Dodaj do ulubionych

Chorwacja 2002 - kwatera prywatna

16.01.02, 18:53
www.croholiday.net/poland/villabest/villabest.htm
www.croholiday.net
Obserwuj wątek
    • Gość: Sabat Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.gdan.gazeta.pl 16.01.02, 19:20
      Jadę
      • Gość: Pixi Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 21:12
        Ciekawa jestem (chcialam sie zawsze kogos z Chorwacji spytac), czy podczas
        dzialan wojennych z Serbami Dubrownik zostal znacznie zniszczony czy tylko
        musniety. Pamietam w jakim bylam szoku jak dowiedzialam sie ze przeciwnicy
        specjalnie bombarduja miasto ktore bylo historyczne samo w sobie.

A jesli chodzi o byle kraje Jugoslawi, to wole Slowenie.
        • Gość: Sabat Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.gdan.gazeta.pl 17.01.02, 13:10
          Nietety został dość powaznie znszczony przez zmasowany ostrzał artyleryjski,
          najbardzie ucierpiała stara część miasta, a w górnej część zniszczeń dotknęła
          m.in. piękny klasztor dominikanów. Bomby spadły też na starówkę.
          Ale to już przeszłość bombardowania miały miejsce 10 lat temu i większość
          zniszczeń zoatła naprawiona, budynki odbudowano i odrestaurowano.

PS. Trochę kiepsko się do tego przyznac, ale ja w sporej część mam Serbskie
          pochodzenie. Choć w czasie wojny bałkańskiej zbrodnie były po wszystkich
          stronach konfliktu.
          • Gość: Teddy Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 18:16
            Bregovic ma nie tylko pochodzenie, ale jest z Serbii. A super spiewakiem jest.
    • Gość: Pamela Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 23:20
      Pixi, podziwiam Cie za Twoja wiedze.
    • Gość: Aniuta Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 06:28
      Zabierzcie mnie oby jak najdalej stad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka