sloggi 15.08.06, 16:41 Skąd przybyliście do Pruszcza, a może jesteście drugim pokoleniem, zatem skąd przyjechali Wasi przodkowie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dankazaba Re: Wasze korzenie 20.08.06, 09:49 dawno nie było cię na forum. a jesteś już "miejscowym tubylcem" czy dopiero się "budujesz"? ja przyjechałam z zaspy Odpowiedz Link
sloggi Re: Wasze korzenie 20.08.06, 13:26 Mieszkałem 6 lat w Gdańsku, później wróciłem do Warszawy. Zaczynam poważnie się zastanawiać nad kupnem lokum w Pruszczu. Odpowiedz Link
ewa7619 Re: Wasze korzenie 20.08.06, 20:20 mieszkam w Pruszczu od 5 lat, przeprowadziłam się z Gdyni Odpowiedz Link
henryk_o Re: Wasze korzenie 21.08.06, 10:11 Patrząc od początku to najpierw było 5 latek na Morenie potem była Oliwa a teraz od roku Pruszcz. Odpowiedz Link
aaaapsik Re: Wasze korzenie 22.08.06, 16:54 Ja z Zona jestemy z okolic, Pruszcz znamy od dziecka (caly czas w tym Powiecie). Podoba nam sie - jest spokojnie jak na wiosce, ale jednoczesnie wszystkie wygody miasta Troszke pomieszkalismy po roznych czesciach 3City, najgorzej wspominamy Przymorze, najlepiej Monte Cassino , ale wybralismy Pruszcz. bedzie krzyk? tereny te nalezaly do Kaszubow (co mozna zobaczyc np. tu: www.kaszubia.com/pl/historia/mapy/index.htm) i fajnie ze coraz wiecej ich tu wraca (m.in. niedlugo powstanie pewnie Odzial ZKP w Pruszczu - zreszta widac ich na kazdym festynie, a nawet nazwach (MC Kaszub ) ). a czytal ktos legedy skad sie wziela nazwa Praust (Pruszcz)? Odpowiedz Link