
            oczywiście, tylko zadupie.
            • Gość: Misiekdwa Re: ul Wiatraczna IP: *.eranet.pl 11.01.07, 19:16
              Słupsk to miasto policji, wojska i pegeerów... Policja zbidniała, wojsko się wyniosło, pegeery diabli wzięli no to miasto zewsiało miejscami, ot folklor ludowy nam został. Pozdrów koguta, ekologiczny budzik osiedla Wiatraczna!
            • Gość: defff Re: ul Wiatraczna IP: *.168.wmc.com.pl 11.01.07, 19:45
              hehe, a pamieta ktos konie i krowy biegajace po Wiatracznej i starej Rejtana?
              (przychodzily ze strony SP 15 - tam gdzie byl "skrót" z osiedla do szkoly)? To
              bylo w czasach, gdy w miejscu gdzie sa domy na Wlodkowica byl sad Joncy(?) z
              Grawerem:-p
              • Gość: Ama100 Re: ul Wiatraczna IP: *.eranet.pl 11.01.07, 23:14
                Cudnie. Puśćmy i dziś krowy na trawniki Słupska. To takie swojskie, ekologiczne :D Ktoś na forum narzekał na paskudzące gołębie? Niech się cieszy, że krowy skrzydeł nie mają!
              • Gość: ewa grawer IP: *.162.wmc.com.pl 13.02.07, 00:17
                grawer i ten sad to był chyba od 3 maja, gdzie teraz jest tył delikatesów abc,
                groźne psy tam były
            • Gość: Firefly Re: ul Wiatraczna IP: *.slp.vectranet.pl 12.01.07, 08:53
              Tak to prawda że jest tam [Wiatraczna] małe gospodarstwo -tele że proszę nie zapominac o tym ze było ono tam zanim powstało osiedle .
              To nie właściciel tego gospodarstwa jest winny ze dookoła jego posesji postawiono bloki -to kiedyś była prawie wieś i on tam jest zasiedziały !
              • Gość: Emilla Re: ul Wiatraczna IP: *.eranet.pl 13.02.07, 09:33
                Hi hii... wrasta mu miasto w zadek a on uparcie tkwi. Wyobraźcie sobie, jak fajosko wyglądałyby miasta z powrastanymi w centrum gospodarstwami rolnymi :)
          • ksztab01 Re: Wieś w mieście? 16.02.07, 22:57
            a pamiętacie krowy biegające po WSP?
            • Gość: aaa Re: Wieś w mieście? IP: *.attu.pl 23.02.07, 10:31
              Podsumowanie !!!! Świnie do przegięcie, ale co macie do kilku królików czy
              kilku kór. Przecież kilka np. psów czy kilkunaście np. kotów nie jest gorsze.
              Zastanówcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Ama100 Re: Wieś w mieście? IP: *.eranet.pl 23.02.07, 18:40
                A macie, macie... gdy mieszkałam w miejscu, gdzie za siatką sąsiedzi mieli kilka kur i króliki to u mnie hasały tłuste szczury, które na jesieni pchały się do domu. Bo inwentarz sąsiada kończył wtedy w garnku... o muchach nie wspomnę, gdy od kurnika capiło, zapomnij o leżaku w ogródku. To tyle.
                • Gość: aaa Re: Wieś w mieście? IP: *.attu.pl 25.02.07, 21:33
                  Sąsiad miał kury ok.I króliki też?????????? Ten śmierdzący kurnik to na 1000
                  kur. I szczury były?????? Po pierwsze to te "śmierdziele" nie mogą żyć razem
                  ze szczurami, po drugie pewne zwięrzęta Tobie przeszkadzają, a inne nie - tak
                  po prostu bo innego wytłumaczenia nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: aaa Re: Wieś w mieście? IP: *.attu.pl 25.02.07, 21:36
                  Sąsiad miał kury - ok. I króliki też?????????? Ten śmierdzący kurnik to na 1000
                  kur. I szczury były?????? Po pierwsze to te "śmierdziele" nie mogą żyć razem
                  ze szczurami, po drugie pewne zwięrzęta Tobie przeszkadzają, a inne nie - tak
                  po prostu bo innego wytłumaczenia nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie czaruj!
                  • Gość: Ama100 Re: Wieś w mieście? IP: *.eranet.pl 25.02.07, 23:08
                    Poczytaj troszkę o szczurach, zanim się tak rozemocjonujesz. Dobrze ci to zrobi, bo wiedza w tej materii u ciebie niewielka, jak sądzę. Tudzież praktyczne ze zwierzętami wspomnianymi obcowanie. Pozdrawiam.
                    • Gość: aaa Re: Wieś w mieście? IP: *.attu.pl 28.02.07, 11:48
                      Bardzo przepraszam. Nie rozumiesz mnie. Wczytaj się w moje ostatnie zdanie.
                      OK !! I to chyba wszystko. Pozdrawiam.
    • Gość: lola Re: Wieś w mieście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:54
      dlaczego ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka