Gość: Beki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 18:31 Wlasnie uslyszalam ze slupskie sklepy czeka szturm strusich jaj. Podobno maja byc nie lada gratka dla kupujacych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nataliaa Re: Strusie jaja IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 18:46 Już gdzieś w Słupsku je sprzedają.i to nie tylko jaja,ale i mięso.Jutro się zapytam koleżanki,bo mi na ten temat ostatnio coś mówiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Strusie jaja IP: *.gdan.gazeta.pl 16.01.02, 19:14 ....a na Orszy u Fary wśród wielu osobliwości strusie jaje się znajduje oraz szczęka wieloryba, albo li też wielkoluda..." z czego to cytat. Rosół ze strusia - skandal - zostawcie biedne zwierzęta w spokoju Niech żyje Sruś Pędziwiatr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Strusie jaja IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 21:15 Uwielbiam te bajke o strusiu pedziwietrze! Cytatu to ja nie znam... Moze Pati cos wiecej na ten temat... A jesli chodzi o strusie to najprawdopodobniej informacja powiazana jest z farma strusi jaka powstaje lub powstala w Globinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PioN Re: Strusie jaja IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 11:03 Nie dość że są jaja, to jeszcze mięso z tych wyrośniętych wróbli sprzedają, w dodatku w dwóch gatunkach. Ale drogie te specjały że hej... Kto kupi jajo za 120 zł????? Aby zrobić ze strusiego jaja jajecznicę, należałoby posiadać odpowiednio dużą patelnię - proponuję użyć starej blaszanej miednicy (ha ha). Smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Strusie jaja IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 13:36 ale struś pędziwiatr jest najlepszym strusiem : myk,myk i juz uciekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Strusie jaja IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 17:35 Az tyle kosztuje? To niezle. Nie powiedzialabym. To i tak sie nie oplaca, bo za 120 zl, normalnych jajek mialbys duzo wiecej (tak mi sie przynajmniej zdaje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Strusie jaja IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 20:20 Jednptakie jajo zeby zrobic na twardo gotuje sie przez 45 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beki Re: Strusie jaja IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 18:02 Strusie jaja mozna dostac w nowootwartym sklepie na Piekielko. Odpowiedz Link Zgłoś