Dodaj do ulubionych

Atrakcje turystyczne w regionie i mieście

05.02.07, 12:35
Chciałbym Was zaprosić do dzielenia się informacjami na temat ciekawych
miejsc, tras, szlaków i innych lokalizacji wartych do obejrzenia w Słupsku i
okolicy. I to nie tylko tych z pierwszej strony gazet i przewodników, ale
głównie tych przemilczanych w oficjalnych opracowaniach. Zapraszam na
www.e-wyjazd.pl/
Obserwuj wątek
    • johana19 Dolina Charlotty 17.07.07, 18:48
      Polecam wszystkim przjezdnym. Miejscowym również, jeśli ktoś jeszcze nie był.
      www.dolinacharlotty.pl/
      Asia mama LENY (27-01-2005)
      Pierwszy rok życia
      • Gość: ksztab01 Re: Dolina Charlotty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 19:10
        fatalnie oznakowany dojazd do Doliny.
        • johana19 Re: Dolina Charlotty - dojazd 17.07.07, 22:26
          No właśnie wszyscy mnie straszyli, że strasznie ciężko tam dojechać, a ja nie
          miałam z tym żadnych problemów. Nie wiem jaka droga jest z Ustki
          ale jadąc ze strony Słupska nie sposób tam nie trafić. Kierujemy się na
          Włynkówko, potem mijamy Strzelino, Strzelinko (nigdzie nie skręcamy!) i
          dojeżdżamy do Gałęzinowa. Po drodze jest znak "Dolina Charlotty 4 minuty" i to
          jest prawda :-) W Gałęzinowie, jadąc prosto będziemy mieli w pewnym momencie na
          wprost nas znak ze "ślepą uliczką" i możliwość skrętu w lewo i prawo. Po prawej
          stronie stoi duża drewniana rzeźba i tablica ze strzałką do Doliny Charlotty.
          Skręcamy i za 2 minuty jesteśmy na miejscu :-)))

Pierwszy rok życia
          • Gość: tralalalaaa Re: Dolina Charlotty - dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:30
            jest parking?
            • johana19 Re: Dolina Charlotty - dojazd 17.07.07, 23:02
              Jest jest i to nawet dwa spore ;-) jeden niżej, a drugi wyżej, bliżej
              restauracji.

Pierwszy rok życia
              • Gość: sie chcem wybrać Re: Dolina Charlotty - dojazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 17:17
                to prawda,że obsługa chamska i zle sie patrzą jak ktos przyjezdza z psem?
                to prawda ze placi sie juz za sam wjazd,nie mowiac o drogim płatnym parkingu?
                wogole znajomi mowili ze ceny skandaliczne,gdzie nie spojrzysz to tylko płac ,płać ,plac
                • johana19 Re: Dolina Charlotty - dojazd 23.07.07, 08:08
                  Nie spotkałam się z żadnym z wymienionych przez Ciebie zarzutów. Nie płaci się
                  ani za wjazd, ani za parking. Ceny w restauracji są "normalne" tzn. nie jakoś
                  szczególnie wygórowane. Nie wiem jak patrzą na psy bo my swojego akurat
                  zostawiliśmy w domu ale nie widziałam tam zakazu wprowadzania ich.

Pierwszy rok życia
    • Gość: Kasia Re: Atrakcje turystyczne w regionie i mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:21
      Jeśli w regionie to koniecznie skansen w Klukach i Słowiński Park Narodowy. A w
      samym Słupsku - Jarmark Gryfitów w wakacyjne niedziele, piekne trasy rowerowe,
      np. szlakiem zwiniętych torów, dużo dobrego jedzonka (Etna na Wileńskiej,
      Intryga na Kozietulskiego, Karczma Słupska na Wojska Polskiego, może mało
      reprezentacyjne turystycznie, ale za to smaczne i tanie bary Maja - w
      Wokulskim, na Kopernika i na Leszczyńskiego, w regionie - wspomniana Dolina
      Charlotty, Siódme Niebo i Tawerna Portowa w Ustce - pyszne jedzenie!)W regionie
      jeszcze jezioro w Krzyni, stare elektrownie wodne (jest szlak rowerowy po tych
      elektrowniach), moja ukochana kawiarenka Retro na Sienkiewicza. Można przejść
      się po ratuszu, jest bardzo ciekawy. Na Wojska Polskiego przy barze Poranek
      jest maleńska pizzeria oferująca tzw. pizzę słupską - podobno najstarsza
      pizzeria w Polsce. Jak mi się jeszcze coś przypomni to napiszę :)
      • matalijka Re: Atrakcje turystyczne w regionie i mieście 28.07.07, 17:44
        Napisz Kasiu,napisz :)

A gdyby ktoś do Kluk w najbliższym czasie sie wybieral,to proszę by zjadł za
        mnie kawałek chlebka lub pysznego ciasta co tam sprzedaja :)

I na wydmy zapraszam.Na podstawówkowej wycieczce kolega but tam zgubił( a było
        to lat temu... :) Może widział ktos? :)

A jesli ktoś wyjechał ze Słupska parę lat temu i właśnie sobie do niego
        przybyl,to spacerek po Parku Kultury i wypoczynku polecam.W ciągu ostanich paru
        lat bardzo się zmienił.I to bardzo na plus :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka