Gość: Arex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:54 www.slupsk.pl/index.php?go=plaktual02&id=658 jestem ciekaw Waszych opinii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ksztab01 Re: Gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 18:19 i obszczymurów tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ama Re: Gołębie IP: *.eranet.pl 24.10.06, 22:41 Ludzie!!!!!!!!!!!! Gołębie to urok miasta. A jak radni chcą co by było czyściej, niech wywala obszczajusów z bram i postawią więcej koszy na śmieci. No i niech wywalą wandali z miasta. Gołębie pocztowe... pamiętam jak czekały na właścicieli w ruinach katowickiej hali... cudne, cudna stworzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AND Re: Gołębie IP: *.rene.com.pl 25.10.06, 09:16 Gołebie jak kazde inne stworzenia sa cudne. Tyle że miasto jest dla ludzi a nie dla hodowców. Najrozsadniej by było wprowadzić podatek na psy i gołebie równie duży jak na włascicieli aut. A co. Ja chce jeździec autem i smrodze spalinami a ktoś inny ma psa, który sra na chodnikach albo gołebi, ktore sraja na głowy ludziom. Korzystasz to płać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OR Re: Gołębie i psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:40 Tak jest. Dowalmy im TAKI podatek, żeby można było opłacić kilku pracowników sprzątających odchody naszych milusińskich. Bo akcja 'posprzątaj po swoim psie' okazała się niewypalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taffa Re: Gołębie IP: *.eranet.pl 25.10.06, 21:21 Problemem mogą być dzikie miejskie gołębie a nie hodowlane. A podatki za psy są niepłacone, mało ściągane a jeśli są w kasie miasta, nie idą na sprzątanie trawników i chodników! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinag2 Re: Gołębie 29.10.06, 22:58 Czy radni w Słupsku nie maja wiekszych problemow i czepiaja sie golebi. OK nie jest to mile jak to to narobi na nas ale naprawde Słupsk ma wieksze problemy niz srajace golebie. Sorry ale takie jest moje zdanie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 10:31 Hmmm wlasnie ciekawi mnie fakt sprzeciwu w sprawie hodowli golebi. Dlaczego nikt nie zajmie sie tymi na Starym Rynku.Przeciez tam wstyd przejsc gdy jest mokro. Idzie sie prawie jak po blocie z ta roznica, ze "prawie" robi wielka roznice, poniewaz kazdy wie z czego to "bloto" sie sklada. Ale coz moze to wina jednak hodowlanych golebi. A moze zrobie maly happening- nakarmie nasze kochane ptaszki z moja jakze ukochana babcia chcebkiem z doslownie odrobinka srodka przeczyszczajacego i chwilke pozniej oddalimy sie z moja przecodna babcia pod daszek naszego pieknego kina, po czym wyciagne kamerke swoja sliczna i w niedlugim czasie zgarne nagrode za najlepszy krotkometrazowy filmik promujacy wspaniale miasto Slupsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arex Re: Gołębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:43 To jeszcze jedno pytanie. A czy krakowski Rynek Główny, albo Długi Targ w Gdańsku byłyby takimi samymi miejscami, gdyby nie gołębie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:34 Czy bylby taki sam?? Napewno nie, bo nie bylo by golebi- proste. Jednak porownujac powierzchnie i nie klimat Rynku Głównego do naszego Starego Rynku nie ma sensu. Bylem nieraz w Krakowie nie wspominajac o Gdansku i tam tego problemu nie widac ale to sa jak wspomnialem zupelnie inne miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś