Gość: kika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 17:53 ile się płaci komuś kto parę razy w tyg zajmuje się dzieckiem, odrabia z nim lekcje..?mniej więcej.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
another_story Re: praca, za ile? 20.09.09, 18:25 www.opiekunka.org/index.php? option=com_content&view=article&id=73:ile-zarabia-opiekunka-do- dziecka&catid=48:blogporadnik Wynik w googlach. Pierwszy z brzegu. Dalej nie chce mi się szukac. Adres: www.google.pl Hasło: "opieka nad dzieckiem zarobki" Ale ja bym Ci mojego dziecka nie zostawiła pod kuratelą, bo nie wyglądasz mi na szczególnie zaradną/zaradnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sonic84 Re: praca, za ile? 20.09.09, 21:05 Skoro odrabiasz z nim lekcje to nie powinnaś schodzić poniżej stawki 20zł/h (przynajmniej w dużych miastach)bo nie tylko zapewniasz dziecku opiekę ale również swoiste korepetycje a to kosztuje.Jeśli jesteś również "szoferem" dziecka to pamiętaj,że koszty dojazdu (tj.paliwa) pokrywają rodzice.Tyle wiem od niani pracującej w agencji :). Odpowiedz Link Zgłoś