vedran 16.01.02, 18:53 www.croholiday.net/poland/villabest/villabest.htm www.croholiday.net Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sabat Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.gdan.gazeta.pl 16.01.02, 19:20 Jadę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 21:12 Ciekawa jestem (chcialam sie zawsze kogos z Chorwacji spytac), czy podczas dzialan wojennych z Serbami Dubrownik zostal znacznie zniszczony czy tylko musniety. Pamietam w jakim bylam szoku jak dowiedzialam sie ze przeciwnicy specjalnie bombarduja miasto ktore bylo historyczne samo w sobie. A jesli chodzi o byle kraje Jugoslawi, to wole Slowenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabat Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.gdan.gazeta.pl 17.01.02, 13:10 Nietety został dość powaznie znszczony przez zmasowany ostrzał artyleryjski, najbardzie ucierpiała stara część miasta, a w górnej część zniszczeń dotknęła m.in. piękny klasztor dominikanów. Bomby spadły też na starówkę. Ale to już przeszłość bombardowania miały miejsce 10 lat temu i większość zniszczeń zoatła naprawiona, budynki odbudowano i odrestaurowano. PS. Trochę kiepsko się do tego przyznac, ale ja w sporej część mam Serbskie pochodzenie. Choć w czasie wojny bałkańskiej zbrodnie były po wszystkich stronach konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 18:16 Bregovic ma nie tylko pochodzenie, ale jest z Serbii. A super spiewakiem jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 23:20 Pixi, podziwiam Cie za Twoja wiedze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniuta Re: Chorwacja 2002 - kwatera prywatna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 06:28 Zabierzcie mnie oby jak najdalej stad. Odpowiedz Link Zgłoś