dareczka1202 06.07.09, 14:54 Witam, ja z zapytaniem do Mam,Tatusiów korzystajacych ze żłobków w Słupsku. Czy jest taki,który moglibyście polecić? Jak wygląda sprawa rekrutacji i opłat. pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dareczka1202 Re: żłobek. 12.07.09, 14:31 podbijam! czy nie ma tu rodziców dających dzieciaczki do żłobka? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: żłobek. IP: 193.239.126.* 27.07.09, 21:57 są ale w Słupsku jest makabra z dostaniem się do żłobka bo u nas są same "samotne matki" które zajmują wszystkie miejsca!!!!był o tym artykuły w GP dlatego rekrutacja to los szczęscia a opłaty ok. 250 pln/m-c Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: żłobek. 28.07.09, 13:55 dziękuje za wiadomość. Odbyłam już wycieczke po wszystkich możliwych.Nie mamy szans na miejsce. Otwiera się prywatny,ale cena odstraszyła nas niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_1975 Re: żłobek. 28.07.09, 21:04 a ile lat ma maluszek? jeśli powyżej 2 to może przyjęto by go w punkcie opieki nad dziećmi "zuzia" na batalionów chłopskich widziałam ogłoszenie na www.eslupsk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: żłobek. 29.07.09, 12:13 19 miesięcy. Nie widziałam tego ogłoszenia,zaraz zajrzę na tę stronę.Pewnie nie mamy szans,bo dwa latka dopiero w grudniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
eni.20 Re: żłobek. 29.07.09, 12:54 a ile kosztuje prywatny złobek,gdzie jest i kiedy rusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: żłobek. IP: 83.2.24.* 29.07.09, 13:39 Witam.Jeżeli nadal szuka Pani opieki nad dzieckiem to proszę o kontakt na maila anika_07@wp.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: żłobek. 30.07.09, 11:44 Żłobek prywatny jest przy ul Bukowej.Rusza od września.Opłata stała 600 zł plus wyżywienie 150 zł. jak znajdę numer to podam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foxi-em Re: żłobek. 04.08.09, 16:32 Czy ten żłobek działa legalnie? Chodzi mi o to czy, rzeczywiście jest to Żłobek Niepubliczny czy tylko taki punkt zajmowania się najmłodszymi dziećmi nazwany jakoś inaczej? Pytam, bo z tego co się orientuję to są bardzo duże wymagania w ustawie co do funkcjonowania żłobków, nie mówiąc o wymaganiach sanepidu, p/poż i wielu innych. O wiele prościej otworzyć przedszkole, dlatego żłobków prywatnych do tej pory w Polsce jest tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: żłobek. 04.08.09, 19:53 niestety nie mam pojęcia. wiem tyle co już napisałam,rozmawiałam telefonicznie z Panią. Dostałam informację o spotkaniu,ale nie dotarłam.Cena mnie odstraszyła :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolami Re: żłobek. IP: *.162.wmc.com.pl 18.08.09, 09:15 My zapisalismy nasza mala do tego prywatnego zlobka warunki sa dobre jak nas pani oprowadzala to m isie podobalo sale kolorowe osobne pomieszczenia do zaba i spania,lazienka ubikacja itp.wszystko bylo jeszcze w remncie ale ogolnie super .... punkt.zuzia tam wynosi 500zl oplata a warunki neistety sie umywaja .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: żłobek. IP: *.slupsk.vectranet.pl 31.08.09, 22:25 Odradzam wszystkim kochającym rodzicom punkt Zuzia!!! Warunki średnie i BARDZO nie miła obsługa! Usłyszałam że na moje miejsce jest kolejka chętnych...! To chyba pomyłka żeby takie teksty w prywatnej placówce słyszeć! A wszystko tylko dlatego że się troszczę o swoją córcie i pragnę jej zapewnić jak najlepsze warunki skoro ma zostać pod opieką "obcych"! Szkoda gadać, szczerze odradzam mamy w Słupsku inne DUŻO lepsze przedszkola prywatne za niższą cenę z lepszą opieką i normalny podejściem do rodzica który też jest w stresie bo zostawia swój skarb na cały dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSłupsk Re: żłobek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.13, 21:55 Naprawdę nie polecam tego pseudo żłobka nazywającego się Punkt Opieki Zuzia w Słupsku. Moje dziecko chodziło tam bardzo krótko, bo oboje z mężem nie byliśmy zadowoleni. Jest bardzo ciasno, dzieci nie mają łóżeczek, śpią ściśnięte na podłodze, co chwilę zmienia się personel, a moja córka nie wykazywała żadnych chęci do chodzenia tam, więc zrezygnowaliśmy. Poleciłabym bardziej profesjonalne miejsca, niż to. Warunki są kiepskie, a pracownicy niemili i nieprofesjonalni. ODRADZAM Punkt Opieki Zuzia! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_1975 Re: żłobek. 01.09.09, 22:24 a ja wręcz przeciwnie, polecam punkt Zuzia moja córka chodziła tam prawie 1,5 m-ca, bo niania wystawiła nas do wiatru i nie mieliśmy co zrobić z dzieckiem, do czasu kiedy pójdzie do żłobka. Pani Małgosia, która prowadzi ten punkt przedszkolny, nigdy nie ukrywała, ze nie jest to przedszkole, a raczej punkt opieki nad dziećmi, warunki jakie są to widać. Moje dziecko pod opieką Pani Małgorzaty bardzo się usamodzielniło, stała się bardzo gadatliwa, a przede wszystkim nawiązało świetny kontakt z innymi dziećmi. Co rusz zaskakiwała nas nowymi umiejętnościami, zaczęła tańczyć a szczególnie uwielbiała robić ćwiczenia :) Z tego co widziałam odbierając małą dzieci nie chciały wychodzić z punktu, ojciec jednej dziewczynki zostawał z nią zawsze ok 30 min lub dłużej bo mała chciała się bawić. Może warunki lokalowe są mało reprezentacyjne w porównaniu z innymi prywatnymi przedszkolami, ale nie tylko to jest ważne. Proszę poczytać opinie o prywatnych wyremontowanych i super wyposażonych przedszkolach z beznadziejnym podejściem wychowawczym kadry. I każdy niech sobie odpowie co jest lepsze. Ze swojej strony polecam Zuzię. Odpowiedz Link Zgłoś
ingeburga Re: żłobek. 02.09.09, 13:19 Hm...ile osób, tyle opinii :/ ale czy oprócz owej Zuzi, tego jedynego prywatnego żlobka, i miejskich żlobków oczywiście, ktore sa poza zasięgiem, są w Słupsku jakieś alternatywne placowki zajmujące sie dzieciaczkami poniżej 2 latek, a ściślej 19-miesięcznymi? I nie mam na myśli opieki indywidualnej, tylko zespolowa, tak, aby Maluszek mial kontakt z rowieśnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_1975 Re: żłobek. 02.09.09, 17:30 moja mała miała 14,5 m-ca jak zaczęła chodzić do Zuzi, ale była na spotkaniu integracyjnym i Pani podjęła decyzję, ze się nadaje, bo była samodzielna, tzn sama pewnie chodziła i bawiła się z dziećmi, wszystko zależy od dziecka, jak będzie zachowywać się w większej grupie. Także może warto przejść się do punktu i niech Pani przedszkolanka zadecyduje o ile są jeszcze wolne miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 23:42 Czy te placówki są zarejestrowane? Chyba nie bo nie byłyby tak drogie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: żłobek. IP: 77.255.12.* 20.11.09, 23:31 Punkt Zuzia to totalna porażka-ciasnota,sąsiedztwo piwne fatalne,skromnie wyposażona sala,przeciąg w korytarzu,to przynoszenie posiłów to jakiś żart,ja mam fatalne odczucia co do tego pseudo punktu,odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: żłobek. IP: *.chello.pl 20.03.10, 23:02 Czy pani z punktu Zuzia ma odpowiednie kwalifikacje do tej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
bartpaw82 Re: żłobek. 17.05.10, 13:11 Moja córcia chodzi do punktu Zuzia od września i muszę przyznać, że z opieki jesteśmy bardzo zadowaoleni. Mała nawet w weekend ubiera się i mówi, że chce iśc do Zuzi. Jeśli chodzi o wyposażenie to rzeczywiście na ponieważ placówka ruszyła dopiero od września było reprezentacyjne jednak na dzień dzisiejszy maluszki mają mnóstwo zabawek, prowadzone są ciekawe zajęcia, dzieci często korzystają z zabaw na świeżym powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: żłobek. IP: *.slupsk.vectranet.pl 27.05.11, 22:39 A ile kosztuje taki pobyt w punkcie przedszkolnym Zuzia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOSIA438 Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 11:38 Witam ja zajmuję się dwoma maluszkami i chętnie przyjmę jeszcze dwoje a nawet troje dzieci mam do tego warunki i kwalifikacje tel 607-512-170 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nati Re: żłobek. IP: *.180.wmc.com.pl 18.05.10, 00:12 powiedz mi jak bys chciała wziąć taką gromadke na spacer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: żłobek. IP: *.rene.com.pl 30.08.11, 18:12 ja mam swoje dzieci - liczba piecioro i jakos biore :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula Re: żłobek. IP: *.tktelekom.pl 19.08.10, 09:22 Hej czy jest ktoś kto mógłby wyrazić swoją opinię na temat żłobka "Magiczna tęcza" w Słupsku? Szukam żłobka dla swojej córeczki i zastanawiam się właśnie nad ww. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: żłobek. IP: *.slupsk.vectranet.pl 21.08.10, 12:50 moj synek chodzi do magiczne teczy odkad skonczyl 8 miesiecy. oboje z mezem jestesmy bardzo zadowoleni z opieki. sa tam dwie grupy (dla starszych i mlodszych mauszków), zlobek posiada wlasny ogrodzony ogrodek na ktory dzieci wychodza. panie bardzo ladnie ucza dzieci samodzielnosci (nocnik, mycie zebow itp.), oprocz tego jest duzo zajec plastycznych i dogoterapia raz w miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiula Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 00:45 Hej:) wielkie dzięki za opinię mam wiele wątpliwości czy dać malutką do żłobka ale nie mam innego wyjścia.Mam jeszcze kilka pytań:ile dzieci jest w grupie? oraz ile opiekunek przypada na taką grupę dzieciaczków? Moja córeczka ma 1,4 i bardzo martwię się jak sobie poradzi z taką rozłąką...a Pani synek jak znosi roztania gdy zostaje w żłobku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwionamama Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 21:15 chciałam zapisać synka do Magicznej Tęczy w Kobylnicy,ale nie mogę się skontaktować z właścicielką, podany w Internecie numer nie odpowiada, ma może ktoś aktualny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: żłobek w Słupsku IP: *.apsl.edu.pl 04.02.11, 12:05 Żłobek, a dokładnie grupa nr 1 odradzam!!!! ten przy ul maja przy zemście koszalina, szczególnie jedna pani, która najchętniej spakowałaby wszystkie dzieciaczki i odesłała do domu już przed 12.00, wymusza branie urlopów na rodzicach, ciagle sie czepia, dalej nie wiem jak tam na innych grupach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: żłobek w Słupsku 01.03.11, 10:58 Gość portalu: Mama napisał(a): > Żłobek, a dokładnie grupa nr 1 odradzam!!!! ten przy ul maja przy zemście kosza > lina, szczególnie jedna pani, która najchętniej spakowałaby wszystkie dzieciacz > ki i odesłała do domu już przed 12.00, wymusza branie urlopów na rodzicach, cia > gle sie czepia, dalej nie wiem jak tam na innych grupach. Pozdrawiam Mam dziecko w tym żłobku w grupie I właśnie i zupełnie nie zgadzam się z przedmówczynią. Owszem, panie są różne i nie każdą lubię tak samo ale ogólnie je oceniając nie narzekam. Dziecko chodzi do żłobka z chęcią, odbieram je uśmiechnięte, czyste i zadowolone (wręcz jest problem z wyjściem) i nikt z personelu nigdy w żaden sposób nie wymuszał na mnie brania urlopu po to, by dzieku wolne od żłobka zrobić, nawet w takie dni jak sylwester, wigilia czy inne "długie weekendy". Moje starsze dziecko również chodziło do tej plecówki dlatego mam do niej zaufanie i bez oporów posłałam do niej młodsze dziecko. Dla mnie natomiast zmorą są rodzice przyprowadzający do żłobka dziecko z żółtym czy zielonym katarem, masakrycznie kaszlące czy z biegunką lub stanem podgorączkowym. Odnoszę wrażenie, ze czasami wręcz mają pretensje, że personel zwraca im na to uwagę przy odbiorze dziecka... [url=http://lilypie.com][img]https://lbym.lilypie.com/iCGGp1.png[/img][/url] [url=http://lilypie.com][img]https://lb2m.lilypie.com/rZGWp2.png[/img][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ali Re: żłobek w Słupsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 12:10 moje dziecko chodzi do jagodek i polecam. kazde traktowane jest indywidualnie. do tego panie same oceniaja czy moze pojsc do starszej grupy czy nie . moje nie ma jeszcze dwóch lat a jest w najstarszej grupie bo jest na tyle rozwiniete ze szkoda dawac ja do raczkujacych. uwazam ze jagodki to strzal w dziesiatke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: żłobek. IP: *.205.26.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.05.11, 18:32 W Kobylnicy od września będzie oprócz nowej szkoły podstawowej i przedszkola właśnie żłobek,opłata wg artykułu z gazety to 350 zł,czynny od 6-30 do 17 czy 18,fajna sprawa od żłobka do podstawówki w jednym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusial Re: żłobek. IP: *.183.174.127.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.11.11, 21:23 Zdecydowanie odradzam żłobek KREDKA. Moja córcia chodziła tam przez cały wrzesień i byłam przerażona tym, co się tam działo. Dzieci starsze były w grupie razem z młodszymi, bawiły się na dużej sali. Problem w tym, że opiekunka wolała w drugim końcu pomieszczenia zająć się trzymaniem na rękach sześciomiesięcznego bobasa i rozmawianiem z panią przedszkolanką niż zajęciem się maluchami. Inna nie robiła nic innego niż trzymanie swojego rozwrzeszczanego synka. Ponadto nie miała pojęcia nawet o tym, jak się przewija niemowlę. Dzieci usypiane były pojedynczo, gdy chciało im się spać, więc kiedy jedna z pań usypiała dziecko w osobnej sali, a druga wyszła, by inne przewinąć, reszta maluchów pozostawała bez opieki. Poza tym mowy nie było o nauce siadania na nocniku czy chodzenia. Jedna z dziewczynek była wręcz karcona za to, że nie chciała robić do pieluchy. Cenowo było też strasznie, gdyż płaciłam 400zł czesnego + koszt zakupów słoiczków z jedzeniem, co miesięcznie dawało kwotę ok. 700zł /na pierwszy posiłek 10miesięcznemu dziecku zaserwowano całkiem dorosły gulasz, ziemniaki i buraki/. Poza tym stała się agresywna. Zdecydowałam się przenieść dziecko wtedy, gdy napojona z cudzej butelki zaraziła się grypą jelitową, którą przeszła strasznie. Teraz moja mała chodzi do JAGÓDEK i jest rewelacyjnie: szybko nauczyła się chodzić, umie korzystać z nocnika i jest o wiele bardziej radosna. Wszystkim polecam JAGÓDKI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 23:05 Bardzo ciekawe ... nauczyła się chodzić i już korzysta z nocnika ? roczne dziecko? bardzo interesujące ... a może jeszcze nauczyła się mówić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: żłobek. IP: *.slupsk.vectranet.pl 17.05.12, 17:48 Nie ma w tym nic dziwnego że roczne dziecko woła na nocnik. Każde dziecko rozwija sie w indywidualnym tempie. Są dzieci ktore wołają na nocnik zanim nauczą sie chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 11:33 Moje dziecko też tam chodziło. Potwierdzam ten wpis użytkownika "Lusial'. Fakt jest faktem moje dziecko nie chodzi już do Kredki i żałuję, że tak długo łudziłam się że bedzie tam lepiej. A niestety tylko kaska jest priorytetem dla prowadzących placówke. Do tego stopnia, że panie woziły dzieci własnymi samochodami - łamiąc tym samym prawo i narażając dzieci na niebezpieczęstwo. Małe wyjasnienie... zgodnie z ustawa o transporcie i przewozie osób, osoby, ktore odpłatnie wykonują przewóz osób muszą miec do tego specjalne kwalifikacje, które uzyskuje się po cyklu specjalistycznych i kosztownych szkoleń. A co do przebywania dzieci przedszkolnych na złobku- niestety w dalszym ciagu jest to praktykowane. No cóz po co zatrudniać dodatkową nauczycielkę, przeciesz pani z przedszkola w ramach jednej umowy moze pracować zarowno na przedszkolu z dziećmi przedszkolnymi jak i może targać ze sobą dzieci przedszkolne na żłobek - a czy to jest bezpieczne i rozwojowe......? Rożnice wieku sa kolosalne 3,5 , 4 lata poprostu kosmos. Naprawde odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: żłobek. IP: *.146.125.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.12, 23:07 Ja kolejny raz polecę gorąco Kredkę,zarzuty stawiane przez Panią są śmieszne,panie wożą dzieci własnymi autami,za własne pieniądze,fundują dzieciom za darmo możliwość zabawy,a Pani narzeka,co do krótkiego pobytu dzieci z przedszkola z dziećmi ze żłobka to nikt z rodziców nie miał zastrzeżeń,oprócz Pani chyba,w Polsce w dużych miastach to jest standart takie łączenie czasowe,to jakoś nazywa się nawet ta metoda wychowawcza,w sumie to dobrze,że już nie ma Pani dziecka tam,bo nie stresuje się Pani i pewnie wszystkich wokół,tylko DZIECKA szkoda droga Pani!!!!!do publicznego proszę oddać,będzie z 30tką ale rówieśników,to będzie Pani zadowolona!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 13:40 To nie sa zarzuty, takie sa fakty. Jesli dla pani bezpieczenstwo dzieci jest smiesznoscia to coz nie pozostaje mi nic innego jak pani pogratulowac. A przepraszam jaka zabawe za wlasne pieniadze funduja w przedszkolu Kredka? Z tego co pamietam to ja placilam za przedszkole i z tego co pamietam to pani agnieszka - wychowawca przedszkolny za wlasne pieniadze kupowala dla dzieciaczkow cukieraski na nagrody!. Zabawa, mch... moze ma pani na mysli zabawe w gminnym domu kulktury na mikolaja....? Platnikiem nie bylo przedszkole tylko gmina!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 15:19 Takiej to nikt nigdy matki nie zadowoli, gdzie nie pójdzie to i tak coś znajdzie, żeby zatruć innym życie ... pozostaje jej tylko pisanie na forach, bo cóż tu robić jak się siedzi w domu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.12, 14:34 Jeszcze tylko dodam, że moje dziecko właśnie chodzi do przedszkola państwowego, normalnego przedszkola. Tam gdzie organizacja, funkcjonowanie placówki i osoby tam pracujące są na najwyższym poziomie z wieloma rozwijającymi dzieciaki atrakcjami. Jakoś nie zauważyłam tam 30-tki dzieciaczków, standartem jest 15 dzieci w grupie - rowniesników. Proszę sobie darowac niskie złośliwości o siedzeniu w domu, a może to nie złośliwość tylko zazdrość. Trzeba mieć zaradnego meża, aby sobie pozwolić na taki komfort, a nie gryzipiorka wypisującego polisy ubezpieczeniowe, albo szwędającego sie po landach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: żłobek. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.03.15, 23:48 Powiem Pani Kasiu,že do tej pory nic się nie zmieniło.Liczy się tylko jedno,moneta.Słusznie Pani określiło,że nie było warto.Ale każdy człowiek inteligentny uczy się na własnych błędach.Także innym przyjdzie rozum do głowy i będą wiedzieć co zrobić piki nie dojdzie do katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosha Re: żłobek. IP: *.p1.InterArena.pl 30.07.13, 23:26 witam miałam przyjemność poznac żłobek kretka "od kuchni" nigdy nie posłałabym tam swojeje pociechy Nigdy.To prawda że włascicielki robią niezły chajs biorąc mega dopłaty z uni,zatrudniaja niewykwalifikowana kadre(czy rodzicą zostały przedstawione jakies dokumenty z wykształceniem pań?wątpie) Panie Wałscicielki maja pojecie tylko o tym jak skrecic niezły biznes a nie jak poprawnie wychowac dzieciatko (bo same z wykształeniem w tym kierunku cieniutko)>to prawda ze dzieci z przedszkola pakowane sa na żłobek i staje sie tam niezłe kongo,przed odbiorem dziecko jest "picowane"i mama która widzi swoje dziecko usmiechniete czyste uważa je jest rewelacyjnie,zabawy czy materiały dydaktyczne hmmm śmiech na sali,ludzie nie wierzcie pozorom, to płącicie za opieke i wymagajcie,sprawdzajcie,odradzam ,odradzam brak jakiegokolwiek zaangażowania,WSYD DLA WŁASCICIELI CO IM W GŁOWIE TYLKo KASSSSSAAAAA ,nO ALE JAKOS TRZEBA SIE NACHAPAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: żłobek. IP: *.centertel.pl 31.07.13, 16:06 ciekawe gry i zabawy dla dzieci :) dladzieci.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: żłobek. IP: 194.28.169.* 01.08.13, 19:46 Czyli nic nie zmienilo sie na lepsze.Tylko pieniadze sie dla nich licza.Czyli KREDKA NIIIEEE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 00:24 A to ciekawe bo KREDKA nie jest prowadzona z zadnego programu unijnego, tzlko magiczna tecza na matejki , hmmmm bledne informacje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a...e Re: żłobek. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.02.15, 23:50 Aleź oczywiscie nie jest prowadzona z dotacji unijnych bo w KREDCE by się nie opłacało bo właścicielek jest dwie jedna Pani Magister a druga(zwykła chyba ekonomia)ale tu o to nie chodzi.Wszystko robi się dla większych pieniędzy a niepubliczne dostają większe dofinansowanie niź inne.np.co mięsiąc na kaźde dziecko prawie 700 zł.i to się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicola Maciejewska Re: żłobek. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.07.15, 23:19 Przedszkole KREDKA to lipa,to co oferuja to wielka sciema.Nie dajcie sie na grupy terapeutyczne to tylko nazwa do dalszych wyciagniecia pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdzięczna Re: żłobek. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.11, 16:38 Witam, ja mam także córcię w żłobku Kredka i jestem bardzo zadowolona ze akurat tam chodzi. Co do pani z rozwrzeszczanym synem to juz jej nie ma a jeżeli chodzi o grype jelitowo - żołądkowo to nie można się nią zarazić przez picie z tego samego kubka czy butelki. Każda butelka jest tam podpisana. Moja córka nawet nie siedziała dobrze jak tam szła do żłobka a teraz siedzi raczkuje i zaczyna chodzić i bzdurą jest, że nie uczą dzieci samodzielności. Moja córka nie ma roku ale nigdy nie chce wychodzić z tego żłobka. Gdy ją zabieram od pań opiekunek to zawsze chce do nich spowrotem wrócić więc uważam że reakcja dziecka o czymś świadczy.... dzieci nie są głupie zauważają więcej niż nam się wydaje. Gorąco polecam Kredkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: żłobek. IP: 176.97.81.* 08.01.12, 20:04 Od jakiego wieku przyjmują do żłobka? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_1975 Re: żłobek. 09.01.12, 11:28 Od wieku jakie osiąga dziecko po macierzyńskim, czyli w zależności od długości macierzyńskiego, potem jeśli doliczyć możliwy macierzyński dodatkowy + urlop w sumie ok 5-6 m-ca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: żłobek. IP: *.152.146.196.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.01.12, 17:05 Żadna nieuczciwa konkurencja, ani właścicielka. Ponadto jestem nauczycielką i mam nieco pojęcie o pedagogice. Radziłabym ponadto popytać lekarza o to jak można się zarazić tego typu chorobą, gdyż pediatra jasno się wyraził, że takie zarażenie jest możliwe. Coś takiego jak superniania nie istnieje, a córka ma teraz 15 miesięcy i owszem, zaczęła sama stawać, gdy miała 3 miesiące, a chodzić w wieku 11. Również byłam z córką w Kredce, przez ok. 3 tygodnie, gdyż miałam jeszcze macierzyński. I, na przykład, musiałam często sama przewijać, a panie zostawiały grupę dzieci ze mną i sobie wychodziły. Być może teraz wygląda to nieco inaczej, ale fakt faktem, że dobrze się tam nie działo. Wystarczy mi też to, że większość rodziców, którzy na początku zapisali dzieci do Kredki, przed końcem września je stamtąd zabrała. I mam pytanie: z którą z was, z dziećmi w Kredce, właścicielki przeprowadziły wywiad na temat dziecka? Bo u mnie było tylko: proszę podpisać umowę, wpłacić czesne i zapraszamy. Potem czar prysł, gdy okazało się, że większości zajęć wymienionych w umowie ogóle nie było. Jeżeli są panie zadowolone z tego żłobka, to wasza sprawa. Przedstawiłam tylko fakty. Ja córki na niekompetencję pań zatrudnionych z urzędu pracy i bez doświadczenia narażać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 15:10 Z pewnością nie byłaś tam z córką, piszesz nieprawdę a to różnica, nieprawdaż?????????????Babcia była z wnusią, i Panie zrobiły Pani tylko przysługę, że pozwoliły na coś takiego.Panie jak to piszesz stażystki pracują tam do dzisiaj (nie wszystkie) i inni rodzice są bardzo zadowoleni z ich pracy, a dzieci w żłobku przybywa a nie ubywa.Mój synek jest tam do dzisiaj i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luba Re: żłobek. IP: *.tvkslupsk.pl 13.03.12, 17:22 Zgadzam się co do wszystkiego ,ale co do kwalifikacji to się nie zgodzę.Pracowałam tam (tragedia)i jestem wykształcona w tym kierunku ,także nie wiem o kim piszesz ,może faktycznie inne panie nie posiadały kwalifikacje ,tego nie wiem ,nie zaglądałam im w papiery:)POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martzna Re: żłobek. IP: *.slupsk.hypnet.pl 07.11.12, 09:41 nie wiem jaki polecić, ale zdecydowanie odradzam Jagódki na Banacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 17:51 Ja z kolei polecam żłobek Kredka w Kobylnicy na ul.prof.Poznańskiego 1,właściwie prawie w Słupsku,wspaniałe panie,duże i przestronne sale,ssuper wyposażone,wspaniałe zabawki,dzieciaczki są wyprowadzane na spacery,polecam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: żłobek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 08:58 ja mam swoje blizniaki w żł.3 na łukasiewicza jestem bardzo zadowolona opieka na 2 gr.rewelacja zawsze można zadzwonic ,zapytać o co kolwiek panie w biurze ok udzielają kazdej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSłupsk Re: żłobek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.13, 21:57 Na pewno nie polecam punktu opieki Zuzia na Batalionów Chłopskich! Omijaj to miejsce szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa żłobek IP: *.slupsk.vectranet.pl 15.09.13, 20:39 ja nie polecam przedszkola magiczna tęcza. Jest bardzo ciasno, dzieci nie mają łóżeczek, śpią ściśnięte na podłodze, co chwilę zmienia się personel, a moja córka nie wykazywała żadnych chęci do chodzenia tam, więc zrezygnowaliśmy.Personel jest nie wykwalifikowany. Dzieci słyszą tylko krzyki przez panią. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
m.enka2061 Re: żłobek 07.10.13, 08:56 czy ktoś jeszcze mógłby wypowiedzieć się na temat Magicznej Tęczy w Kobylnicy. Pytam, gdyż moje dziecko zaczęło tam uczęszczać, ale nie chce tam chodzić płacze i mówi że Pani go bije...nie wiem co o tym mysleć...czy nie zabrać dziecka z tego żłobko-przedszkola...prosze o opinie na temat tego przedszkola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 23:21 wystarczy poczytać w necie,tyle negatywnych opinii jest,nie przeraziło Ciebie, to raczej wygląda jak bidulowa przechowalnia,aż dziw człowieka bierze,że sanepd i wydział ośwaty nie zamknęły tego przybytku,nie wiem czy wiesz,ale to ich trzecia kolejna lokalizacja,masz w Kobylnicy 2 super placówki-Plusowy Zakątek i Kredkę,na ul.Kolejowej to w zasadzie nie bardzo wiadomo co to jest,dziwię się rodzicom,ze posylają tam swoje dzieciaczki,jest tanio,to fakt,no ale jak ma być inaczej,za takie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.13, 22:11 stanowczo odradzam Magiczną Tęczę! jest tam syf! kadra z "łapanki" bez kwalifikacji a właścicielka chora umysłowo! kobita niby wykształcona, ucząca w SP w Słupsku ale totalna pomyłka pedagogiczna! do tego ma długi wszędzie gdzie się tylko da! dziwię się,że jeszcze jej nie zamknęli tego bałaganu. Szkoda tylko dzieci! ja nie wiem gdzie ci rodzice mają zdrowy rozsądek!!! ZABIERZCIE SWOJE DZIECI DOPÓKI MOŻECIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była pracownica Re: żłobek IP: *.slupsk.vectranet.pl 18.05.14, 15:01 Zgadzam się ,że magiczna tęcza to porażka.Pracowałam tam ok 2 tyg i o te 2 tyg za długo.Jak powiedziałam właścicielce,że odchodzę to zrobiła wielkie oczy ,ale jak to?Powiedziałam jej co myślę,że sala w ogóle nie była przystosowana aby dzieci tam przebywały i że nie mam zamiaru brać odpowiedzialności jak jakaś półka spadnie na dziecko.A finał był taki,że komornik musiał ściągnąć należne mi wynagrodzenie 400 zł za kilka dni pracy.To była totalna porażka a właścicielka skończona......Nie liczą się dzieci tylko biznes,kasa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa kredka IP: *.slupsk.vectranet.pl 16.11.13, 14:49 pracowałam w kredce i musze powiedziec tak zajec dodatkowych na grupie najmlodszych prawda nie ma ale tylko dlatego ze nikt nie chce prowadzic takowych, gdyz uwazaja ze sie nie da. jesli chodzi o Panie szefowe kwestia sporna, natomiast o nauczycielki, opiekunki tu ,musze je pochwalic traktuja dzieci jak swoje wypieszczone sa, wytroskane, nie raz od siebie dawaly cos do jedzenia kombinowaly jak dziecku cos nie smakowalo. w stu porcentach widac poswiecenie i ze po prostu jest ta praca dla nich miloscia zycia. doslownie czasem widac "zakochanie" oczywiscie w cudzyslowiu " zakochanie" w dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: żłobek. IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 22:44 Witam istnieje w Słupsku żłobek "Bajkowy Pałacyk" na Matejki 6. Z tego co słyszałam to jest tam całkiem przyzwoicie a opłata to coś ok 400 -450 zł + wyżywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: żłobek. IP: 109.241.216.* 07.04.15, 14:43 Taaa.. I pseudo pani dyrektor urwana z kosmosu. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mania01234 Re: żłobek. 29.01.18, 06:38 Dzień dobry mam takie pytanie czy jest jakiś rodzic który miał problem z jakąś panią ze żłobka nr 1 w Słupsku ? Odpowiedz Link Zgłoś